de ezeket keresi, ha nem tünt volna felkb ennyi. a tobbi mar opcionalis app, izles szerint. a vista ugyis rakerdez mindere
kepnezo, fajlkezelo, medialejatszo, cd-iro etc
Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Írta 2008. január 24. - 10:31
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. január 24. - 10:29
kepnezo, fajlkezelo, medialejatszo, cd-iro etc
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. január 24. - 09:31
antivirus
add/spyware
lemez karbantartó
registry pucoló
mi kell még?
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2008. január 24. - 02:00
Írta 2008. január 24. - 02:00
Írta 2008. január 24. - 01:39
Írta 2008. január 24. - 00:09
lehet variálni ,hogy két hálókártya meg ilyenolyan megosztás, de nem éri meg, egy router jobb befektetés hosszabb távon is...
ha nem wireless rendszerben gondolkodsz, akkor egy sima routert érdemes venni, ez olyan 5-6 ezer forintos tétel, bár a jobbak (Linksys, D-Link) drágábbak, egy 10es körül.
de érdemes wirelessben gondolkodni, egy alapszintû kitet (router+1 darab vevõ, ez általában USBs) a szupermarketekben vagy eboltokban 10-12 ezerért kapsz, ezzel 1 gépet tudsz kábelmentesíteni. a másikat meg vagy bekötöd kábellel, vagy veszel 4-5 ezerért egy másik vevõt.
rob: kösz a tippeket. szerintem MX518 lesz, ha lesz...addig meg elõkapartam egy 600 dpis optikai MS-csodát, nem rossz ez.
Írta 2008. január 23. - 23:59
új vista került fel,mi az a minimal rendszer karbantartó progi,ami kelleni fog?nem akarom nagyon telepakolni,így is sokat eszik..
másik a 9500 wlan beállításra lenne szükségem..
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2008. január 23. - 22:19
Én is segitséget, tanácsot szeretnék kérni. Két gép közötti internet megosztáshoz keresnék vmi ár/érték arányos kütyüt, mert az eddig használt SMC cucc nagyon ugy tünik, megadta magát. Jo pár éve vettem, nem hiszem, hogy kaphato még, az uj cuccokat meg nem ismerem.
Köszönettel, parej
pray the lord my soul to keep
Írta 2008. január 23. - 22:09
Egyik gép(a munkagép) nem futtatja az exe fájlok egy részét. Hírtelen lett egy csomó olyan program(telepítõk vagy már telepített programok), amit nem lehet elindítani. Rányomok, homokóra kijön, de semmi más. A feladatkezelõben a futó folyamatok között ott vannak ezek a programok, se ennyi. Nod most nézi a gépet, vhol talált vmi kis vírust, de azt már kitörölte, szerinte a rendszerpartíció tiszta. A többi most scannelelõdik. Nod, Kerio, Ad-aware van.
Írta 2008. január 23. - 21:06
Aha. Hallottál már arról, hogy absztrakciós szint? Hallottál már pl. az Ada programnyelvrõl? (Az 70es évek végén fejlesztették ki, és már akkor támogatta a többszálú feldolgozást.)Tenyleg ?? Es ki is hasznalja a hardware-t? Merthogy itt arrol van szo. Ezek amiket irsz virtualisan multithreadesek nem hardwaresen.
Manapság nagyon ritka, hogy közvetlenül a hardverre írnának assemblyben programokat, és úgy optimalizálnának.
Sajnos a windowsos fejlesztõk nagy része nem hallott még arról, hogy az event loop-ban nem csinálunk semmi hosszú ideig tartó dolgot, hanem új szálat indítunk alacsonyabb prioritással. Ekkor nincs olyan, hogy "lefagy" a program, amíg ment, vagy épp számol valamit. Szerencsére a .NET fejlesztõkörnyezet kicsit javított a helyzeten, de a delfis programok szinte mindegyike ilyen fos.
Nézzük például a Firefox-ot. Nyitok 10 fület egy oldalról, és mindegyikben nekiállnak töltõdni az adott oldalak. Szerinted hardverbõl csinálja?
