bonyolult szoftveresmegoldás kell, vagy praktikus?
1. projektoron a blank képernyõt beállítod feketére, aztán amikor a videót elindítottad, akkor kinyomod. (mi a suliban ezt szoktuk)
2. esetleg csak akkor küldöd ki a videó jelét (Fn gomb + akármi), amikor már kintvan fullscreen a film.
3. projektor elé teszel egy nem átlátszó lapot/újságot/akármit, aztán amikor már megy a film, akkor elveszed.
de a jobb videókarikon be lehet állítani valamelyik fül alatt, hogy az egész desktopot kitolja, vagy csak azt az overlay réteget, amin a videók játszódnak le, esetleg az overlay nélküli desktopot (ez szokott gond lenni, hogy nem jön át a videó képe, csak a lejátszóprogié..).
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Indította
lor
, 2006. január 12. 06:46
Írta 2008. május 04. - 18:52
Írta 2008. május 04. - 18:03
Adott egy egyelõre ki nem próbálható laptop, illetve projektor. Hogyan tudnám megvalósítani azt, hogy a laptopos tevékenységek közül csak egy bizonyos alkalmazást vetítsek ki a projektorral? (csak egy videót szeretnék lejátszani, de a fájl kiböngészését és az egyéb mûveleteket nem szeretném kinyomni a vászonra.)
Írta 2008. május 04. - 14:03
van itthon. de akkor resetelodik a biosom...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. május 04. - 13:07
tam: googleben rákerestem, ott fõleg ilyen riportokat copypasteltek a hûtésmániás srácok, de ott mind 2.9-3.2 volt a VBAT battery. ez nem a cmos battery véletlen? annak a feszkója 3 volt...szerintem cseréld, CR2032-es litiumtelepet kérj.
Írta 2008. május 04. - 12:13
hat neztem is hogy itt a kollega azt irta hogy ferfi, de hat izlesek es pofonok...
nade eleg az offbol, valos problemat vetettem fel, tessek arra javasolni valamit. koszi
nade eleg az offbol, valos problemat vetettem fel, tessek arra javasolni valamit. koszi
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. május 04. - 06:45
konzol - pc
pc - mac
windows - linux
shimano - sram
xc - dh
no - ferfi
fekete - feher
melyik a jobb?
flameflameflameflameflameflameflameflame
a nõ-férfi résznél egyértelmûen a nõ, remélem, nem csak én gondolom így
Írta 2008. május 04. - 03:07
ha everest azt irja, hogy VBAT battery 1.06V az baj?
ma mar ketszer fagyott a vas. cs-ben es juiced-ben is
szerintem [rob] ez nem porgeti fel a ventiket terheleskor
ma mar ketszer fagyott a vas. cs-ben es juiced-ben is
szerintem [rob] ez nem porgeti fel a ventiket terheleskor
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. május 04. - 02:32
Írta 2008. május 04. - 01:48
Mac-Sram-DH-Férfi-Fekete
lemaradt az hogy szerintem
ez egy forum, itt velemenyt irunk, nem igazsagot
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. május 04. - 01:41
Mac-Sram-DH-Férfi-Fekete
konzol - pc
pc - mac
windows - linux
shimano - sram
xc - dh
no - ferfi
fekete - feher
melyik a jobb?
Írta 2008. május 04. - 01:36
Tamáskánál a pont
amúgy probáljatok meg neten játszani PSel...
A játékóráim 95%át online játékok kötik le.
miért? Mert semmilyen játékban nem tudnak olyan mesterséges inteligenciát létrehozni, mint egy másik személy.
amúgy probáljatok meg neten játszani PSel...
A játékóráim 95%át online játékok kötik le.
miért? Mert semmilyen játékban nem tudnak olyan mesterséges inteligenciát létrehozni, mint egy másik személy.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2008. május 04. - 01:33
konzol - pc
pc - mac
windows - linux
shimano - sram
xc - dh
no - ferfi
fekete - feher
melyik a jobb?
pc - mac
windows - linux
shimano - sram
xc - dh
no - ferfi
fekete - feher
melyik a jobb?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. május 04. - 00:35
Kalaius:) ezt próbáltam neki elmondani amit most összefoglaltál, de a végén már kicsit összevisszabeszélt..na mind1. Van egér rá, már a PS2-nek is volt USB bemenete, tehát nyugodtan használhatod. Megmondom õszintén a CS Source-on kívül nem nagyon tudok olyan játékot ami igazán megfogott volna hosszú távon. Persze a cs a versenyek és a lan miatt, nameg a társaság miatt jó..talán a Worms sorozat ami még ilyen. De az ilyen Crysis, COD4, annyira, de annyira 12-1 tucat.
