Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Puppy/Ubuntu cd/pendrive, egy próbát megér. Azokkal 99%hogy mennie kell; ha azzal sem akkor hw. Ha meg driver hiba és ismert a chipset, hasonlóét keresd. Enyémen (céges) addig romlott hogy akármilyen eltávolítás/gyomlálás után is csak reinstall segített (intel).

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Ki az, akinek ha a kezébe adok egy laptopot, megcsinálja rajta a wifit? Vagy legalább biztonsággal kijelenti, hogy hardware hiba?
(Nem az, sokan írták fórumokon, hogy hiába telepítik, nem javul meg - kicselezve megoldható, vagy egy megfelelõ driverrel - a gyárival nem)

HP Compaq 610, VC278EA.

Köszi!

(Értek a géphez, mindent megoldottam eddig, de ez most nem jön össze)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Integrált vga mindbe ott van, csak van amire kirakják 100Ft-ért a kivezetést, van amire nem (pl 770). Táp corsair/fsp/giga?
5770 helyett meglesném ezt jól.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Köszönöm, nem lett volna szellemi kapacitásom végignézni mindent :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

Kérném a nálam office-hoz jobban értõk segítségét. Új office csomagon van (talán 2008-as), a régin tudtam, hogy kell rögzíteni sort vagy oszlopot (ugye akkora a táblázat, hogy nem fér el a képen, viszont nekem az elsõ két oszlop a nevek miatt görgetéskor is meg kellene, hogy maradjon). Viszont ezen a verzión nem találom ezt az opciót.

Elõre is köszönöm a segítséget, Gábor

Nézet "menü" és ott panelek rögzítése

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
internet explorer es live messenger nem akar csatlakozni a zinternethez. valami tuzfalat magyaraz, de nekem nincs is kulon tuzfalam, csak amit a windows ad. defender? na az. es ket nappal ezelott meg volt live messenger gond nelkul.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Kérném a nálam office-hoz jobban értõk segítségét. Új office csomagon van (talán 2008-as), a régin tudtam, hogy kell rögzíteni sort vagy oszlopot (ugye akkora a táblázat, hogy nem fér el a képen, viszont nekem az elsõ két oszlop a nevek miatt görgetéskor is meg kellene, hogy maradjon). Viszont ezen a verzión nem találom ezt az opciót.

Elõre is köszönöm a segítséget, Gábor
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

win7 64bit, es angolul van, de az elmondasok alapjan talalt beallitasok fuleken semmi ilyesmit nem talaltam. b@szogatva nem volt ez teljesen biztos.

Legegyszerûbben így tudod kikapcsolni a kiterjesztett asztalt:
win billentyû nyomva tart+ a P billenytyût nyomogatod

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

780/785G, lehetõleg SB710/SB750es déli híddal az AMD Overdrive miatt (és lehetõleg EPS -8pines- proci tápcsatlakozóval). Milyen ár kategóriában, milyen rammal?
Pl ez DDR2-vel vagy új 880G DDR3al, illetve közötte bármi.
Ha szeretnél magot visszaaktiválni(miért ne), nem árt pincurit utánalesni hogy az adott lap tudja-e azt magonként (pl 2 magosból ne csak 4, hanem 3 magost is tudj csinálni).
Posted Image

Proci mi lesz mellé? X2 240/X3 435 vagy fórumról elõretesztelt 4magosítható PhenomII 555BE/X3@PhIIX4?

Atesz, töröld ahhoz az oldalhoz tartozó sütiket?

alaplap+proci mondjuk 40k

memória 1600-as 2gb 15k
táp mondjuk 13k
videókari mondjuk hd5770 40k vagy olcsóbb alternativa a mostani agp-s hd3650 helyett?

eddig 1024x768 ban játszottam cod4, mw2, bc2 de sajna a bc2 már betett neki, ultra low is kevés neki

