Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
csökkentett mód? :)
De jaja. Jobbgomb legalsó, majd kurzor le, és enter.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
miután rákattintottál a tulajdonságokra fel-le nyilakkal tudsz témát választani. a legfelsõ elvilag az alap. tolsz egy entert és elvileg jo lesz.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
jobbklikk felfele 4 tab 3 jobbra tab 1 lefele 7tab enter - ez visszaállítja a megjelenítés fülön a sima win xp stílusra.

amúgy jobbklikk egy fel, itt fel vagy le (kiválasztod a témát)m, aztán enter.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Én ha jobb kattolok, akkor ugye ott elsõ fül a témák. És alapból aktív az a legördülõ amin a témák vannak.
szal ha tulajdonságokig eljutsz, akkor nyomj egy lefele bill-t és enter:)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
na elvileg egyszerü!

jobb gomb és tulajdonságok ha ez még megvan

akkor alpbol a témákon áll. tehát csak nyomj a kurzorral egyet le és akkor más témára ugrik! aztán csapj entert.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
felraktam egy temat veletlenul, es ez olyan, hogy fekete alapon fekete betukkel ir. Eleg sok mindent. Az operaban vannak dolgok amik szerencsere latszanak, de pl ez az uzenetdoboz is full fekete, vakon gepelek. bocsi ha tele van helyesirasi hibakkal.

kerdesem igen egyszeru: hogy lehet "vakon" visszaallitani az alap temat? vagy barmilyen temat, ami latszani fog? minden felugro win ablak is full fekete, tehat ha jobb klikkelek az asztalra, akkor kb be tudom hatarolni, hogy hol van a tulajdonsagok felirat, rrra is tudok kattintani, de ott mar nem talalom meg azt a legordulot ahol a temak kozott lehet tallozni.

valalmi mas megoldas kell. a forum uzeneteket tudom olvasni, legyszi segitsetek
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Hogy tudom megcsinálni azt, hogy van egy Winamp playlistem és az abban szereplõ számokat a vinyóról átmásolom máshova?

Aktuális civil

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

igen, 6.6.0.8 volt az utolsó normális nero. nekem is az van és másnak sem ajánlok soha mást.

én sem, csak most gondoltam emgnézem ezt az új 8ast...feltesz, egy valag helyet foglal, csicsás, de átláthatatlan...kifagyott 2bõl 2szer írás közben, azt hittem, elcseszte a lemezeim...rendszer visszaállítása (driveimage xml ;)), nero 6.6.0.8 fel, és tádámm, mindkét rossznak hitt lemezt megírta hiba nélkül...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
igen, 6.6.0.8 volt az utolsó normális nero. nekem is az van és másnak sem ajánlok soha mást.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a nero 8-asnak sikerült elcsesznie két darab lightscribeos lemezem, mert futás közben kifagyott és hibaüzenetes képernyõvel leállt. vadi új xp, minden frissítve, frissítések kivételével nincs netre kötve a gép, samsung akármicsoda dvd író (SATAs), vrbatim lemez. neroval video dvd módban irtam õket. (melyik volt az utolsó normális nero? 6.6.0.8?)

kérdés: a Video-DVD mód és a sima dvd mód között van különbség? freeware deepburnert használok mindenre, kivéve video dvd-re, mert az csak a fizetõs verziója tud...szóval mondjuk deepburnerban sima adat dvd módban megirt lemezt olvassa a dvd lejátszó, ha van video_ts meg audio_ts mappa a megfelelõ fileokkal?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Nem biztos, hogy a program hibája, ha aktív és nem jön be. Nálam bs playernél volt már pár felirat, amit nem tett ki a képernyõre, pedig meg volt nyitva.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Media Player-ben hogy tudom megjeleníteni a feliratot?
/A "Bekapcsolva, ha elérhetõ" funkció aktív/
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
abszolút nem sok, csak a gagyi lap elkezd PCI-E-t is emelni efelett, ami már gáz lehet, de így is elég a proci, nem volt még miatta akadás.
Lényeg, hogy szerintem 2-2.5 közé kizárólag FSB növeléssel lehet vinni, tehát érdemes a lapot megválogatni, hogy engedje.

2180-nál igazad van.

