Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Posted 2006. June 17. - 19:33
bár sajnos azt veszem ki a szavaidból, hogy a megoldásra igen kevés az esély
enyje benyje, mégse fogok én már jáccani többet...
Posted 2006. June 17. - 19:15
Igy vande egy 2006os játék tökéletesen fut (san andreas) és néhány ezredforduló elõtti meg nem? nem furi ez?
mindenesetre most frissítettem videokártya, hangkártya és chipset drivereket, meglátjuk milyen lesz így...
Lehet pont ezert nem lesz jo mert regebbi kell neki , mindenfele trukk meg optimalizalas meg ujabb hardware tamogatas nelkuli. (Asszem a freelancer se indult el mindegyik driverrel)
tulterhelest irtam? Bocs, igen talan nem ez a megfelelo szorecsegni csak 1 bizonyos programmal szokott és ~50%os cpu terheltség felett.. az túlterhelésnek minõsül?
a gep terhelese alatt inkabb azt ertem hogy pci bus terhelodik le. Talan ki is akasztja valami nehany esetben, mint amikor "keres" a geped a halozaton es kozben minden mas lelassul vagy leall.
A jatekoknal gyenge gepen surun elofordul ez a jelenseg, mivel tobb hardware-t hasznalnak egyszerre intenziven ,(hang, video, halozat).
Ez itt a nagy kerdesha túl régi a driver, akkor nem gond, de ha túl új? akkor nincs megoldás? (mert egy ezeréves drivert honnan vadásszon az ember?)
Ez csak egy lehetoseg nem biztos hogy ez a problema.
Pl azokat a jokis dos4gw-s protected modos scene anyagokat se nagyon lehet mar futtatni a mai gepeken. Mondjuk azok mar tenyleg jo regiek relative
Regi jatekokkal ne jatsz ,az nekik nem eri meg. Meg arra ott a mobil )))ha már jó új játékokat képtelenek csinálni, miért nem hagyják az embert a régiekkel játszani rendesen...
Posted 2006. June 17. - 18:40
mindenesetre most frissítettem videokártya, hangkártya és chipset drivereket, meglátjuk milyen lesz így...
recsegni csak 1 bizonyos programmal szokott és ~50%os cpu terheltség felett.. az túlterhelésnek minõsül?
ha túl régi a driver, akkor nem gond, de ha túl új? akkor nincs megoldás? (mert egy ezeréves drivert honnan vadásszon az ember?)
edit: semmit nem javult ...
ha már jó új játékokat képtelenek csinálni, miért nem hagyják az embert a régiekkel játszani rendesen...
Posted 2006. June 17. - 18:36
A recseges meg altalaban a gep tulterheltsegebol adodik -vagy problemas esetleg regi, vagy tul uj hangkartyadriver miatt- illetve megint visszavezetheto gpu elegtelensegre, vagy a drivernek a jatekkal valo inkompatibilitasara is (a megszakitas miatt).
Posted 2006. June 17. - 18:13
és néha, ha a fruity loopsot használom, bizonyos cpu terheltség elérése után elkezd recsegni a hang. de ez mindig változik, néha elõ sem jön, néha meg egybõl jelen van. néha csak 50% felett, néha 30 is elég...
megpróbálom leírni a konfigot, remélem jól emlékszem:
abit nf7
2600+ nemtudommilyenmagos amd 1,6/7 helyett 2ghz
valamilyen geforce 5700xt
512 ram
egy õsrégi 20as quantum, 60as ibm és egy 200as seagate vinyó (ezek a progik, amik problémásak, össze vissza vannak, valami itt, valami ott)
gagyi ház, cheiftec(?) táppal 350 v 400w
egy realtek és egy smc hálókártya
a hang integrált, optikai/floppy nincs
és ennyi asszem
mi lehet a baj?
Posted 2006. June 16. - 22:49
Posted 2006. June 16. - 21:06
Firmware csere?
Robhoz hasonlóan rajtam sem segített.
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Posted 2006. June 16. - 20:39
Posted 2006. June 16. - 20:30
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2006. June 16. - 20:26
Tudom elég hülye kérdés, de soha nem volt tévénk. Ezt is csak dvd nézésre használnám ha lehet:)
Posted 2006. June 16. - 17:41
rajtam nem segitett, és mások is panaszkodtak ugyanerre. (nekem 109-es pio van)Firmware csere?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. June 16. - 00:42
Posted 2006. June 15. - 22:00
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Posted 2006. June 15. - 21:32
én beujitottam pár 1024mb-os kingmax modult, de kib*szott antituningosak, 420mhz és végük van. zsir...
egyenlõre nem látom elõnyét, lehet visszacserélem egy pár 600-as tccd-re valakivel, akkor mehet szinkronban a procival. igy vissza van oszva 143-ra, vagyis biosból 133-ra, majd a64tweakerrel 143... (és igy 408 mhz, 3-4-4-8 1T)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. June 15. - 18:20
Posted 2006. June 15. - 17:01
Hétfõn vettem a Bluefishben egy Pio 110D írót. Megírtam vele 4 DVD-t minden gond nélkül, az 5-6.-t már elrontotta. Hibaüzenet: nem tud kommunikálni a meghajtóval. Azóta sok lemezt nem olvas be, amelyiket mégis, azt renkdívül lassan. Vagy, ha be is olvassa, az alkönyvtárakban való mászkálásra 5 perceket igényel. Mi lehet a gond? Vigyem vissza gariba?
en irok olvasok, masolok vele, semmi gond. a hiba az on keszulekeben van
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. June 15. - 14:45
Igen.Hétfõn vettem a Bluefishben egy Pio 110D írót. Megírtam vele 4 DVD-t minden gond nélkül, az 5-6.-t már elrontotta. Hibaüzenet: nem tud kommunikálni a meghajtóval. Azóta sok lemezt nem olvas be, amelyiket mégis, azt renkdívül lassan. Vagy, ha be is olvassa, az alkönyvtárakban való mászkálásra 5 perceket igényel. Mi lehet a gond? Vigyem vissza gariba?
Posted 2006. June 15. - 14:39
Posted 2006. June 14. - 19:39
mert megszûnt az irodába mászkálás
de nagyon kösz
holliday!!
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2006. June 14. - 19:22
Ha kulso (ami szerintem nagyon jo dolog mert nem mindenhol van ures rack hely, meg barmikor lehuzhatod -ha jon a fonok pl.- )
Akkor usb2, vagy firewire-es.
Pont most vett egyet haverom, nagyon szupi ATA es SATA vinyot is tud es usb2-es. Kulon kis tapja van. Nemtom pont mennyi, de 10 folott volt joval az ara.
Az usb2-nek csak annyi hatranya van hogy 25-30Mb/s lehet vele elerni max. (elvileg tobbet is tud az interface, de ezt most en sem tudom miert nem hasznalja ki, gondolom az OS kezeli igy.)
Meg talan egy kicsit eroforrasigenyesebb.
Ha erdekel megtom kerdezni hol vette, meg mi a marka.
Viszont kisebb kapacitasra eleg lehet egy usb stick, vagy pen vagy minek hivjak, mondjuk 1-2GB -os.