Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
bonyolult szoftveresmegoldás kell, vagy praktikus?

1. projektoron a blank képernyõt beállítod feketére, aztán amikor a videót elindítottad, akkor kinyomod. (mi a suliban ezt szoktuk)
2. esetleg csak akkor küldöd ki a videó jelét (Fn gomb + akármi), amikor már kintvan fullscreen a film.
3. projektor elé teszel egy nem átlátszó lapot/újságot/akármit, aztán amikor már megy a film, akkor elveszed.

de a jobb videókarikon be lehet állítani valamelyik fül alatt, hogy az egész desktopot kitolja, vagy csak azt az overlay réteget, amin a videók játszódnak le, esetleg az overlay nélküli desktopot (ez szokott gond lenni, hogy nem jön át a videó képe, csak a lejátszóprogié..).

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Adott egy egyelõre ki nem próbálható laptop, illetve projektor. Hogyan tudnám megvalósítani azt, hogy a laptopos tevékenységek közül csak egy bizonyos alkalmazást vetítsek ki a projektorral? (csak egy videót szeretnék lejátszani, de a fájl kiböngészését és az egyéb mûveleteket nem szeretném kinyomni a vászonra.)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
van itthon. de akkor resetelodik a biosom... :P
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
tam: googleben rákerestem, ott fõleg ilyen riportokat copypasteltek a hûtésmániás srácok, de ott mind 2.9-3.2 volt a VBAT battery. ez nem a cmos battery véletlen? annak a feszkója 3 volt...szerintem cseréld, CR2032-es litiumtelepet kérj.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hat neztem is hogy itt a kollega azt irta hogy ferfi, de hat izlesek es pofonok... ;)

nade eleg az offbol, valos problemat vetettem fel, tessek arra javasolni valamit. koszi
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

konzol - pc
pc - mac
windows - linux
shimano - sram
xc - dh
no - ferfi
fekete - feher

melyik a jobb?

flameflameflameflameflameflameflameflame

a nõ-férfi résznél egyértelmûen a nõ, remélem, nem csak én gondolom így :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha everest azt irja, hogy VBAT battery 1.06V az baj?

ma mar ketszer fagyott a vas. cs-ben es juiced-ben is

szerintem [rob] ez nem porgeti fel a ventiket terheleskor

RAUH-Welt
B E G R I F F

RideRaceLive

RideRaceLive

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
szerintem

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Mac-Sram-DH-Férfi-Fekete

lemaradt az hogy szerintem ;)

ez egy forum, itt velemenyt irunk, nem igazsagot

RAUH-Welt
B E G R I F F

RideRaceLive

RideRaceLive

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Mac-Sram-DH-Férfi-Fekete

konzol - pc
pc - mac
windows - linux
shimano - sram
xc - dh
no - ferfi
fekete - feher

melyik a jobb?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Tamáskánál a pont ;)

amúgy probáljatok meg neten játszani PSel...

A játékóráim 95%át online játékok kötik le.
miért? Mert semmilyen játékban nem tudnak olyan mesterséges inteligenciát létrehozni, mint egy másik személy.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
konzol - pc
pc - mac
windows - linux
shimano - sram
xc - dh
no - ferfi
fekete - feher

melyik a jobb?

RAUH-Welt
B E G R I F F

RideRaceLive

RideRaceLive

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Kalaius:) ezt próbáltam neki elmondani amit most összefoglaltál, de a végén már kicsit összevisszabeszélt..na mind1. Van egér rá, már a PS2-nek is volt USB bemenete, tehát nyugodtan használhatod. Megmondom õszintén a CS Source-on kívül nem nagyon tudok olyan játékot ami igazán megfogott volna hosszú távon. Persze a cs a versenyek és a lan miatt, nameg a társaság miatt jó..talán a Worms sorozat ami még ilyen. De az ilyen Crysis, COD4, annyira, de annyira 12-1 tucat.
MInt írtam is sosem voltam konzol párti, mindig a gépen játszottam, csak mostmár felnõttebb fejjel, jobban átgondolva pénzkidpbásnak találom játékokra PC-t tartani.
PC-t dolgozni a PS-t játszani találták ki:)

A példa kedvéért, ém pl. azthittem h a Santa Cruz Bullit egy olyan váz ami mindenre jó..hát technikés DH-ra totál alkalmatlan, sõt rázósabb terepeken a sz@rt is kirázza belõled a rövid lengõkar miatt.

Ellenben Socom-al nem lehet Dirtölni:)

Én azt mondom, mindent arra hasnzáljunk, amire ezt a tervezõ, alkotó kitalált. És evvel tudnám összefoglalni amirõl ma beszéltem!

Szó

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Dave, nincs igazad, az anyagiaktól függetlenül.

Én is eljutottam ide, h játszani szeretek, de nem jó, ha ing-gatya rámegy a gépre, így csak bekapcsolom a PS-t, amihez vettem még plusz 2 szett irányítót, mert úgyis szétmegy a sok FFVIII, Tekken 2, Gran Turismo és Worms közben :) A gépem hasonló korú, mint a tied, és kopp-kopp az Age 2 és a Civ megy rajta, de sok kedvencem összeakad a WinXPvel, ami önmagában eléggé leterheli a gép erõforrásait, de csak nem rakhatok fel 98-at...
Szóval sztem ha az ember nem akar feneketlen kútba dobálni pénzt, akkor játszani jobb a konzol. Nem csak a PS játékaid nem érnek semmit, a PC-sekért se adna senki egy kanyi vasat sem, hidd el ;)

Konzolra amúgy nincs egér, az FPS-ekhez?

