Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

okosok

milyen ramot vegyek?

• G.Skill 2GB DDR2 HK PC2-6400C4 (2x1GB) CAS4 Dual Channel Kit (F2-6400CL4D-2GBHK)
  • G.Skill 2GB DDR2 HZ PC2-6400C4 (2x1GB) CAS4 Dual Channel Kit (F2-6400PHU2-2GBHZ

mindketto micron D9 csipes. De a HK-nak ilyen szuperalacsony idozitesei vannak, hogy 4-4-3-5. A HZ az 4-4-4-12. Egy arban van a ketto. Gondolom akkor a HK ugye?

Alaplap az P5K-E WiFi/AP lesz, proci meg E6750.

http://www.xtremesystems.org/forums/forumdisplay.php?f=185
olvasgass.
mod: a hk-n nem micron d9 van, hanem promos - http://ramlist.ath.cx/ddr2/ ergo hz-t vegyél

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Egy kis segitséget kérnék!Laptopot szeretnék vásárolni.Csak internetezésre használnám!nem kell valami erõgép.De azért bírja a gyûrõdést.Ha valaki tudna ajánlani márkákat, gyártót amit érdems volna megvásárolnom.köszi

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
okosok

milyen ramot vegyek?

• G.Skill 2GB DDR2 HK PC2-6400C4 (2x1GB) CAS4 Dual Channel Kit (F2-6400CL4D-2GBHK)
  • G.Skill 2GB DDR2 HZ PC2-6400C4 (2x1GB) CAS4 Dual Channel Kit (F2-6400PHU2-2GBHZ

mindketto micron D9 csipes. De a HK-nak ilyen szuperalacsony idozitesei vannak, hogy 4-4-3-5. A HZ az 4-4-4-12. Egy arban van a ketto. Gondolom akkor a HK ugye?

Alaplap az P5K-E WiFi/AP lesz, proci meg E6750.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
fisher99:

- Jó napot kívánok, Köcsög József vagyok és fel vagyok háborodva.
- Üdvözlöm, Köcsög úr, miben segíthetek?
- Maguk kijöttek, mert rossz lett a kompúter. És nem javították meg! És én nem fizetek egy petákot sem!
- Drága Köcsög úr, ott tartottunk, hogy egyáltalán beindult a kompútere, mire ön elkezdte lementegeni róla az adatokat és így azt mondtuk, hogy nem várjuk végig a saccra tízórás csíkhúzást.
- Azért kellett menteni, mert nem állították teljesen helyre!
- A gép helyreállt, az adatbázisa, az kócolódott össze.
- De az benne van!
- De nincs benne.
- De benne van! Ebben a kompúterben minden redundáns, ennek nem szabad elromlania!
- Örülök, Köcsög úr, hogy megtanulta ezt a bonyolult szót, de tudja, attól, hogy van a kompúterében két diszk, attól még nem teljesen redundáns az egész.
- A javítás arról szól, hogy olyan lesz, mint elõtte!
- Köcsög úr, ha ön vesz egy kiló krumplit és hazaviszi egy redundáns, mert kétfülû szatyorban, de a lépcsõházban kiszakad a szatyor alja, akkor a szatyorjavítótól ön egy kiló krumplit is követel?
- Nem! De ez más! Nem javították meg! Ezt, hogy továbbra is rossz, a portásunk is el tudta volna érni!
- Drága Köcsög úr, nem tudtuk nem észrevenni, hogy önök barkácsoltak ám azzal a géppel. Szóval nemhogy a portásuk, de a kompúteres csapatuk sem tudott vele mit kezdeni. Azért is hívtak bennünket, nemdebár...?
- Akkor sem fizetek, mert ez akkor is rossz!
- Jól van, Köcsög úr, nézze, ellentétben önnel és hadd legyek nagyvonalú. Nem kell fizetnie, nem venném a lelkemre, ha a hárommilliárd forint árbevétel, amivel a múltkor dicsekedett, csökkenne ezzel a tizenötezer forinttal.
- Vegye tudomásul, nem hívom többet magukat!
- Szomorúak leszünk, Köcsög úr, nagyon.

annyira jellemzõ :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
http://itmedia.sk/sh...rdware/inverter

tõlük szoktam ezt-azt rendelni
korrektek, olcsók
találsz rajta neked jót?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
autóstöltõ lapitopihoz:

a 14-17e körüli dolgok a reálisak?
www.laptop.hu -n néztem egyelõre csak, itt volt 2 féle is.

