Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a SATA csatlakozó teljesen más, mint a régebbi IDE. a SATA 7 eres, vékony kábel, míg az IDE 40 eres szalagkábel.

ám amennyiben az alaplapodon van IDE csatlakozó, akkor fogod tudni használni. illetve lehet venni néhány darab ezresért külsõ, USB-s úgynevezett rackeket, amelyekbe a régi merevlemezt bele tudod rakni, és USBn rákötni az új gépre. (ha nagyobb kapacitásúak a régi HHDid, illetve fontos adat van rajta, és nem tudod rákötni, akkor érdemes venni egy racket, amit alkalmanként külsõ winyónak is lehet használni..)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Már úton van az új alaplapom a többi alkatrésszel együtt. A kérdésem az lenne, hogy a sata csatlakozó különbözik a korábbi merevlemez csatlakozóktól ? Szóval tudom használni a régi winchesteremet az új alaplappal (msi p35 neo combo-f), vagy vehetek új merevlemezt ?
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Alfalaca

Alfalaca

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Én is ezt a szitut vázoltam. De ha mellette nincs másik akkor egyet venned kell.
ha valamit nem talál a Google, akkor vagy rosszúl keresel, vagy nem létezik.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Meg lehet. Én csak azt mondtam hogy nem éri meg önmagában. Veszel egy hálókártyát mert ugye ebben az esetben az egyik gépbe kettõ kell plusz a gép fogyasztása és máris tulmentél azon az áron amibe egy router kerül. Egy router pedig szinte semmit se eszik. Csak ezért ellenzem az ilyen megoldásokat. Akkor éri meg ha szerverként szeretnéd üzemeltetni mondjuk egy játékhoz. Jah és mint mondtam a biztonság sem utolsó szempont.

es ha mindket gepben van alaplapra integralt halokartya? manapsag ez mar nem mondhato ritkasagnak...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts

:)

vajon én vagyok csak béna, vagy tényleg nem tudhat egy GEF 7400 go laptopos videókari olyat hogy a saját monitorán 16:9, és a rádugott monitoron 4:3 egyszerre?

sony vaio se tudta, szal van ra eselyed.

Alfalaca

Alfalaca

vendég

• fórumtag
  • 50 posts

Tehát a kérdésre, hogy hogyan osszunk meg netet router nélkül, a válasz az, hogy routerrel? :)

Meg lehet. Én csak azt mondtam hogy nem éri meg önmagában. Veszel egy hálókártyát mert ugye ebben az esetben az egyik gépbe kettõ kell plusz a gép fogyasztása és máris tulmentél azon az áron amibe egy router kerül. Egy router pedig szinte semmit se eszik. Csak ezért ellenzem az ilyen megoldásokat. Akkor éri meg ha szerverként szeretnéd üzemeltetni mondjuk egy játékhoz. Jah és mint mondtam a biztonság sem utolsó szempont.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
Csak biztos akartam lenni a dologba :)

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 posts

Lehet hogy baromság de:

Ez egy low profile kártya normál "bracket"-el. ...

Ha tudod, minek kérdezed? :D
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
:)

vajon én vagyok csak béna, vagy tényleg nem tudhat egy GEF 7400 go laptopos videókari olyat hogy a saját monitorán 16:9, és a rádugott monitoron 4:3 egyszerre?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Tehát a kérdésre, hogy hogyan osszunk meg netet router nélkül, a válasz az, hogy routerrel? :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Alfalaca

Alfalaca

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Szerintem nem érdemes oprendszerrel osztani a netet. Mindkét gépnek mennie kell hogy legyen net. Felesleges villanypazarlás. Már 6e körül kapsz routert ami kevesebbet fogyaszt ráadásul némi védelmet is nyújt különbözõ támadások ellen.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
XP pl.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Netet 2 gépre szétosztani csak Routerrel lehet? Valami "sima" elosztó nem játszhat?

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts

A low profile kártya az low profile kártya. Ezt nem külön lehet kapni, ez nem kiegészítõ, hanem a kártyának olyan "jellemzõje", mint hogy agp vagy pci foglalatú. Azt, hogy át lehet-e szerelni, nemtom. Én nem tenném.
El kell döntened, hogy keskeny házad van, vagy normális. A keskenybe low profile, a normálisba nem jó. Kész.

Lehet hogy baromság de:

Ez egy low profile kártya normál "bracket"-el. mellette egy LOW profile bracket amit rá lehet szerelni (azért is madzagos a balszélsõ csatlakozó) így kis házba lesz jó. Egy csomó helyen van hogy: 'Low profile bracket non included' Ha csak kicsi házakba lenne jó miért nem raknák bele? Szerintem a kártya jó nagy és kicsi házakba IS. attól függõen hogy milyen keretet tesz rá az ember. szvsz. Legfeljebb majd 3 napon belül visszaküldöm a kártyát.
Feltöltött képhttp://www.cssc.de/i...p?produkt=13629

Ez is:
http://dimension.co....P HIS X1600.jpg

meg ilyen is ábra is van:
Feltöltött kép

Ez meg Low profile kártya low profile bracket-el, csak kis házba jó:

Feltöltött kép
ez is:
http://content.etili...ge/11923719.jpg

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég

általában a gyártó oldalán érdemes körülnézni a support vagy a downloads részleg felé. esetleg drivers.hu , hátha.....

Én nem is tudom hogyan v. mitõl, de közben megoldódott hálistennek...:)

lacley++

lacley++

törzsvendég

• fórumtag
  • 468 posts

Vagy ez a low profile bracket: Feltöltött kép
amit lehet venni ilyen kis házakhoz hogy azokba IS be lehessen rakni a kártyát?

A low profile kártya az low profile kártya. Ezt nem külön lehet kapni, ez nem kiegészítõ, hanem a kártyának olyan "jellemzõje", mint hogy agp vagy pci foglalatú. Azt, hogy át lehet-e szerelni, nemtom. Én nem tenném.
El kell döntened, hogy keskeny házad van, vagy normális. A keskenybe low profile, a normálisba nem jó. Kész.
" Hogy nem kellenek ide nemzetek, Világ gépei, egyesüljetek, A gépnek nincsen múltja, se hiedelmei, Csak alkatrészei vannak neki"
ákos

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
általában a gyártó oldalán érdemes körülnézni a support vagy a downloads részleg felé. esetleg drivers.hu , hátha.....

• vendég
A gondom az volna, hogy tegnap újraraktam az XP-t és minden driver, meg szoftver okés egyet kivéve. A Notebook gombok nem mûködnek. A géphez adott driveren minden fenn van tudtommal, még ezeknek a notebook gombok nak a drivere is és én fel is raktam mindent a CD-rõl, de mégsem mennek. Gondoltam töltök le újabb, frisebb driver-t, a kérdés csak az, hogy hol tudom megnézni, hogy ezekhez a gombokhoz milyen driver kell....:(

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
na heló. F-S Amilo La1703-as notebook-ról lenne szó, és az a bibi van h valamiért kurva lassú az ethernet kártya. Egyszerüen a net is csiga meg egy 20megát átmásolni egyik géprõl a másikra van vagy 25perc. Van valami ötlet? :/

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
amúgy a videón lévõ kártya vége 1 az 1ben megegyezik az én eddigi kártyáméval (méretben is)

Vagy ez a low profile bracket: Feltöltött kép
amit lehet venni ilyen kis házakhoz hogy azokba IS be lehessen rakni a kártyát?