Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

dvd authoring nem gond, de ez linuxos parancs, vagy mi?

windows-on is van mplayer ;)
Na jó, ha mondjuk a c:\program files\mplayer könyvtárban van a mencoder.exe, akkor
"c:\program files\mplayer\mencoder.exe" az eleje a parancsnak...
De azt hittem, hogy azért ennyi kreativitás már megvan ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
dvd authoring nem gond, de ez linuxos parancs, vagy mi?

edit: mplayer winfoson alapprogram. meg a vlc is. közben rájöttem, hogy máshogy kell csak meghívni, és kész.:) köszi. :)

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

kérdés:

van nekem egy .avi fileom, XviD 624*448, AC3 128 kbps hanggal. ebbõl kéne nekem olyat varázsolni, ami lejátszható bárhol...a sima VOB konvertálás menne, de az képtorzulással járna, ahogy számolgatom. a felvétel nem olyan jó minõségû, ezért a videókazettára való átvételen gondolkozom...de ezt hogyan? a videólejtszókon felvevõkön csak RCA bemenetek van, a videókarimhoz (8800GTX) meg amit adtak adaptert, az komponenst tol ki, az meg nem jó.

egyéb ötlet?

csúnya lesza amit ideírok, de az eredmény szép ;)
mencoder -oac lavc -ovc lavc -of mpeg -mpegopts format=dvd -vf expand=624:468,scale=720:576,harddup -srate 48000 -af lavcresample=48000 -lavcopts vcodec=mpeg2video:vrc_buf_size=1835:vrc_maxrate=9600:vbitrate=5000:keyint=15:acodec=ac3:abitrate=192:aspect=4/3 -ofps 25 -o fajlnev.mpg fajlnev.avi
Ez egy 4:3-as képarányú dvd-re írható (valami dvd authoring cucc kell még hozzá, pl. Tmpeg DVD Author vagymi) mpeg2 fájlt csinál.
Jah, és ez az mplayer tömörítõjét használja.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
kérdés:

van nekem egy .avi fileom, XviD 624*448, AC3 128 kbps hanggal. ebbõl kéne nekem olyat varázsolni, ami lejátszható bárhol...a sima VOB konvertálás menne, de az képtorzulással járna, ahogy számolgatom. a felvétel nem olyan jó minõségû, ezért a videókazettára való átvételen gondolkozom...de ezt hogyan? a videólejtszókon felvevõkön csak RCA bemenetek van, a videókarimhoz (8800GTX) meg amit adtak adaptert, az komponenst tol ki, az meg nem jó.

egyéb ötlet?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
WD, 1 lemezes 250gigás Seagate.
Akinek megér 2-3 ezer felárat WD RE, halkabb, hûsebb, 5 év garis.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Enyimbe biztos nem hallanád meg a samukat. :D

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

sala:

olvass tesztet, aztán dönts. ph!-sok most a samsungokat szeretik nagyon, halkak, gyorsak...

Ha leülök egy gép mellé hallom ha Samsung van benne. Halk, de van egy olyan frekvenciája ami van akit rohatdul zavar (pl. engem).

Részemrõl WD.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

arról beszélek koma :)

reinstall tuti bugmentes 1.6.x-et, vagy egy frisset ami nem tudom már jó-e.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Alaplapokról:
Megvannak hogy melyik gyrtó melyik csipszetes melyik lapjait érdemes venni, és melyiket nem. Vnank nevesek amik kerülendõk, vannak kevésbé nevesek amik jók.

Nagyon nem mindegy a chipset, a hûtés, és a tuningpotenciál.
Értelemszerûen normális chipsettel sokáig bõvíthetõ/használható a lap, a normális hûtés fontosságát remélem nem kell ecsetelni (benne van az is hogy ne legyen hangos) és ha nem is húzzok egy picit túlépített alaplap nem hátrány a fogyasztói társadalomban.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
arról beszélek koma :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
igen. utorrentet használjál mert az jobb...
azzal nem lesz ilyen problémád.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

na okosok, vagy egy gondom

vabn nékem egy Microtorrent nevû kliensem, ami gép bekapcsolásánál és újraindításánál visszarakja a nem olyan régen használt torrenteket, mindig ugyanazokat, és mindig be kell rakosgatni amit akarok hogy menjen, és nem tudok vele mit csinálni

nekem is segít valaki ?

