Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

vintage52

vintage52

törzsvendég

• fórumtag
  • 350 posts
...én nem cserélném le ezt: www.apple.hu/hun/apple/hardware/imac/

...két dolgot elfelejtettem:

...bõvíthetõség: a szériagépekben iMac, Mini, Book-okban az alaplapon kívül, minden pont olyan mint a sima PC-ékben, hja sata winyó...a Pro kategória alaplapját is simán tuningolod...de nemtom kell-é a 8 magos gépet amiben 12GB RAM van tuningolni...

...ha valaki szeretne megismerkedni ezzel a platformmal, kb 2 hét mulva nyitok egy bemuterem jellegû iskolát, ahol NEM a spotlámpás, nyakkendõs, minimállékkörben fontoskodó vagy nemtörõdöm alkalmazottal kell kommunikálnod... hanem amolyan fiatalos "garage" hangulatban nyomogathatod a gépeket...s ha kérdezel, válaszolunk...
...työttyenzi smöccc, majd hírtelen frütty, de csak zsöttyelve!!!

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
imac alternatíva

http://www.dell.com/...6085&lid=592750
nyami

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

vintage52

vintage52

törzsvendég

• fórumtag
  • 350 posts
...ejjj-ejjjj, hát sznob az biztossan nem vagyok...de kinek is van csõlátása itt???...gyerekek, olvassatok már vissza...

...nos plö-Dave drága, kevesebb progi van Mac-re??...de hát írtad, csak win-t használtál...akkor honan tudod???...mert én aki viszont 2 éve váltottam win-rõl OSX-re, mintahogyan szamámat tekintve -hegedûkészítõ- , soha életemben nem voltam programozó...mert semmiközümsemmihez :) ...DE ma már elmodhatom, tudok egyet-s-mást...mert az OSX-en még nem sikerült olyat találnom ami nem futott róla, de ha végképp gáz van, akkor paralell desktop-bootcamp-és ott az áhított win...osx alatt...a játék dologban kicsit nem vagyok otthon...soem játszom, de azt tudom, hogy a Magyar Apple az itthoni ElectronicArts képviselet...és ha ez így van, akkor biztosan van egy két game...driver: ha bedugsz valamit monnyuk usb, azt tapasztalod, hogy nem történik semmi...nem ír ki semmit...mert TERMÉSZETES hogy ösmeri a kiccsávó...persze vannak kivételek, egy-két pl hangkátyához, kell külön driver, ilyen az EMU, a TASCAM, és talán ennyi...de ezek a gyártók a dobozban mellékelik a Mac drivert, de ha a pecsában veszed a piacon, akkor irány a www és download...

iPod...160-as a legnagyobb...és miért jobb???...többen írtátok design, meg nagy, meg iTunes, jóóó-jóóó ez is köll, de egy dolgot senki nem írt le...tudniillik, más frekin ad le a pod...amikor megvettem az elsõt...csak tapasztaltam, egyszerûen csak szebben szól...mivel szakmámat illetõleg egyet bátoran kijelentek...fülem az van...s nem iMac-el, vagy Bookkal kezdtem a Mac pélyafutásomat...hanem egy iPod-dal...nem vagyok millomos...s akkor sem voltam az amikor kb 3X-os áron vettem mp3-as playert...de azt be kell vallanom, sokat vaciláltam...de annyival volt jobb h döntöttem...aztán innen egyenes út vezetett oda, hogy (most lerombolom az eladhatattlan hitet is) feb17-én hivatalos Apple viszonteladóként 4 helyen Budapesten van árusító helyem, a jövõhéten Szegeden nyitok, majd SzFehérvár...307 viszonteladóból mára a 9. helyen vagyok...és mint említettem ez inkább csak hobbinak indult...mert inkább hangszerboltos-hengszerkészítõ vagyok 2 mûhellyel...õõõõ sorry nem nagyképûsködni akarok, de így talán már olvastok egy másfajta Computer-es hozzászagolást :) ...hja az iPhone pedig elmondhatattlan, meg kell nézni s akkor majd összeszeded az állad a földrõl...bár egy két megszokott EU-s GSM extra hiányzik, de készül az EU modell is...de mint platform állat...
...työttyenzi smöccc, majd hírtelen frütty, de csak zsöttyelve!!!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Nekem egy iRiver T10 van 1GB-al,de nem tudom kihasználni,ezért downgradelni kéne.......

