Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Posted 2008. September 17. - 18:32
tamás mire tanítottalak?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. September 17. - 18:31
gondolom alapfeszen.
utalom hogy honapokig birja a huzast, aztan megunja es ketnaponta kekhalal. van amikor war kozben [ne legyek ideges] valamikor meg csak ugy siman az asztalrol dobja el magat. nyekken egy halkat es ujraindul.
most durhatom a biost megint ezerrel juhe
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2008. September 17. - 17:54
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2008. September 17. - 17:11
Pontosan az AUTO miatt. Ugyan ez volt a Corsair memóriáimnál is. Kézzel kellett beállítani.meg tudja valaki mondani, hogy miert mennek a ram-jaim 5-5-5-18-ban, mikor gyarilag 4-4-4-12, es minden overclock le van szedve AUTO-ra a biosban? kisse tulhuztam a procit, es instabilla valt, szal gondoltam hagyom pihenni. erre most...
Posted 2008. September 17. - 17:00
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2008. September 17. - 15:58
Posted 2008. September 17. - 15:28
Nincs.
De használhatod az ingyenes DriveImageXML szoftvert:
http://www.runtime.o...veimage-xml.htm
hasznaltad mar?
hip-hop csinalt egy masolatot
amit meg is tudok nyitni vele
majd kerdes, hogyan rakja vissza
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2008. September 17. - 14:01
belkin g router a ledek közül folyamatosan villog az internet feliratú...
ötletek?!
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2008. September 17. - 09:57
Sajnos ez van.. Nekem az asztali gépem csak itt fogta a port 3-4 éve mióta laptopot használok. Gondoltam eladom. 2-3 hete. De mára már rájöttem inkább megtartom a fiamnak (aki még ugyan nincs..) de nem éri meg eladni.. pl van benne egy AERO táp tavaly volt 20 pénz... ma a komplett gépér sem akarnak adni ennyit... konkluzió: ellepték a piacot az olcsó megfizethetõ nem túl használható laptopok aki meg játszani szeretne kb harmad annyiért vesz egy konzolt mint összerak egy gamer PC-t több 100 pénzért..
sajnos ez van....
Posted 2008. September 16. - 18:17
Ez ma is megvan, néha összerakom, de egy kicsit lassú, és én szeretem a gnome felületet, (linux) ezután viszont sorra haltak a gépek/alkatrészek.
Azért nem lehet mondani, hogy nem játszom, de fõleg nem ezért van gépem (kb 4 éves lehet, de nemrég vettem használtan, mert nem szeretek gépre költeni...)
JA megvan akkor cseréltem le a 486-osom háát igen nyolc év...
Ride everywhere.
.
Posted 2008. September 16. - 17:22
Posted 2008. September 16. - 17:20
nyomkodtam most du. õket, nekem is a wind jön be jobban, igaz, fekete színben - nálam a mûszaki dolgok azok fekete színûek, de lehet ebbõl fehér lesz...
kösz a segítséget.
nekem van a garázsban egy P1 133 mhz, még mindig gond nélkül, pöccre indul a win98 rajta, csak a hhd kicsit hangos...pedig kisgyerekként rengeteget nyüstöltem rajta a elsõ nfs-t meg heroesokat, anyu meg apu is dolgozott rajta rengeteget...meg itt van a szekrényben egy P3 800 mhz xp-vel, abból most csinálok egy remote-os letöltõsgépet, aztán megy fel a padlásra. most egy p4 2.8 ghz-rõl írok, ez a napiszinten használt gépem. ez 5 éves, és kutya baja - bár még a 7en veszek egy külsõ winyót, elég sok adatom van rajta.
remotehoz gondolom az ultravnc az ajánlott szoftver, nem?
edit: így van, thez jól mondja...bár ami most itt van erõsebb gép, az is csak egy sima dualcore pentium 3ghz meg 2 giga sima 800as ddr ram, meg egy 8800gtx, aztán mégis megy minden rajta 1024*768-ban, de a legtöbb 1280*1024ben...bár ha egy hónapban 5-6 órát ha játszom...
