Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts

Tudod hányan jönnek emiatt keseregni hwswre hogy hoppá, most milyen hûtõt rakjanak oda?

Azért kell olyan választani amin jó helyen van, vagy olyat amin nem kell cserélni.

Mintha ez olyan bonyolult lenne... :D

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
tudna vki segíteni benne hogy hogy tudom kicserélni az asus a2800s-es notebookom ram-ját?Sajna sehol sem találtam megfelelõ leírást!Nagyon megköszönném!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Ez a szelekció az ufós árlista szûrésébõl adódott. Azt, hogy mi mennyit fût, még nem tudom... Az pedig, hogy hol van a chipset, ha nem rontja a teljesítményt, nekem mindegy!

Dehogy mindegy... kevés lapon van jó chipsethûtés, és ha nem tudsz rá blokkot rakni, nem fér be a videókártyád, nem tudod halkítani, nem tudsz rá másik chipset bordát rakni akkor már egybõl nem mindegy hogy hol a chip...

Tudod hányan jönnek emiatt keseregni hwswre hogy hoppá, most milyen hûtõt rakjanak oda?

Azért kell olyan választani amin jó helyen van, vagy olyat amin nem kell cserélni.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nem hûtöm én semmivel. kapnak 2.1v-ot, az még belefér szerintem.
van rajtuk aluminium heatspider :D
most lõttem ki az orthost, 12 óra ment, probléma nélkül.
tulajdonképpen ezzel már tökéletesen meg vagyok elégedve (3.2ghz) innen minden mhz ajándék :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Geil Value jól megy, csak gyilkolni kell fesszel, szal tartósan nem küldeném nekik. Hûtöd õket vmivel?

Alex: nekem max van, és 436-ig nagyon szépen megy, ami egy 6600-as alá teljesen jó, de 6400-ban benne hagy némi teljesítményt, igaz a legjobb a 975-ös lapok memkezelése mind közül. Már az elõzõ, s939-es deszkámon sem volt párhuzamos port, akkor adtam el a TV Tunerem. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
én is quadgt-t vettem volna, ha 1) van 2) van rá pénzem
igy maradt a legegyszerûbb megoldás: ds3
vizhûtéshez nem kifejezetten jókk ezek a überheatpipe-os csodák. (a'la ds4)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Alex: régiek az infóid. Az Abit jó volt, aztán jött a hullámvölgy, meg a csõd, aztán megvették õket, és hipp-hopp, meik az egyik legjobb 975-ös lap (a WS-ek mögött)? Az Abit AW9D-MAX. Meik a legjobb 965-ös lap? Abit AB9 QuadGT. Ily módon tehát nem igaz, hogy rosszat hallani róluk. Még a közép- és alsó kategóriában is remek lapokat tolnak (AW9D, AB9, Pro, stb.) Az elõzõ lapom is Abit volt (KN8 SLi), azóta is hibátlanul mûxik az új tulajnál, pedig sok gyártó szívott az NF4-es chipsettel.

Az AW9D-MAX-ra én is gondoltam, de ötezerrel drágább mint a 965P-DS4. Ráadásul párhuzamos port sincs rajta, az +5k.
Na majd meglátjuk, táncsak akad majd belõle egy mûködõképes darab! :(

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nem stabil alapfeszen a 3.2, kellett neki plusz 0.05v (1.325v helyett 1.375v) mert tul nagy a drop terhelés alatt (1.26-ra esik le)
egyenlõre itt tartok: 7*458 és ddr 918, félek a ramok nem fogják birni.
sima 800-as geil, sokaknak megy cl5-ben ezret, de amilyen mákom van, nekem nem fog :D
de ez most igy stabil majd éjszakára belövök egy dual prime-ot, de ha 3 óra cs:s nem hatja meg, akkor 20 óra prime sem fogja.
3 ghz-en alapfesz alatt is 20 órát primestabil (1.25v beállitva, 1.195v körül load)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Ez ehhe :) http://valid.x86-sec...ow_oc?id=182607

