Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Egyik ismerõsömnek van egy asus wl600g típusú router-e. Szeretne rákötni 2 gépet, egyiket vezetékkel, másikat anélkül. A gond az, hogy egyáltalán nem tud létrehozni kapcsolatot. Segítsetek légyszi, hogy a nulláról, hogyan kell beüzemelni egy ilyen készüléket. Azt mondta, hogy az ADSL led nem világít, a többi igen (adsl-ük van t-online, 10megás). Próbáltunk belépni a router menüjébe böngészõn keresztül, de ott valami olyasmit írt ki, hogy adsl link down, check your phone... (személyesen nem voltam ott, nem tudom a pontos részleteket). Ja és eddig simán modemre volt dugva a laptop, nem volt másik router. Elõre is köszi

gyilkos

gyilkos

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Köszi szépen a segítséget!!!:cool2: Majd meglátom mi lesz.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
Szia,

Ha jól értem van 2 vinyód, mindkettõn 1-1 partíció.
Két lehetõség van:
1. alaplapod olyan, h támogatja a bootolast több vonyóról(sztem szinte már mindegyik ilyen bár csak a sajátomból indulok ki ami már 4 éves és akkor már tudta), ezt úgy értem, h bootolásnál nyomsz egy billentyût és bejön egy menü, h mely eszközökrõl tudsz bootolni(vinyók, dvd, usb, floppy). itt kiválasztod az egyik vinyót, ha vistat akarsz indítani, másikat, ha xp-t, alapból meg a vistás indul pl, ha nem nyomsz semmit, az a standard bios beállítástól függ. Ekkor a telepítást csinálhatod egymástól függetlenül, sõt, javaslom is, hogy tiltsd le a biosban az egyiket, vagy húzd le a kábelt, így biztos nem kavarnak be

2. softveres bootmenüvel
ez úgy mûködik(rég csináltam ilyet), hogy feltelepítesz egy xp-t pl, aztán mikor csinálod a vista telepítést akkor õ megnézi a vinyót és felkínálja, h melyik partíció legyen az aktív. Ha azt választod ki amilyekre az új oprendszert telepíted, akkor az xp-t nem tudod elindítani, de ha az xp-jét, akkor kitölti a boot.ini-t, hogy megjelenjen a menu, és tudj választani.

Felelõséget nem vállalok, csak akkor állj neki, ha tudod mit csinálsz, készíts elõtte mentést, és legyen kéznél egy cd/usb-rõl bootoló utility cucc:)
pl ilyen

u.i.: a linkelt cuccon van egy smart boot manger nevû app, lehet érdemes azt is megnézni

Helosztok!
Kérnék egy kis segítséget.
Két winyóm van, egyik 250GB-os, amin jelenleg XP van, de ha sikerül megoldani a dolgot, akkor Vista, a másik egy régi 30GB-os winyó amire az XP menne. Azt szeretném kérdezni meg lehet úgy oldani, hogy bootolásnál lehessen a winyók/op. rendszerek között váltani??? Vagy csak akkor müxik így a dolog, ha egy winyóra van feltéve csak másik partícióra. Vagy hogyan lehetne egyszerüen megoldani??? De a 250GB-osra nem akarom feltenni az XP-t, meg nem akarok még 1 partíciót csinálni rá, mert van C és D meghajtó.
Az XP-n régebbi játékok és programok futnának, de fõleg játék.
Elõre köszönem a segítséget!!!

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Egy kis segítség kéne az iwiw-el kapcsolatban.
Képet szeretnék feltölteni, de a "tallózás gomb kb 1mp-ig látható aztán eltûnik, ha ennyi idõ alatt rákattintok akkor kb marad még 10másodpercem h kiválasszam a képet és beírjam a nevét majd rámenjek a feltöltés gombra. Tudom érdekes jelenség, más profillal is próbáltam ott ugyan ez a helyzet, közbe telepítettem új FireFox-ot is de azzal is ugyan ez a helyzet.
Tud segíteni valaki?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

tudtok valami jó free képnézegetõ programot, aminek kicsi a gépigénye? eddig acdsee-t használtam, az amolyan etalon eddig.

