Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts

Elég érdekes egy hiba üzenet. Ha tényleg kritikus lemezolvasási hiba történik, azt kék halállal jelzi a windows. Ilyen hibaüzenetet kaptál?

Ha igen, akkor az szinte biztosan hibás merevlemezt jelent (bad sectoros), amin nem segít, hogy újratelepíted a windows.
Futass egy chkdsk-t, hátha stabilabb lesz egy ideig megjelelölt bad sectorokkal.

Ha elindul a gép, inkább próbáld kimenteni a legfontosabb fájlokat usb-re, ha teheted.

Nem lehet boot cd-t készíteni windows alól.

Az a baj, hogy nem jutok be a windowsba. Ez a hibaüzenet a második képernyõ (elõször a márkát jelzi, valamint az ESC/f2/nemtommit), aztán kiírja ezt egy fekete képernyõre. Van nekem iylen Herox(?) cd-m, amin sok hasznos program van, de nem tudom, hogy melyiket használjam.

[highlight] The bike way of life [/highlight]

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Semmi köze a C2D-khez, és oan 80k körül lehet reális. 100k-ért jobb, újabb, erõsebb notikat lehet venni használtan, fõleg, hogy erre még gari sincs.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

550K:D Hoho:D ~75k körül mehet. Látom felraktad PH!-ra. Jó dolog de szeritnem nézz körül és úgy árazd. Core 2-es gépek vannak 90K-s árban.
A kis repedés pedig sokat elvisz az árából( több ezer ft-t...:S)

Üdv!

Hi!
Ez van, 550 volt majdnem 4 éve. Ez is core 2. Aki ismeri az tudja, hogy milyen minõségû ez a széria. 100 környékére gondoltam (jövõ7en lehet elviszik)+új aksi az is 20k, de úgy is olvastad... Ez alatt nem adom, mert szeretem,+hibátlan, akkor inkább bnõmnek adom:).

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

Azt írja ki a Notebook, hogy "Lemezolvasási hiba történt. Újraindítás: CTRL+alt+del". Valakinek valami tippe? Az a baj, hogy külföldön vagyok, és nincs nálam XP cd, szóval újrahúzni nem nagyon tudom.

Elég érdekes egy hiba üzenet. Ha tényleg kritikus lemezolvasási hiba történik, azt kék halállal jelzi a windows. Ilyen hibaüzenetet kaptál?

Ha igen, akkor az szinte biztosan hibás merevlemezt jelent (bad sectoros), amin nem segít, hogy újratelepíted a windows.
Futass egy chkdsk-t, hátha stabilabb lesz egy ideig megjelelölt bad sectorokkal.

Ha elindul a gép, inkább próbáld kimenteni a legfontosabb fájlokat usb-re, ha teheted.

Nem lehet boot cd-t készíteni windows alól.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Nero-val lehet boot cd-t írni, én így írtam xp service pack 2-es telepítõ cd-t, de ugye ehhez kellenek egy xp telepítõ cd fájljai, ami mondjuk megoldható, ha van neted kinn.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

ha elég az 54 megabit (802.11g), akkor linksys WRT54GL...nekem nagyon bevált, tomato firmware-el.

http://blog.stadi.eu...omato-firmware/

Szerintem bõven elég az 54Mb :)
Ezt néztem ki egyébként

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
ha elég az 54 megabit (802.11g), akkor linksys WRT54GL...nekem nagyon bevált, tomato firmware-el.

http://blog.stadi.eu...omato-firmware/

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

BBB: ilyen velem is van néha, lõdd ki procexp-bõl, aztán úgy próbáld - esetleg ürítsd a cachet meg a tempet.

Toltam rá 3.0.3.-as firefox-ot és mûködik :)

Venni akarok wifi router-t,mert tudja a pda és majdan a wind is.
Melyik a megbízható márka? Eddig a D-link-et és a TP-Link-et láttam. 2 megabites a netem.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Arra van valamilyen módszer, hogy az én már telepített xp-mbõl készítek egy indítólemezt, hogy a már fent említett notebook életrekeljen?

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Azt írja ki a Notebook, hogy "Lemezolvasási hiba történt. Újraindítás: CTRL+alt+del". Valakinek valami tippe? Az a baj, hogy külföldön vagyok, és nincs nálam XP cd, szóval újrahúzni nem nagyon tudom.

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,667 posts
Sziasztok!