RideRaceLive

RideRaceLive

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Pont a napokban kérdeztem h mennyi itt a minimálbér. 700-800 €-t mondtak, de ezért egész héten melózol. Ennyit kap a néni a supermarketbe aki felmossa a követ.
A járékok ára kb 10-20% al kerül döbbe mint otthon. Magyarul itt egy minimál béren élõ embernek inkább akad több pénze játékra. De sajnos a játékokat nem lehet megenni, meginni stb. Az élet kicsit drágább itt.
Én azt mondtam h akinek nincs pénze PS3-ra mert minimálbéren él, az ne vegyen. Nyilván nem nekik találták ki. De nem értem miért beszélünk egyértelmû dolgokról, sõt aztsem h hogy kanyarodtunk ide.
Én nem írtam h nem fog fejlõdni a technika. Ha megnézed az 1. és az utilsó játékot amit PS2-re írtak, elég nagy a grafikai differencia. De valahogy mind2 zökkenõmentesen megy.

RideRaceLive

RideRaceLive

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Elég szomorú h belõled ez irigységet hoz ki, de én egy percig nem beszéltem magamról. Általánosságban beszéltem a dolgokról. Kár h nem látod a fától az erdõt vagy csak lehet h nem figyelsz eléggé, szerintem próbáld meg elolvasni többször amit írok és értelmezd mondatoként, hátha ugy jobban megy.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
jahogy madeira...akkor csak 2 kérdés:

1. ott kint mennyi egy frissen kijött, top játék/szoftver
2. ez az ár hogy viszonyul a minimál-/átlagbérhez képest?

én is nagyon szívesen megvennék minden játékot meg lemezt, ami tetszik (ma vettem meg Armintól az Imaginet, mert szeretem a "zenéjét"), de sajnos nem engedhetjük meg, mivel itthon egy új játék ára megközelítõleg a minimálbér szûk harmada, illetve az átlagbér tizede. (azért a jogvédõk is sarasak a magas árakban..) de írtam, hogy ami anno tetszett, az most, amikor már klasszikus játék és kerül 2-3 ezerbe, az mind itt sorakozik a polcon. (GTA VC, BF 1942 teljes doboz, CS Anthology, CoD...)

az pedig, hogy a hardverre írják, az pedig azt jelenti, hogy nem fog sehova se fejlõdni a technikája a játékoknak. azért a programozók is keresnek kihívásokat, és bizony arra mennek, hogy minél combosabb játékot rakjanak össze, minél valósághûbbet, stb...mert így akkor az lesz a mérvadó játék. mindig jobbat akarnak írni, készíteni - és erre válaszul a HW-gyártók meg igyekeznek jobbnál jobbat kihozni, és így halad elõre a világ...

de elismerem, hogy csak tökéletes játékra a konzol tényleg jobb...elvégre arra találták ki, nemde? ;)

RideRaceLive

RideRaceLive

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Másrészt meg aki letölti, az töltse le. Én PC-re is megvettem azt a kevés játokot amit megvettem, mert tisztelem annyira azokat a programozókat, cégeket akik készítik a játékokat h fizetek értük. Egyszóval nem vagyok ingyenélõ. Nem azt mondom h életemben nem töltöttem le semmit, de ha mindenki letöltené akkor nem lennének játékok, ugyanis nem jönne vissza a beleinvesztált pénz.

Aki meg nem engedheti meg magának h megvegyen egy játékot 10-15 ért, az ne vegyen PS3-mat, ilyen baromi egyszerû. Nyilván aki megveszi, az számol avval h 1-2 havonta egy uj játék ennyibe kerül. Nem kötelezõ, mint ahogy a HDTV sem.

Itt madeiran milyen furcsa h midneki megvesz mindent, eszébe sem jut letölteni, vagy valahogy megúszni h ne kelljen fizetni. Ez tippikus magyar mentalitás.

Ameddig lesz PS3, addig a rá írt játékok mind fognak rajta futni zökkenõmentesen. Ebben nemtudom mit nem értesz. Itt egy már meglévõ hardverre írnak szoftvereket, nem tehetik meg h ne menjen tökéletesen mert nem venné meg senki a játékot.

RideRaceLive

RideRaceLive

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Tamaska!

Nem, azt meghagytam neki :). Van nekem jokis DMR Revolver agyam. A novatech-et is eladtam amit adott hozzá. Baromi jó váz, fõleg itt Madeiran a sziklákon jol mozog. Elõtte egy Bullit-om volt, még a békebeli Made In USA idõszakból...már a Santa Cruz sem a régi szvsz, de ez a Socom valami mesés, fõleg a Bullit után. Persze nem egy kategória, még anno féltem is h a Socom-mal nem lehet majd úgy ugrálni..hát tévedtem..úgy ugrik mintha kötelezõ lenne.

RideRaceLive

RideRaceLive

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Daverider!
Akkor elég rosszul emlékszel, mivel az OHS már dec 18-amagasságában hozott a BFG 8800GTS bõl. Totálisan mind1 h mikor volt a PH! teszt, fentvagyok elég rég óta.. Tudom, mert elõtte egy eVGA 8800GT SSC-m volt, csak a GT elég egy fos kártya, de ebbe most ne menjünk bele..

Evvel a fél oldalas monologoddal pont semmit nem mondtál el, csak leírtad h akinek nincs pénze mercire az vegyen suzukit, auto végülis az is, meg elmegy A-ból, B-be, még akkor is ha egy 5 éves suzukiról van szó.