Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
engem nem szivatott meg senki
ez volt kiirva cd-re nalam
es semmi mas
windows nem indul semmikepp a gepemen
igy elobb volt live cd aztan feltoltam az egyik vinyora, hogy tudjak logni a gep elott.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

BAzzeg Lor téged is megszivatott valami hülye azzal, hogy az ubuntu az egy jó linux :-/ Jópárat kipróbáltam már, de szerintem az lassú nehezen kezelhetõ nincs benne supermount!!! (2007-van, ne kelljen már engedélyt kérni egy egyszerû cd ki/berakásért) és egyáltalán nem felhasználóbarát, (és szerintem mindenki csak szív vele, még a fanatikusok is...).
Egyébként a <parancsszó> --help , vagy a <parancsszó> --man -nal mindent meg tudsz. Ha dont értesz englis akkor meg, egy magyar prodszekt is megteszi, azok szinte mindent lefordítottak már.. (pl uhu)

Ez érdekelne, mert Fedora/Suse helyett ezt ajánlották az Ubuntut (64 bites változatával 2005/2006ban vmikor ismerkedtem, pocsék volt), de ha not recommended akkor le se szedem.

Elsõdleges szempont hogy usefriendly legyen és jó support (rühellem hogy az ismerjük meg a linuxot projekt azon bukott meg többször, hogy 'csökkentett módban' lehetett használni csak a gépet mert nem volt driversupport) és ha nem eszik sok gigát az sem hátrány, mert 5 gigás particióra szeretném rakni. Tipped? Itt az elsõdleges vason futna, legalább net és hang és egéren görgõ legyen, raid és 3D-rõl már álmodni sem merek. Hang ha 2-2.1-5.1be is mûködne az külön hihetetlen jó lenne, mert a hangfalszetemnek külön a hangkártya kell hogy vágja a mélyet; a platinum ex egységet nem muszi hogy kezelje...)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Megint egy gyorskérdés:
1 db DDRII-667 1Gb vagy inkább 2 db DDRII-533 512Mb?
Nem lesz további bõvítés belátható idõn belül.

Ha dualchaneles procihoz kell akkor egyértelmû... (Ha AMD akkor inkább 2×512 667-es... :) )

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Én is kérdek egyet: Egy új konfigot raknék össze.
Ez a lap jó lesz tuningra? Gigabyte 965P-DS4 Intel P965 LGA775 ATX
Vidókari hozzá: Gigabyte NX79G256DP-RH nVidia 7900GS 256MB PCI-E
Procin még gondolkodok. Azt olvastam hogy a 6300-at nagyon lehet húzni, de lehet hogy valami olcsóbbat választok.

7900GS rossz vétel, hwt és prohardveren meglesehted, X1950Pro szénné alázza.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
"A szállító" szerepében Jorus :D
Továbbiakat prájvét ha lehet.
Köszönöm
"In idem flumen bis non descendimus"

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Szexárdi a györök, ledumálom vele, aztén kérek telszámot. Posta is jáccik nála, 8k-ért adná. (Én 12-ért vettem.)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

z: még nem találtam arcot, aki lemérte volna a Noctua CPU felöli réztalpának méreteit, de rajta vagyok. :) Addig nézd meg ezt, ez még az eredeti Coolink, amirõl beszéltünk: LINK Még postával is 10 alatt vagy.

Ez nekem jöhetne, csak hogyan tudok kontaktolni vele? Regisztrálnom kellene a prohardverre?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
z: még nem találtam arcot, aki lemérte volna a Noctua CPU felöli réztalpának méreteit, de rajta vagyok. :) Addig nézd meg ezt, ez még az eredeti Coolink, amirõl beszéltünk: LINK Még postával is 10 alatt vagy.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Még pár hónap, és itt a DDR3-as memók, meg az 1333-as FSB ideje. :) http://vr-zone.com/?i=4684

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Attól függ, hogy húzni akarja-e. Egy olcsó 533-as megy 550-en, azt annyi, míg egy 667-es, ha elmegy 700-on, az már 350-es FSB, ami még E6300-zal is 2.5GHz környékén van alapfeszen.

Zsírdisznóság!
Köszönöm Feltöltött kép

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Ez a Noctua meggyõzõ, ha utánanézel "a kütyüknek" megvárom.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
z: simán választhatsz egy s478-as CPU hûtõt az Aliens-nél, õk szállítanak házhoz.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Attól függ, hogy húzni akarja-e. Egy olcsó 533-as megy 550-en, azt annyi, míg egy 667-es, ha elmegy 700-on, az már 350-es FSB, ami még E6300-zal is 2.5GHz környékén van alapfeszen.

Szerintem mindegy.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

S478 az a régebbi P4-procik foglalata, az újabbak: DC, Core2Duo az már S775. ha jól emlékszem, akkor te régi P4 2.8-hoz kerestél hûtõt, és az bizony S478-as.

Ahammm, köszi! Igen egy régi P4-hez kellene hûtõ.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Szerintem mindegy.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Megint egy gyorskérdés:
1 db DDRII-667 1Gb vagy inkább 2 db DDRII-533 512Mb?
Nem lesz további bõvítés belátható idõn belül.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
S478 az a régebbi P4-procik foglalata, az újabbak: DC, Core2Duo az már S775. ha jól emlékszem, akkor te régi P4 2.8-hoz kerestél hûtõt, és az bizony S478-as.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

z: már nem Coolink, hanem Noctua NH-u9 és u12 néven nyomják más ventivel: LINK, viszont azokhoz már nem adnak s478-hoz rögzítõket. Namost, annak kellene utánanézni, hogy a Coolink u8-120-hoz való s478-as kit felmegy-e az NH-u9-esre, mert azt tudsz innen rendelni házhoz: LINK, émmeg oda tom adni az enyimhez kapott s478-as motyókat. Majd este kinyomozom, hogy felmennek-e rá, de szentem 99%, hogy igen.

A fentieket nem tudom értelmezni...
Szoftverben otthon vagyok, de a hardver nem érdekel csak a legprosztóbb módon: legyen jó és szép. Valamint: a lehetõ legkevesebbet kelljen mozdulni érte.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
z: már nem Coolink, hanem Noctua NH-u9 és u12 néven nyomják más ventivel: LINK, viszont azokhoz már nem adnak s478-hoz rögzítõket. Namost, annak kellene utánanézni, hogy a Coolink u8-120-hoz való s478-as kit felmegy-e az NH-u9-esre, mert azt tudsz innen rendelni házhoz: LINK, émmeg oda tom adni az enyimhez kapott s478-as motyókat. Majd este kinyomozom, hogy felmennek-e rá, de szentem 99%, hogy igen.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

http://prohardver.hu...enevervadaszok/
Errõl beszélsz? Tudsz olyan boltot akik házhozszállítják?

Igen, erre gondoltunk J-vel.
Házhozszállítós boltot nem tudok sajnos.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.