Jó az robi, jó az. Orthos megvolt? Mi a vége? 3.5?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a pci-e frekvenciát 101-re kellett tennem, és minden megy rendesen.
alapfeszen 3.2ghz
jónak itélem meg.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
A sima KN8-on aktív chipsethûtõ van, ami visít, amíg új, majd emellé kerregni is kezd, ahogy öregszik. :) Az SLI-n ezzel szemben remek kis heatpipe gondoskodik a chipset hûtésérõl. Az, meg hogy van rajta pluszban egy teljes hosszúságú PCI-E sín nem érdekelt, elfért. :)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

burce, nézz körbe, MSI-t kevés helyen fogják ajánlani...
http://forum.hwsw.hu...pic=123619&st=0

Asus A8V-SE, A8R-MVP, Abit AT8, Abit K8N SLi (passzív hûtés és nem az sli/crossfire miatt, ahogy A8R is)
Miért nem olyna lapokat nézel aminek a chipsete nem fût annyit mit pár éve egy proci? Vagy jók a driverei? Vagy nincs elcseszett helyen a chipset???

Ez a szelekció az ufós árlista szûrésébõl adódott. Azt, hogy mi mennyit fût, még nem tudom... Az pedig, hogy hol van a chipset, ha nem rontja a teljesítményt, nekem mindegy!

939-es lapbol en most vagy az a8n-sli-t vennem, vagy egy DFI lanparty ultraD-t. most sima a8n van, ami teljesen oke, de ez a masik ketto jobban birja a 300 koruli fsb-t.

Köszi, ilyen lanpartys árat nem találtam, de dolgozom rajta....

Meg asszondja, most láttam a Bazárjában:
Abit KN8 Ultra S939/PCIe Nforce4 Ultra Heatpipe-os: 14.900,-
Ez nem jó nekem? (Jorusnak bejött az sli....)
(És árban is elég jó.)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Alaplapot keresek, párat kinéztem:
Asus A8N-SLI SE (S939-nForce4 SLI-Dual DDR 400-Dual PCI-E 16x-4 SATA II) /3 év garancia/ 17 000 Ft 20 400 Ft
GigaByte GA-K8N Pro-SLI (S939-nForce4 SLI-Dual DDR 400-Dual PCI-E x16-4 SATA II) /3 év garancia/ 20 950 Ft 25 140 Ft
GigaByte GA-K8N SLI (S939-nForce4 SLI-Dual DDR 400-Dual PCI-E x16-4 SATA II) /3 év garancia/ 17 550 Ft 21 060 Ft
MSI K8N Neo4-FI (S939-nForce4 Ultra-Dual DDR 400-PCI Express-4 SATA II) /3 év garancia/ 15 950 Ft 19 140 Ft
MSI K8N SLI-FI (S939-nForce4 SLI-Dual DDR 400-Dual PCI-E 16x-4 SATA II) /3 év garancia/ 15 750 Ft 18 900 Ft

Az SLI nem fontos nekem, de ahogy látom ezek már csak ilyenek...
Találtam egy egész jó írást róluk:
http://www.hardwareo...nt.php?cikk=160
Ami alapján az MSI Neo4 jó lenne nekem úgy nézem (bár látom, hogy Pite szerint MSI alapból felejtõs... de az eredményei pedig jónak néz ki). A hûtést emlegetik, hogy érdemes cserélni, ez hogyan oldható meg? Szabványos alaplaphûtést kell keresni?
Illetve milyen lapot érdemes még számításba vennem?

939-es lapbol en most vagy az a8n-sli-t vennem, vagy egy DFI lanparty ultraD-t. most sima a8n van, ami teljesen oke, de ez a masik ketto jobban birja a 300 koruli fsb-t.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Asus, Abit, Albatron, DFi, az itthoni választékból kb... tom hogy szegényes, de a nagy számok törvéynét tekintve általánosítva ezek...

emptytrash: Akkor másutt is lesd meg a vinyót is, meg friss bioszt égess a deszkába...

burce, nézz körbe, MSI-t kevés helyen fogják ajánlani...
http://forum.hwsw.hu...pic=123619&st=0

Asus A8V-SE, A8R-MVP, Abit AT8, Abit K8N SLi (passzív hûtés és nem az sli/crossfire miatt, ahogy A8R is)
Miért nem olyna lapokat nézel aminek a chipsete nem fût annyit mit pár éve egy proci? Vagy jók a driverei? Vagy nincs elcseszett helyen a chipset???

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Alaplapot keresek, párat kinéztem:
Asus A8N-SLI SE (S939-nForce4 SLI-Dual DDR 400-Dual PCI-E 16x-4 SATA II) /3 év garancia/ 17 000 Ft 20 400 Ft
GigaByte GA-K8N Pro-SLI (S939-nForce4 SLI-Dual DDR 400-Dual PCI-E x16-4 SATA II) /3 év garancia/ 20 950 Ft 25 140 Ft
GigaByte GA-K8N SLI (S939-nForce4 SLI-Dual DDR 400-Dual PCI-E x16-4 SATA II) /3 év garancia/ 17 550 Ft 21 060 Ft
MSI K8N Neo4-FI (S939-nForce4 Ultra-Dual DDR 400-PCI Express-4 SATA II) /3 év garancia/ 15 950 Ft 19 140 Ft
MSI K8N SLI-FI (S939-nForce4 SLI-Dual DDR 400-Dual PCI-E 16x-4 SATA II) /3 év garancia/ 15 750 Ft 18 900 Ft

Az SLI nem fontos nekem, de ahogy látom ezek már csak ilyenek...
Találtam egy egész jó írást róluk:
http://www.hardwareo...nt.php?cikk=160
Ami alapján az MSI Neo4 jó lenne nekem úgy nézem (bár látom, hogy Pite szerint MSI alapból felejtõs... de az eredményei pedig jónak néz ki). A hûtést emlegetik, hogy érdemes cserélni, ez hogyan oldható meg? Szabványos alaplaphûtést kell keresni?
Illetve milyen lapot érdemes még számításba vennem?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Alex: régiek az infóid. Az Abit jó volt, aztán jött a hullámvölgy, meg a csõd, aztán megvették õket, és hipp-hopp, meik az egyik legjobb 975-ös lap (a WS-ek mögött)? Az Abit AW9D-MAX. Meik a legjobb 965-ös lap? Abit AB9 QuadGT. Ily módon tehát nem igaz, hogy rosszat hallani róluk. Még a közép- és alsó kategóriában is remek lapokat tolnak (AW9D, AB9, Pro, stb.) Az elõzõ lapom is Abit volt (KN8 SLi), azóta is hibátlanul mûxik az új tulajnál, pedig sok gyártó szívott az NF4-es chipsettel.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

ha lemtek egy dvd filmet a gépre,azt utána milyen programmal tudom visszanézni?
met valami *.vob formátumba ment meg pár info fájlt...

valami ötlet?

PowerDVD, WinDVD, ilyenekkel, de mivel MPEG2 elvileg a sima MediaPlayer is le tudja játszani. Kiírni meg "DVD-Video"-ként tudod pl. a Neroval.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

asus, abit. pont.

Asus-ból már nagyon sok bugos, hibás szart láttam.
Abit régebben jó volt, nekem is olyan volt, de mostanában arról is csak rosszat hallok.
Valszeg mindet ugyanazok a kínai fölmûvesek rakják össze..

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
ha lemtek egy dvd filmet a gépre,azt utána milyen programmal tudom visszanézni?
met valami *.vob formátumba ment meg pár info fájlt...

valami ötlet?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts
MC Pite:

Alaplap: ASUS P4P800E-delux, még a régi chipset 865PE-es széria.
Vinyó: Samsung.

Bios mondjuk nem volt még frissítve.

Üdv