Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Írta 2011. február 24. - 19:19
Ne haragudjatok de lenne egy fontos kerdesem!
Valaki tudja,hogy lehet osszekotni ketto gepet amin keresztul adatokat,fileokat tudok atkuldeni eggyikrol a masikra??
Windows 7 em van mind a ketto gep csatlakozik a routerhez masok szerint a routeren keresztul lehetseges a file kuldes.
Írta 2011. február 22. - 21:57
Bringásnak 3 rugó ángebót!
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2011. február 21. - 22:30
- Digitalis kimenet Jack-en : Igen lehetseges digitalis modban (nem analogba atalakitva). Az ado es vevo oldalnak is tamogatnia kell hw-esen! A hangkartyakon is tobbnyire ilyen van, ha nem optikai vagy koax. A digitalis jelnek teljesen mindegy hogy min megy ki. Csak legyen egy darab vezetek (pl. a mini jackbe 1-tol akar 4 is lehet ha jol szamolom) a hifi es a gep kozott. A hangsuly a jeltovabbitasi mehanizmuson van (S/PDIF). A hangkartyan pl a line-out/digi-out-ot szoktak kombinalni egy aljzaton. Kabelnek meg egy monojack-RCA cuccot lehet hasznalni. Nyilvan ha nem optikai vagy szennearanyozottnagyonfasza kabelt hasznalsz akkor picivel kevesbe jo lesz a minoseg.
- HDMI: A wiki is azt mondja hogy tobb verzioja van ezen csatlakozasnak.
A tablazatokbol nagyon szepen latszik hogy melyik verzionak mik a limitacioi.
- DVB tuner: A szamomra, talan szamunkra kiemelendo valtozatai:
a) DVB-T tuner mely a digitalis foldfelszini sugarzas vetelere alkalmas. Ez egy olcsobb kutyu lehet, viszont csak a levegoben erkezo jelet kepes dekodolni. Fontos leirni hogy nalunk az Antenna hungaria szolgaltatja ezt ha jol tudom viszont MPEG4 formatumut, ami elorebbmutato Europahoz kepest viszont inkompatibilis az MPG2-es dekoderekkel. (Tehat azok megszivtak akiknek olyan van/volt).
DVB-C tuner mely a nevebol is adodoan Cable azaz kabelesen erkezo digitalis jelforrast kepes dekodolni. Ez komolyabb cucc szerintem es az ara is ezt mutatja. Legtobbszor settop-boxokban van, de ujabban a modern tevekbe is be van epitve mar (jah amennyibe kerulnek illik is) van tovabba rajtuk CI slot a dekoderkartyahoz. Mo-on a kabelteve szolgaltatok miatt ez lehet a jo megoldas, viszont figyelni kell mert a kodolasi formakbol van par fele -lasd a wikin-. (Ezert lehet szivas a televizioba epitett, mert ha nem kompatibilis a szolgaltato kodolasaval az igen kellemetlen lehet)
Ha valamit elirtam, vagy rosszul ertelmeztem akkor elnezest, nyugodtan lehet korrektalni
Írta 2011. február 21. - 21:56
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2011. február 21. - 21:22
a HDMI pont amiatt lett kitalálva, mert bár a digitális videójel-folyamot már szépen át tudták vinni egy DVI-csatlakozón, de a digitális hanghoz legtöbbször digitális optikai kábelt kellett venni. a HDMI meg tömörítésmentesen tudja átvinni a digitális videót és audiót is, egy kábelen.
(az újabb laptopokon már ott van a HDMI kimenet - csak egy kábel kell, és bármilyen TV-n azonnal megy a videó+hang, tökéletes minõségben.)
az 5.1-es hang meg csak az 5.1-es hangkártyán megy át - a sima hangkártyáknak csak sztereó a kimenete, amibõl aztán akármit mókol az erõsítõ, akkor is csak a sztereó hangsáv lesz benne...
kipage: a legtöbb ilyen DVR cucc kódolva tárolja a filmeket, így a "kiveszem a HDD-t és lemásolom róla a cuccokat" dolog nem mûködik. (a HDD-s DVD-írók ki tudják írni DVD-re, ha nem tévedek, de ennyi) szóval olvass utána az általad birtokolt típus leírásában, hogy lehet-e bõvíteni, meg google-ben keress errõl fórumokat..
(mi most vettünk egy Samsung LCD-tévét, azon már pl. direkt van egy dedikált USB-port csak arra, hogy egy tetszõleges USB-s merevlemezt rádugok, õ azt megformázza magának és arra tud rögzíteni dolgokat. természetesen titkosítva...de elvileg a DLNA-szolgáltatás nem csak a vételi oldalra mûködik -PC-rõl olvassa be a videókat-, hanem hálózati diszkre is tud rögzíteni.)
