Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

Már nincs. Én is azt hittem hogy attól van. Mindent visszaraktam alapra. Semmi komolyabb változtatást nem csináltam tudtommal a rendszeren. Áhh, mindig van vmi baj..

A probléma biztos hardveres / driveres, de az XP is sokat szokott néha magyarázni. Ha kicsit be akarod fogni a száját, akkor a winkey+pause után speciális - indítás és helyreállítás - minden pipa ki és hibakeresési infók kilövése. Nem sok értelme van, a win2k értelmesebb dolgokat írt ki anno.
Rengeteg monitorozó szoftver van a neten, amikkel a hibát vissza tudod keresni, és akkor megvan mit kell reinstallálni / cserélni.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
zsolo: zolle vágja mélyebben asszem a szerveroldali dolgokat, de õ már egy ideje eltûnt a fórumról. :(

Húsevõ: RAM idõzítéseket is alapra tetted? Memó hiba is okozhatja, egy hibázó IC-vel volt ienem még DDR1-ben. Egyébként ez aszongya, hogy nincs neki elég IRQ-ja. Szal egy szar driver is okozhatja, vagy hardver ütközés. Nézd meg az eszközkezelõben, hogy nincs-e vhol hiba (ütközés). AGP-s lapok általában nem szeretik, ha az AGP alatti PCI-ban van kari, mert defaultban oan IRQ-t oszt, ami összeakadhat. Elsõ körön ennyi ötletem van.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Srácok!
SOS szükség van MS Windows 2003 Server és MS Exchange 2003 Server gurura...
berenyizs at dalmamag dot hu

SOSOSOS

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Már nincs. Én is azt hittem hogy attól van. Mindent visszaraktam alapra. Semmi komolyabb változtatást nem csináltam tudtommal a rendszeren. Áhh, mindig van vmi baj..

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Húzva van vmi?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Na már megint én.
Egyszer csak elõjön egy kis kedves kék képernyõ, mely azt mondja, hogy indítsam újra a gépet, vagy ha már máskor is elõfordult(máskor is elõfordult) akkor ellenõrizzem az újonnan telepítgetett hardverek beállításait, szoftvereketet, ilyesmiket.
A hibaüzenet pedig ez: driver IRQL not less or equal.
Mi a teendõ?

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts
még annyi hogy ezért fontos hogy amíg lehetséges, maradjon ott a fájl ahova a torrent kliens letöltötte, olyan néven, és ne töröld ki a kliens listájából, mert ha mindenki ezt tenné nem lenne értelme a torrentnek. Vannak szerverek, de akkor is. Köszi:)

jah és tanács oposszumnak: nézd a health-et. az megadja hogy milyen eséllyel redesen tölteni.
Meguntam az aláírásom....

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
oposszum: a lényeg az, hogy van a seeder, aki csak megoszt, megvan neki a filenak mind a 100%-a. meg van a leecher, aki tölt egyrészt a seedertõl, másrészt más leecherektõl általában úgy, hogy ha A leecher áttölt B-tõl egy filedarabot, akkor A visszatölt B-nek egy olyan darabot, ami B-nek még nincs meg. a dctõl ez fõleg abban különbözik, hogy nem tölthet tõled bárki bármit, csak az, akitõl te is töltesz valamit (ha leecher vagy) vagy pedig csak azt a file-t, amit te hagysz seedelni (ha seeder vagy). tehát nem kell fix 30 giga (ez csak példa volt) megosztásodnak lenni ahhoz, hogy tudjál tölteni.

a kisebb terjedelmû fileoknál azért nem érdemes torrentezni, mert a torrent általában (minél tovább töltesz), annál gyorsabb lesz, mert egyre több seederhez és leecherhez csatlakozol. és mivel itt a letöltés sebessége nem az egyes userek feltöltési sebességén múlik, hanem azon, hogy hányan vannak (sok lúd disznót gyõz..) és te hányhoz tudsz csatlakozni, ezért fontos az, hogy minél gyakoribb legyen az adott file. hiába van egy 1000 Kb/s feltöltési sebességû user, ha az az egy lelép, akkor te nem tudsz tölteni. ha van 500-1000 darab egyenként 25 Kb/s os user, akkor ha abból lelép 100, akkor még mindig marad 400-900, akikhez a géped folyamatosan próbál csatlakozni és nem kell várni arra, hogy az a 100 visszajöjjön, tudsz tovább tölteni. nem véletlen jelennek meg a 0 napos játékok/dvd-k/programok torrenten elõször. (példa: gta san andreasnak megjelenése másnapján ~18000 seedere és ~27000 leechere volt...)