MInt írtam is sosem voltam konzol párti, mindig a gépen játszottam, csak mostmár felnõttebb fejjel, jobban átgondolva pénzkidpbásnak találom játékokra PC-t tartani.
PC-t dolgozni a PS-t játszani találták ki:)
A példa kedvéért, ém pl. azthittem h a Santa Cruz Bullit egy olyan váz ami mindenre jó..hát technikés DH-ra totál alkalmatlan, sõt rázósabb terepeken a sz@rt is kirázza belõled a rövid lengõkar miatt.
Ellenben Socom-al nem lehet Dirtölni:)
Én azt mondom, mindent arra hasnzáljunk, amire ezt a tervezõ, alkotó kitalált. És evvel tudnám összefoglalni amirõl ma beszéltem!
Szó
MInt írtam is sosem voltam konzol párti, mindig a gépen játszottam, csak mostmár felnõttebb fejjel, jobban átgondolva pénzkidpbásnak találom játékokra PC-t tartani.
PC-t dolgozni a PS-t játszani találták ki:)
A példa kedvéért, ém pl. azthittem h a Santa Cruz Bullit egy olyan váz ami mindenre jó..hát technikés DH-ra totál alkalmatlan, sõt rázósabb terepeken a sz@rt is kirázza belõled a rövid lengõkar miatt.
Ellenben Socom-al nem lehet Dirtölni:)
Én azt mondom, mindent arra hasnzáljunk, amire ezt a tervezõ, alkotó kitalált. És evvel tudnám összefoglalni amirõl ma beszéltem!
Szó
Írta 2008. május 04. - 00:17
Dave, nincs igazad, az anyagiaktól függetlenül.
Én is eljutottam ide, h játszani szeretek, de nem jó, ha ing-gatya rámegy a gépre, így csak bekapcsolom a PS-t, amihez vettem még plusz 2 szett irányítót, mert úgyis szétmegy a sok FFVIII, Tekken 2, Gran Turismo és Worms közben A gépem hasonló korú, mint a tied, és kopp-kopp az Age 2 és a Civ megy rajta, de sok kedvencem összeakad a WinXPvel, ami önmagában eléggé leterheli a gép erõforrásait, de csak nem rakhatok fel 98-at...
Szóval sztem ha az ember nem akar feneketlen kútba dobálni pénzt, akkor játszani jobb a konzol. Nem csak a PS játékaid nem érnek semmit, a PC-sekért se adna senki egy kanyi vasat sem, hidd el
Konzolra amúgy nincs egér, az FPS-ekhez?
Én is eljutottam ide, h játszani szeretek, de nem jó, ha ing-gatya rámegy a gépre, így csak bekapcsolom a PS-t, amihez vettem még plusz 2 szett irányítót, mert úgyis szétmegy a sok FFVIII, Tekken 2, Gran Turismo és Worms közben A gépem hasonló korú, mint a tied, és kopp-kopp az Age 2 és a Civ megy rajta, de sok kedvencem összeakad a WinXPvel, ami önmagában eléggé leterheli a gép erõforrásait, de csak nem rakhatok fel 98-at...
Szóval sztem ha az ember nem akar feneketlen kútba dobálni pénzt, akkor játszani jobb a konzol. Nem csak a PS játékaid nem érnek semmit, a PC-sekért se adna senki egy kanyi vasat sem, hidd el
Konzolra amúgy nincs egér, az FPS-ekhez?
Írta 2008. május 03. - 23:57
Pont a napokban kérdeztem h mennyi itt a minimálbér. 700-800 €-t mondtak, de ezért egész héten melózol. Ennyit kap a néni a supermarketbe aki felmossa a követ.
A járékok ára kb 10-20% al kerül döbbe mint otthon. Magyarul itt egy minimál béren élõ embernek inkább akad több pénze játékra. De sajnos a játékokat nem lehet megenni, meginni stb. Az élet kicsit drágább itt.
Én azt mondtam h akinek nincs pénze PS3-ra mert minimálbéren él, az ne vegyen. Nyilván nem nekik találták ki. De nem értem miért beszélünk egyértelmû dolgokról, sõt aztsem h hogy kanyarodtunk ide.