Amúgy a PS3 7 magos processzorára mondták, hogy azt nagyon nehéz kihasználni. Ugyanis nem teljes értékû magokról van szó, mint pl. a PC-nél és ez azért eléggé megnehezíti a dolgot.
És nem kéne összekeverni a MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1 3DNow, stb. utasításkészleteket a többszálú programozással.
Vannak algoritmusok amiket szépen fel lehet bontani részfeladatokra, és azokat külön szálban futtatni. Pl. megoldják, hogy egy képfeldolgozó algitmusból annyi példány fog futni az adott képen, ahány fizikai mag van a gépben, és mindegyik a saját kis darabkáján dolgozik. És ekkor lehet elérni majdnem a magok számával megegyezõ gyorsulást.
De lehet, hogy újdonságként fog hatni, de a PC-s világban is elég régóta elõfordulnak a többprocesszoros gépek csak azok drágábbak voltak, és komolyabb munkaállomások és szerverek használták õket. Nekem az elõzõ munkahelyemen pár évig egy duál 1Ghz-es P3-as gépem volt. És imádtam! Egész egyszerûen gyorsabb volt vele a munka, mert kevésbé zavarták egymást a programok. És igazából ezért jó a több mag. Nem a rohadt rar tömörítés miatt...
Ja, és hidd el, hogy az újabb programok nagy részét java-ban, vagy .NET-ben írják. Teljesen függetlenül, hogy mennyi számítást fog elvégezni. Ugyanis egyszerûbb egy algoritmust leírni valami magasabb szintû programnyelven. A JIT fordító meg elmolyol vele és kioptimalizálja a host gépre.
Írta 2008. január 23. - 19:52
Ha angol megfelel, hever a garázsban egy kevesett futott rádiós, Microsoft, egérrel együtt. Meg nem mondom fejbõl melyik, de talán ez: http://www.microsoft...ls.aspx?pid=094
majdnem ugyan ez van Logitech,magyar,vezeték nélküli, a gépelési technika szabálya szerint osztott,annyi hogy egy ezressel drágább, de kapsz hozzá egeret is
http://www.supergame...usb-p-3439.html
http://www.logitech....es/167&cl=hu,hu
Írta 2008. január 23. - 19:48
Hali!
Ergonómikus billenytyûzetet keresek, meg valami egér+padot, amitõl nem esik szét a könyököm...de mindenütt csak kommersz cuccok vannak. Tudtok olyat, ami nem horror összeg, de kényelmes? Napi 8 órában már nem mindegy:(
Ha angol megfelel, hever a garázsban egy kevesett futott rádiós, Microsoft, egérrel együtt. Meg nem mondom fejbõl melyik, de talán ez: http://www.microsoft...ls.aspx?pid=094
Írta 2008. január 23. - 19:42
Írta 2008. január 23. - 19:41
Ez mekkora hülyeség!
Gyakorlatilag a ma piacon levõ összes oprendszer ténylegesen többszálú.
Tehát egyszerre 4 szarul megírt egyszálon futó programot is képes egymás mellett futtatni.
De egy akármilyen grafikus oprendszeren futó alkalmazás legalább 2 szálon fut!
A java-n iszonyat könnyû új szálakat indítani, és ennek már legalább 10 éve, hogy így van.
A .NET 1.1-ben még eléggé el volt baszva az új szálak indítása, de alapból nagyon sokminden többszálúan futott.
A többszálú programozás nem devkit kérdése, hanem programtervezésé. Algoritmusokat kell párhuzamos részekre bontani, szinkronizálni. Megírni már kurvakönnyû.
Tenyleg ?? Es ki is hasznalja a hardware-t? Merthogy itt arrol van szo. Ezek amiket irsz virtualisan multithreadesek nem hardwaresen. Felhasznaljak az alattuk levo vas eroforrasait , csak nem biztos hogy ki is hasznaljak. Nezd meg pl a rar tomorito core-os (nem koros) valtozatat mennyivel jobban teljesit.
