Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

nah megvan az uj kartyam, Radeon 9200 SE [slow edition :D] 128MB 64bit. hogy ki a gyarto azt nem tudom, valszeg ok is szegyelltek magukat ezert nem irtak ra. A ramokon Elixir felirat van.

erre ha felteszem a legfrissebb ati drivert annak orulni fog? vagy mivel ez egy regi vacak, valami regi vacak driver kell neki?

remelem elfut rajta a css meg ha 640*480 akkoris jo :) pozitivuma hogy passziv, szal minusz egy venti :D

6.6-s Catalyst-ot ne rakd fel, mert az már nem támogatja a 9200-s szériát.
6.5 még jó lesz.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

erre ha felteszem a legfrissebb ati drivert annak orulni fog? vagy mivel ez egy regi vacak, valami regi vacak driver kell neki?

bármilyen driver jó lesz.
elõtte drivercleaner. ingyenes @ google.com
cséhez meg mat_dxlevel 8.1 meg majd szerzek fps konfigot, tgil-nek van pölö.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nah megvan az uj kartyam, Radeon 9200 SE [slow edition :D] 128MB 64bit. hogy ki a gyarto azt nem tudom, valszeg ok is szegyelltek magukat ezert nem irtak ra. A ramokon Elixir felirat van.

remelem elfut rajta a css meg ha 640*480 akkoris jo :) pozitivuma hogy passziv, szal minusz egy venti :D

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Ja ez tok igaz. En pl az Nvidia driver file-jaban kutakodtam hogy ne menubol kelljen dolgokat elinditanom, hanem azonnal pl. sajat progival 1 kattintassal, vagy esetleg icon-bol. Ez utobbi sikerult is kis keresgeles utan. Persze el tudom kepzelni hogy ez dokumentalva van valahol (mert pl van mar linux nvidia driver is bar nem tudom mennyire publikus a forrasa)
Mindenesetre mindenkinek kozreadnek egy parancsot akit erdekel
Ez alabbi a kimeneti kepernyot valtja a kovetkezore tobb monitoros vagy tv+monitoros uzemmod eseten felteve hogy rendesen be van konfigolva
RUNDLL32.EXE NvCpl,NvCycleDisplayDevice
Klon uzemmodnal valszeg nincs jelentosege hisz ott mindegyik kijelzo ugyanazt mutatja es aktiv.
Ha a fentebbi parancsot icon-ba helyezed pl az asztalon es bill parancsot rendelsz hozza akkor azzal is megoldhato a valtas. Nekem igy pl kepernyoresetre is alkalmas volt ez egy oda vissza kapcsolassal, ha befagyott a kep egy game utan.

De a driver kulonbozo alpaneljeit is el lehet erni hasonlo modszerrel ,ahelyett hogy a menuben vajkalnank. Bar erre az esszerusegre azota mar rajottek az Nvidiasok is es pl a color panelt mar el lehet erni a talcamenubol instant :)

Most olvastam hogy megint halasztjak a Vistat , na nem mintha erdekelne :) de azert no comment......

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
Még annyit kell hozzátenni, hogy a Win fejlõdésének nagyon nagy határt szab, hogy semmilyen DLL sem nyilvános. Rengeteget tud a Win, de nem tudod kiaknázni annak nagyrészét. Nem beszélve arról, hogy visszafelé fejlõdik kernel szinten.
A linux hátránya pedig hogy sokat kell olvasni és tanulni, hogy menjen rendesen valaki keze alatt egy disztribúció. De szerintem ha valaki olyan mélységben le akar menni Windows-ban mint Linux esetében hogy tudja mit miért és hogyan, akkor Windowsban sokkal többet kell utánajárni.
Én azt mondom, hogy érdemes kipróbálni, és minél hamarabb megbarátkozni vele, mert egyre versenyképesebb a Winnel.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Szerintem meg a celnak megfeleloen kell operacios rendszert valasztani.
A nagyobb terhelesu, szerver oldali, ingyenes ,vagy platformfuggetlen fejlesztoi es egyszerubb otthoni vagy irodai feladatok (multimedia, office) ellatasat a linux tok jol elvegzi. Igazabol nem is lenne baj vele, csak nincs ra annyi program mint win ala. Amik meg vannak sokszor nem stabilak vagy kiforrottak. Az biztos hogy biztonsagi, halozati szempontbol nagyon jok (ez mar strukturajukbol is adodik), es rengeteg bennuk a lehetoseg, a fejleszthetoseg. A legnagyobb elonyuk pedig hogy nem kell fizetni ertuk! Persze sok meg az apro kellemetlenseg felhasznaloi oldalrol ,de ez idovel valtozhat.
A winrol csak annyit, hogy mar bejaratott megszokott dolog a GUI-ja a linux disztribuciokban meg megcsak nemregota vannak stabilnak mondhato felhasznalobarat grafikus feluletek. No meg ra irjak az osszes mai alkalmazas legnagyobb szazalekat, plusz a jatekokat is. Ez sok embernek inkabb bejon.
Szoval vannak dolgok amiket linux nelkul igen koltseges lenne megepiteni, megcsinalni hatekonyan. Es vannak olyanok is amiket windows nelkul csak szenvedes lenne.
Igy a celnak megfeleloen kell valasztani,vagy mindkettot hasznalni :)
Aki arra adja fejet hogy winuserkent atmegy lin platformra az lehet hogy bizonyos teruleteken gondban lesz ,mashol viszont elonyben.
Az biztos hogy operacios rendszerkent! ma mar nem sokban marad el a winfostol sot sztem idovel le is hagyja majd, ha ugyan meg le nem hagyta. Hiszen mindenki besegithet a fejlesztesebe a legujabb dolgokkal, ami egy windows eseteben akar evekig is tart -mig kiadjak az ujabb verziot-. Nem akarok semmi Linux vs Win flame-t ugyhogy ez csak az en velemenyem, meglatasom volt. Kiprobalni legalabb ki kell, maskulonben hogy mondasz rola velemenyt. :)

