Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
hello számítógépes topic

szeretnék laptopot vásárolni... max. 130at szánok rá, mert nekem most többet nem ér meg..
a prioritások: pici legyen ( 12" ), netezni, levelezni lehessen rajta, és ha néha kellene akkor azon is foglalkoznék képekekkel ( tehát pl. egy lightroom eldöcögjön rajta ), nem fontos h új legyen..
amit idág nézegettem: apple ibook g4 utolsó szériás gépek 1gb rammal..

valakinek valamilyen ötlete?
( nem fontos az apple gép és ne is vitázzunk róla, pc-s laptopok is érdekelnek )
elõre is köszi
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Üdv!

Egyik ismerõsöm fogott meg egy kérdéssel:
Vann több .mkv formátumú HD filmem, de nem tudom, hogy milyen programmal kellene átkonvertálni, hogy ki tudjam írni úgy dvd-re, hogy azt a sima asztali dvd-lejátszó is tudja kezelni. Minden megoldás - legyen az akár idõigényes - érdekel, egyedüli kritérium, hogy a felbontás megmaradjon, máskülönben ugye nem lenne értelme a HD szónak.
Tud rá valaki megfelelõ megoldást?

Elõre is köszönöm a segítséget.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Nyomtatót kellene vennem, mert a mostani bedöglött.
Szóval 20-30-at szánnék rá, nem kell multifunkció, tintasugaras legyen és ha viszonylag olcsóbb a patron bele, az sem baj. Most HP-m volt, régi, az akkori viszonyokhoz képest jó volt, most 1 A/4-es oldalt szöveggel 2-3 percig nyomat.
Várom az ötleteket, mert nagy a kínálat.

Edit: és legyen fekete :)

http://www.edigital....cat=1084&page=1
Valami ilyesmi kellene. Errõl volna vélemény?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Alfalaca

Alfalaca

vendég

• fórumtag
  • 50 posts

és mégegy gondom van, az pedig a fájlmegosztók lassúsága (torrent) ~20-30k a max amivel tud fel/letölteni. hallottam, h régen a chello leszabályzott vmi p2p kapcsolatokat, de elvileg ennek már vége. vagy vmit bekéne állítani a routeren/kliensen belül? portfwding?

1. Sokan panaszkodtak hogy belassítja a p2p-t de én nem vettem még észre.
2. Menj a kliens beállításaiba. Ott a Kapcsolat résznél megtalálod hogy a kliens melyik portot használja. Szedd ki a pipát a véletlenszerû port minden indításkor rész elõl. Azután a routerben a Port Forwarding menüpontban állítsd be a kliensben szereplõ portot. Private IP: ide a saját lanos IP-d kell amit a router kiosztott neked. Type: Both (TCP+UDP). Port Range: mindkét rublikába ugyanazt a portot írd és akkor csak azt az egyet nyitja meg. Comment: pl.:torrent. Szerintem ez volt nálad a gond. Mivel nem volt nyitva a port, a tracker téged passzívnak ismert fel. Passzív nem tud passzívval kapcsolatot létesíteni.
ha valamit nem talál a Google, akkor vagy rosszúl keresel, vagy nem létezik.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

Elnézést azért kértem, mert CJ lelkébe gyalogoltam ezzel az egyszerû szóval. ;)

Nem gázoltál bele, csak még én is freemail-ozok, és nem éppen szeretem. Ezért is szeretnék másokat lebeszélni róla.
;)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Tudom, ámde OE-bõl, a saját szolgáltatód smtp szerverét használod, így ez mit sem számít.

Kivéve a gyevi bírót és a laptopos usereket illetve ahogy te mondod a webguiról küldött levelek.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

Nem kell elnézést kérni, csak tudni kell hogy az IP tartományuk lassan többet lesz Spam Black List-en mint White List-en :)

Tudom, ámde OE-bõl, a saját szolgáltatód smtp szerverét használod, így ez mit sem számít. :) Mint ahogy a Gmail (vagy akármi más) esetében sem. Elnézést azért kértem, mert CJ lelkébe gyalogoltam ezzel az egyszerû szóval. ;)

parej, ez kb. azt jelenti, hogy sok szolgáltató nem vesz át levelet freemail-es szervertõl, mert már sok spamet kapott onnét. Ezért, ha a freemail webes felületén levelezel, nem biztos, hogy mindenkinek tudsz levelet küldeni.

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
köszi az eddigieket.
Nem kell elnézést kérni, csak tudni kell hogy az IP tartományuk lassan többet lesz Spam Black List-en mint White List-en :) ez nekem nem sokat mond :) kifejtenéd, ha nem tul nagy kérés.

köszi
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Én kérek elnézést, akkor Gmail.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

olyan ingyenes levelezö portált keresek, amelyiket tudom az outlook expressel is müködtetni.

GMail (the best)

Dobj privibe egy mail címet, és küldetek valakivel Gmail meghívót.

Már régen nem meghívós...

Én kérek elnézést, akkor Gmail.

Nem kell elnézést kérni, csak tudni kell hogy az IP tartományuk lassan többet lesz Spam Black List-en mint White List-en :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

freemail

Ezt neee, utálom!!!Nagyon vacak, az volt, az most is, és az lesz! Dobj privibe egy mail címet, és küldetek valakivel Gmail meghívót.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 posts
és mégegy gondom van, az pedig a fájlmegosztók lassúsága (torrent) ~20-30k a max amivel tud fel/letölteni. hallottam, h régen a chello leszabályzott vmi p2p kapcsolatokat, de elvileg ennek már vége. vagy vmit bekéne állítani a routeren/kliensen belül? portfwding?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
freemail

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
hali,

olyan ingyenes levelezö portált keresek, amelyiket tudom az outlook expressel is müködtetni.

köszönöm
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

Alfalaca

Alfalaca

vendég

• fórumtag
  • 50 posts
Attól ne aggódj hogy 20 méter miatt esik a sebesség. 80-100 métert bír egy cat5e kábel jelszintcsökkenés nélkül. (mellesleg biznonságosabb is)
ha valamit nem talál a Google, akkor vagy rosszúl keresel, vagy nem létezik.

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 posts
esetleg megoldás lenne, ha kábellel vinném a gépemhez? csak legalább 20m kell:S és lehet az meg túl hosszú lenne, és amiatt veszne oda 3-4mbit...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hwsw apro
ph! apro
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
multkor kérdeztem és a boltba drágább most a régi ddr mint a ddr2....

jó nekem ebbe a gépbe egy használt is..nem akarok most gépre költeni amugy se..
csak nemrég kifingott az 512 esem, és most 256 al elég csiga :(

ha netán vkinek meg akad fölösbe akkor azt átvenném..

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

szevasztok

nincs véletlenül vkinek fölösleges porosodó régi DDR ramja?
gondolom sokan már ugyis DDR II-est használnak :)

akinek lenne akár 256 akár 512.. szoljon pls....

üdv

Bolt?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
szevasztok

nincs véletlenül vkinek fölösleges porosodó régi DDR ramja?
gondolom sokan már ugyis DDR II-est használnak :)

akinek lenne akár 256 akár 512.. szoljon pls....

üdv