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
A lapon lévõ alkatrészek minõségén is sok múlik(pl. kondik).
Ha alsó kategóriás lapot veszel is, mindenképpen valami rendes márkát válassz! Pl: Asus, MSI, Gigabyte, stb. A legolcsóbb cuccokat mint pl. Asrock sok probléma van.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
rmx: ha azokat a dolgokat tamogatja amiket te akarsz hogy tamogasson, akkor ne fizess tobbet valami olyanert ami extrakat is ad afelett. kiveve ha huzni akarod a gepet

az en alaplapom amikor vettem a legfullosabb asus volt [kiveve az nvidia csipesek], es van rajta 4 darab e-sata port amit meg eletemben nem hasznaltam. tartok tole nem is fogok. es gondolom ez csak egy a sok ilyen funkciobol. wi-fi is van benne, amit mostmar hasznalok, de amikor megvettem meg nem tudtam rola hogy szuksegem lesz ra.

de altalaban elmondhato hogy a jobb lapok jobb pcb-vel jonnek, es jobb az ilyneolyan csipek hutese [nb, sb] ergo jobban birjak a feszelelst.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

úgy, hogy megnézed a longus katalógus apróbetûs részét, és rádöbbensz, hogy a Longust a Paul-Lange Hungary (velotrade?) forgalmazza. legalábbis eddig így volt, idéntõl nem tudom, mi van...de a bikemag.hu-n is a P-L Hungary a forgalmazó.

ON

Köszi megtaláltam.:bananadan
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
úgy, hogy megnézed a longus katalógus apróbetûs részét, és rádöbbensz, hogy a Longust a Paul-Lange Hungary (velotrade?) forgalmazza. legalábbis eddig így volt, idéntõl nem tudom, mi van...de a bikemag.hu-n is a P-L Hungary a forgalmazó.

ON

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
Némi segítségre lenne szükségem.
A problémám a kövi:
A bringaexpón beszerváltam egy Longus katalógust,:clap: na most az a bajom hogy hiába írom be akármelyik keresõbe a longus.hu-t nem érem el õket.
Hogy lehet ezen segiteni? (vagy hagyam a f@szba?)
(Na nem mintha csupa ilyen cucokkal akarnám tele aggatni a gépemet.)
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
csak sima alaplap cserén gondolkozok, mivel a mostani csak pci 8x-et tud.
amúgy amd x2 6400+, geforce 8600gt (cserére érett), 2gb ddr 667 ram.l

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
tuninglehetõségek (külsõ cmos-reset gomb, rendszermonitorozó szoftverek, magasabb voltértékek, jobb hûtés), hozzáadott kiegészítõk (egy felsõbb kategóriás alaplaphoz az összes létezõ kábel meg átalakító jár, ami kellhet, 90°os meg sima SATA, stb), illetve chipset (lehet ugyanazt támogatja mindkettõ, de általában a job chipsettel szerelt lap drágább, és vannak benne olyan extra támogatások, amit alapból ki se írnak, csak ha nagyon részletesen átböngészed az adatlapot)...enyu jut most eszembe. de az alaplapon kb az egész rendszer múlik (ha valami lassú már az alaplapon, akkor hiába veszel bele csúcskomponenseket, az alaplap vissza fogja fogni a többi gyors cuccot, amit így feleslegesen vettél meg), meg a késõbbi bõvíthetõségek és a tuning.

milyen rendszert építesz? C2D?

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
láma kérdés jön (csak erõs idegzetûeknek):

Mi múlik az alaplapon azon kívül hogy milyen eszközöket támogat (ram , pcie16, sata, stb.)?
csak azért, mert alaplap csere elõtt állok és 9000 forint-tól 16000 forintig nézegetek alaplapokat de nem tudom mivel nyújt többet egy drágább alaplap ha ugyanazokat a dolgokat támogatja.