xnview,tuti cucc

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
tudtok valami jó free képnézegetõ programot, aminek kicsi a gépigénye? eddig acdsee-t használtam, az amolyan etalon eddig.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
megjott a pici dell. nagyonpici :)

majd holnap nyomok rola kepeket meg minden. egyelore szivok a wifi beallitasaival, bar az inkabb user error :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gyilkos

gyilkos

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Azt elfelejtettem írni, h a bootmenüdet a boot.ini tartalmazza, vagy megnyitod a fájlt és megnézed, ha érdekel mi van benne, vagy a futtatásba beírod, h msconfig, és az elõugró ablakon megkeresed a boot.ini fület. Ha ügyes vagy beleírhatod a vistás redszered adatait:)
Sõt, ha a vistás vinyót eléred, akkor nyisd meg az ottani boot.ini pl a notepad-del, és nézd meg mi van benne, lehet elég átmásolni a vista indításához szükséges részt

Helosztok!
Kérnék egy kis segítséget.
Két winyóm van, egyik 250GB-os, amin jelenleg XP van, de ha sikerül megoldani a dolgot, akkor Vista, a másik egy régi 30GB-os winyó amire az XP menne. Azt szeretném kérdezni meg lehet úgy oldani, hogy bootolásnál lehessen a winyók/op. rendszerek között váltani??? Vagy csak akkor müxik így a dolog, ha egy winyóra van feltéve csak másik partícióra. Vagy hogyan lehetne egyszerüen megoldani??? De a 250GB-osra nem akarom feltenni az XP-t, meg nem akarok még 1 partíciót csinálni rá, mert van C és D meghajtó.
Az XP-n régebbi játékok és programok futnának, de fõleg játék.
Elõre köszönem a segítséget!!!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Köhhh..., milyen laptop az?

acer aspire one

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

XP lite telepítõje nincs valakinek?

Sima XP döcögve megy a laptopon...

Köhhh..., milyen laptop az?
"In idem flumen bis non descendimus"

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Sala: keress a P2P "boltban" olyat, hogy "Windows XP for legacy PCs". Vagy WinFPS. Ez a Microsoft féle kész csomag gyengébb gépekre. Ha ez nem sikerül, akkor meg van olyan, hogy nliteos. Ez egy program, amivel tudsz csinálni egy herélt Win telepítõt egy rendes gyáriból úgy, hogy egy marék cucc telepítését/aktiválását kihagyja majd telepítés közben. Nekem pl így csak pár nyitott port van a gépen, amit szükségesnek láttam.

--Trifo

rátaláltam
winflp néven futnak

fuck me, i'm famous!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
járatos valaki Omron PLC programozásban? csak egy rövid progit kellene leellenõrizni:D

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Sala: keress a P2P "boltban" olyat, hogy "Windows XP for legacy PCs". Vagy WinFPS. Ez a Microsoft féle kész csomag gyengébb gépekre. Ha ez nem sikerül, akkor meg van olyan, hogy nliteos. Ez egy program, amivel tudsz csinálni egy herélt Win telepítõt egy rendes gyáriból úgy, hogy egy marék cucc telepítését/aktiválását kihagyja majd telepítés közben. Nekem pl így csak pár nyitott port van a gépen, amit szükségesnek láttam.

--Trifo

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
XP lite telepítõje nincs valakinek?

Sima XP döcögve megy a laptopon...

fuck me, i'm famous!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
a kmplayeren nem tudom allitani a hangerot eger gorgovel

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem, azota nem probaltam.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
jee .)
sikerült színessé varázsolni a képet?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
holnap jon a dell laptopom :cool2:

RAUH-Welt
B E G R I F F

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
NTSC/PAL beállítás probléma, természetesen müködnie kell színesben is az S-Video-SCART megoldásnak.

http://forum.hwsw.hu...showtopic=41289 az elsõ oldalon Radeon-okra részletesen le van írva, hogy kell beállítani, valahol biztosan benne van a GF-es megoldás is.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
es akkor mi lenne a megoldas ha szines kepet szeretnek?

RAUH-Welt
B E G R I F F