Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
neten írták a prohardveren(csak már nem tom hol) hogy ha leveszem az órajelet akkor ugye máris kevesebbet fogyaszt, csak az a baj, hogy nem tom mennyire vegyem le, meg miket állítsak még át...
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Mellékelt szoftverében van power manager vagy mi, amúgy mégis hogy akarnád átállítani kisebb fogyasztásra ?

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
Egy Amilo 1437G-t szeretnék úgy beállítani, hogy lehetõleg kevesebbet egyen...
vannak erre progik, vagy biosal kell trükközni?
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Igen, de a 350-es táp jobban melegszik mint az 500-as miközben ugyanazt a terhelést kapja, + miért venne fel eközben több áramot az 500-as ?

A cikk jó, de hosszú, majd máskor elolvasom. :D

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a feleslegesen felvett energiamennyiség fûtésre megy el.
plusz pénzbe kerül.
a 350-es tápot sem fogod tökig terhelni, hiszen egy átlagos konfig (3.2ghz pIV + 6800gt + 1 giga ram) az esetek 90%-ában 60-250w között fogyaszt.
nem azt mondom, hogy wattra számold ki mit veszel, de plusz 50w maximum, ami elég. plusz 100w meg mégtöbb teljesen felesleges a rendszerbe.
nekem egy 400w liberty-m van, igaz, 12v ágain egyenként 20A, de egy feszültségemelve hajtott a64-et, egy giga ramot és egy x1800xl-t visz gond nélkül, pusz a vizhûtést, hangkártyát, usb-s cuccokat, stb. és a héten veszek 2*1gigát a 2*512 helyére illetve egy tv tunert, és a táp maradni fog....)

ezt ajánlom olvasgatásra: http://www.silentpcr...le28-page1.html

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Neked is elég a 350-es, max. 400-as.

@rob: a melegedõs dolgot elmondhatnád mert nem látom be, hogy miért jobb egy 350-es táp tökig terhelve mint egy 500-as közepesen. Az hoyg minimálisan pár %-kal rosszabb a hatásfoka meg mittomén az teljesen hidegen hagy a jelentõs hõmérsékletkülönbség miatt.

Mer' egy állat vagyok !

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts

- 2.8 celeroncs
- nvidia 6200
- 1 hdd
- 1 optikai
- 1*512 ram

Nekem:
- 3 Gigára húzott P4
- 4200Ti
- 1 hdd
- 3 optika
- egyelõre 1*512 de várhatõ hogy 2 lesz belõle ha lesz zseton....a táp után
Amúgy ha jól emlékszem a mostani is 400-as. Asszem.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ha nincs durva konfigod, akkor 350-es chieftec is elég lesz, én most egy ilyen gépbe veszek:
- 2.8 celeroncs
- nvidia 6200
- 1 hdd
- 1 optikai
- 1*512 ram
ezt gond nélkül foja vinni, és csak 7.5k a 350-es. felesleges nagyobbat venni, mert ... sok indoka van, ne kezdjem el sorolni ujra. hatásfok, melegedés, áramfogyasztás, lehet sorolni. szóval nem ugy kell tápot venni, hogy huha, ez 7000000wattos, biztos jó lesz, hanem a gép igényeinek megfelelõen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
10 körüli Chieftecek jók 400W-os mondjuk. Ha átböngészed a rob által linkelt szaktopicokot, akkor gyorsan a végére járhacc. Okosban tudnak hozni arcok HWSW-n 400-as Chieftecet 9-ért, ha jól emlékszem.

Lehet, hogy a skynet fertõzte meg a gépeinket....

Vége a máriózásnak, jönnek a terminátorok...
Amúgy mennyiben kell kb. gondolkodni egy normálisabb táp esetén?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts

Xp-nél már nincs kék halál:)

Mar miert ne lenne, csak nem ugy nez ki mint a regi wineknel
Kiirja hogy melyik meghajtoprogramban jott letre a hiba. Es a memoriacimet, vagy magat a hibat. Csak azert nem latod mert alapertelmezesben ki van kapcsolva es siman resetel az xp.
En bekapcsoltam tweakprogival debug celzattal. Sokszor derult mar igy ki hogy pl a videokartyadriver osszekadt valamivel, de persze tobbnyire csak pillantnyi utkozes volt, (ha pl. tobb eszkoz egyszerre probal megszakitast kerni, vagy a procinak epp rossz hangulata van:) ).
Az ilyesmi legtobbszor restart utan meggyogyul.
(Asszem az eventlogba is beteszi ezeket az uziket)
Hardware karod siman lehet foleg ha nem high end tapod van ,de meg ha az akkor is van veszely

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts

... mert még a telepítõ sem indul el ilyenkor!!!!

1.probáld meg a prohardver fórumot
2.hivd fel a bootot vagy vidd vissza DE csak uugy ha " TUDOD " produkáltatni a hibát elöttük (mondjuk amit irtál .. DVD elinditásával) mert csak ekkor fognak rá nézni.
(3.ezt bezárójeleztem mert nem hinném hogy itt aktuális lenne, de ha huuzva volt a procim tudom hogy nem tudtam feltenni a win-t mert a telepítõ egy adott pontnál kifagyott...
ez amugy miért van? vagy ez csak itteni dolog?)

