Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
van usb, meg firewire
dettó mindkettõ
volt prohardver teszt cooler master lyukacsos, brutkó mindenféle csatlakozós választhatóan
nekem nem ez van, de mindenkinek ezt ajánlottam és elégedettek (én is az lennék)

editke: a két memória egy garanciális laptopban van
közben elvittem a szervízbe (csoda, hogy eljutottam és fogadtak)
kiszedtük az egyiket, megy
visszaraktuk, kivettük a másikat, megy
egyik a másik helyére, megy
másik az egyik helyére, megy
a kettõ együtt bárhogyan, nem megy
f.szom
jövõ héten jön kingmax vagy kingston ram (ddr I) abból egy párral mennie kellene
ha azzal sem, akkor gép a ludas :/
addig meg a tuti egy giga egy modul ram tesztelés alatt

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ilyen kulso hdd hazbol milyet kell venni? van ket hamarosan feleslegesse valo vinyom, egy IDE meg egy SATA, vegulis mindegy melyiket de az egyiket be akarom fogni extra tarhelynek a laptophoz. USB-n keresztul csatlakozna. vagyis nemtom. mi mason keresztul tud meg csatlakozni? van ezen a laptopon mindenfele luk korbe.

mire figyeljek oda?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Ott azt írja, hogy ismeretlen lemez, nem inicializált. Csak a tulajdonságait tudom megnézni, a partícionálás gombot nem tudom megnyomni.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Lemezkezelésben nézted?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Mert nem tudom elkezdeni winbõl a formázást. Nem tudom megnyitni a winyót, csak a tulajdonságait tudom megnézni az eszközkezelõben.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Win alatt hogy próbáltad formázni és miért nem sikerült?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Nah, vettem egy 250Gigás Western Digital Raid edition meghajtót. Külsõ házba tettem, hogy USB-vel tudjam használni. Rákötöttem a gépre, jelez, hogy új eszközt csatlakoztattam, felismeri. A sajátgépben nem jelenik meg, de az eszközkezelõben ott van, hogy új vinyó, még partíciálatlan. Mivel a win-bõl sehogy sem tudtam formázni vagy partícionálni, fogtam a partition magic-et és azzal néztem meg. Minden oké, felismeri az összes helyet, beállítgatom szépen a partíciókat, és a végén amikor engedélyezni kéne az elõbb összeállított mûveletsort, kiír mindjárt az elején vmi hibát egy 4-5-jegyû számmal. Próbáltam többféleképpen, mindig ez az eredmény.
Mi a gubanc?

frontway

frontway

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás

Ha két darab egy gigás memória van a gépben és a visszatérõ kék halálok okaként a memóriára gyanakodva memtest 86-ot futtatok (hiren's bootcd), ez következetesen 1024-nél nagyobb mb-értékeknél hibázik, akkor jó esélyem van arra, hogy az egyik modul döglött meg?

Lehet hogy mind a kettõ jó, csak másfajta modul. Nem tudnak egymással dolgozni, mert más az idõzítésük, vagy egyik két oldalas, a másik meg egy. Bár lehet még más oka is. A legjobb ha két azonos, mindenben megegyezõ memória modult raksz a gépbe, mert egyébként sajna lutri az egész. Vagy megy, vagy nem megy a kettõ együtt.
Scott G-Zero FX, Csepel Royal 3* flip-flop, Bulls Cross Nexus 8

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Gondolom nem OS alól futtatod? Egyébként egyesével célszerû tesztelni.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ha két darab egy gigás memória van a gépben és a visszatérõ kék halálok okaként a memóriára gyanakodva memtest 86-ot futtatok (hiren's bootcd), ez következetesen 1024-nél nagyobb mb-értékeknél hibázik, akkor jó esélyem van arra, hogy az egyik modul döglött meg?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
És, ha boot sorrendbõl kiveszed az ODD-t?

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
tudna segíteni vki abban, hogy ez minek a hiábja?

exception processing message c00000a3 parameters....

"a meghajtó nincs kész"

- akkor irja ki mikor betölti az üdvözõ képernyõt(kék), és ezzel egyidõben megnézi milyen lemez van az olvasóban (felpörgeti, ált. gém lemez van benne. kivéve se változik a helyzet)

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Üdv!

Egyik ismerõsöm fogott meg egy kérdéssel:
Vann több .mkv formátumú HD filmem, de nem tudom, hogy milyen programmal kellene átkonvertálni, hogy ki tudjam írni úgy dvd-re, hogy azt a sima asztali dvd-lejátszó is tudja kezelni. Minden megoldás - legyen az akár idõigényes - érdekel, egyedüli kritérium, hogy a felbontás megmaradjon, máskülönben ugye nem lenne értelme a HD szónak.
Tud rá valaki megfelelõ megoldást?

Elõre is köszönöm a segítséget.

