Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

B meghajtó: nézd meg a BIOS beállításait, hátha valamit nem ól állítottál be.

Boot: probléma lehet XP telepítésnél nem jól csináltál valamit. (de ha hardverrõl tudnék valamit, jó lenne).
Elvileg ilyeneket a CD-romban lévõ alpalap driver CD is mondhat, ha létre akarsz hozni a telepítéshez szükséges sata driver lemezt.

Integrált eszköztõl minõséget nem mindig kell várni.

sztem jol csinaltam. tegnap ketszer is ujratettem, mindketszer odafigyeltem. ntfs nem-gyors formazas, install, aztan alaplapi csipszet driver, aztan sp2.

nem akarok letrehozni sata driver lemezt.

hardver athlon a64 3000+ asus a8n-e, giga ocz ddr400ram. a proci meg van huzva, de nem hiszem, hogy az barmilyen befolyassal lenne erre.

integralt cucc nincs a gepben, kulon hangkartyam is van, meg videokartyam is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Úgy látszik ez a kérdések napja :)

64bit-es XP alá ki milyen tûzfalat használ?
És létezik ingyenes esetleg?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Nettó 15-18-ért keresek tápot (nem magamnak), amibe azért szorult némi védelem, és 14-15A-nál többet ad le 12V-s ágon, vmi dual pentium alá kellene, meg 7900 GTX lesz rajta.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
B meghajtó: nézd meg a BIOS beállításait, hátha valamit nem ól állítottál be.

Boot: probléma lehet XP telepítésnél nem jól csináltál valamit. (de ha hardverrõl tudnék valamit, jó lenne).
Elvileg ilyeneket a CD-romban lévõ alpalap driver CD is mondhat, ha létre akarsz hozni a telepítéshez szükséges sata driver lemezt.

Integrált eszköztõl minõséget nem mindig kell várni.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem az a szam majdnem 300. az jo? :D

van egy par bajom

sorolnam oket, mindre kerek megoldast.

1. en ugy tudtam, hogy B jelu meghajto az regen a nagyobbik fajta hajlenkonylemez volt. ami mostanra eleg szepen kihalt. nomost nekem a total commander szepen kijelzi, hogy van olyanom. neha be is zavar, leallitaskor. mondvan, hogy bennehagytam valamit, vagy nyitva hagytam a talcat [?] vagy mittomen. es kattingatni kell osszevissza, hogy bekenhagyjon, es lealljon.

szal ez nem jo, valahogy le kene tiltani, vagy ilyesmi.

2. bootolni csak ugy hajlando a gep, ha elsodleges boot device a CD-rom, masodlagos a hard drive. ha elsore rakom a HD-t, akkor Boot disk faliure hibauzit kapok, es nem indul. Ha visszarakom CD-romra az elsodlegest, az meg mindig csak felsiker, mert meg az is kell neki, hogy vagy a windows, vagy az alaplapi telepito cd benne is legyen. ha a win cd van benne, akkor csak siman azt irja, hogy press any key to boot from cd-rom, ha az alaplapi telepito, akkor ez meg meg van toldva azzal, hogy

1.FD 1.44MB System-type (06)
Loading FreeDOS fat kernel GO!

ami nemtom igazabol mi lehet, de ahtha valaki tudja.

szal ilyenkor nem nyomok neki semmi gombot, es akkor megtalalja a rendszert a vinyon. szal mukodik a gep, de ezt a procedurat valahogy ki kene iktatni.

jaesmeg

van egy mikrofonom, meg egy hangkartyam. eddig mindig alaplapra integralt hangkartyat hasznaltam, es azokon mindig a rozsaszin dugoa kellett dugni. most a hangkartyan nincs rozsaszin. bedugtam egy kek szinube, de most iszonyat modon visszhangzik a fulesbe amit mondok a mikrofonba.

asszem ennyi
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Feltornásztam 72-re :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
A hivatalos tesztnél alul van egy hivatkozási szám plusz csinálj képernyõképet és ezzel kérhetsz hivatalos vonalbemérést a matávtól.
"In idem flumen bis non descendimus"

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Ezt is lefuttattam, ez 65 KBps-ot mért, majd kétszer egymás után 76 KBps-ot. A feltöltés meg maradt. :(
Azért köszönök mindent!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Hivatalos T-com teszt - Letöltési és Feltöltési sebesség mérése

Ha úgy érzi, hogy az elért sebesség nem az Ön által elõfizetett díjcsomagnak megfelelõ, javasoljuk, hogy a hivatalos T-Com teszt szerver segítségével mérje meg vonalának sebességét.

A tesztszerver eléréséhez az alábbi paraméterekkel kell ADSL kapcsolatot létesíteni:
- Felhasználónév: adsl@test
- Jelszó: test
A teszt alkalmazást egy internet böngészõ segítségével lehet megnyitni, a cím mezõben az alkalmazás IP címét feltüntetve, így: http://192.168.9.1

A mérés menete:
- A menübõl kattintson a "Teszt" menüpontra.
- A file méret megadásánál, ha nagyobb méretet választ, pontosabb eredményt kap.
- A "Teszt megkezdése" gombra kattintva elindul a mérés. Kérjük, hogy a folyamatot ne szakítsa meg, várja végig a letöltést.
- A letöltést követõen a "Feltöltési sebesség tesztelése" gombbal indítható a teszt második része.
- Ezt követõen egy táblázatban jelennek meg a teszteredmények.
- A méréskor kapott azonosítót kérjük jegyezze fel, azzal tud a késõbbiekben a mérésre hivatkozni.