Ha a programnyelv (vagy kit) tamogatja akkor termeszetes hogy kihasznalhatod a vasat Azonban hiaba tervezel meg tobbszaluan egy programot ha az adott programnyelv nem bocsatja rendelkezesedre a vas eroforrasait.
Persze a nagy fejleszto kornyezet gyarto cegek kovetik a fejlodest, de az pl tuti hogy a szamitasigenyes feladatokat nem java-ban vagy dotnetben fogjak megirni.
A fejlesztesi nehezseg abbol adodik, hogy egy idoben tobb dologra kell gondolnod parhuzamosan. Nem egyre ahogy altalaban az emberek gondolkodnak (most az osztonoket hagyjuk) Szoval ebben vagy segit a fejlesztoeszkoz vagy gorcsolhetsz a tervezessel meg a tesztelessel. Ezt nem en talaltam ki , hanem 1 fejlesztoceg nyilatkozott valahol a neten meg tavaly.
Írta 2008. január 23. - 18:03
Hang problémákkal küzködök, és örülnék, ha valaki segitnséget tudna nyujtani!
Szal az a helyzet, hogy van egy GIGABYTE GA-MA69VM-S2 es alaplapom és ennek az integrált hangkártyáját óhajtanám használni.
A probléma, hogy a gyári cd-n lévõ driver felment de nem jött hang mégse, majd leállitásnál küldött egy ablakot "befejezés most" "mégse" választhatóságokkal, magyarul lefagyott a driver:D.
Most ott tartok hogy igazán fel se megy a driver, az irja ki hogy sikertelen telepités.
Aki összerakta a gépet az valahogy felvarázsolta a drivert és hang is jött tehát müködni kell.
Kerestem ehhez a hangkártyához(Realtek alc888) hoz drivert a neten, de nem találtam.
Megnéztem minden beállitást, ez a hangkártya van alapértelmezettnek beállitva,az is irja hogy "megfelelõen mûködik", "meg hogy használatban van, engedélyezve".
A hang sincs levéve, se a hangszórón se a gépen.A hangszóró is a megfelelõ helyre van bedugva.
Tudtok valami segitséget nyujtani?
Írta 2008. január 23. - 15:04
Ez mekkora hülyeség!A quad proci relative eleg "friss" meg a programok szempontjabol, igy nem szamottevo alkalmazasban van elonye egyenlore (Plusz azt olvastam az ilyen parhuzamos szalakon futni kepes programokat nem konnyu megirni, hacsak nincs valami jo develop kit hozza).
Gyakorlatilag a ma piacon levõ összes oprendszer ténylegesen többszálú.
Tehát egyszerre 4 szarul megírt egyszálon futó programot is képes egymás mellett futtatni.
De egy akármilyen grafikus oprendszeren futó alkalmazás legalább 2 szálon fut!
A java-n iszonyat könnyû új szálakat indítani, és ennek már legalább 10 éve, hogy így van.
A .NET 1.1-ben még eléggé el volt baszva az új szálak indítása, de alapból nagyon sokminden többszálúan futott.
A többszálú programozás nem devkit kérdése, hanem programtervezésé. Algoritmusokat kell párhuzamos részekre bontani, szinkronizálni. Megírni már kurvakönnyû.
Nekem most 64 process fut a gépemen, és 657 szál. Ebbõl persze egy csomó alszik, de egy jó ütemezõ szépen elosztja a rendelkezésre álló magok között az egészet.
Linux alatt olyat is láttam, hogy egymás között cserélgették a szálakat.
Na mindegy.
Egér témában meg:
Nekem itt a munkahelyen MX510, otthon MX518 van, és mindkettõt imádom. Általában mindkettõ 800dpi-n használom, de az MX518-on nyomok egy gombot és máris megnõtt a felbontás. Nagyon baba dolog, ha megszokja az ember (elõtte csak idegesítõ )
Egérpadnak meg QPad LowSense Aim-ot használok mindkét helyen. Pedig mostanában ritkán játszok, de nagyon utálom ha nem pontos az egér...
Írta 2008. január 23. - 14:34
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2008. január 23. - 14:20
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"