nagyjábol ennyi

integrált videókari nem kell nekem, tuningolni nem nagyon fogom, játszani kell a mostani haldokló p4 2,6ghz, ddr400, agp helyett....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Na, lassan, de véglegesen behalt a kis netezõs/letöltõs konfigom (mini-itx). Elõször win-frissítés miatt kuszálódott össze, majd a sérült rendszer bekapott egy kellemetlen vírust és vége lett. Szerencsére a fontos adatok, levelek megmaradtak a másik partíción, de erõsen érlelõdik bennem a linuxra váltás, mivel a szokásos irodai alkalmazásokon kívül más tényleg nem kell.
Hozzáértõktõl kérdezem, hogy ha a rengeteg disztribúcióból kiválasztok egyet (célszerûen egy nem agyoncsicsázott, kevés erõforrást igénylõ változatot), akkor azt telepítés után ki lehet egészíteni egyéb programokkal? Tudom, hogy igen, de ezt most úgy értem, hogy ha van egy program, ami benne van mondjuk egy ubuntu kiadásban, de nincs benne az uhu-linuxban, akkor a linuxos program megszerzése után azt be lehet hegeszteni az uhu alá? Ha igen, akkor ez mûködik olyan nagyon egyszerû változatoknál is, mint amilyen a Damn Small Linux?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts

Kellene csinálnom egy alap 1.0-ás weblapot, viszont egyáltalán nem értek hozzá. Létezik valamiféle szerkesztõprogram for dummies, amiben mittomén, elrendezem a gombokat, felirat, szöveg, kép és valami mûködõ dolog születik belõle?

En az ingyenes Drupal-t javaslom.
Drupal | drupal.org
6.16-os teljesen jo.
Gyakorlatilag kattintgatassal felepitheto es menedzselheto a rendszer, nem kell semmi plusz tudas.
Rengeteg plugin van hozza (azon kivul is meg rengeteg amiket emlitettel hogy megvalositanad) , nagyon egyszeru es kenyelmes hasznalni.
Total w2-es megjelenesu.
Nemreg hasznaltam fel, ugy hogy elotte nem ismertem a rendszert. Tapasztalatbol beszelek. Elotte vacakoltam meg e107-el es Joomlaval is.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Tárhelyet/domént nem én intéztem, utána kerültem csak a képbe. Wordpress-t leszedtem, aztán meglesem mire megyünk egymással, köszi! :)

Ha segítség kell, keress privátim.
"In idem flumen bis non descendimus"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
sala ram ne hallgass, en kb semmit nem tudok a mai hardeverekrol, utoljara kb masfel eve voltam kepben hogy mit kelle s mit nem venni. csak huzlak ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
780/785G, lehetõleg SB710/SB750es déli híddal az AMD Overdrive miatt (és lehetõleg EPS -8pines- proci tápcsatlakozóval). Milyen ár kategóriában, milyen rammal?
Pl ez DDR2-vel vagy új 880G DDR3al, illetve közötte bármi.
Ha szeretnél magot visszaaktiválni(miért ne), nem árt pincurit utánalesni hogy az adott lap tudja-e azt magonként (pl 2 magosból ne csak 4, hanem 3 magost is tudj csinálni).
Posted Image

Proci mi lesz mellé? X2 240/X3 435 vagy fórumról elõretesztelt 4magosítható PhenomII 555BE/X3@PhIIX4?

Atesz, töröld ahhoz az oldalhoz tartozó sütiket?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
itt bent nálam is csinálja gef9500gt
meg az istennek nem lehet native felbontásra állítani, az adást meg nem fogom leállítani :D

Mé' nem jó az amd?

fuck me, i'm famous!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
win7 64bit, es angolul van, de az elmondasok alapjan talalt beallitasok fuleken semmi ilyesmit nem talaltam. b@szogatva nem volt ez teljesen biztos.

RAUH-Welt
B E G R I F F

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,672 posts
Nem a kiterjesztett asztal van bekapcsolva ? Akkor tud elmenni jobbra - vagy ahová elhelyezed te a térben. Megjelenítés->Beállítások , ott már látod be van-e jelölve, hogy "Windows asztal kiterjesztése erre a monitorra".
Én legalábbis valahol itt keresném a megoldást.
Marci

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
intelt :)

az vga illesztoprogi hiba, hogy az egerrel a kurzor jobb oldalra ki tud menni a kepernyorol? mar ugy brutalisan. kb 5 centit legalabb. minden mas szel fele huzom akkor megakad ott ahol meg latom, de jobbra ki tud maszni nagyon. hulye dolognak hangzik tudom, de ez van es nemtom miert van. :) leginkabb idegesito, neha itt vadaszom hogy hova lett es hiaba mozgatom az egeret nem latszik.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
AMD AM3 fronton valaki otthon van?

milyen alaplap+procit érdemes venni ?

fuck me, i'm famous!

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts
Esetleg egy blogra is regelhetnél, ahol kapsz egy komplett felületet, és ilyen feladatok ellátására tökéletes...