Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

Alf

Alf

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Segítsetek pls. A gépen pl amikor Colint játszok, kiírja a VPU recover, hogy hibát észlelt ezért leállt. Mi lehet a gond ? Elõre is thx
Adott egy vízszintes lejtõ...:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
állitólag a giga p35-ös lapja is büntet :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Már itthon is kapható Bearlake chipsetes lap, A középkategóriás P35-ös és a csúcskategóriás X38-as chipsetekkel, még persze sehol sincsenek a P5K3-akhoz való DDR3-as modulok. http://www.iamxtreme...e/P5K3-D/15.jpg Érdekes, hogy ez a chipset sem képes egyértelmûen befogni az öregecske i975x kiemelkedõ memkezelési eredményeit.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Nem veletlen aruljak a jobb dual-os ramokat parban. Elvileg a jobb lapokkal ki lehet matekolni (vagy auto megcsinaljak) hogy a lassabb modulhoz igazodva lovik be az idoziteseket, de ez nem mindig sikeres ahogy a fentebbi peldabol is latszik. Ez az egyik, a masik ok az meg az, hogy dualba adni a ramokat k***a nagy biznisz. ;) (mer ugye a tobb az jobb es meg gyorsabb is.)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en anno a gigabyte lapban probaltam ilyen egyoldalas-ketoldalas felallasban hasznalni a memokat, de sehogy nem ment. volt egy ketoldalasom, meg ket egyoldalasom, meg 3 slotom, de olyan felallast nem talaltam, hogy mind a 3-at egyszerre tudjam hasznalni. szoval eladtam mind a 3-at, es vettem egy par OCZ-t, amiket azota is boldogan hasznalok :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Azért azt még megjegyzem, hogy amikor csak egy modul volt, akkor (gyárilag 14x200) 220-as FSB volt a max, ami mûködött stabilan. Mostmeg 230 :) A memória is 1:1-ben megy.
Azért ilyen rapszódikusan mûködnek a gépek?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Köszi rob az ötletet, megtettem, 3-4-4-8 nál mûködik a gép, ha "elvileg" külön csatornába teszem õket. Gyakorlatban viszon még mindig singleben megy, de megy.
Úgyhogy marad a gyorsabban mûködõ felállás és egy csatornára mindkettõ 2,5-4-4-8-as idõzítésekkel.

Egyébként ezeket az idõzítéseket hogyan célszerû változtatni, ha kicsit gyorsabb gépet akarok? :)

a legtöbbet a cl3 cl2.5-re változtatása fog hozni teljesitményben, alap órajelen plusz egy tized fesszel szerintem minden cl3 ram tudja ezt. 2.75v-ig borda nélkül is lehet feszt adni a ramoknak.
és azért nézd át az alaplap könyvét hátha lezs megoldás a dual channelre.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

Mondjuk. Másik opció: winamp-hoz van egy ipod plugin, ami engedi az oda-vissza másolást. Meg itt egy harmadik link is: http://www.methodsho...off/index.shtml

de ugye azt tudod, hogy en nem a zeneket akarom lementeni hanem azok sorat
mert egy konyvtar szinkronizalassal kerulnek az ipodra a zenek

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Köszi rob az ötletet, megtettem, 3-4-4-8 nál mûködik a gép, ha "elvileg" külön csatornába teszem õket. Gyakorlatban viszon még mindig singleben megy, de megy.
Úgyhogy marad a gyorsabban mûködõ felállás és egy csatornára mindkettõ 2,5-4-4-8-as idõzítésekkel.

Egyébként ezeket az idõzítéseket hogyan célszerû változtatni, ha kicsit gyorsabb gépet akarok? :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

latnat

latnat

vendég

• fórumtag
  • 168 hozzászólás
Heló mindeki
nah olyan problémám lenne, hogy vinfosban ha csatlakoztatok egy usb (mittudom én mp3 lejátszót, pendrivot, vagy fényképezõt) akkor sajátgépben (és total commanderben is) csak úgy tudom elérni a csatlakoztatott eszközt, hogy az az egyik hálózati meghajtó helyén jelenik meg. Na de ha közben megy a hálózat, akkor spec. sehogy... hogy tudom azt visszaállítani, hogy mikor bedugom a pendrivot mondjuk, akkor az usb háttértárként jelenjen meg a merevlemezek mellett? Ha ebben tudna valaki segíteni megköszönném.. :)
Csak a hülyék tartanak rendet...
a zsenik átlátják a káoszt

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Ptamas: bios-ban állitsd mindkét ram idõzitését azonosra: a magasabb értékre. szóval akkor 3-4-4-8 és igy próbáld meg a dual channelt.
amugy single side és dual side (ss és ds) ramok nem minden slotban hajlandóak menni dual channelben, de ez az alaplapod manualjában tuti le van irva, hogy hova kell tenni õket, hogy ddr400-on meglegyen a dual channel.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

koszike

es akko ez kell nekem?
CopyPod
CopyPod enables you to transfer your music library from your iPod to your PC without losing ratings and playlists. CopyPod requires Windows XP or 2000.

