Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Köszönöm a segítségetek!

Akkor újraalapozom a koncepciómat (huh).

A processzor legyen egy
P4es 3ghz-es (pl: Intel P4 3.0 GHz (S478) FSB 800MHz, 1MB L2 cache OEM /Hyper-Threading/ 23 610 Ft).
Ehhez milyen szuper integrált (vagyis van benne vga is) sata 2-es alaplapot ajánlotok? Az ufós árlistában ilyen foglalattal csak 400mhz-es dual ddr-esek vannak, elég annyi, vagy érezhetõ a különbség az 533mhz és e (400mhz) között?

A midi ház az, ami kisebb és nehezen pakolok benne?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Léci mondjátok meg, jó e ez nekem:

Asus P5GV-MX (s775,i915GV, dual ddr 400, integralt vga, PCIe) 20,7e
celeron D 336 2.8ghz 533mhz 64bit 14e
ddr 512 400mhz kingmax 14e
barracuda 7200 80gb 8mb cache, sata-II /3 13e
deer pc 143 midi atx 350W 10e
(dvd rw pioneer 8,7)
(az ufós boltból, szumma ~82)

Amire használnám, ahhoz az kéne, hogy gyorsan számoljon (tervezõprogramok), arra (és így nekem) jó?
Pl aggodalmam, hogy ha az alaplap es a memoria 400mhz-en kommunikal (amugy ez ugye nem sok?), akkor a proci, ami 533mhz-et hasznal, nincs kihasznalva teljesen?

Ez NAGYON NEM JÓ NEKED!

http://forum.hwsw.hu...=106937&st=1740

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Azért annyit kár volna költeni mem-re.

mennyit?
én a két gigás ddr1 modult használtan vettem 43-ért ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás
Azért annyit kár volna költeni mem-re.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

burce ! az a kingmax memória szvsz rablás... Én nemtom mikor (1 éve kb) vettem 2 db-ot 19600 Ft-ért

a ddr2 nem olcsó.
te valószinüleg ddr1-et vettél.
de most annak is felfelé ment az ára, mert egyre kevesebb van.
a számitástechnika már csak ilyen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
burce ! az a kingmax memória szvsz rablás... Én nemtom mikor (1 éve kb) vettem 2 db-ot 19600 Ft-ért
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ennyibõl egy olcsóbb ddr1-es athlon64 konfigot nézzél.
ha alien, akkor:
- Abit NF-95 (S939-GeForce 6100-Dual DDR 400-integrált VGA+PCI Express-2 SATA II) 15.5k
- AMD Athlon 64 3000+ S939 (Venice) BOX 18k
- DDR 512MB 433MHz KINGMAX Super RAM (3 év garancia) 12.7k

az a64 oda-vissza alázza a celeroncsot. nekem is 3000+ van, igaz a gyári 1800 mhz helyett nálam 2700-at megy, de egy random vásárolt 3000+ venice simán megy 2400-at, csukott szemmel is, alapfeszen. semmit nme kell tenni, csak biosban a ddr osztót 333-ra, a htt-t 3* ra, az fsb-t meg 250-re húzni.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 hozzászólás

(dvd rw pioneer 8,7)

Amire használnám, ahhoz az kéne, hogy gyorsan számoljon (tervezõprogramok), arra (és így nekem) jó?
Pl aggodalmam, hogy ha az alaplap es a memoria 400mhz-en kommunikal (amugy ez ugye nem sok?), akkor a proci, ami 533mhz-et hasznal, nincs kihasznalva teljesen?