Csak érdekességképp: nekem múlt hét végén volt feltöltés gondom, lefuttattam a fenti tesztet - azóta rendben van...

3. számú problémádra pedig orvosság lehet az xp-AntiSpy megfelelõ opciója ("IncreaseMaxConnectionPerServer to 10") - ha IExplorerrel böngészel:
http://www.xp-antispy.org/
"In idem flumen bis non descendimus"

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Köszi a tartalmas válaszodat!
Kipróbáltam a sebességmérõt, a letöltés 66 KBps, a feltöltés meg 15,7 KBps. A letöltés pont a fele az eredetinek, a feltöltés stimmel. :(
White Horse

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
1.

Description:
dumprep.exe forms a part of Microsoft Windows XP (and later versions), in-built fault logging software. Upon serious errors this program will write the details to a text file and request the information be sent to Microsoft. This program is a non-essential system process, and is installed for third party use.

ez valami olyasmit jelent röviden, hogy amikor vmi kifagy, vagy szabálytalanul fut, akor ez felírja egy logfileba hogy mit is csinált a program emg a gép, és megkérdezi, hogy elküldje e a gépnek (hibaüzenet elküldése...címû kis ablak)

2. én ezt használom sebességmérésre:

http://www.abeltroni...a=uk&newlang=uk

eléggé jól mér, csak állítsd át az országot Hungaryra, aztán ha még ott is kevés az érték, akkor elõbb Germanyra, aztán meg UK-re.ja és mindenféle letöltést/feltöltést, mindent állíts le, ami foglalhatja a sávszélességet....ha mindhárom mérés sokkal kevesebb, mint aminek kéne lennie, akkor tényleg lassabb a neted, vagy valami gebasz van a gépedben. a második a valószínûbb...

3. annyiban igaz, hogy a windows tcp/ip protokolja eléggé hülyén van beállítva, és így az adatcsomagokat (ami ténylegesen az adatot tartalmazza) és a címcsomagokat (hányadik csomag, csomagok sorrendje, hova is küldöm) eléggé hülye sorrendben küldi el, és ezért van pl. az, hogy ha feltöltesz ADSL-el, akkor elméletileg tölthetnél le mellette majdnem teljes sebességel, de a gyakorlatban ez egyáltalán nem így van...van egy program, az a neve, hogy cFosSpeed, az megoldja ezt a problémát, normálisan tudja küldözgetni ezeket a csomagokat, és nekem a teljes feltöltési sávszélesség használata mellett is teljes sávszélességel mûködik a leöltési is.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Szasztok!
Lenne egy pár kérdésem: :)
1. Mi az a dumprep.exe? A CPU 50%-át is lefoglalja, és általában egy-egy program szabálytalan leállása után nyílik meg.

2. Valaki tapasztalt olyasmit, hogy felezõdött a letöltési sebessége? Konkrétan T-onlány ADSL. Egy jó ideje csak 66-tal tudok letölteni bárhonnan az eredeti 132 helyett. :confused:
Megtudom valahogy, valamilyen honlappal nézni, mennyi a valós letöltési sebesség?

3. Halottam valami olyasmit, hogy a Windows lefoglalja a net egy bizonyos százalékát, amit valahogy ki lehet iktatni. Ez tényleg igaz?

A válaszokat elõre is köszönöm!
White Horse

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
szia
a tervezõprogik nagy része tudja ezt mérni és modellezni is. a programban be lehet állitani a helyet, idõt, stb.
de ennek feltétele hogy ház a gépen legyen megtervezve vagy legalább felszinesen legyen pontosan lerajzolva

archicad, archline xp

asszem megy a demokkal is

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Sziasztok!

Egy nagyon fontos dolog kellene, de ötletem sincs még arra se, hogy hogyan keressek rá!

Kéne egy program, amivel egy adott koordinátán az év adott szakában meg lehetne nézni, hogy a nap hogyan jár..
Hogy világosabb legyek: egy ikerház egyik felének a napsütötte részét szeretnénk valahogy megnézni, kiszámolni. Vagyis, hogy pl nyáron-télen, meddig süt oda reggel és délután mikor kezd el megint odasütni a másik oldalról.

Ha valakinek van valami ötlete, amivel ezt meg tudom nézni, akkor segítsen! Tényleg fontos lenne...

Elõre is köszi!
rc

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,093 posts
Feltöltött kép
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
http://www.hwsw.hu/h...kul_adsl3g.html

persze megint csak Pesten... senki más szolgáltató nem tud ilyenrõl. :(

Aktuális civil

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs

Most járt le a net hûségidõm.
Mi van most jó és olcsó szolgáltató?
És él már az a dolog, hogy telefon nélkül is lehet ADSL-ed?

http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=30183
lesz ilyen mányá,azt jóó olcsó lessz az adsl

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

van olyan külön?
nekem 2005 van magyarul...

ez 2006os verzió.
frissebbeket tud mint amaz..
hát hogy nyelvében változott-e az passz...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Most járt le a net hûségidõm.
Mi van most jó és olcsó szolgáltató?
És él már az a dolog, hogy telefon nélkül is lehet ADSL-ed?

Aktuális civil

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts

http://www.shiawase-home.com/cad.html

Ezeket megnéztem, de valahogy nem megy a japán nyelv.. :)
Meg ha jól vettem észre, azok amik tudnak is "valamit", azok nem ingyenesek..

Hümmm... freeware-t fejbõl nem tudok, de utánanézek (bátyám használt ilyenekbõl többfélét).

Találtam néhány ingyenesnek tûnõt, de tapasztalat hijján nem tudom melyiket lenne érdemes letölteni..