Én nem írtam h nem fog fejlõdni a technika. Ha megnézed az 1. és az utilsó játékot amit PS2-re írtak, elég nagy a grafikai differencia. De valahogy mind2 zökkenõmentesen megy.
A járékok ára kb 10-20% al kerül döbbe mint otthon. Magyarul itt egy minimál béren élõ embernek inkább akad több pénze játékra. De sajnos a játékokat nem lehet megenni, meginni stb. Az élet kicsit drágább itt.
Én azt mondtam h akinek nincs pénze PS3-ra mert minimálbéren él, az ne vegyen. Nyilván nem nekik találták ki. De nem értem miért beszélünk egyértelmû dolgokról, sõt aztsem h hogy kanyarodtunk ide.
Én nem írtam h nem fog fejlõdni a technika. Ha megnézed az 1. és az utilsó játékot amit PS2-re írtak, elég nagy a grafikai differencia. De valahogy mind2 zökkenõmentesen megy.
Írta 2008. május 03. - 23:45
Elég szomorú h belõled ez irigységet hoz ki, de én egy percig nem beszéltem magamról. Általánosságban beszéltem a dolgokról. Kár h nem látod a fától az erdõt vagy csak lehet h nem figyelsz eléggé, szerintem próbáld meg elolvasni többször amit írok és értelmezd mondatoként, hátha ugy jobban megy.
Írta 2008. május 03. - 23:35
jahogy madeira...akkor csak 2 kérdés:
1. ott kint mennyi egy frissen kijött, top játék/szoftver
2. ez az ár hogy viszonyul a minimál-/átlagbérhez képest?
én is nagyon szívesen megvennék minden játékot meg lemezt, ami tetszik (ma vettem meg Armintól az Imaginet, mert szeretem a "zenéjét"), de sajnos nem engedhetjük meg, mivel itthon egy új játék ára megközelítõleg a minimálbér szûk harmada, illetve az átlagbér tizede. (azért a jogvédõk is sarasak a magas árakban..) de írtam, hogy ami anno tetszett, az most, amikor már klasszikus játék és kerül 2-3 ezerbe, az mind itt sorakozik a polcon. (GTA VC, BF 1942 teljes doboz, CS Anthology, CoD...)
az pedig, hogy a hardverre írják, az pedig azt jelenti, hogy nem fog sehova se fejlõdni a technikája a játékoknak. azért a programozók is keresnek kihívásokat, és bizony arra mennek, hogy minél combosabb játékot rakjanak össze, minél valósághûbbet, stb...mert így akkor az lesz a mérvadó játék. mindig jobbat akarnak írni, készíteni - és erre válaszul a HW-gyártók meg igyekeznek jobbnál jobbat kihozni, és így halad elõre a világ...
de elismerem, hogy csak tökéletes játékra a konzol tényleg jobb...elvégre arra találták ki, nemde?
1. ott kint mennyi egy frissen kijött, top játék/szoftver
2. ez az ár hogy viszonyul a minimál-/átlagbérhez képest?
én is nagyon szívesen megvennék minden játékot meg lemezt, ami tetszik (ma vettem meg Armintól az Imaginet, mert szeretem a "zenéjét"), de sajnos nem engedhetjük meg, mivel itthon egy új játék ára megközelítõleg a minimálbér szûk harmada, illetve az átlagbér tizede. (azért a jogvédõk is sarasak a magas árakban..) de írtam, hogy ami anno tetszett, az most, amikor már klasszikus játék és kerül 2-3 ezerbe, az mind itt sorakozik a polcon. (GTA VC, BF 1942 teljes doboz, CS Anthology, CoD...)
az pedig, hogy a hardverre írják, az pedig azt jelenti, hogy nem fog sehova se fejlõdni a technikája a játékoknak. azért a programozók is keresnek kihívásokat, és bizony arra mennek, hogy minél combosabb játékot rakjanak össze, minél valósághûbbet, stb...mert így akkor az lesz a mérvadó játék. mindig jobbat akarnak írni, készíteni - és erre válaszul a HW-gyártók meg igyekeznek jobbnál jobbat kihozni, és így halad elõre a világ...
de elismerem, hogy csak tökéletes játékra a konzol tényleg jobb...elvégre arra találták ki, nemde?
