Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 posts
Figyelj kicsit jobban a gépelésre.
A jumper Cable Selecten van? Nincs megszakadva a kábel? Próbáld ki egy másikkal.
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Hali.Megint winyós kérdés:S.Meg van a Maxtor 160 Gb winyóm satas.Beraktam a gépbe.Az xp fel ismeri mint hardver,de egyszer kap betüjelet egyser nem:)Nem tudom meg formázni!Nem engedi.PQ Magicel is próbáltam,el kezdi formázni és le gyagy elõszõr a PG magic aztán az egész rendszer:))).Új a winyó!Ilyenkor mi a helyzet szerintetek valami ötlet.Vissza raktam a régit ami egy 40Gb satas Maxtor az rendben mükszik.Meg a randszer winyó is az meg egy 80 Gb Samsung satas.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Netbankolni mindig veszelyes, legalabbis igy kell hozzaallni :)
Sztem wifin sem nagyobb a riziko -ha jol van beallitva a kutyu- mint a kabelesen. Valoszinuleg sokkal hamarabb szivod meg egy trojai, virus, phising oldal miatt mint ezert.
De tajekozodj! :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Köszi a segítséget.most olvasgatok utána forumokon és ott is hasonlókat írnak.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Olyan problémám volna, hogy van 3 db satas HDD-ém és az alaplapomon két sata csatlakozó van.tehát az egyik HDD-met nem tudom használni.Az lehetséges volna hogy össze lehetne kötni esetleg 2 db satas HDD egymással.ha hülyeséget mondtam nézzétek el.Köszi!

Nem lehetséges. Venned kell egy PCI SATA vezérlõt.

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Olyan problémám volna, hogy van 3 db satas HDD-ém és az alaplapomon két sata csatlakozó van.tehát az egyik HDD-met nem tudom használni.Az lehetséges volna hogy össze lehetne kötni esetleg 2 db satas HDD egymással.ha hülyeséget mondtam nézzétek el.Köszi!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Nem olyan nagyon öreg az, 2002-es.

256MB (266MHz)-s ram van benne. Ha igaz akkor 30GB Toshiba winchester.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Mekkora HDD van benne? Az érdekel esetleg és milyen és mennyi RAM?

abban sztem még apszolut tipus specifikus ram volt, elég régi darabnak tûnik...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Van egy Compaq Presario 2100 notebookom.
De úgy tûnik alaplap hibás. Mit lehet kezdeni a többi részével?
Kuka?

Mekkora HDD van benne? Az érdekel esetleg és milyen és mennyi RAM?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Én is ezt írtam, hogy el lehet rejteni ;)

Látszik hogy kenem-vágom a témát... :D
"In idem flumen bis non descendimus"

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Az "örülnek neki" pénzt is jelent? :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Még egy okos tipp, jegyeztem! Köszi!

Én is ezt írtam, hogy el lehet rejteni ;)

Hozé: laptopbontóban örülnek neki, amúgy kuka.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Van egy Compaq Presario 2100 notebookom.
De úgy tûnik alaplap hibás. Mit lehet kezdeni a többi részével?
Kuka?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

ja, és alapvetõ dolog, de érdemes az SSID broadcast-ot is kikapcsolni, az is kiszûrhet 1-2 próbálkozót. :) (bár akit ez tart vissza az úgyse fog bemenni a WPA2-n, meg a MAC szûrésen keresztül)

Még egy okos tipp, jegyeztem! Köszi!

SAV

SAV

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

tudna vki segíteni benne hogy hogy tudom kicserélni az asus a2800s-es notebookom ram-ját?Sajna sehol sem találtam megfelelõ leírást!Nagyon megköszönném!

Hello!

A memória a billentyûzet alatt helyezkedik el.
Ahhoz hogy fel tudd nyitni a billentyûzetet, le kell vened a hangszórós bekapcsológombos fedlapot.
Ezt úgy lehet hogy egy vékony erõs pálcával (kiegyenesített gemkapoccsal) be kell nyomni egy rögzitõ elemet a jobb hangszórónál lévõ lyukba (amelyik lyuk körül van egy kis perem) és nyomás közben a fedlapot eltolni balra kb 6 mm -t majd leemelni.
Most felfordítható a billentyûzet, a bill. alatt található egy fém lap amit 2 csavar rögzít, ha ezen is sikeresen túl vagy akkor leemeled a fedlapod és cserélheted a memóriát. Rendszerint 256 os modulok vannak benne.
Figyelj rá hogy az új ramok egyformák legyenek és 333 MHz esek, mert 2 400 MHz es memória nem ment egymás mellett megfelelõen.
Tehát ha pl 2 512 es ramot tennél bele akkor ajánlott a 333 Mhz es órajelû vásárlás.
De ha a bent lévõ 256 os 333 Mhz es ram mellé teszel 512 Mb 400 Mhz est, akkor nem lesz gond.

Üdv.:

SAV

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
ja, és alapvetõ dolog, de érdemes az SSID broadcast-ot is kikapcsolni, az is kiszûrhet 1-2 próbálkozót. :) (bár akit ez tart vissza az úgyse fog bemenni a WPA2-n, meg a MAC szûrésen keresztül)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Zsolo ajánlása alapján WPA2 titkosítás + MAC address (kizárólag az adott gépnek) szûrés ahogy te is írtad - szerintem nekem elégséges lesz. "Paneltömb": klasszikus 30 éves 10 emeletes ház.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

"Vezetékmentes hálózati elosztó egységet" keresnék itthonra, 2-4 gép közötti nyomtató- és internet megosztásra. Eddig ezt találtam szimpatikusnak (for WinXP):
http://www.macbolt.hu/airportexpress

Másik ehhez kapcsolódó kérdés IT-expertektõl: mennyire biztonságos egy paneltömbben a fenti wifi megosztáson keresztül például netbankolni?
Ez mennyire marketing-maszlag? http://www.macmagazi...airportsecurity

Teljesen gyakorlatilag. Úgyse a wifit állnak neki 'törni'. Mac cím alapján adsz hozzáférést, egy laza wap titkosítás rá és kész. Viszont a penltömb még kevés infó, nem mindegy mennyi és milyen falat kell átvinnnie. Én pl a titkosításokkal spóroltam sávszélt, csak mac listás eszközök kapnak netet... Plusz rejtett hálót is cisnálhatsz.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Nekem viszont lemaradt a szmájli, pedig szántam egyet a végére.

Biztos kicsúsztál a módosítási idõkeretbõl. :lol1:

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

az a 23perces oktatas nekem is jol jonne ;)

gondolom nem annyi a dolog, hogy veszek egy rutert, beledugom a kabelt, athuzom a masik kabelt a masik szobaba, es orulunk ugye?

De kb ennyi és ha van msn vagy skype mehet a 23 perc simán :D