Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a mondat elso resze teljesen oke. de nyilvan nem fognak FBI technikaval jonni a haz ele, hogy leolvashassak a monitoromrol hogy mit irok a forumra.

ugy ertettem, hogy ha van egy wireless kapcsolatom a szomszed szobaban levo geppel, akkor mennyire 2mp-es melo beekelodni a ketto koze. azt tudom, hogy a sok barom jelszo nelkul hasznalja, olyan itt biztos nem lenne.

bar a zsinorokkal is egyutt tudok elni, ha jelentosen olcsobb, akkor nem fogok wifizni. meg ahhoz a gepnek is kompatibilisnek kellene lennie nem? :wtf:

az a 23perces oktatas nekem is jol jonne ;)

gondolom nem annyi a dolog, hogy veszek egy rutert, beledugom a kabelt, athuzom a masik kabelt a masik szobaba, es orulunk ugye?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

es ha drottal kotok ossze ket gepet egy netre, akkor is van valami veszely? en is netbankolok ejjelnappal. meg paypal meg ebay meg tarsai

Nézd, megtörhetetlen rendszer nincs (elvileg az elektromágneses tér scannelésével még a monitoron megjelenítésre kerülõ adat is ellopható), de mindig figyelembe kell venni mekkora erõfeszítéssel milyen adat birtokába juthatnak.

Nem igen szoktak nekiállni otthoni wpa védett wifiket törni, mikor egy átlagos társasházban adódik 2-3 nyitott is (én pld most is látok kettõt ;)).

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
es ha drottal kotok ossze ket gepet egy netre, akkor is van valami veszely? en is netbankolok ejjelnappal. meg paypal meg ebay meg tarsai
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Nekem viszont lemaradt a szmájli, pedig szántam egyet a végére.
Csak kíváncsi voltam, hogy WPA2 + MAC address szûrés + 5 percig élõ sms belépési kód kombóra is van valami torpedód, amivel van reális esély hipp-hopp lenyúlni a bankszámlám? ;)
"In idem flumen bis non descendimus"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Mesélj Charon!

Ott volt a szmájli, vagy nem volt ott?

Én is netbankolok, tudom milyen.
Kézcsók. :)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Mesélj Charon!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Küldd a kódot, és meglátjuk nekem mire elég. :D
Egy átutalás csak meglesz lol.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

zOrg:
Ha vezeték nélküli, akkor el lehet rejteni!
ergo tökminegyhogyhogynézkinem? ;)

részemrõl a belsõ a fontos, nem a külsõ
(hardver+tudás)

össze tudod lõni, tuti
(1st rtfm :D)

ha meg a vezeték nélküliség bankolós biztonságában nem bízol, még mindig ott a lehetõség, hogy egy kábelt dugj rá ARRA az idõre

Nemmindegy! :D (Ezért fogok elõbb-utóbb Mac rendszerre átállni am block...)
Közben Zsolo egy laza 23 perces gyorstalpalóval felhomályosított az alapvetõ fontosságú dolgokról, a netbank pedig annyira nagyon nem gáz, eleve egy 5 percig élõ sms-kóddal tudok belépni.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nekünk otthon egy ilyen van:

http://www.linksys.h...?a=wap54g_.html

és egy ilyen nyomtatószerverrel:

http://www.trendnet....s/TE100-P21.htm

és tökéletesen mûködik...

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
zOrg:
Ha vezeték nélküli, akkor el lehet rejteni!
ergo tökminegyhogyhogynézkinem? ;)

részemrõl a belsõ a fontos, nem a külsõ
(hardver+tudás)

össze tudod lõni, tuti
(1st rtfm :D)

ha meg a vezeték nélküliség bankolós biztonságában nem bízol, még mindig ott a lehetõség, hogy egy kábelt dugj rá ARRA az idõre

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Köszönöm a gyors választ!
Zsolo! Egy hardverekhez alapvetõen hülye felhasználó (like me) össze tud lõni egy ilyen kétgépes kis otthoni hálózatot?

Edit:
Ez a Linksys ugyan nem olyan ratyi megjelenésû, de elég ipari. Ha az asztali gépemben nincs kártya (nem tud WPA-t), akkor egy ilyen kütyü elég lehet?
http://www.gepbolt.h...28877&f=NIC&o=0

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

"Vezetékmentes hálózati elosztó egységet" keresnék itthonra, 2-4 gép közötti nyomtató- és internet megosztásra. Eddig ezt találtam szimpatikusnak (for WinXP):
http://www.macbolt.hu/airportexpress

Másik ehhez kapcsolódó kérdés IT-expertektõl: mennyire biztonságos egy paneltömbben a fenti wifi megosztáson keresztül például netbankolni?
Ez mennyire marketing-maszlag? http://www.macmagazi...airportsecurity

Linksys WRT54GL (Az L fontos!!!)
A WPA feltörése meg elég kemény dió...

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Tudom, számtechben nem erre illik alapozni de:
A D-Link és az SMC cuccai is elképesztõ rondák és bumfordiak - az én szubjektív megítélésem szerint.
Rendet akarok az asztalon/szobában, minimális kábelt és maximális teljesítményt: ezekért vagyok hajlandó többletkiadásokra.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
http://www.hu.pgpi.o...uttyanD06ht.pdf

én egy d-link cuccot, vagy esetleg egy smc-t vennék

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
"Vezetékmentes hálózati elosztó egységet" keresnék itthonra, 2-4 gép közötti nyomtató- és internet megosztásra. Eddig ezt találtam szimpatikusnak (for WinXP):
http://www.macbolt.hu/airportexpress

Másik ehhez kapcsolódó kérdés IT-expertektõl: mennyire biztonságos egy paneltömbben a fenti wifi megosztáson keresztül például netbankolni?
Ez mennyire marketing-maszlag? http://www.macmagazi...airportsecurity

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Köszönöm a segítségeket!

[highlight] The bike way of life [/highlight]

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

Az Office XP Professional uninstallálása során ezt a hibaüzenetet írja ki:
"Hiba: 1316. A telepítõ nem tud olvasni a C:\WINDOWS\Installer\PRO.MSI fájlból."
Éppen ezért nem tudom uninstallálni! Mit lehet ezzel kezdeni?

Sztem letorolted a telepitojet (amit felkessel a vinyora). Egyszeruen futtasd a CD rol a telepitot es onnan szedesd le. Ha nem megy rakd fel megegyszer es szedd le ismet.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Ok, akkor megoldom hardveresen! :) Köszi!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én is csak BIOS-ból tudom szabályozni az alaplapi csatikra kötött ventiket, szám szerint 8-at. Igaz, ott van csoportonként, és egyedileg is konfigolható Fan EQ hõfokokkal, fordulatszámokkal, meg minden nyalánksággal. Viszont SpeedFan-nal nem mûxik semmi, nem is látja az alaplapi érzékelõket, procit, csak a HDD-ket. :) Abit mguruja ellenben igen, szal érdekes. Igaz, hogy a CPU-Z sem igazán tudja értelmezni a deszka jelzéseit. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Tudtok olyan progit, amivel a procihûhõ fordulatszáma szabályozható?
A speedfant próbáltam, felismeri, d szabályozni nem tudja. Régebbi alaplap.

Régi, hangos vinyót mivel lehet halkítani?

500Ft-ért veszel Coolink potmétert és csókolom. Vagy 900ért Zalmant.
De ha speedfan nem kezeli akkor vszínû más sem fogja.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám