Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
töltsd le a drivereket, és integráld a windows telepítõ cd-be. van hozzá progi, ami megcsinálja.pl nlite

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
...."Hello.. Biosban állítsd át a firts boot divályszt sata-ra vagy arra az eszközcsatornára ahova kötöd a vinyót és jumpereld masterre...

vagy... Rakd be az "új" 500gb-s vinyót, mindenféleképp slave módban.. (lásd jumper settins).. elindul axp a régi vinyórol DE az alaplapi sata drivert telepísd vagy a raid vezérlõt. mivel igy látatlanban feltételezem hogy a régi az ata Hdd, az Új pedig sata, viszont ha együtt van a kettõ egy alaplapon akkor az sata az raid módban megy. Igy már látni fogja az Xp.. majd partition magic és ott varázsolhatsz vele amit akarsz.."

Nem tudom megvalósítani a leírtakat, master/slave jumper not required for SATA (ez van ráírva a satás vinyóra). A driver telepítés amúgy jó ötletnek tûnt, de nem az ide mellé akarom a satát, hanem a satára (500 gb) akarom telepíteni az xp-t és majd másodlagosan egy másik 120 gb-s ide-s winchestert használnék még. Szóval ha alapból egy szûz gépre teszek egy szûz winchestert, akkor, hogy lehetne rajta a szükséges driver? Ha netán fontos infó egy satás dvd író már van bedugva. 5 sata csatlakozó van a alaplapon, 4 együtt és egy külön. Érdekes módon ha az 1-esre kötöm a satás vinyót és a kettes sata csatlakozóra a dvd-írót, akkor egy 0 gb-s ide winchestert lát, ha fordítva (2-esen a hdd, 1-esen a dvd) akkor nem lát még ennyit sem. A különálló 7-es számú sata csatlakozóra kötve még a first boot device-t is be tudom állítani, bár csak ide-re, de még így sem mûködik. Ha az ide-s mellett bedugva hagyom a satás winchestert a windows be sem tölt.

Tovább ötletek? :o Elõre is kösz.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Közben jött egy újabb probléma. Azt mondtam a laptopnak, hogy kapcsolja ki magát. Ehelyett most az van, hogy egyetlen led maradt égve, ezen kívül a hûtõventi dolgozik csak. Semmire nem reagál; hiába húzom le a tápról vagy nyomogatom a fõkapcsolót, se ki, se be. Túlhevülés nem volt, pont everesttel nézelõdtem.
Elõtte a biosban az egyetlen merevlemezre vonatkozó beállítást aktiváltam; 32bit IDE transfer. Ezek után még élt, majd késõbb akartam kikapcsolni. Semmi más.
Mûszaki gondból összejött egyszerre kb a 2-3éves átlag.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Ezzel a táppal(400w) megy már vagy másfél éve a rendszer(250Gb, 2,5Gh P4, 512Mb RAM).
Aztán persze lehet, hogy kezd beszarni, nem tudom. A legnagyobb nyári melegekben is futott már a gép, akkor nem volt túlhevülés, meg ráadásul nem rég lett portalanítva.

Guppy

Guppy

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
az egyik ismerõsöm ugyan így járt egy asus-sal. bios-sata-disable... elvileg ennyi... az imént is irta egy kollega.....

a Pc meg ha randomba fagy akkor a táp kicsi... (amúgy hány wattos?, és mi van konkrétana gépbe?) vagy melege van.. de a táp a leggyanusabb... szerintem... van eladó tápom... :) :)

megírod mik vannak a gépbe és mekkora a mostani tápod?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts

Hello.. ha jól olvastam az elõzményeket, Vistával müxik..??

Köszi a segítséget. Most egyszerre két gépel szarakodhatok...:)
Laptop: Igen, a Vista van gyárilag rajta, ezzel tökéletesen megy.
Asztali fagyós gép: Most memtest után bekapcsolva már vagy 20 perce jól megy, szóval nagyon random módon jelentkezik a hiba...

Guppy

Guppy

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Hello.. Biosban állítsd át a firts boot divályszt sata-ra vagy arra az eszközcsatornára ahova kötöd a vinyót és jumpereld masterre...

vagy... Rakd be az "új" 500gb-s vinyót, mindenféleképp slave módban.. (lásd jumper settins).. elindul axp a régi vinyórol DE az alaplapi sata drivert telepísd vagy a raid vezérlõt. mivel igy látatlanban feltételezem hogy a régi az ata Hdd, az Új pedig sata, viszont ha együtt van a kettõ egy alaplapon akkor az sata az raid módban megy. Igy már látni fogja az Xp.. majd partition magic és ott varázsolhatsz vele amit akarsz..

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
A bookmark exportálást végül megtaláltam, de köszönöm.

A súlyosabb probléma, megjött az 500 gb-s sata-s winchester (western digital). Jött egy ilyen üzenet, miközben bootolt, "boot failure! (vagy valami hasonló, a boot szó benne volt) virus: continue y/n"...a particionálás még ment nagy nehezen, de a formázás során hibát ír, a partmgr.sys fájllal van valószínûleg hiba, ezt írja. Gondoltam visszateszem a régi telepített xp-s ide-s winchestert az új satás mellé és megpróbálom windowsból particionálni/formázni az utóbbit. Mindkét winchester bekötése esetén a windows betöltése közben újraindítja magát a gép. Ha lehúzom a sata-s winchestert simán megy. A víruskeresõm (avast) nem talál vírust a gépen. Ötlet?

