Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
vendég_Charon_*
Posted 2007. January 05. - 17:02
Posted 2007. January 05. - 16:24
Hja: én meg ki sem kapcsolom a gépet - így elég egy egérmozdítás...2gb ram + hibernálás + 7200 rpm vinyó
Posted 2007. January 05. - 16:10
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
vendég_Charon_*
Posted 2007. January 05. - 16:10
A hozzászólások közt:
"better to leave your laptop turned off if it has windows on it"
2gb ram + hibernálás + 7200 rpm vinyó
vendég_Charon_*
Posted 2007. January 05. - 16:08
Posted 2007. January 05. - 13:15
Vagy a másik megoldás, hogy veszel egy PCI-os SATA kártyát (kb. 3-4e Ft). Aztán arra dugdosod a SATA-s vinyókat.Többlépcsõs gépokosítás van soron, az új gépbe SATA vnyó kerülne, viszont mivel a jelenlegit akarom átépíteni, belekerülne az IDE-s vinyó helyére ideiglenesen. Az alaplapon viszont csak IDE foglalat van. Láttam, vannak ehhez különféle átalakítók. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Elõre is kösz a segítséget!
Posted 2007. January 05. - 12:54
"better to leave your laptop turned off if it has windows on it"
"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Posted 2007. January 05. - 12:19
Posted 2007. January 05. - 11:38
Posted 2007. January 05. - 10:44
Elõre is kösz a segítséget!
ákos
Posted 2007. January 05. - 10:19
Csak ilyet talált:indits egy regedit-et, és keress rá az "InactivityTimeout" -ra (valahol a HKEY_LOCAL_MACHINE/System-ben lesz).
Itt a zárójelben lévõ szám lesz a Timeout percekben megadva, ezt kell átírni arra, amit szeretnél.
System.Runtime.Remoting.RemotingTimeoutException
Meg ilyeneket:
EZEK
Wics ván?
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Posted 2007. January 04. - 23:47
:scared: és tényleg!De, csak álnéven. Advanced/Chipset/LDT Bus Frequency - ezt tedd 800-ra pölö.
Jorus, egy söröd itt van nálam!
Posted 2007. January 04. - 21:56
valoszinuleg lehetne meg varialni nalam is ilyen fsb-kkel, meg ram idozitesekkel, de meguntam az oldalfal nelkuli gep latvanyat...
megalltam itt
CPU Type AMD Athlon 64 (Venice S939)
CPU Platform / Stepping Socket 939 / DH-E6
CPU Clock 2545.2 MHz (original: 1800 MHz, overclock: 41%)
CPU Multiplier 8.5x
CPU FSB 299.4 MHz (original: 200 MHz, overclock: 50%)
Memory Bus 195.8 MHz
DRAM:FSB Ratio CPU/13
Motherboard Chipset nVIDIA nForce4 Ultra, AMD Hammer
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2007. January 04. - 14:40
Posted 2007. January 04. - 14:18
Kel fel a Nap... (Kezd világos lenni, azt hiszem :})
De ezt a HT szorzó részt rohadtul nem találom a BIOSban (viszont visszaálltam alap fsb-re amíg nincs meg...).
Esetleg lehet, hogy ezen az alaplapon nem állítható?! (vagy bios frissítés?)
Posted 2007. January 04. - 14:06
és konkrétan melyik fajta termék lenne nekem jó ezek közül?? ..és ezeket a ruckus termékeket itthon lehet e kapni?
Kell egy adapter, én megvenném hozzá a routert is. Elvileg ugyan mûködik más típussal is, de ezzel viszont biztosan. És hát az ördög nem alszik... www.answare.hu
kz
Posted 2007. January 04. - 13:54
Memória visszaosztás azt jelenti, hogy nem 1:1-ben futtatod a CPU-t a RAM-okkal, hanem lassabban. Pölö 250-re rakod az FSB-t, a proci ekkor 2.75GHz-en futna, a RAM-ok pedig 500-on. Ezt történetesen a Te moduljaid bírnák, de egy DDR400-as (PC3200 ugye) már nem feltétlenül, ezért úgy kell beállítani BIOS-ban a CPU/FSB:RAM (vagy hasonló elnevezésû opció - lapja válogatja épp hogy hívják) arányt, hogy a memó a CPU arányában lassabban menjen. Ha visszaosztod 4:3-ra, akkor ugye 188MHz-en mennek majd effektíve, vagyis DDR370-en, amit meg már simán visznek.
Posted 2007. January 04. - 13:54
1T 2T az a command rate, vagyis, hogy 1 vagy 2 órajel teljen el mire egyáltalán a ram felé kiadásra kerül egy adott parancs. Késleltetési szempontból elég jelentõs a befolyása és sokat tud számítani, míg magát a sávszélességet nem befolyásolja jelentõsen.
A HT az egészen más. Nem, nem az órajel. A HT az AMD Hyper Transportja. Ez is - mint szönte minden - az FSB-hez kapcsolódik. Ez speciel egy szorzóval, és mondai alapon az 1000 a bûvös szám. Célszerû az alatt tartani. Magyarán 200-as FSB-ig lehet 5, fölötte 4, 250 környékén meg 3. Ha bõvebben érdekel a téma, akkor olvasd Rover esszéjét a HT-vel kapcsolatban: EHUN )
Összefoglalva tehát
CPU órajel: FSB*szorzó
RAM órajel: FSB*2
HT órajel: FSB*szorzó
Ha tuningolni akarsz, akkor vagy olvass megfelelõ topicot, vagy mezei tuninger módjára, vedd le a HT-t, lazíts az idõzítéseken, vedd vissza a CPU szorzót, keresd meg hol van vége az egyes részegységeknek úgy, hogy a többit függetleníted tõlük (pölö a CPU szorzót leveszed amennyire csak lehet, és úgy emeled az FSB-t, akkor a proci nem lehet szûk keresztmetszet, stb.), ezután már csak össze kell lõnöd a számodra legoptimálisabb, fenntartható konfigurációt, ki kell tesztelni, és kész is. Elsõ körön zárd magadra az ajtót, vigyél kaját, piát, és a kezed helyezd lágyan a cirmos klír jumperére.
Posted 2007. January 04. - 13:53
Felraktam CPU-Zt és azt mondja nekem, hogy HT link 1100... nos, sajnos még mindig nem tudom mi ez, de mások szerint ez nem tesz jót a rendszernek (>1000), hogy tudom csökkenteni?
(És gondolom FSB emeléssel ez csak rosszabbodna, így addig nem merem az FSBt emelni..)
Posted 2007. January 04. - 13:31
hogy 220 effektíven, vagyis DDR440-on mennek a moduljaid
Ez a 2T miatt? Vagy 1T-n is DDR fsb*2-n megy?
Kicsit más:
Nem értem, szorzó×FSB nem az órajelet kapom? Órajel=HT? Mert ha igen, akkor gyárilag sem ok... (11×200...)ergo úgy kell beállítani a szorzót, hogy a HT értéke 1000 környékén maradjon [HT=szorzóxFSB]
Másrészt nagyon néztem a BIOSt, de nem találtam HT állítást (a8ve-se) (ezt csak úgy mondom, sok mindent csinálni vele gondolom nem lehet..)
Megint más: memória visszaosztás mit jelent?