Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Posted 2008. June 15. - 17:40
Mondjuk az asztalira már kicsit korábban felpakoltam, próbálgatni, így bátrabban tettem fel rá azért. De eddig tetszik, bár van még egy pár szokatlan dolog, meg ilyen idegesítõ apróságok(ha elrejteted az "asztalt" nagyon lassan jön fel, és nem is megy le teljesen... de majd megszokom.
Még egyszer, sokadszorra is köszi a segítséget
Opera: olvasgattam idõközben ilyen összehasonlításokat, még mindig a firefoxról áradoznak a legtöbben, meg állítólag ez is a leggyorsabb...(az hogy a legbiztonságosabb már kezd megdõlni) lehet ez csak ilyen marketingduma(bár ingyenes cumónál minek)
a zsenik átlátják a káoszt
Posted 2008. June 15. - 15:51
Posted 2008. June 15. - 15:08
Mivel jobb az opera, mint mondjuk a firefox? mert próbáltam már de nem sok különbséget vettem észre, maradtam is a firefoxnál.
Posted 2008. June 15. - 12:50
Posted 2008. June 15. - 12:33
Posted 2008. June 15. - 11:45
még két problémám van, youtube-videónézésnél nem játszik le hangot,(hang fel van tekerve, még mielõtt hülyelennék ) és az érdekelne még, hogy távoli asztali kapcsolatnál mit állítsak be, hogy be tudjak lépni neptunra? (az egyetem honlapján írtak valami portot, amit engedélyezni kell, de nem találtam sehol, ahol ezt megtehetném ( még mindig ubuntu)
Posted 2008. June 15. - 11:21
Az Ubuntu kiváló választás (gondolom a 8.04-es), fõleg a szerver része. Felbontás áll.: rendszer-beáll.-képernyõ beáll.-vagy energiagazd (szépen nézz át minden menüt, faszán meg van minden és még jobb is mint az enyveskezû "rivális"). Nekem automatikusan az optimálisat állította be (1280x1024), az inteles grafkártyákat nem szereti a Linux (Vajon miért? ), mivel lapod van abban elég gyakori a GMA950 vagy vmilyen integrált, de ha jobb kártya van benne, akkor az asztalon jobb gomb-munkaasztal beáll.-vizuális effekt (egy kis csicsásítás:) ). Ha bármilyen kérdésed van segítek/tünk.
Elõször is, köszönöm:)
Igen a 8.04 es van fent, és úgy sikerült megoldani a felbontást, hogy az efekteknál állítottam rá effektet, így megkérdezte hogy telepítse e az nvidia driverét(vagy nem tudom linuxnál minek hívják), mondtam igen...restart, azóta jó.
Egy kérdésem lenne viszont, hogy tudok .rar fájlokat kitömöríteni? mert az alapértelmezett alkalmazás nem tudja, az alkalmazások hozzáadásánál pedig nem találtam más "tömörítõ"alkalmazást.
Posted 2008. June 15. - 01:23
Hát ilyet a memória hibája is tud okozni.Na ki mondja meg mi a probléma?
Próbálj futtatni memtest86+-t. Le kell tölteni pl. egy ISO fájlt kiírni mondjuk CDRW-re, bootolni róla futni hagyni mondjuk 1 órát (van, hogy fél óra alatt is elõjönnek a hibák), ha kiír pár hibás címet, akkor lehet próbálkozni kihúzogatni 1-1 memóriamodult, és újrafuttatni, hogy kiderüljön melyik a szar.
Posted 2008. June 15. - 00:55
a táp, az alaplap vagy a windows. haveromnál is ezt játszotta, nála a táp volt (talán) a ludas, de az újjal (régi megsült) is csinálta párszor régebben. nekem proci meghalása elõtt csinálta ezt. szóval lehet az is a gond, de nagyon kicsi az esélye.Na, vmelyik nap beszart a windows xp, nem akarta betölteni magát, mondván vmi fontos fájl hiányzik. Kétszer újratettük, mindig akadt valami galiba...
A legnagyobb probléma az volt, hogy nem találtuk meg az alaplap telepítõlemezét, így bár a netrõl faszán letöltöttem a drivereket hozzá(a hivatalos asus oldalról,tutira hozzávalót), az ethernet kártya telepítése legvégén mindig lefagyott oly módon, hogy a reset után nem bírta betölteni a wint, vissza kellett egy régebbi még mûködõképes állapotra állítani a rendszert.