Elõre is kösz.
Hopp most nézem hasonló problémával áll szemben az elõttem szóló is.

Alfalaca

Alfalaca

vendég

• fórumtag
  • 50 posts

Hát, nem megy...
Biosban sok mindent nem nagyon lehet állítani, legjobb tudásom szerint ott minden rendben van.
Bootolás Xp cd-rõl, minden rendben is van a partícionálási lépésig. Itt továbbra is azt írja, hogy nincs lemez. Ha ennek ellenére a telepítésre nyomok, akkor bejön egy kék halál, hogy a gép védelme érdekében leállunk....
Ezzel a lemezzel eddig sosem volt még problémám. Lehetséges olyan, hogy egy újabb fejlesztésû wincsit ennyire ne lehessen felismerni?
Egy Western D. WD2500BEVS-22UST0 van benne az Everest szerint.

Szerintem nem ismeri fel a SATA winyót az Xp. Nem tudom mikori az Xp de szerintem hiányzik belõle a megfelelõ sata driver. Biosban ki tudod kapcsolni a sata-t de akkor lasabb lesz a gép.
ha valamit nem talál a Google, akkor vagy rosszúl keresel, vagy nem létezik.

Guppy

Guppy

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Vagy melegszik benne valami..nagyon.. vagy meg lett öntözve valamivel, vagy csak egyszerû zárlat... túlfesz nem volt?? pakolj ki belõle..maradjon proci, egy db mem, videokártya... és kacsold be... biossba be és hagyd békén.... hagyd állni... ha nem indul újra köss rá HDD-t ha azzal is megy akkor lassan köss vissza mindent és amikor elszáll logikusan az utolsó rákötött eszköz a dillemás... gyanus ilyenkor a táp, a Hdd, és a VGA card... szívesen segítek írj... szép napot... :)

Guppy

Guppy

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Hello.. ha jól olvastam az elõzményeket, Vistával müxik..??
Tehát az megleli benne a HDD-t. Akkor az XP-nek is menni kell.. Ha komolyan ki akarsz vele b.. ni aakor 98' cd -- boot -- fdisk -- set activ -- reboot -- és format c: akkor lesz egy teljesen szûz FAT32-es komplett HDD-d.. azt látnia kell az XP particionálos részének... ha nem menne keresd fel a származási helyét a gépnek, vagy ha az nem megy szívesen segítek... (szakmaiártalom :)).... hajrá!!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Másik: Az egyik asztali gépünk állandóan lefagy kb 5 perccel a bekapcs után. Induláskor a CMOS-t szidja, de egy laza F1 gombbal tovább lehet küldeni. Csak hát nem fut ugye sokáig...
Alaplap hiba vagy mi? Merevlemez-teszt, memteszt már volt.

Mostanában basszus, minden idõmet ezek a szaros gépek foglalják le.
Fél hete kellett winchestert cserélni a másik masinában, 3-4 hét mire elbírálják, hogy garanciálisan cserélik-e....

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts

Hello..

Ha simán hagyod bootolni az "eredeti" xp cd-rõl akkor automatán a szokásos lépések után látnia kell a HDD-t. Ha nem látja esetleg a biosba kell bekcsolni a s-ata, vagy raid vezérõvel kapcsolatos dolgokat...

az ASUS-ok is hasonlóan vicces gépek.. ha nem menne irj bátran...

Hát, nem megy...
Biosban sok mindent nem nagyon lehet állítani, legjobb tudásom szerint ott minden rendben van.
Bootolás Xp cd-rõl, minden rendben is van a partícionálási lépésig. Itt továbbra is azt írja, hogy nincs lemez. Ha ennek ellenére a telepítésre nyomok, akkor bejön egy kék halál, hogy a gép védelme érdekében leállunk....
Ezzel a lemezzel eddig sosem volt még problémám. Lehetséges olyan, hogy egy újabb fejlesztésû wincsit ennyire ne lehessen felismerni?
Egy Western D. WD2500BEVS-22UST0 van benne az Everest szerint.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nemm, képekkel van tele. De tömörítés is jó. Köszönöm szépen!

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Kivéve mikor nem:)

nálad nem ment? nekem eddig nem volt vele bajom.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Kivéve mikor nem:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Üdv!

Nem tudja valaki véletlenül, hogy a firefox-nál hol lehet megtalálni a könyvjelzõk mentését? Újra telepítem a windows-t, és van pár fontos oldalam lementve.

Elõre is kösz.

mozbackup. linkeltem korábban. elment mindent, kiegészítõket, skineket, mindent.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Üdv!

Nem tudja valaki véletlenül, hogy a firefox-nál hol lehet megtalálni a könyvjelzõk mentését? Újra telepítem a windows-t, és van pár fontos oldalam lementve.

Elõre is kösz.

C:\Program Files\Mozilla Firefox\defaults\profile
de le is tudod menteni a könyvjelzõk kezelése menüpontnál ahová akarod

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Üdv!

Elõre is kösz.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Avast?
Nekem már bejött, többet talált meg mint a többi.

Ride everywhere.

.