Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Csak hardverrõl beszélgettünk, op.rendszerrõl nem esett szó...

Igen, de te is tudod, hogy vannak bizonyos kötöttségek vas és oprendszer között.
(...azaz nem azért használok almás gépet, mert az fehér (kívánt tulajdonság behelyettesíthetõ) hanem mert ezen fut az a sw amit használni szeretnék.)

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Az OS X nem hardver, de nem is ideológia.

Csak hardverrõl beszélgettünk, op.rendszerrõl nem esett szó...

edit-judit:
A kerékpáromon kívül az összes "hardver" körülöttem (autótól a mikrosütõig minden) mereven FUNKCIONALITÁSA alapján került kiválasztásra. Nincs lelki kötõdésem feléjük, nem vagyok beléjük szerelmes; nem ragaszkodom hozzájuk görcsösen. Klassz, hogy lángol és füstöl a CD-író szoftver ikonja pörkölés közben, de lesz***m: nekem a számítóGÉP még mindig csak egy GÉP. Csak egy eszköz, amely szó nélkül tegye, amit akarok és nem kell hogy segítsen, vigye a táskámat...
"In idem flumen bis non descendimus"

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Általában a hardvert nézem, nem az ideológiát.

Az OS X nem hardver, de nem is ideológia.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Jó ez az FF 3, fel is böktem, MozBackupnak nincs vele gondja, hogy 2.0-s backupolt profilt töltök be a 3.0-ba, bár néhány kiegészítõt frissíteni kell - már ameiknek elkészült mán a 3.0-s verziója.

Éppen ezért várok még.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Jó ez az FF 3, fel is böktem, MozBackupnak nincs vele gondja, hogy 2.0-s backupolt profilt töltök be a 3.0-ba, bár néhány kiegészítõt frissíteni kell - már ameiknek elkészült mán a 3.0-s verziója.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

nincs benne valos gps
gugli terkepen mutat teged
igy valszeg folyamatos net kell neki

OFF

T'om, ezekrõl beszélek ("baromságok").
Külföldön ez "kicsit" drága mulatság lenne...

ON

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nincs benne valos gps
gugli terkepen mutat teged
igy valszeg folyamatos net kell neki

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Aki megteheti...

Még ne siess!

Ezt nem értem mire írod. Mivel így vásárolok sokkal kevesebbet költök.

"Aki megteheti" az beszerezte ~100 kFt-ért a feltört iPhone-t, mert "instant get" (Broáááf: de rühellem ezt a kifejezést!), pedig a valóban újszerû megoldásai mellett elképesztõ baromságai vannak - az Apple új még a telefongyártásban, no. Most meg v2 feleannyiért többet nyújt majd; persze nem ploírozott alumínium a hátoldala - a GPS antenna szeretné biztos... (Csak egy példa volt.)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
eletszeru szituacio :)

mellesleg elb@szta a minimal szkinemet, most csinalhatom ujra Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
azért még az ff 3.0 sem bír ki 15 ablakot, ha 2ben youtube, 1ben flashjáték, 1ben netrádió, 1ben pedig animáció megy, és eközben 1 külön felugróban nagyfelbontású iwiw képet kell megjeleníteni, amit le kívánok menteni egy olyan mappába, ahol a filenevek átlagos hossza ~100 karakter. --> 190 mega RAM, 78% CPU terhelés.

:D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
tényleg látványosan gyorsabb, ezt alátámaszthatom - iwiw pl így már élmény vele, és nem fél perc, mire az ismerõslistám egyik oldaláról a másikra vált.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
és mellesleg tényleg látványosan gyorsabb...

Aktuális civil

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts

mi ez nagy ff akcio?
most lehet csak leszedni vagy mifasz?
vege lesz vilagnak?
/megyek fosztogatni/

annyi van hogy:
beakarnak kerüüüni a guiness (?) rekordok könyvibe a 24h alatt legtöbbször letöltött SW névvel.... (oh yeah, world peace)

+
nem utolsó sorban vannak okos újításai

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts

Aki megteheti... :)

/megyek fosztogatni/

Még ne siess!

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
mi ez nagy ff akcio?
most lehet csak leszedni vagy mifasz?
vege lesz vilagnak?
/megyek fosztogatni/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts

Innen gyorsabb:
http://ftp.acc.umu.s...s/3.0/win32/hu/

thx!
fenn is van.
kicsit színes szagos így elsõre de jo lesz.

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
és fent is van.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Szeretném küldeni a családomnak a barátaimnak és mindenkinek aki szereti :)
(márcsakk 9 óra)

Címek:
http://www.getfirefox.com/ - innen lehet majd letölteni
http://www.spreadfir...US/worldrecord/ - ennyien ígérték meg, hogy majd letöltik
http://twitter.com/mozillafirefox - geekek a Twitteren is követhetik az eseményeket :)
http://air.mozilla.com/ - a méggeekebbek itt élõben izgulhatják végig a visszaszámlálást

hajrá

Innen gyorsabb:
http://ftp.acc.umu.s...s/3.0/win32/hu/

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Webadminra nem is kell jobb. Dekkolsz a kukoricásban, számolod a felhõket, meg a káposzta lepkéket, és közben frissíted a fórummotort a piknikkosárban pihenõ subnotival. :) Ugyanakkor az általam is használt tervezõ progik 1280 alatt el sem indulnak, és nem mindegy, hogy egy adott process-szel 2 vagy 22 perc alatt végez, ha már a szabadidõmbõl megy, szal hát nah, én a pisztáciát szeretem. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

amiket irkaltal korabban, azok kozul melyik a jo amugy? mert azt olvastam hogy az uj EEE-k arabol mar 14-15-os rendes notit is lehet venni, es elvileg a 10" kategorianak az olcsosag lenne a lenyege.

szoval ha olcso, relativ nezheto meretu kijelzo, es hasznalhato HW kell, akkor meg mindig wind?

A Wind most absolutely best buy - de az öldöklõ háboú ebben a szegmensben most indult. (Én Windet veszek, ha ez számít.)

A céges notim egy HP Compaq nw8440, teljesen jól el vagyok vele, ha már muszáj cipelnem mindenhova, legalább viszonylag gyors, ha már nagy. Ezeket a subnotikat nagyon görcsösnek találom, a zsebkijelzõjükkel. A programok, amiket használunk, eleve szenvedõsen futnának/látszanának a kis egértévéken. Az meg, hogy 2 kiló egy noti vagy 4 kívül esik az érdeklõdési körömön, a buszon úgysem fogom felcsapni, aha meg már nekiülök vhol a retekben is túlórában dolgozni, legalább menjen rendesen, és lássam is, mit csinálok.. :)

Harmadik notebookom nyúzom, mind "desktop replacement" izomgép - és semmi szükség rá. Az 1024px felbontás nekem perfekt, webes felületen adminisztrálni, stb. nem kell jobb. Nekem fontos hogy kicsi, könnyû és a 6 cellás akkuval már tényleg portable. És nagyon nem utolsó sorban... >>>

Mondjuk az apple belenyúlt.
A 13,3" nem túl nagy, nem túl kicsi...

Pofásak ezek a kis gépek, de úgy vagyok vele, hogy dolgozni tényleg jobb a "normál" méret, ha meg egyszer adódik az életben olyan, hogy "épp akkor és épp ott", akkor ma már egy telefonnal is meg lehet oldani a dolgot.

MacBookot akartam - de ez 110kFt a MacBook 260kFt. Alig feleakkora és fele a tömege. Ebbõl nálam gyakorlatilag bármelyik döntõ szempont. Ha ezzel a hátizsákomban perecelek és e'görbül nem kapok idegbajt.