Posted 2008. September 16. - 17:16
Közel 6 évet bírt a megboldogult elõzõ masinám - 2 alaplapcsere/leégés után lett "nullás" (a második alkalommal rántotta magával a tápot, ramot és az egyik HDD-t is...).Nyolc éves asztali???
Én sem szeretek gépet fejleszteni, de ennyi idõ alatt nekem 3-szor.. ez nem igaz... sokszor ment tönkre pl az alaplapom, de három kényszeres teljes cserére emlékszem. Pedig akár forrasztok is, ha még lehet...
Posted 2008. September 16. - 17:05
Én sem szeretek gépet fejleszteni, de ennyi idõ alatt nekem 3-szor.. ez nem igaz... sokszor ment tönkre pl az alaplapom, de három kényszeres teljes cserére emlékszem. Pedig akár forrasztok is, ha még lehet...
Ride everywhere.
.
Posted 2008. September 16. - 16:44
Posted 2008. September 16. - 16:30
Posted 2008. September 16. - 16:07
Posted 2008. September 16. - 15:26
Sure. Passzív CPU és VGA hûtés, HP-s mobo NB és SB hûtéssel, passzív táp, azt csá. Persze húzni nem fogod. Aztán lehet vasszer is, de ott ugye szivattyú, radiátor, meg a macera, meg ugye mulatságosan néz ki a sok kis szívószál, dehát van, aki erre gerjed valamiért.
Ebbõl a "HP-s mobo NB és SB hûtéssel" részt nem sikerült dekódolnom:) Ez valami ház fajta?
Ezt a konfigot nézegettem, mert éjszakásban volt idõm, de lehet tavaszra már más lesz, mert ez elavul:
Asus P5E3
Core2Quad Q9300
3Gb DDRII-1066
Radeon HG4850 512DDR
160Gb HDD
Thermaltake Soprano ház+táp
Mint villamos ember én nem támogatom a villany, és a víz közösséget:D
Egy ilyen konfig is elmenne venti nélkül?
Posted 2008. September 16. - 14:42
És átmentem ide szembe a notebook felelõshöz, kérdeztem melyiket vegyem? (nagyker) azt mondta:
"Az acer oneban nincs blútusz, de ne is Windet vegyél hanem a legerõsebb Eee-t, azt vettem én is, linuxosat, arról akár könnyû legyalulni és rárakni egy xp-t..."
Szerintem is wind, (bluetooth miatt) de az acer szebb, és nem csak xp-s van belõle (nekem az xp hátrány) a taccspad ebben a legjobb. Megyek is mindjárt kölcsönkérem
Pontos árat nem írok, mert a nagykerár nem ér.
Ride everywhere.
.
Posted 2008. September 16. - 13:55
Alapvetõen: ha nem sürgõs (értsd: napi munkához vagy egyéb pénzkeresethez KELL), akkor várhatsz nyugodtan ~karácsonyig. Konszolidálódik a kereslet-kínálat és talán más gyártók (matricázócégek...) egy-két egyéb netbook modellje is ideér addigra.érdemes megvenni a 7" vagy a 8.9"-os EEE-t? vagy gyûjtsek még hozzá, és legyen inkább egy 10"-os - gondolom akkor már az MSI Wind a nyerõ, (meg egy 6cellás akku, ha elkezdik forgalmazni..). arra kellene, amire kitalálták: tanulni, office, netezni, meg néha filmnézés...erõs asztali gép van, de egy ilyen jól jönne a táskába a könyvek mellé, stb...
edit: az acernak is van ilyenje?
zOrg, mit mondasz? ha jól tudom, te most nagyon otthon vagy a témában...