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts

Lehet, hogy a skynet fertõzte meg a gépeinket....

Vége a máriózásnak, jönnek a terminátorok...
Amúgy mennyiben kell kb. gondolkodni egy normálisabb táp esetén?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
"Ilyenkor addig nem lehet visszanyomni a gépet, amíg le nem kapcsoltam az áramról."

Na ez az ami nekem is gyanús a notinál.
Nem hinném, hogy drivergond lenne, mert még a telepítõ sem indul el ilyenkor!!!!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts

Kozbe nincs kek halal ,semmi?

Xp-nél már nincs kék halál:) Amúgy semmi.
Amúgy ha hagyom, hogy majd megoldódik a dolog, -és a táp a ludas- lehet ebbõl vmi hardverkárom? Szóval mittomén, túl nagy feszt ad le vagy ilyesmi.

Ja, most olvasom Robot. Ok, akkor majd körülnézek tápügyben:( bár ehhez egyáltalán nem értek....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Van vmi tipikus hibadefiníció erre az esetre van? Amikor bekapcsolom a gépet, elkezdi bebootolni a Wint, de közben leáll, kikapcsolja magát. Ilyenkor addig nem lehet visszanyomni a gépet, amíg le nem kapcsoltam az áramról. Amúgy megy minden normálisan. Ez kb 10-15 bekapcsolásonként egyszer szokott elõfordulni mosranában.

tipikus táp baj.
ideje lecserélni, mielõtt magával rántaná az egész gépet.

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
Hi!

ahogy ProPedalGreg mondja!
probáld meg legyalulni az egészet vmi xp-t sp1/2 vel felrakni a LEGUJABB drivereket feltenni (tesom laptopjánál volt szopooka amig nem cseréltük a régi drivert aztán most jo) az MSI oldaláról!Ha ugy is grimbusz van akkor vissza.
cs

mod: oppsz...
milyen winfos?

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
bios nincs frissebb
szûz gépre szûz windows, driverrel és driverek nélkül is, frissítésekkel is produkálja

a kérdésedet nem értem...

win felment rá, szarakodott, restart után nem megy, csak ha aksi ki, aksi vissza
ha aksit nem veszem ki, akkor még a telepítõcd sem jut el a telepítés kiválasztásáig

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Leszedtel mindent es steril gepre sem ment fel a windows?
Mert akkor az gaz, biztos hogy valami hw problema, vidd vissza ha garos.
Esetleg BIOS, bar nem ismerem a notikat.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Vadiúj noti (MSI 1032 (645M series), 1.7-es dothan, 2 giga ram, 100 gigás seagete 7200-as vincsi és intel wifi cucc.
Marha jól mûkszik, hasít, tápról is nagyon szépen teljesít -d e. És itt az a DE.

Adott alkalmazás, pl powerdvd, vagy system devices megtekintése, vagy valami progi - induláskor csontra tudja fagyasztani. (persze mindig más) ctrl alt del-re feljön a panel, de lelõni az alkalmazást nem lehet. Volt olyan, hogy gond nélkül fejeztem be a munkát - kis netezés volt csak pl., és a kikapcsolásnál halt meg - még a csupasz asztalt mutatva.
Ezt követõen a win indulása addig jut el, hogy a logót mutatja és fut alatta a ''csík'', de a végtelenségig. A vinyó nem ad ilyenkor seek hangot, egy ideig világít a ledje, atán abbahagyja. Normál esetben hallani is lehet, ha fülel az ember, hogy hogyan tölt és 3-4 csík után áll is a rendszer.

Safe modeban, vagy windows telepítõvel fekete képernyõig lehet csak eljutni, mikor a telepítõ már betöltötte a szükséges fájlokat és épp indulna a telepítésválasztó része.

Eddig csak egy megoldással lehet újra mûködésre bírni. Teljes áramtalanítás (kikapcs után ofkorsz), táp ki, aksi ki, aksi vissza és voilá megy megint.
Persze ez NEM MEGOLDÁS, mert újra tud fagyást produkálni bármikor.

Tipp? Kontaktos valami bent, memóriákkal van gond, vagy a vinyóval? El sem tudom képzelni... Megjegyzem 50 giga adatot gond nélkül feltoltam rá egy usb 2 vinyóról, és proci stress teszt alatt sem fagyott ki.

Basszus pénteken hoztam haza, és ezzel szívtam egész hétvégén.

MSI 1032, 1.7 Dothan 2M, 2Gb DDR400, NEC DL író, 100Gb Seagate 7200 rpm, Geforce 6600 Go, Intel b/g WLAN

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Kozbe nincs kek halal ,semmi?
Megkockaztatom ,hogy tap problema.
Esetleg lehet meg hardware utkozes, vagy valami virus (ber ilyen periodusban erdekes virus lenne)
Nekem volt 1x kondihalal tapomba, de valahogy ugy halt meg hogy utana meg uzemelt a gep, viszont bootolaskor amikor megprobalta az OS letesztelni a gepre dugott eszkozoket (pl CD) es igy nagyobb terheles kerult a tapra akkor resetelt. Volt ugy hogy bejott a Win, de mondjuk kinyitottam a CD talcat , akkor is reset , izgalmas volt :)

Neked se veltelen Gyalogkakukk a neved hogy igy megeloztel :)