Ezt eljátszottam párszor, aztán legutóljára mikor a telepítés végén volt a szokásos fagyás, teljesen lelõttem a gépet, hátul a táp kapcsolójával áramtalanítottam.
Azóta teljesen jól mûködik, csak annyi a ganéság, hogy sosem akarja a wint betölteni, csak akkor ha bekapcs elõtt egy kicsit a fennti módon áramtalanítom. Utána teljesen jól megy a következõ bekapcsolásig, amikor megint el kell játszani ezt a tortúrát....
Na ki mondja meg mi a probléma?
Posted 2008. June 15. - 00:49
A legnagyobb probléma az volt, hogy nem találtuk meg az alaplap telepítõlemezét, így bár a netrõl faszán letöltöttem a drivereket hozzá(a hivatalos asus oldalról,tutira hozzávalót), az ethernet kártya telepítése legvégén mindig lefagyott oly módon, hogy a reset után nem bírta betölteni a wint, vissza kellett egy régebbi még mûködõképes állapotra állítani a rendszert.
Ezt eljátszottam párszor, aztán legutóljára mikor a telepítés végén volt a szokásos fagyás, teljesen lelõttem a gépet, hátul a táp kapcsolójával áramtalanítottam.
Azóta teljesen jól mûködik, csak annyi a ganéság, hogy sosem akarja a wint betölteni, csak akkor ha bekapcs elõtt egy kicsit a fennti módon áramtalanítom. Utána teljesen jól megy a következõ bekapcsolásig, amikor megint el kell játszani ezt a tortúrát....
Na ki mondja meg mi a probléma?
Posted 2008. June 14. - 19:55
Posted 2008. June 14. - 19:35
msn: pekzsolo@totalcar.hu
köszönettel
zs
zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]
Posted 2008. June 13. - 21:01
elõre is kösz
Posted 2008. June 13. - 20:29
Posted 2008. June 13. - 15:16
annyival kevesebben stabil a gép 24/7-ben.
ez van. a viz egyfajta stabilitást ad a rendszernek, az eltérés a terhelt és a terheletlen állapot között alacsonyabb (fokban) és a felmelegedés valamint a visszahûlés ideje is más. ezért (is) sokkal jobb a vízhûtés.
az hogy kevés a paszta az nem lehet gond, mert ha rendesen oda van szorítva a hõleadó (legyen az bármi) a procihoz, akkor mindenképpen csak X mennyiségû paszta fér oda. ergo ha 6x mennyiséget kensz oda, akkor 5x a proci mellett landol.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. June 13. - 12:38
letezik hogy proci tulmelegedes miatt produkalt random fagyasokat es kek halalokat [leginkabb CoD 4 alatt] a gepem? mert miota fent van a viz azota [kop-kopp] nem csinalja. es amikor leszedtem a leghutest konstataltam, hogy batyam mintha sajnalta volna alola a pasztat amikor felrakta. en most nyomtam a vizesblokk ala arctic silvert rendesen. remelem ez volt a gond es nem HW hiba mint gyanakodtam
Ez elég sok mindentõl függ.
Milyen procid van?
Volt-e húzva amikor fagyogatott?
Milyen hûtõ volt?
Csak játékban fagyott, vagy máshol is ahol esetleg durvább memóriahasználat volt?
Mit jelent pontosan hogy sajnálta a pasztát? Te keveselted oda vagy pedig egyértelmûen látszik hogy nem feküdt fel rendesen a borda a procira? (esetleg rászáradt a paszta úgy hogy simán látszik hogy az nemjó)
Tuti jól volt felfogatva a léghûtés?
Nem volt túl régi (poros, elkopott), esetleg túl gagyi a ventillátor?
Egyébként a rövid válasz: igen, létezik, reális esély van rá. De ettõl függetlenül, ha utána akarsz járni, mindenképpen ajánlanék egy pár órás memtest-et.
Posted 2008. June 13. - 12:31
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Posted 2008. June 13. - 12:18
Plussz a 8800GT is DX10-es. Na nem mintha lenne a piacon egyetlen DX10-es játék is.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2008. June 13. - 10:01
csak igy meg mivel nem fagyok ki, folyton azon veszem eszre magam, hogy fel 3 van, es varom hogy a szerver betoltse a kovetkezo mapot
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2008. June 13. - 09:33
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.