Írta 2008. május 03. - 23:27
Másrészt meg aki letölti, az töltse le. Én PC-re is megvettem azt a kevés játokot amit megvettem, mert tisztelem annyira azokat a programozókat, cégeket akik készítik a játékokat h fizetek értük. Egyszóval nem vagyok ingyenélõ. Nem azt mondom h életemben nem töltöttem le semmit, de ha mindenki letöltené akkor nem lennének játékok, ugyanis nem jönne vissza a beleinvesztált pénz.
Aki meg nem engedheti meg magának h megvegyen egy játékot 10-15 ért, az ne vegyen PS3-mat, ilyen baromi egyszerû. Nyilván aki megveszi, az számol avval h 1-2 havonta egy uj játék ennyibe kerül. Nem kötelezõ, mint ahogy a HDTV sem.
Itt madeiran milyen furcsa h midneki megvesz mindent, eszébe sem jut letölteni, vagy valahogy megúszni h ne kelljen fizetni. Ez tippikus magyar mentalitás.
Ameddig lesz PS3, addig a rá írt játékok mind fognak rajta futni zökkenõmentesen. Ebben nemtudom mit nem értesz. Itt egy már meglévõ hardverre írnak szoftvereket, nem tehetik meg h ne menjen tökéletesen mert nem venné meg senki a játékot.
Aki meg nem engedheti meg magának h megvegyen egy játékot 10-15 ért, az ne vegyen PS3-mat, ilyen baromi egyszerû. Nyilván aki megveszi, az számol avval h 1-2 havonta egy uj játék ennyibe kerül. Nem kötelezõ, mint ahogy a HDTV sem.
Itt madeiran milyen furcsa h midneki megvesz mindent, eszébe sem jut letölteni, vagy valahogy megúszni h ne kelljen fizetni. Ez tippikus magyar mentalitás.
Ameddig lesz PS3, addig a rá írt játékok mind fognak rajta futni zökkenõmentesen. Ebben nemtudom mit nem értesz. Itt egy már meglévõ hardverre írnak szoftvereket, nem tehetik meg h ne menjen tökéletesen mert nem venné meg senki a játékot.
Írta 2008. május 03. - 23:14
Tamaska!
Nem, azt meghagytam neki . Van nekem jokis DMR Revolver agyam. A novatech-et is eladtam amit adott hozzá. Baromi jó váz, fõleg itt Madeiran a sziklákon jol mozog. Elõtte egy Bullit-om volt, még a békebeli Made In USA idõszakból...már a Santa Cruz sem a régi szvsz, de ez a Socom valami mesés, fõleg a Bullit után. Persze nem egy kategória, még anno féltem is h a Socom-mal nem lehet majd úgy ugrálni..hát tévedtem..úgy ugrik mintha kötelezõ lenne.
Nem, azt meghagytam neki . Van nekem jokis DMR Revolver agyam. A novatech-et is eladtam amit adott hozzá. Baromi jó váz, fõleg itt Madeiran a sziklákon jol mozog. Elõtte egy Bullit-om volt, még a békebeli Made In USA idõszakból...már a Santa Cruz sem a régi szvsz, de ez a Socom valami mesés, fõleg a Bullit után. Persze nem egy kategória, még anno féltem is h a Socom-mal nem lehet majd úgy ugrálni..hát tévedtem..úgy ugrik mintha kötelezõ lenne.
Írta 2008. május 03. - 23:08
Daverider!
Akkor elég rosszul emlékszel, mivel az OHS már dec 18-amagasságában hozott a BFG 8800GTS bõl. Totálisan mind1 h mikor volt a PH! teszt, fentvagyok elég rég óta.. Tudom, mert elõtte egy eVGA 8800GT SSC-m volt, csak a GT elég egy fos kártya, de ebbe most ne menjünk bele..
Evvel a fél oldalas monologoddal pont semmit nem mondtál el, csak leírtad h akinek nincs pénze mercire az vegyen suzukit, auto végülis az is, meg elmegy A-ból, B-be, még akkor is ha egy 5 éves suzukiról van szó.
Akkor elég rosszul emlékszel, mivel az OHS már dec 18-amagasságában hozott a BFG 8800GTS bõl. Totálisan mind1 h mikor volt a PH! teszt, fentvagyok elég rég óta.. Tudom, mert elõtte egy eVGA 8800GT SSC-m volt, csak a GT elég egy fos kártya, de ebbe most ne menjünk bele..
Evvel a fél oldalas monologoddal pont semmit nem mondtál el, csak leírtad h akinek nincs pénze mercire az vegyen suzukit, auto végülis az is, meg elmegy A-ból, B-be, még akkor is ha egy 5 éves suzukiról van szó.