Szamolni, ha igazan akarsz, akkor ez a gep nem az igazi. P4 vagy AMD. AMD lebegõpontos számításokban jobb. 64 bites proc felesleges, mert gondolom a progid még nem támogatja. Szal más konfiggal meszebbre mennél.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

(dvd rw pioneer 8,7)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
attol alapvetoen nem lesz baja egy vinyonak, mert nincs beszerelve a gep belsejebe. Nem idealis allapot, de nem hiszem hogy attol meghibasodik.

vagy szamomra meg mindig nem tiszta, hogy mi tortent magaval a vincseszterrel.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás

Kiveve persze az aggressziv felhasznalok vinyot akik "hozzajuk nyulnak" :D

épphogy hozzáértem... Aszittem, hogy a gépem vírusos, haverhoz elvittem nézzük meg a vinyókat. Kiderült, hogy semmi baja. Gondoltuk a táp a hibás, azse... Végül a videókari érintkezése volt gyengusz (por + mittomén) azon kívül semmi. Mondtam tegyük be a másik vinyót, hogy az jó-e még. De mivel nem tudtam hozzáférni a gép belsejéhez csak mellétámasztottam és bedugtam.
Jó tudom, hogy ökör állat voltam de mostmár nemtudok mit csinálni :\
Adatvisszamentõvel vagy mivel lehet az ilyet megcsinálni, vagy már azzalse ?
Eleve azse óccsó dolog, ha szakemberhez viszem, de ha reménytelen...
"a fél életem ezen a vinyón van!"

Izé

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ha elektronikailag "nyultal hozza" , megfogdtad vizes kezzel, rovidrezartad stb. , akkor egy esetleges vezerloelektronika cserevel megoldhato.
Ha lekoppantottad :D akkor biztos hogy valami elveszett de nem feltetlen a kepek. Ilyenkor par Bad sector kisereteben meg szokott mukodni a vinyo valtozo idotartamig. (Mivel a Bad sectorok szaporodhatnak a vinyo belsejeben a lemezbol levallo "szennyezodesektol" , ahol pl beleert a fej a lemezbe)
Asszem allithatom sovany tapasztalataim alapjan is, hogy a legtobb hdd ami elpusztul az elektronikai resz miatt hal meg, nem pedig a mechanikai miatt, odaig altalaban el se jutnak hogy elkopjanak. Kiveve persze az aggressziv felhasznalok vinyot akik "hozzajuk nyulnak" :D

Babooo

Babooo

vendég

• fórumtag
  • 83 hozzászólás
Hogy nyúltál hozzá?:wtf:

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
Ma olyat csináltam amit nemnagyon fogok emlegetni mások elõtt... Elkeseredésemben mégse kellene felakasztanom magam, szóval inkább megkérdezem mit lehet tenni olyan esetben, ha egy hülye b*rom hozzányul a vinyóhoz mûködés közben és az utánna "meghal" ?!:S
Teljesen letörtem. 6-7000 fényképemnek lõttek ??:(

Izé

Babooo

Babooo

vendég

• fórumtag
  • 83 hozzászólás
Acert ha lehet inkább ne. Asus/Toshiba/Dell jobb választás.
5-6 acer-t láttam kikészülni. :(

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Acer 2461WLMi
esetleges alternatívája, amit szintén Sulinetbe lehet venni?
mondjuk innen?
vagy esetleg máshonnan is jó, lényeg sulinetes legyen és ez az ár a plafon. ez alatt és legalább ilyen szintû érdekelne...
légyszi tippeket!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nfsmw is jobban szaggatna egy komolyabb karin :D

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 hozzászólás
Játékokban "maradi vagyok"CoD2 MoHPA meg Most Wanted Act of War,Generals AOE3 ezekmennek ezekhez bõven elég 1024 ben minden maxon és 2x élsimítás.Ha megérzi akkor veszek
NO OFF,USE SEARCH

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Csáó!

Csak mert én is érintett vagyok a témában.Nekem is S754es Sempron 3400+ van Asus K8N alaplappal meg e bizonyos cl3mas Kingstonnal.Az alaplap szerencsére a tuninghoz nem értõknek(mint én)kínál olyat hogy +10% elõre beállítva.Nekem úgy van és semmi gond vele.Ugye megérezném hogyha vennék még 512õt ugyanebbõl a fajta ramból?A vga meg Radeon 9600XT 128as.

attól függ miben.
de általában igen, megérzi a rendszer.
nekem egyrõl két gigára is megérezte a váltást.
az uj játékokhoz kevés a 9600xt...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en se latom, pedig a forum azt mondja, hogy fel van toltve. mindegy, azzal kb ugyanez volt az eredmeny, 800*600 minden low-on :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F