Tudna valaki az alábbi probléma megoldásában segíteni.
A DC a hubra való csatlakozáskor ezt írja ki: A kliensed hibás IP címet küldött 127.0.0.1 a csatlakozási kérelemben.
És ezután zárja a kapcsolatot. Mit kell csinálni, hogy kapcsolódjon?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

A sok RAM-mal most is gondja van, de 2GB még nem számít annak. :) A 32 bites XP 2GB RAM-ot tud a felhasználói programok számára elkülöníteni, ez szokott gondot okozni, amikor vki beletol 4 GB-ot.

mint en? :D btw teljesen jol megy a gep. [huzva] a ramturbo meg irja, hogy 2047mega szabad memoriam van :D 2 x 2Giga ram, 32bites XP. mar megvan a 64bites is, csak meg lusta voltam telepiteni.

netlopas: aki annyira lama, hogy nem jelszavazza le a wifijet, az megerdemli. vajon o a kocsijat se zarja be amikor leparkol valahol? persze ettol meg nem kellene senkinek hozzanyulnia, de ebben a vilagban, ahol csak azt nem lopjak el ami le van betonozva [vagy meg azt is] akkor ne csodalkozzunk mar. Most meddig tart ratenni azt a nyamvad jelszot? 2perc?

en meg sosem leptem fel mas wifijere, max a probalkozas kedveert. ha kell internet [ami messze nem letszukseglet, akinek az, annak szanalmas elete lehet] akkor bekottetem magamnak.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
A sok RAM-mal most is gondja van, de 2GB még nem számít annak. :) A 32 bites XP 2GB RAM-ot tud a felhasználói programok számára elkülöníteni, ez szokott gondot okozni, amikor vki beletol 4 GB-ot.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Xp-nél 2Gb(2x1) Ram esetében kell valamit külön állítgatni, hogy jól kezelje?
Most sp3 van fent, de mintha régen lett volna valami probléma a sok rammal.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

a civilizált viselkedés minimuma, hogy biztosítsuk, hogy bárki aki arra jár és megszomjazik beléphessen egy pohár vízre. A víz alapvetõ létszükséglet!!! :D

Tényleg az. Csak túl sokan élünk egy rakáson ahhoz hogy ezt belássuk.
Ha szerinted baj, hogy ezt az elvet egyesek it vonalon érvényesítik akkor asszem mindannyian tudjuk kivel van a gond.

Kurvára nem kerül semmibe, ha valaki megnézi a mailjeit a netkapcsolatomon...
(Nálam nincs nyitva a hálózat mert 1. nem vagyok annyira képben hogy észrevegyem ha valaki disznóságokra használja 2. olyan helyen lakom ahol az utcán járó arcok nem használnák, legföljebb a szomszédok. Akkor meg lehet hogy egész nap mennének a torrentek nekem meg belassulna a net...)

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

Ettol fuggetlenul mas nyitott lakasajtajan ugyanugy nem fogok bemenni...

De a nyitott routeren azért bementél? :chin:

Vannak bõven olyanok is akik szándékosan hagyják nyitva a sajátjukat. Vmelyik techblog írója szerint ez a civilizált viselkedés minimuma. A net alapvetõ létszükséglet, ne tagadjuk meg azz arra járó idegenektõl

Gondolom a blog író a lakását is folyamatosan nyitva hagyja, hiszen a civilizált viselkedés minimuma, hogy biztosítsuk, hogy bárki aki arra jár és megszomjazik beléphessen egy pohár vízre. A víz alapvetõ létszükséglet!!! :D

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 posts
Amig nem kotottek be az alberletbe a netet, valamelyik, a lakasban lako szomszed jelszoval nem vedett halozatat hasznaltuk. Egyik nap lakotarsam 3.5gigat szedett le torrentrol ami mondjuk nem szep dolog, montam is neki hogy ejnye-bejnye. Aznap este hirtelen jelszavas lett a halozat:D

En ezt ugy gondolnam, ha nem veded le jelszoval, akkor tudj ra hogy mas szipkazni fogja, es esetleg belassitja, es ez nehogymar buncselekmenynek minosuljon. Mivel a routert sejtesem szerint minden esetben konfigolni kell, ezert ne essen mar nehezere megadni egy jelszot:) Persze ez az en velemenyem, a jogszabalyok viszont biztos nem igy gondoljak.
Ettol fuggetlenul mas nyitott lakasajtajan ugyanugy nem fogok bemenni...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Vannak bõven olyanok is akik szándékosan hagyják nyitva a sajátjukat. Vmelyik techblog írója szerint ez a civilizált viselkedés minimuma. A net alapvetõ létszükséglet, ne tagadjuk meg azz arra járó idegenektõl :)

Mo-on biztos nincs rá szabályozás, angolszász országokban volt már ilyen miatt letartóztatás (ítéletrõl nem tudok) szal ott próbálják üldözni a hatóságok.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
szvsz ez olyan, mintha nem lenne kerítés a telek szélén és te meg leülnél almát eszegetni az utcai cseresznyefáról
ami spec nem is az utcán van, hanem a kertben
csak ugye nincs kerítés

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

Ha valaki használja egy nyitott wifi internetét, az bûncselekmény?

Nagyon nem kell ezt magyarázni, egyértelmûen bûncselekmény. Lehet, hogy nincs rá konkrét törvény, de mindenre nem is lehet, ez szimplán egyfajta lopás.
(Ha más nyitott kapujú kertjébe bemegy valaki lopni, az attól még lopás...)

Igazából azt nem értem, hogy az átlag user hogy a fenébe különbözteti meg ilyen esetben a valóban nyílt és ingyenes wifit egy elbaltázott véletlen nyitva hagyott routertõl?

Mi van ha valakinek a gépe, elinduláskor keresni kezdi a hot-spotokat és automatikusan kapcsolódik?

Nem egyszerû kérdés.