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts
Minden rendszernek megvan a maga baja. Mostanában olvasgatok Mac-fórumokat, mert sajnos kell, és volt legutóbb egy 10.4.7-es Tiger frissítés, ami frankón hazavágta pár ember rendszerét. Ilyen dolgokat eddig csak Win-nel kapcsolatban olvastam.
A magam részérööl én maradok annál a rendszernél amit a legtöbben használnak. Egyél szart, egymilliárd légy nem tévedhet!

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts

linux alatt az nvidia driverekkrel volt eddig a legtöb sz.pásunk
hardkór géming linux alatt eddig szívás

ez így igaz nekünk is!
mire felraktuk az nvdidia drivert majd belehaltunk, és még így is csak a TuxRacer ment.. :D ahoz hogy még Wine-al emulája valami windowos JÁTÉKOT! ( mert a számológépet faszán emulálja) ahoz már hónapokra lesz szükséged.. nálnuk ez így volt.. linux-ot már csak vészhelyzetekbe használjuk.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Egyszer kéne rávenni magam, meg idõt szánni rá. Régóta bizgatja a csõröm a kis pingvin...

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

Attól függ, milyen kártyád van. Ráadásul a játékok egy része Linux alatt forrja ki magát, végül átviszik Win alá. Szal, fene tudja... csak jó valamire a Linux is.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

a csé megy linux alatt?
vannak jó videokártya és chipset és monitor driverek?

Én még nem próbáltam Linux alatt. Ennek csak az az oka, hogy nincs idõm már játszani a gépen, de nem is arra tartom, de biztos vagyok benne, hogy megy.

A driverekkel gondod nem lesz. Nekem minden videokártyát nagyon szépen kezel a Linux. Meg vagyok vele elégedve. Bár ha Linuxon gondolkozol, akkor ne mindjárt a legkeményebbel kezdd el.

Nézelõdj a www.distrowatch.com - on

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a csé megy linux alatt?
vannak jó videokártya és chipset és monitor driverek?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

linuxhoz en sztem keves vagyok :P

Valamikor el kell kell kezdeni...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

most ez a tiny tuzfal egesz jol megy. Eleg hasonlo mint a kerio

ugyanaz a "bele" mint a kerio-nak. nem vélelenül ajánlottam.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Tûzfal nélkül netezni manapság nem szabad!!!

A Win tûzfala elég, de ha profit akarsz, akkor Kerio (azt egyébként installkor kell neki mondani hogy learning mode).
Vírusírtó az alap dolog. (Elvileg manapság 5-6 percenként van újabb vírus, azaz jó vírusírtó az, amely naponta többször is frissít.) Ajánlott még valami spy és ad írtó.

A legjobb ha linux alatt nyomulsz. Tapasztalat: buta hacker a legújabb RedHat - et fel tudta nyomni, de a 6-ost már nem. :rofl:

linuxhoz en sztem keves vagyok :P kerionak hiaba akartam hogy learning mode, megse kerdezett ra semmire. most ez a tiny tuzfal egesz jol megy. Eleg hasonlo mint a kerio

tegnap mar cs-ztem is :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

amúgy mi a f@$zt csináljak az msn-el hogy bejelentkezzen??? már két napja csak szarozik..

WMI, ARP vagy mi az amivel gond van?
Amúgy parancssorban
ipconfig -release
vársz
ipconfig -renew
esetleg hálózat újra beconfigol.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
Tûzfal nélkül netezni manapság nem szabad!!!

A Win tûzfala elég, de ha profit akarsz, akkor Kerio (azt egyébként installkor kell neki mondani hogy learning mode).
Vírusírtó az alap dolog. (Elvileg manapság 5-6 percenként van újabb vírus, azaz jó vírusírtó az, amely naponta többször is frissít.) Ajánlott még valami spy és ad írtó.

A legjobb ha linux alatt nyomulsz. Tapasztalat: buta hacker a legújabb RedHat - et fel tudta nyomni, de a 6-ost már nem. :rofl:

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
szerintm meg sajnos nincs pénzem új vga-ra. :chin:
amúgy 3dmarkba is meglátszott a változtatás.

amúgy mi a f@$zt csináljak az msn-el hogy bejelentkezzen??? már két napja csak szarozik..

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

ja. kipróbáltam a 3dmark 01 SE-t és kiderült hogy szarok a beállításaim most 261/540-en van azt bírja. 9955pontot értem el.

250-es core-ról a 261 aztán marha nagy tuning... inkébb ne piszkáld és vegyél egy újabb VGA-t szerintem.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.