Aktuális civil

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

E21xx szériát érdemes pedig FSBvel, gyári hûtéssel is extrém sokáig bírja.
Nekem is 2160as van valahol 2.1Ghz közelében, (a lapom eddig engedi) és semmi hõmérséklet emelkedés vagy más jel nincs, hogy picit is terhelve lenne. És ráadásul a RAM is jobban jön így ki.
Szóval érdemes utánanézni, hiszen a 2160as is egy tuningolt 2140 és a 2180 is ugyanez. (FSB osztó különbözik, ami nem állítható, de az FSB órajel igen ;) )

az én 2160-asom 3 ghz-et megy alapfesz +0,25v-al (1,405v), szóval a 2,1 az nem sok :)
amugy a 2180-as az nem teljesen ugyanaz mint a 2140 és a 2160, mert azokból van L2 is, a 2180 meg M0 stepping. (2160-asból is van M0, azok jobban is mennek)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts

overclockolni gondolom nem akarsz...

E21xx szériát érdemes pedig, gyári hûtéssel is extrém sokáig bírja.
Nekem is 2160as van valahol 2.1Ghz közelében, (a lapom eddig engedi) és semmi hõmérséklet emelkedés vagy más jel nincs, hogy picit is terhelve lenne. És ráadásul a RAM is jobban jön így ki.
Szóval érdemes utánanézni, hiszen a 2160as is egy tuningolt 2140 és a 2180 is ugyanez. (FSB osztó különbözik, ami nem állítható, de az FSB órajel igen ;) )

Ezenkívül Chieftec 400Wos táp és gond egy szál se, pedig szoktam izzasztani a gépet. (2 vinyó, egy DVD, x1950es kártya, szóval kb. ugyanaz)

Aktuális civil

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
lap: abit ip35-e vagy valami gigabyte 965p-s3

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

A következõ összeállítást raktam össze:
-monitorvezérlõ: gerforce 7600gt 256 ddr3 (mindegy milyen márka ?), lehetõség volt még hd2600 pro 256 ddr3, de ezt nem támogatja a nfs carbon
-alaplap: asus p5nd2 SE
-processzor: intel pentium dualcore e2160 1,8ghz
-memória: a-data 1gb 800mhz ddr2 (ebbõl 2)
-ház+táp, ebbõl még nem döntöttem.

Pár kérdés:
-az alaplapnál mit nézzek, asus-on belül is van annyi (természetesen a felsorolt alkatrészekkel való kompatibilitás a fontos) ?
-processzor alap gyári hûtése elegendõ ?
-táp 350 vagy 400 wattos legyen ?

Elõre is köszönöm a segítséget.

a HD2600-on is tudsz a NFS-sel jatszani, csak amikor a Carbon kijott, akkor ez a kartya meg nem letezett, ergo nem kerulhetett fel a tamogatott kartyak listajara. gyonyoruen fog menni rajta. Meg lehet hogy jobban is mint a 7600GT-n. Ami amugy szinten jo kis kartya, nekem olyanom volt, teljesen meg voltam vele elegedve.

Alaplap miert pont az? hazbol valami jo szellozot vegyel, lehetoleg 2-3 120-as ventivel. Tapbol meg nem az a lenyeg, hogy hany wattos, hanem hogy abbol a hany wattbol mennyit ad a rendszernek, es mennyi megy el a kornyezet futesere [mennyire hatekony]. szoval ne W ertek alapjan donts.

Ajanlom HWSW topik hardware szekcioban a sticky-s topikok, valamint a tapkerdes topik olvasgatasat mielott kiadod a penzt.

overclockolni gondolom nem akarsz...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
A következõ összeállítást raktam össze:
-monitorvezérlõ: gerforce 7600gt 256 ddr3 (mindegy milyen márka ?), lehetõség volt még hd2600 pro 256 ddr3, de ezt nem támogatja a nfs carbon
-alaplap: asus p5nd2 SE
-processzor: intel pentium dualcore e2160 1,8ghz
-memória: a-data 1gb 800mhz ddr2 (ebbõl 2)
-ház+táp, ebbõl még nem döntöttem.

Pár kérdés:
-az alaplapnál mit nézzek, asus-on belül is van annyi (természetesen a felsorolt alkatrészekkel való kompatibilitás a fontos) ?
-processzor alap gyári hûtése elegendõ ?
-táp 350 vagy 400 wattos legyen ?

Elõre is köszönöm a segítséget.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Ok, megnyugodtam, kösz :)

viszont ha olyan lapot veszel, lehet felesleges az 5.1-es hangkártya, az ujabb (drágább) lapokon levõ hd audio-t is képes alc889A integrált hang már biztos körberöhögi.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Az én 580-as Taganom lassan a harmadik évét kezdi kopp-kopp. És halk. Nem mintha számítana.

hangõrülteknek tagan vagy seasonic, amibõl a tagan (bár nekem most az van) hosszú távon lehet hogy nem jó konstrukció, de ez majd idõvel dõl el. én mindenesetre lecserélem.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"