Mondjuk. Másik opció: winamp-hoz van egy ipod plugin, ami engedi az oda-vissza másolást. Meg itt egy harmadik link is: http://www.methodsho...off/index.shtml

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Egyszerûen :)

Négy memory slot van, rendre DIMM 1, DIMM 2, DIMM 3 és DIMM 4.
Ha dualban akarok hajtani, akkor DIMM 1 és DIMM 3 valamint DIMM 2 és DIMM 4 tartozik össze.
Elõször így is tettem be, most pedig DIMM 1 és DIMM 2-ben van modul.
Szóval most nem dual, de megy. Még a procit is vissza tudtam húzni 220-ra (többre nem tudom, instabil lesz, pedig ezzel a családdal döntöttek anno rekordot GHz-ben. P4 Northwood 2,8 GHz)

Elolvasam ezt a Jorus-féle instrukciót.
Amikor elvileg dualban volt, akkor a Sisoftware Sandra 64 bitet írt és nem 128-at :( Akkor ez esélytelen?

És meg is van az ok:
@200 az egyik modul 2,5-4-4-8 a másik viszont 3-4-4-8
White Horse

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Ha megoldottál egy problémát írd le léci hogyan, hátha másnak is jól jön ;-)

Jorus ilyet írt a Dual Channel -rõl anno:
http://forum.bikemag...1536#post531536

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Nagyon kreatív voltam és megoldottam.
Nem dualban megy, csak mellette :(

El lehet érni valahogy, hogy mûködjön dualban a két modul vagy azzal sem érek sokat?
White Horse

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Segítségre lenne szükségem!

Volt eredetileg egy Kingmax Superramom a gépben, DDR400-as 512 MB, mindkét felén chipek (vagy mi).
Mivel alaphelyzetben Windows boot után még kemény 160 MB maradt belõle, úgy döntöttem, veszek mégegy ilyet, csakhogy dualba is legyen.
Ennek viszont csak egyik felén vannak chipek, de minden másban azonos.

Betettem megfelelõ módon, dualba, de elõtte a rendszert alaphelyzetbe állítottam, eddig ugyanis húzva volt.
Belép, Sisoftware Sandra lefuttat, örülök.
Újraindít, procit visszaraktam 220-ra.
Belép, Sisoftware Sandra lefuttat, örül, mert gyorsabb és stabil.

Belépek a BOINC-ba és abban van egy olyan, hogy CPU test. Rámegyek, mire felraktam a ház oldalát, elment a kép. Újraindíottam, mindent visszaállítottam alaphelyzetbe, hátha a tuning volt nemkívánatos.
Windows elkezd betölteni és a csíkok mennek témakörnél egyszer csak kék kis vonalkák hada öntötte el a képernyõt. És itt megállt a menet.

Most kivettem az új RAM-ot és most megint minden jó.
Mit tegyek illetve pontosan miért is mûködik egyszer, aztán meg nem? Feszültséget nem akartam adni a memóriáknak, 2,6V-on voltak gyárilag.

Ebben kérnék segítséget!
White Horse

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

amit ma egy gf ti4600 tud, azt a teljesitményt kb 15 ezer forintból kapod meg ujonnan (gf 7300gt)

Jogos. ha kicsit jobban állok, veszek egy hasonlót, addig jó ez a geforce 2, amit a szekrény alján találtam.
köszi, parej
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

lor: http://macs.about.co...y_from_ipod.htm

koszike

es akko ez kell nekem?
CopyPod
CopyPod enables you to transfer your music library from your iPod to your PC without losing ratings and playlists. CopyPod requires Windows XP or 2000.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

laptop kérédés tovább

formatálni kéne az egyik particiót,a rendszerét,aztán új wint rá,jár ez valami buktatóval?
floppy megható nincsen

Kérédés:confused:

Nem, berakod a winfos cd-t, arról elvileg bootolnia kell, ott format c: aztán ujratelepités.
Ha nincs a c:-n fontos info akkor semmi buktatója sincs.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
laptop kérédés tovább

formatálni kéne az egyik particiót,a rendszerét,aztán új wint rá,jár ez valami buktatóval?
floppy megható nincsen

jóság

kösz

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!