Van amire érdemes figyelni? maga a lapitopi 90 watt körüli, szóval az olcsóbbikkal is elmegy, érdemes egy drágábbat nézni mellette?

köszi!

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ja a CS2-tol mar beleraktak, de nem minden font tipussal mukodik, es a corel jobb :) mert ott illesztheted a szoveget az alakzathoz, itt pedig csak generalhatsz egyet es utana transzformalhatod ami kozel sem ugyanaz, de valoban igazad van ezzel is meglehet csinalni ha nagyon akarja az ember.

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás

képszerkesztéssel kapcsolatban akadtak problémáim...

Photoshop CS2 HUN - szövegszerkesztés

Azt szeretném, ha a szöveg körben egy vonal felé illeszkedjen, és íveljen körbe. Mint pl egy pecséten a szöveg.

Elég alap dolog, talán ezért is nem tudom megcsinálni :)

minden deformálás megy, alakzat stb, de nem tudom, ezt mivel lehet megoldani.

A sima íveléssel nem megy.

Ha vki tudna segíteni, megköszönném.

Nah szal, PS tutor kezdoknek:
Beirod a szoveget, es a kijelolesbol meg nem lepsz ki.
Szoveg formazashoz a gyorsinditon van egy olyan ikon, hogy egy T betu es egy ivelt vonal alatta (vagy felette, pontosan mar nem tudom es ezert nem nyitom meg :) )
Arra klikkelsz, es kivalasztod, hogy mennyire akarod hajlitani gorbiteni a szoveget.
Ha igy sem eleg, akkot CTRL+T es ott van egy olyan tool, amivel meg tudsz rajta gorbiteni.

Igazabol ennyi, bar corel tenyleg jobb a feladatra ;)

A photoshop nem ilyen "szovegszerkeszto tipus" (kepfeldolgozo es nem rajzprogram, nem vektorgrafikus) ezert nem nagyon tudod vele megcsinalni, hacsak nem igy:
http://www.grafx-des...om/16photo.html
Amit te szeretnel, arra a corel draw alkalmas pl.

igen is jo ra :) par eve dolgozom benne, van 1-2 trukkom hozza

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
A photoshop nem ilyen "szovegszerkeszto tipus" (kepfeldolgozo es nem rajzprogram, nem vektorgrafikus) ezert nem nagyon tudod vele megcsinalni, hacsak nem igy:
http://www.grafx-des...om/16photo.html
Amit te szeretnel, arra a corel draw alkalmas pl.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
uhh de beteg:http://homokaasu.org...mes/game.gas?19

maniocha25

maniocha25

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
képszerkesztéssel kapcsolatban akadtak problémáim...

Photoshop CS2 HUN - szövegszerkesztés

Azt szeretném, ha a szöveg körben egy vonal felé illeszkedjen, és íveljen körbe. Mint pl egy pecséten a szöveg.

Elég alap dolog, talán ezért is nem tudom megcsinálni :)

minden deformálás megy, alakzat stb, de nem tudom, ezt mivel lehet megoldani.

A sima íveléssel nem megy.

Ha vki tudna segíteni, megköszönném.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
BBB, én ha most vennék tintást, akkor canon ip4300at vennék. jonn eboltokban 25 körül van, tud megfelelõ cdre meg dvdre nyomtatni, gyönyörû színei vannak (a suliban van egy, hátna..), a patron az meg kb. egy darab szivacs és egy csomó folyadék benne, utángyártottban 500 forint/szín, eredetiben 1500-2000, ha jó helyen veszed...vagy ha csak szövegre kell, akkor egy olcsóbbfajta hp lézert. nekem egy 7 éves laserjet 4l van, eddig 3 patront fogyasztottunk el vele, a legutolsó olyan 5000 oldal (csak A4es sima lap, szöveg némi grafikával a maximum) körül adta meg magát...egy toner ebbe olyan 15 körül van.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

van nékem egy epson cx4700am, szerintem neked is jó lenne! van benne kártyaolvasó, tud fénykéápezõröl v pendriveról nyomtatni, bár ez nem tudom mennyire extra... 3 szín+1 fekete patron, nem tart túl sokáig a patron, viszont darabja 800 ft a jó minõségû utángyártottnak, neten valahoil meg lehet találni

dankesün,csak már úgy látszik nincs cx sorozat,van helyette dx.....

