Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
köszi ez kimerítõ volt! ;)

bár sajnos azt veszem ki a szavaidból, hogy a megoldásra igen kevés az esély

enyje benyje, mégse fogok én már jáccani többet...

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts

de egy 2006os játék tökéletesen fut (san andreas) és néhány ezredforduló elõtti meg nem? nem furi ez?

Igy van

mindenesetre most frissítettem videokártya, hangkártya és chipset drivereket, meglátjuk milyen lesz így...

Lehet pont ezert nem lesz jo mert regebbi kell neki , mindenfele trukk meg optimalizalas meg ujabb hardware tamogatas nelkuli. (Asszem a freelancer se indult el mindegyik driverrel)

recsegni csak 1 bizonyos programmal szokott és ~50%os cpu terheltség felett.. az túlterhelésnek minõsül?

tulterhelest irtam? Bocs, igen talan nem ez a megfelelo szo
a gep terhelese alatt inkabb azt ertem hogy pci bus terhelodik le. Talan ki is akasztja valami nehany esetben, mint amikor "keres" a geped a halozaton es kozben minden mas lelassul vagy leall.
A jatekoknal gyenge gepen surun elofordul ez a jelenseg, mivel tobb hardware-t hasznalnak egyszerre intenziven ,(hang, video, halozat).

ha túl régi a driver, akkor nem gond, de ha túl új? akkor nincs megoldás? (mert egy ezeréves drivert honnan vadásszon az ember?)

Ez itt a nagy kerdes :)
Ez csak egy lehetoseg nem biztos hogy ez a problema.
Pl azokat a jokis dos4gw-s protected modos scene anyagokat se nagyon lehet mar futtatni a mai gepeken. Mondjuk azok mar tenyleg jo regiek relative ;)

ha már jó új játékokat képtelenek csinálni, miért nem hagyják az embert a régiekkel játszani rendesen...

Regi jatekokkal ne jatsz ,az nekik nem eri meg. Meg arra ott a mobil :))))

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
de egy 2006os játék tökéletesen fut (san andreas) és néhány ezredforduló elõtti meg nem? nem furi ez?

mindenesetre most frissítettem videokártya, hangkártya és chipset drivereket, meglátjuk milyen lesz így...

recsegni csak 1 bizonyos programmal szokott és ~50%os cpu terheltség felett.. az túlterhelésnek minõsül?

ha túl régi a driver, akkor nem gond, de ha túl új? akkor nincs megoldás? (mert egy ezeréves drivert honnan vadásszon az ember?)

edit: semmit nem javult ... :(

ha már jó új játékokat képtelenek csinálni, miért nem hagyják az embert a régiekkel játszani rendesen...:P

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
A jatekelszallas az tobbnyire a videokartyadriver miatt lehet (de ez nem zar ki mas okokat, pl memo hiba vagy valamilyen hw utkozes, bios beallitas) (1 pl a commandos jatek anno a speculative sdram read uzemmod (BIOS) bekapcsolasa utan lepegetett ki -regebbi asus lapok tudtak ezt-)

A recseges meg altalaban a gep tulterheltsegebol adodik -vagy problemas esetleg regi, vagy tul uj hangkartyadriver miatt- illetve megint visszavezetheto gpu elegtelensegre, vagy a drivernek a jatekkal valo inkompatibilitasara is (a megszakitas miatt).

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
az mitõl lehet, hogy bizonyos régebbi játékoknál (ageof2, nfs porshe, kingpin) a gép csak úgy kilép..? ageofnál nem tudom minek a függvénye, nfsnél bizonyos misszióknál, a kingpinben pedig akkor, ha robbanás van.

és néha, ha a fruity loopsot használom, bizonyos cpu terheltség elérése után elkezd recsegni a hang. de ez mindig változik, néha elõ sem jön, néha meg egybõl jelen van. néha csak 50% felett, néha 30 is elég...

megpróbálom leírni a konfigot, remélem jól emlékszem:

abit nf7
2600+ nemtudommilyenmagos amd 1,6/7 helyett 2ghz
valamilyen geforce 5700xt
512 ram
egy õsrégi 20as quantum, 60as ibm és egy 200as seagate vinyó (ezek a progik, amik problémásak, össze vissza vannak, valami itt, valami ott)
gagyi ház, cheiftec(?) táppal 350 v 400w
egy realtek és egy smc hálókártya
a hang integrált, optikai/floppy nincs

és ennyi asszem

mi lehet a baj?

Babooo

Babooo

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
Hátha lesz újabb, a Pio 105 vásárlása után fél évig a 4x írható lemezeket csak 1x tudta írni. Utána kijött firmware, csere, és tökéletes lett minden.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Firmware csere?