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts
Srácok!
SOS szükség van MS Windows 2003 Server és MS Exchange 2003 Server gurura...
berenyizs at dalmamag dot hu

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
Elnézést, de elolvastam a wikipedian, hogyan mûködik a bittorrent, de nem teljesen értettem...jó-jó, fáljcsere, meg minden. Tudom nem szeretitek, de engem most nem is az érdekel, hogy mit lehet vele letölteni hanem a mûködési elve. Tehát nekem az jött le, hogy a fáljokat széttördeli kis részekre, ezeket véletlenszerûen leszedhetet akárkitõl (akár minden részt mástól) és a progi a gépeden összerakja....magyarul olyan mint a RevConnect, nem? Egy szimpla DC, csak egyszerre több embertõl tölthetsz, ezáltal a letöltési sebessgé összeadódik.
Amit nem értek, hogy mi volt az a duma, hogy csak olyasmikre érdemes használni, ami nagy terjedelmû v. nagyon gyakori fálj.

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,416 posts

"
Mi történik ha a felhasználó elveszíti a privát kulcsát?Windows XP; Windows 2003 tartomány: a felhasználó jelszavának alaphelyzetbe állítása (felülírása) elérhetetlenné teszi a felhasználó tanúsítványtárát –> jelszólemez! "

magyarul beszoptam mint annak a rendje

hát ez szomorú. komolyan. a tehetetlenséget gyûlölöm
Meguntam az aláírásom....

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

start - futtatás :

"gpedit.msc"

enter
válogass kedvedre

Nagyon szépen köszönöm!!!:)
És Jézus szóla hozzájuk: - Mondjátok, ki vagyok én?
És õk felelék: - Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, amiben interperszonális kapcsolataink legvégsõ értelme tárul fel elõttünk.
És Jézus ismét szóla: - Mi???

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts

üdvözlök mindenkit, újra van életem, ugyanis..........

viszont SEGÍTSÉG!!!!!!: voltak encryptelt fájljaim (vagyis vannak), de én f*sz nem decrypteltem õket újrainstall elõtt. És most csak a kulcs egyik fele van meg. Valaki tapasztalt? Tudom, minek használok NTFS alatti Windowsos EFS-t, majd legközelebb más progival encryptelem.
De télleg segíteni kellene. Elég sok dolgot próbáltam már.

"
Mi történik ha a felhasználó elveszíti a privát kulcsát?Windows XP; Windows 2003 tartomány: a felhasználó jelszavának alaphelyzetbe állítása (felülírása) elérhetetlenné teszi a felhasználó tanúsítványtárát –> jelszólemez! "

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
Valami más gebasz lehet, mert akármennyi akármit törlök, nem változik a kiírt szabad hely mérete. Ellenõrizgettem is ezt azt, nem találtam semmit. Hmm, asszem hamarosan lesz egy win újratelepítés.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
A letoltott telepitocsomagoktol is szokott hizni a rendszer.
Tovabba azoktol a progiktol (mint pl amit emlitettel: msn is) amelyek a c-n alakitanak ki ideiglenes tarhelyet (acdsee katalogus db stb.)
Vannak tovabba olyan progik amik tmp file-okat keszithetnek ilyen a photoshop pl (bar ezek a program bezarasaval elvileg torlodnek). Nem art megnezni a windows swap file-jat is hatha csak az dagadt meg (mondjuk ez korlatozhato)
Ha igy sem tudod mi foglal, es az utobbi idoben tortent a szabad hely csokkenese ami nem a filerendszer serulesebol kovetkezett akkor hasznalhatod a total commanderben a keresesnel az advanced (2) fulon levo datum alapu keresest. Ezzel leszukitheted az utobbi idoben modosult/letrehozott file-ok listajara a keresest. Igy tok jol lehet pl trojaikat is keresni (felteve hogy eszrevettunk mukodesi rendellenesseget a gepen roviddel az infekcio utan)

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

A rejtett fájlok be vannak kapcsolva mindig.:) Norton volt, de már leszedtem, Recycle is kiszedve. 300 Mb már meglett, öcsém vmi msn megosztási mappát gyártott a C-re. Kitöröltem, lett hely, de a legközelebbi bekapcsolásnál megint eltûnt a felszabadított hely. Megnéztem de az msn nem csinálta újra...már egyáltalán nemtom..
Milyen programmal lehet ellenõrizni a húzott proci stabilitását?