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a "dual core" az a pentium D (presler) más néven. a legkisebb a D805 a legnagyobb a D950 (és az EE955)
fûtenek mint a kazán, de csak két egymás mellé tett egymagos proci, semmi más.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A dual core nem core 2 duo, hanem P4-es böszmeség. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
õõ nem baj h ebbõl sokat nem értettem?:)

roszul értettem h azt irja az oldal hogy dualcoret is fogad?
eladni már gondoltam,de akkor mac pc-t nem vennék többet...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

zsolo,bíztam benned :)

konfig a köv:
alapl : http://www.asrock.co...?Model=775i65PE
- LGA775 for Intel® Pentium 4/Celeron D processors
- Support Intel® Dual Core Processors*, including Pentium D and Extreme Edition
- FSB 1066/800/533 MHz
- Supports Hyper-Threading and EM64T
- 3-phase power interface, Intel® 04B/04A processor compatible
- Northbridge: Intel® 865PE
- Southbridge: Intel® ICH5
dualban van 1,5 GB ram,hynix+kingstone
6600gt igen meghúzva

többi talán nem érdekes

cél:vista gyorsabban fusson,fotok szerkesztése,zene szerkesztés gyorsítása
raid vinyók beszerzése az utána következõ lépés

árban minél jobban kijönni,vater* és egyéb tesz*esz is jöhet

az a baj hogy ebbe max. kazán pentium D-t lehet venni, tök jó keveset fogyasztó normális architektúrával jövõ core2-t nem lehet... ráadásul a pentium D-khez is 1.03 pcb kell, az elõzõ reviziók nem támogatják.
szóval ha pentium D, akkor valószinüleg 805-öst vagy 820-ast vennék, azok elég jól tuningolhatóak. sok pénzt nem éri meg belefektetni, inkább eladni az egész hóbelebancot és venni valami p965 chipsetes olcsó lapot (giga s3) meg egy 4300-as allendale-t.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
zsolo,bíztam benned :)

konfig a köv:
alapl : http://www.asrock.co...?Model=775i65PE
- LGA775 for Intel® Pentium 4/Celeron D processors
- Support Intel® Dual Core Processors*, including Pentium D and Extreme Edition
- FSB 1066/800/533 MHz
- Supports Hyper-Threading and EM64T
- 3-phase power interface, Intel® 04B/04A processor compatible
- Northbridge: Intel® 865PE
- Southbridge: Intel® ICH5
dualban van 1,5 GB ram,hynix+kingstone
6600gt igen meghúzva

többi talán nem érdekes

cél:vista gyorsabban fusson,fotok szerkesztése,zene szerkesztés gyorsítása
raid vinyók beszerzése az utána következõ lépés

árban minél jobban kijönni,vater* és egyéb tesz*esz is jöhet

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

multifunkciós nyomtatót szeretnék vásárolni(fénymásol és szkennel is)
melyikrõl van vkinek gyakorlati tapasztalata?
A lényeges része a tintapatron cseréje is egyik szempontból... melyik márkánál úszható meg legolcsóbban?

van nékem egy epson cx4700am, szerintem neked is jó lenne! van benne kártyaolvasó, tud fénykéápezõröl v pendriveról nyomtatni, bár ez nem tudom mennyire extra... 3 szín+1 fekete patron, nem tart túl sokáig a patron, viszont darabja 800 ft a jó minõségû utángyártottnak, neten valahoil meg lehet találni

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

most milyen intel procit érdemes venniJÓÁRON 775ös foglalattal?

mennyiért? milyen lapba?