Robhoz hasonlóan rajtam sem segített.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Köszi.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
A kerek a koaxiális, oda az antenna vagy a kábel jön. A másik scart csatlakozó. A DVD-n elvileg van 3 RCA kimenet, olyanok, hogy video (ez tegyük fel sárga), audio (ez egy fehér és egy piros általában). Bármeik híradásipari boltban kapsz scart-RCA átalakítót. Beszerzed, összedugog, és kész. A boltban mondd el, hogy mire kell, mert úgy emlékszem scartból van külön ki-, meg bemenet.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Úgy alakult hogy adott egy Tv(régebbi 6-9 éves), és DVD-lejátszót szeretnék rákapcsolni. A kérdésem az, hogy csak 2 csatlakozót találtam a hátulján, egy hosszú- sordugaszt, meg egy hengereset, amiben egy kis pöcök van. Mindkettõ rá van dugva jelenleg a dekóderre, de nem számít mert tévézni nem akarok. Szóval ezzel a 2 lyukkal össze lehetne dugni egy asztali lejátszóval?

Tudom elég hülye kérdés, de soha nem volt tévénk. Ezt is csak dvd nézésre használnám ha lehet:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Firmware csere?

rajtam nem segitett, és mások is panaszkodtak ugyanerre. (nekem 109-es pio van)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Babooo

Babooo

vendég

• fórumtag
  • 83 posts

Verbával én is így jártam (Pio 107), 4X gyorsabban nem lehet írni rá.

Firmware csere?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Verbával én is így jártam (Pio 107), 4X gyorsabban nem lehet írni rá.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
csak ne vegyél bele 16* minuszos verba advanced azo+ lemezt, mert a pio-k nagy megrökönyödésemre csak 4* hajlandóak irni....

én beujitottam pár 1024mb-os kingmax modult, de kib*szott antituningosak, 420mhz és végük van. zsir...
egyenlõre nem látom elõnyét, lehet visszacserélem egy pár 600-as tccd-re valakivel, akkor mehet szinkronban a procival. igy vissza van oszva 143-ra, vagyis biosból 133-ra, majd a64tweakerrel 143... (és igy 408 mhz, 3-4-4-8 1T)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
:D Hülye, gondoltam, hogy nem ez az üzemszerû állapota. :D Ne légy angol. Egyébként kábelhiba volt. Ne, ne kérdezzétek, hogy akkor ezt így hogy, én sem hittem. Aztán kicseréltem, és most olvas és ír...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Hétfõn vettem a Bluefishben egy Pio 110D írót. Megírtam vele 4 DVD-t minden gond nélkül, az 5-6.-t már elrontotta. Hibaüzenet: nem tud kommunikálni a meghajtóval. Azóta sok lemezt nem olvas be, amelyiket mégis, azt renkdívül lassan. Vagy, ha be is olvassa, az alkönyvtárakban való mászkálásra 5 perceket igényel. Mi lehet a gond? Vigyem vissza gariba?

en irok olvasok, masolok vele, semmi gond. a hiba az on keszulekeben van
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Hétfõn vettem a Bluefishben egy Pio 110D írót. Megírtam vele 4 DVD-t minden gond nélkül, az 5-6.-t már elrontotta. Hibaüzenet: nem tud kommunikálni a meghajtóval. Azóta sok lemezt nem olvas be, amelyiket mégis, azt renkdívül lassan. Vagy, ha be is olvassa, az alkönyvtárakban való mászkálásra 5 perceket igényel. Mi lehet a gond? Vigyem vissza gariba?

Igen.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
hát asszem nem is lessz
mert megszûnt az irodába mászkálás :)
de nagyon kösz

holliday!!

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Ha fontos a sebesseg akkor belso es szerintem maradhatsz a vipowernel mert olcso es aranylag megbizhato.
Ha kulso (ami szerintem nagyon jo dolog mert nem mindenhol van ures rack hely, meg barmikor lehuzhatod -ha jon a fonok pl.- )
Akkor usb2, vagy firewire-es.
Pont most vett egyet haverom, nagyon szupi ATA es SATA vinyot is tud es usb2-es. Kulon kis tapja van. Nemtom pont mennyi, de 10 folott volt joval az ara.
Az usb2-nek csak annyi hatranya van hogy 25-30Mb/s lehet vele elerni max. (elvileg tobbet is tud az interface, de ezt most en sem tudom miert nem hasznalja ki, gondolom az OS kezeli igy.)
Meg talan egy kicsit eroforrasigenyesebb.
Ha erdekel megtom kerdezni hol vette, meg mi a marka.
Viszont kisebb kapacitasra eleg lehet egy usb stick, vagy pen vagy minek hivjak, mondjuk 1-2GB -os. :)