Nincs megoldás. Az .mkv mivel nem hivatalos formátum támogatva se lesz asztali lejátszók által. Bár igazából azt sem értem, hogy mit szeretnél, HD felbontású MPEG / .avi -t nem tud lejátszani DVD játékos, 720/1080p-s jelet se adnak ki (csak az upscaler-rel rendelkezõ csúcsmodellek, de ezek is az alap DVD felbontást méretezi át) plussz vicces lenne egy filmet 5 lemezen megnézni. :)

Egyedüli megoldás az, hogy a PC-nek a kép/hang kimentét rákötöd egy HDTV-re és egy rendes hangrendszerre.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
asus eee-t en akkor se vennek ha fizetnenek. 7" kijelzo meg no optik meghajto juhee. tudom hogy minden teszt aradozik rola nekem akkorse kene

vannak 13" kijelzosok is azok nem mind loyan dragak
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

szeretnék laptopot vásárolni...

Vedd meg az iBookot vagy keress PowerBookot, ilyen áron csak használt gép lesz.

Esetleg majd az Asus EEE...

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
zorg: jah, tudom, h sajnos rohadt drágák ebben a méretarányban keresgélni, de nem szeretnék nagyobbat..

tegnap majdnem megvettem egy g4powerbook-ot csak kiderült h szar az akkuja és egy új 36rugóba kerül...mondom az már sok lesz..

matt: ibook-okat lehet találni ilyen árban, legalábbis én találtam egyet, elég jó akkuval 98%on áll ( azaz 4-5órát elberreg a gép )
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Üdv!

Egyik ismerõsöm fogott meg egy kérdéssel:
Vann több .mkv formátumú HD filmem, de nem tudom, hogy milyen programmal kellene átkonvertálni, hogy ki tudjam írni úgy dvd-re, hogy azt a sima asztali dvd-lejátszó is tudja kezelni. Minden megoldás - legyen az akár idõigényes - érdekel, egyedüli kritérium, hogy a felbontás megmaradjon, máskülönben ugye nem lenne értelme a HD szónak.
Tud rá valaki megfelelõ megoldást?

Elõre is köszönöm a segítséget.

Matroska formátumot DVD-vé konvertáló szoftver létezik, a gond az, hogy HDDVD vagy BluRay lemez kell ahhoz, hogy a felbontás megmaradjon.

A natív DVD felbontás 720x480 NTSC-vel és 720x576 PAL-lal, de van egy arányjelzõ is, ami megmutatja, hogy teljes képernyõs (4:3) vagy széles vásznú (16:9). Sok (ha nem az összes) széles képernyõs DVD nem szigorúan 16:9-es, vagy 1.85:1-hez vagy 2.35:1-hez (cinescope). Ez azt jelenti, hogy fekete sávok lesznek a videón, amit le kell vágni.

"In idem flumen bis non descendimus"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

hello számítógépes topic

szeretnék laptopot vásárolni... max. 130at szánok rá, mert nekem most többet nem ér meg..
a prioritások: pici legyen ( 12" ), netezni, levelezni lehessen rajta, és ha néha kellene akkor azon is foglalkoznék képekekkel ( tehát pl. egy lightroom eldöcögjön rajta ), nem fontos h új legyen..
amit idág nézegettem: apple ibook g4 utolsó szériás gépek 1gb rammal..

valakinek valamilyen ötlete?
( nem fontos az apple gép és ne is vitázzunk róla, pc-s laptopok is érdekelnek )
elõre is köszi

Az egyik legdrágább kategóriában turkálsz, még ha használtan is nézel 130k-ért ilyen subnote-jellegû gépet aligha fog futni (vagy elindulni...) rajta egy Lightroom.
Régebbi Apple jó választás lehet ár szempontjából, viszont ha hardveres gondod lesz szívni fogsz.

Újak között bruttó kisker 200-ért van az, ami már munkaeszközként is funkcionálhat:

Intel Core Duo T2450 (2.00GHz), 2GB DDR II 12.1" WXGA, Glare-Type (1280*800), Intel GMA950 120GB (5400rpm) FreeDOS Alumínium-magnézium házban, WLAN, Bluetooth, Dual-Layer DVD-RW meghajtó, SD,MMC,MS kártyaolvasó, 3 USB 2.0 port, beépített hangszóró, mikrofon és fülhallgató kivezetés, Express Card foglalat, táska, egér.

(Tudom-tudom; ezer dolog ebbõl neked nem kellene, de hát nem az olyanokra építik a piaci szegmenst mint te vagy én...)

Keress nagykeres vonalat, akkor szerintem beleférsz a kiszabott keretbe, jobb ötletem nincs.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
hát ha 130ból megveszed az iBookot, akkor szerintem az :)

én nem látok ennyiér sehol 12"os gépet. se PCt se Macet

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Nyomtatót kellene vennem, mert a mostani bedöglött.
Szóval 20-30-at szánnék rá, nem kell multifunkció, tintasugaras legyen és ha viszonylag olcsóbb a patron bele, az sem baj. Most HP-m volt, régi, az akkori viszonyokhoz képest jó volt, most 1 A/4-es oldalt szöveggel 2-3 percig nyomat.
Várom az ötleteket, mert nagy a kínálat.

Edit: és legyen fekete :)

http://www.edigital....cat=1084&page=1
Valami ilyesmi kellene. Errõl volna vélemény?

Ha eltekintesz a fekete színtõl akkor van egy jó tippem 20kFt-ért - és még CD/DVD adapter is jár hozzá!
Ez az: HP Photosmart D5160