A rendszer helyreállításnak fenntartott méretet kell csökkenteni (sajátgép), valamint az ntuninstall könyvtárakat törölheted a windows könyvtárból
Továbbá parancssorban érdekes lehet talán a
chkdsk /f c:
parancs futtatása is.
Javaslom még a lomtár beállításainál a fenntartott terület csökkentését.

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

Hali! kéne egy kis segytség win xp többfelhasználós rendszer adta lehetõségek kiaknázására. Adott két külön felhasználó, saját mail címekkel és dokumentumokkal. A megoldandó problémám az lenne,hogy hol tudom beállítai azt hogy a másodlagos felhasználónak, olyan csökkentett felhasználói jogkört adhassak,hogy semmit se legyen képes telepítnei, csak egy webböngészõt futtathasson, továbbá az outlookban is csak az õ hozzá rendelt leveleket szedhesse le a gép és a többihez értelemszerûen ne férhessen hozzá. Van vkinek ötlete? (olyan felhasználó korlátozás érdekelne,mint ami ilyen nyílt helyeken elhelyezett termináloknál van, amikor a startmenün csak engedélyezett progi van és a jobb gomb általában le is van tiltva...)

start - futtatás :

"gpedit.msc"

enter
válogass kedvedre

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,350 posts
A rejtett fájlok be vannak kapcsolva mindig.:) Norton volt, de már leszedtem, Recycle is kiszedve. 300 Mb már meglett, öcsém vmi msn megosztási mappát gyártott a C-re. Kitöröltem, lett hely, de a legközelebbi bekapcsolásnál megint eltûnt a felszabadított hely. Megnéztem de az msn nem csinálta újra...már egyáltalán nemtom..
Milyen programmal lehet ellenõrizni a húzott proci stabilitását?

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

A rendszerpartíciómon egyre fogy a hely és nem sikerült egyelõre rájönnöm mitõl. Ideiglenes internet fájlok és temp mappa mindig ürítve, easycleanerrel vaó tisztogatás is megvolt. A régebbi rendszervisszaállító pontok is törölve. Mi kellhet még? Local Settings/Application Data mappa ürül bizonyos idõközönként vagy rá kell segíteni? Ötletek, hogy hol kurkásszak?

Egész véletlenül nincsen fennt valamelyik Norton Antivírus csodaprogi? :D

Mert ha van, akkor nagy valószínûséggel a lomtárad helyett most egy Norton Recycle könyvtár van, ahol alapból be van kapcsolva a protection minden partícióra, így bármit törölsz, azt vissza tudod hozzni, csak éppen ez azzal jár, hogy helyed se szabadul fel a törlés során. Ezt ki is kapcsolhatod, én ezt javaslom. Vagy ürítheted idõnként és akkor szabadul fel hely is.

De a virtuális memória is szokott leszedni helyet, ezt meg tudod nézni a rejtett fileok bekapcsolásával.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts

...bár nálunk a suliban valami olyasmi van, mint amirõl te beszélsz, (csak saját levelek leszedése, jobbegérgomb letiltva), ott úgy van megoldva, hogy a belsõ hálózatra jelentkezel be és a központi szerveren minden felhasználónak van postafiókja és egy 100 megás tárhelye (tanároknak meg diákelnöknek, ilyeneknek több). a programokat a gépnek a saját merevlemezérõl futtatjuk, de oda nem tudunk írni/menteni, csak a saját mappánkba..

ez az Active Directory, saját loginokkal (és annyi beállítással, hogy el se lehet képzelni), a beállítása pedig egy kész rémálom (nekem legalábbis az volt)... ;) (nem is tudom, hogy 1gépes rendszerre hogyan lehetne megcsinálni)