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Hát igen.
100 ezerért már lehet stílusos ;)
Nekem meg van egy Samsung YP-U1 gigás, meg még elvileg ezévben lesz egy PSP 8 gigával. Ez a 2 nekem mindenre elég.
Film? a 2.5"-es kijelzõn 2X kifolyik a szemed mire megnézel valamit.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Najah, iPod-ot észérvekkel igen nehéz lenne eladni, az fix. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

tig,

jó lenne, de több külföldi oldal, illetve fórum is isteníti a 8800GT-t ("várják, mint a Messiást" - hogy talán robot idézzem), és a prohardveres teszt elolvasása után (ahol gyakorlatilag mindenben egálban volt a GTXel, +-2-3 fps a 60-70 fpsnél nem számít, és a GTS-t tényleg 3x körberöhögte) döntöttem úgy, hogy ha olcsóbb, akkor 2600XT, ha meg drágább, akkor 8800GT. karácsonyra csak lesz már valahol...

jó van, nem nagyon figyelem a grafik kártyákat csak mondom megnézem mi van a juve-nél. aztán amiben benne volt a 8800GT karaktersor azokat néztem...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
80 giga.... mióta baj, ha valami sok?

apple: stílus, az a lényeg, stííílus :icon_roll (by Junior)........ és fanatizmus - az apple és az ipod is ennek köszönheti, hogy létezik, meg hogy nagy a usa.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
az nekem sem ártana..

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
tig,

jó lenne, de több külföldi oldal, illetve fórum is isteníti a 8800GT-t ("várják, mint a Messiást" - hogy talán robot idézzem), és a prohardveres teszt elolvasása után (ahol gyakorlatilag mindenben egálban volt a GTXel, +-2-3 fps a 60-70 fpsnél nem számít, és a GTS-t tényleg 3x körberöhögte) döntöttem úgy, hogy ha olcsóbb, akkor 2600XT, ha meg drágább, akkor 8800GT. karácsonyra csak lesz már valahol...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az ipod-ban nem csak maga a gép jó. hanem a körités. itunes-store meg ilyesmik.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Egyszer vegyél kézbe egyet. :)
Nagyon korrekt darab mind. A kidolgozása, a design, minden. Ki van találva.

(A 80 Giga tényleg sok, de akkor odafér néhány film is...:P)

nem olyan sok az

most néztem meg a "muzik" folderemet, 6GB pedig csak cca 30 cd van bedigizve.....ez kb tizede a gyüjteményemnek....szal azzal a 80Gvel van a legkisebb gond.:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

ahamm köszi.
most olvastam, hogy a box hangos, mint egy hajszárító, melegszik és a 64 nanós technológia még nem 100%, hogy lesz.
a ps hardveresen nagyon jó stabil, csandes, árcsökkenés várható, mert most szereztek valami 27 dollárral olcsóbb blueray diódát, viszont 200 wattot zabál :chin:

A 65 nano 100% hogy lesz, pletyka arról van, hogy most van-e. Az Elite-ben állítólag igen, a többirõl nagyon megoszlanak a vélemények.

Én biztosan 65 nanos Box-ot vennék, mert olcsóbb és relatíve sok játék van rá ami érdekel, viszont a PS3 technológiailag abszolút fölötte áll, de nincs rá semmi a fehérje kliensen kívül ami _számomra_ izgalmas.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Ezt el lehet mondani mindrõl ami nem 10 ezres teccsó, hanem vmi normális márka.
Nem leszóltam. Csak azt mondtam, van nála jobb. Nem kell oda-meg vissza rohanni tõle. És igen, nyomkodtam már nem 1X, nem 2X.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

iPod miért is annyira jó?
...

Egyszer vegyél kézbe egyet. :)
Nagyon korrekt darab mind. A kidolgozása, a design, minden. Ki van találva.

(A 80 Giga tényleg sok, de akkor odafér néhány film is...:P)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Stabilitásban nyilván az apple jobb. ...

ez igaz volt 10 évvel ezelõttig kb

persze nem az itthoni szutyok noname-hez kell víszonyítani

amúgy igazából semmi bajom a mac-kel, a csõlátásos sznob fanatizmust utálom.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Körbenéztem..., nem egyszer, nem kétszer, leszólni én is le tudok mindent.
A 80 gb valóban fölös, max. 20, bár kifizetni azt sem tudnám :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
iPod miért is annyira jó? Vannak nála jobbak, csak körbe kell nézni...

Ja, nem kötekedésbõl, nem csak apple miatt. De minek 80 giga egy mp3 lejátszóra? Az összes zeném 25 giga és ennek egy kis részét szoktam csak hallgatni.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Stabilitásban nyilván az apple jobb. De aki szeret maga bõvítgetni, annak jobb az általunk használt fajta. Nyilván nem véletlenül terjedt el annyira az apple az usa-ban, ott jobb, ha a komoly szintû oktatásban tanult egyén nem nyúl bele a gépbe :)
Egyszer találkoztam (6-7 éve) apple géppel, benyelte a floppy-t és nem volt rajta floppy kiadó gomb, küzdöttem vele egy darabig :)

Az iPhone-t nem ismerem. Viszont az iPod keresztbe veri a többi mp3 lejátszót, és volt már jó párral dolgom (creative, meizu, iriver stb.), szóval ha számítógépeik is ilyenek...
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
no ... comment ...

nagy arcom meg nekem van...

kell meg ... valahova? :wtf: ...

... .. ..... .... .... . . ... . . . . .

igy jo? vagy ezt en nem erthetem, mert nem apple-t hasznalok? vagy?

gondolom az iphone is jobb mint barmi mas telefon igaz?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F