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Írta 2011. február 21. - 02:24
(az újabb laptopokon már ott van a HDMI kimenet - csak egy kábel kell, és bármilyen TV-n azonnal megy a videó+hang, tökéletes minõségben.)
az 5.1-es hang meg csak az 5.1-es hangkártyán megy át - a sima hangkártyáknak csak sztereó a kimenete, amibõl aztán akármit mókol az erõsítõ, akkor is csak a sztereó hangsáv lesz benne...
kipage: a legtöbb ilyen DVR cucc kódolva tárolja a filmeket, így a "kiveszem a HDD-t és lemásolom róla a cuccokat" dolog nem mûködik. (a HDD-s DVD-írók ki tudják írni DVD-re, ha nem tévedek, de ennyi) szóval olvass utána az általad birtokolt típus leírásában, hogy lehet-e bõvíteni, meg google-ben keress errõl fórumokat..
(mi most vettünk egy Samsung LCD-tévét, azon már pl. direkt van egy dedikált USB-port csak arra, hogy egy tetszõleges USB-s merevlemezt rádugok, õ azt megformázza magának és arra tud rögzíteni dolgokat. természetesen titkosítva...de elvileg a DLNA-szolgáltatás nem csak a vételi oldalra mûködik -PC-rõl olvassa be a videókat-, hanem hálózati diszkre is tud rögzíteni.)
Írta 2011. február 21. - 02:17
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2011. február 20. - 23:31
hdmi az há' de mi? Szerintem nincs nekem olyanom, de a házimozi erõsítõjén meg tuti nincs.
Írta 2011. február 20. - 23:28
ha HDMI csatlakozós lenne a géped alaplapja..
Bár az inkább a képért felel..
Írta 2011. február 20. - 23:27
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2011. február 20. - 23:00
Írta 2011. február 20. - 20:58
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. február 20. - 19:55
A DVDrip-elt avik, mpg-k általában 5.1-es hanggal vannak? Laptopról jack csatlakozóval "átmegy" az 5.1?
Írta 2011. február 20. - 17:33
Írta 2011. február 20. - 13:17
Tudtok segítséget adni mivel tudom ezt orvosolni? A számozással is ez a probléma hogy csak épp felvillan és a elalvás idõzítõje is olyan gyorsan eltûnik hogy nem tudom leolvasni hol járok.
Írta 2011. február 20. - 11:56
Vááés azt írja neki jó, de nekem nagyon nem
Jó, kerítek egy külsõ vinyót aztán reinstall lesz ebbõl
Még lehet adni egy esélyt a windows installer cleanup utility-nek (|MG| Windows Installer CleanUp Utility 7.2 Download). Ez egy hivatalos ms utility volt, ami eltávolította egy program telepítési információját (nem telepítette le, de újra indíthattál egy hibás telepítést). Sikeresen használtam egy-két esetben. A cuccot visszavonták, tehát az ms-tõl már nem tölthetõ le, még pár helyen megtalálható, ha megbízol a linkelt oldalban adhatsz egy esélyt neki.
Írta 2011. február 20. - 11:16
Este sorozatban toltam fel rá a cuccokat kb 2 órán át és utána állt meg.
Túlterhelés, hõmérséklet nem lehet? Bár siw-et egyfolytában néztem, nem jelzett semmi túlmelegedést.
Írta 2011. február 20. - 01:21
Van egy régi gépem A7V8X-X lappal, ami IDE vinyót kezel. Egy 80G-s Maxtor van benne, de már kicsi és öreg, ezért kapott egy új WD Caviar Blue (WD2500AAJB) vinyót.
Nagy nehezen felment rá ugyanaz az oprendszer, mint a régire, de totál bizonytalan.
- kb minden 2.-ra bootol be, ha pedig nem bootol akkor "primary master fail" üzenettel megáll.
- ha betölt a win, akkor gyors meg minden, de legutóbb, miközben toltam fel rá ugyanazokat a progikat, mint amik a régin is futottak az egyik újraindítás után full lefagyott a win logó után. Vagy be sem bootol a fenti üzenettel. Ezt váltogatva. Mostmár egyáltalán nem tölti be a wint.
Lehetséges, hogy ilyen "nagy" (250G) vinyót nem tud kezelni a gép?
XP SP2 és SP3-mal is ugyanaz, SP3-mal talán rosszabb is.
Bios a legfrissebb, windows lemezkezelõje simán formázta, partícionálta, minden egyéb rendben, mert a másik vinyó simán betölt.
Írta 2011. február 19. - 00:08
Vááés azt írja neki jó, de nekem nagyon nemElvileg igen, de szerintem érdemes lehet a regisztrációs adatbázis keresõjével közvetlenül is turkálni azt.
(Volt már olyan, hogy egy kémprogram fészkét így sikerült megtalálni, miközben a specializált keresõk nem boldogultak)
...de úgy látom másnak is volt ezzel baja
Jó, kerítek egy külsõ vinyót aztán reinstall lesz ebbõl
Írta 2011. február 18. - 23:10
(Volt már olyan, hogy egy kémprogram fészkét így sikerült megtalálni, miközben a specializált keresõk nem boldogultak)
...de úgy látom másnak is volt ezzel baja
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."