Nagyjából ezek elérhetõek most
(ha nem Demjén Rózsi-stílusban szeretnél gépet venni - "Várj míg felkel majd a nap..."):
ASUS EEE PC 901 (nettó 78k)
Intel Atom 1.6GHz processzor
Intel 910 chipset
1GB ram
4+8GB SSD+flash
8.9" WXGA TFT 1024x600
Intel integrált grafikus vezérlõ
Intel HD Audio 24 bit hangcsipp
WLAN (n), BT, SD kártyaolvasó, webcam, mic, 3xUSB
WinXP Home jár hozzá
~1.1kg 4 cellás Li-ion akkuval
22.5 x 17 x 3.4 cm
ASUS EEE PC 1000H (89k nettó)
Intel 910 chipset
1GB ram
80GB HDD
10" WSVGA TFT 1024x600
Intel integrált grafikus vezérlõ
Intel valami
WLAN (n), BT, SD kártyaolvasó, webcam, mic, 3xUSB
WinXP Home jár hozzá
~1.45kg 6 cellás Li-ion akkuval
26.5 x 19.2 x 3.8 cm
MSI Wind U100 (84k nettó)
Intel 945 chipset
1GB ram
80GB HDD
10" WSVGA TFT 1024x600
Intel GMA950 shared integrált grafikus vezérlõ
Intel HD Audio 16 bit hangcsipp
WLAN (b/g), BT, SD kártyaolvasó, webcam, mic, 3xUSB
WinXP Home jár hozzá
~1.23kg 3 cellás Li-ion akkuval
26 x 18 x 3.1 cm
Hazabeszélek:
Én Windet vettem. 720p H.264-es videók nálam zökkenõmentesen futnak a Wind-en (1 GB RAM).
Az Asusokhoz képest:
+ alacsony üzemi hõmérséklet (a 901-es kifejezetten zavaró hozzá képest)
+ kiváló kijezõ, brutál fényerõvel (én általában félfényen, este full minimumon használom)
+ a gép teljes felülete melegszik, nem csak egy-két ponton (így érzetre még hûvösebb, nincs eltérés)
+ Synaptics touchpad (szanaszét konfigurálható)
+ gyak. teljesméretû billentyûzet, puha de határozott nyomáspont, nem lötyög
- feleakkora üzemidõ az 1000H-hoz mérten
- nincs multitouch [aka "p**azoom"]a tapipadon (hát... nekem nem hiányzik)
- csak b/g wifi, alacsonyabb érzékenységgel mint az Asus 1000
- 1 év garancia
Cirka 2 hónapja van meg, most is Windet vennék. Most is fehéret (este billentyûzetvilágítás nélkül is tökéletesen látható). Az újabb szállítmányok (egy része?) már nem Synaptics tapipaddal jön, hanem egy jóval primitívebbel - nincs vertikál/horizontál scrollsáv pl. 6 cellás akku szeptember végére várható hozzá, valószínû nálunk csak külön lesz kapható - a 3 cellással viszont nagyon-nagyon formás gép. Szubjektíven: egy ékszer az EEE-khez képest, szerintem kidolgozottsága is jobb, bár sokan és hangosan panaszkodnak kilazuló zsanérra (általában nem géptulajdonosok...).
Egymás mellett nyomogathattam meg mûködés közben 3 netbookot, a résztvevõk (in alphabetical order):
Asus 901
Asus 1000H
MSI U100
Szigorúan személyes véleményem szerint: lehet, hogy sokaknak az Asusok robosztusabbnak néznek ki. Lehet, hogy az 1000H billentyûzete úgy néz ki, mint a Wind-é. De. Élõben mellbevágó a minõségérzet különbsége - a Wind javára! Nekem az 1000H zsanér megoldása elképesztõen "bucsus" (így, röviddel), a billentyûzet pedig megszól... lenyomásig hasonlít csak az MSI netbookjáéhoz. Bizonytalan a nyomáspont és lötyögõs az egész billentyûzet; összességében a felhasznált anyagok minõsége tapintásra messze elmarad a Wind-tõl. Nekem elég szedett-vedettnek tûnik, az Asus palettáján már meglevõ alkatrészekbõl "összelegózottnak". Persze, a szokásos Asus-vonalat igyekszik követni (összerakottságot sugall), ám az MSI letisztult, egyszerû vonalaival sokkal stílusosabb és egységesebb gépet alkotott. Kvázi úgy aránylik a két gép egymáshoz, mint a notebookok legtöbbje egy Apple MacBookhoz viszonyítva.