Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Azonos munkacsoport néven már látja az XP-s gép a Vistát, de nem tudok belépni valamiért. Tûzfal beállításokat átnézem még.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
A munkacsoport nevek nem egyeznek most, de kipróbálom azonossal. Remélem sikerül :) Mindenesetre furcsa, hogy 2 windows nem látja egymást... fene esne bele. De a laptop miatt megéri a kínlódás :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás
Nekem az 2 vistás gép látta egymást, csak a 3. xp-st nem. Nálam az volt a gond, hogy a vista, és az xp alapértelmezésben nem azonos munkacsoportnevet adott a hálónak, erre is nézz esetleg rá.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ilyen bajom nekem is volt. 3 gep volt a halozaton, a ket xp-s gep latta egymast, a vistas laptop meg egyiket se.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Egy kis segítség kellene!
Számítógép hálózat beállításához ki ért itt? Most vettem egy gépet és ezt a "fantasztikus" Windows Vista Home Premium oprendszert adták hozzá. Az itthoni hálózat úgy van megcsinálva, hogy van egy adsl modem, az be van kötve egy routerbe, routerbõl kábel megy az asztali gépbe, a laptopok meg wifi-vel csatlakoznak a routerhez (merthogy az is wi-fi-s). Namármost, az elõzõ, Windows XP-s laptopom és az asztali, szintén XP-s gépem gépem oda-vissza látták egymást, ment a fájlcsere is, nem volt semmi gond. Az új laptoppal beállítottam a wi-fi hálót, megy is a net, csak éppen nem látják egymást az asztali géppel, se wifin, se kábelen keresztül. Engedélyezve van a fájl megosztás a Vistán, és a meghajtók is meg vannak osztva, de mégse látják egymást. Ötlet esetleg?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Én is azt mondom hogy Lenovo. A T szériára gondolok persze.

Über :)

Inkább az X sorozat (200, 300, 301). Netbook helyett jó lesz;)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Én is azt mondom hogy Lenovo. A T szériára gondolok persze.

Über :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

• vendég
Hát igen, sajnos a piacot végignézve talán a Vostrok jöhetnek még szóba részben-Mg ötvözetû házaikkal (természetesen, közben a belsõt is figyelem azért), de mint mondtam nem sürgõs...meg kéne várni míg az alu Macbook-nak lentebb kúszik az ára (vagy legalább a dollár-forint helyzet visszaállna) és akkor egy winfossal beruházni rá....de még nagyon ráérek...

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Vannak jó fémborítású laptopok, de valószínûleg nem olcsóbbak mint az apple.
Például dell precision, magnézium borítással, 2szeres áron :)

Volt régen (kb. 7 éve) egy compaq evo-m (most is használjuk) ami full magnézium házas volt. Azóta se láttam jobb gépházat, a gép maga megbízhatóság, szervíz stb. téren a béka segge alatt volt a dell-hez képest.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Tudtommal a lenovók a legmasszívabbak. Ha van pénz és strapabíró cucc kell, akkor thinkpad, ez vagy 10 éve így van.
Ha konkrétan fém kell esztétikai vagy egyéb okból akkor passz.

• vendég

Az almán is fut a windows, azon meg már minden, ami osx-en nem.

Ezzel énis tisztában vagyok, viszont nekem nemtitkolt vágyam, hogy egy full-fém házú notit keresek, ami jóval az apple árai alatt lenne :D És ebbõl a szempontból a Sony sem a legjobb megoldás :D
De asszem egyenlõre várok, nem sürgõs és ha jól látom ez elektrotechnikai ipar most kezdi újra felfedezni a fém szépségeit...

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Vegyél Toshiba toughbook-ot, abban van anyag. Az almán is fut a windows, azon meg már minden, ami osx-en nem.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Csak egy gyors kérdés. Az kiharapott almás gépeken és a VAIO-kon kívül van még vmilyen normális noti, ami fémházzal operál (akár alu, akár Mg-ötvözet, bármi, csak tartós fém)?
Jah és még vmi, az ilyen tervezõprogiknak (AutoCAD, Solid Edge, Solid Works, ProEngineer, stb.) van MAC-es változata v. ezek only winfosok?

A kiharapott almás gépeken kívül vannak normális notik... :)

AutoCAD, Solid Edge, Solid Works, ProEngineer

Meg kell nézni a hivatalos honlapot, pl AutoCad: nincs apple támogatás.

Gondolom nincs nagy igény egy McFos verzióra (bár ki tudja, most hirtelen el tudom képzelni azt a hatalmas dühödt emberáradatot - mindenkinek fél millió a zsebében - aki az AutoCad székház elõtt tüntet egy mac verzióért :D)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
dell

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a dell vostronak fembol van a fedlapja. meg elvileg erositett, strapabirobb vaza van.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

• vendég
Csak egy gyors kérdés. Az kiharapott almás gépeken és a VAIO-kon kívül van még vmilyen normális noti, ami fémházzal operál (akár alu, akár Mg-ötvözet, bármi, csak tartós fém)?
Jah és még vmi, az ilyen tervezõprogiknak (AutoCAD, Solid Edge, Solid Works, ProEngineer, stb.) van MAC-es változata v. ezek only winfosok?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
el vagy te kenyeztetve :D

en siman megpenditenem, hogy akkor a maradek 124951 Ft-ot [fel aron csinaltad mert jo fej vagy, minusz 49Ft a sportszelet] legyenek szivesek jovo hetig bezarolag a megadott szamlaszamra utalni. koszonettel Lukacs Joakim [vannak kikbokszos gyuros haverjaim]

legyen szep napja :)

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Kaptam egy XL-es Sportszeletet. :D

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
afas szamlat adtal nekik? :)

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Sikerült! :) Múkodik!
Megspóroltam a cégnek 250k-t (clipper programozó ennyiért vállalta volna a forráskód visszafejtését, módosítását, fordítását), amire megsimogatták a fejem, hogy igen, mindig is tudták, hogy hozzám kell fordulni, köszönik szépen a cég iránti lojalitást... Lol. :D

Vki ért itten Clipperhez kicsit? Ideb*sztak egy kb. 20 éves, ien házi programot, amit ki tudja ki írt, és mikor, és ez most hol van, de most újra kellene paramétereznem. Addig okés, hogy megpiszkáltam az adatbázisait, az okés, maga a progi ugye egy .prg file, ezt is megfaragtam, remélhetõleg jó is lesz. Namost az lenne a kérdés, hogy ez XP alatt hogy fordul? Az okés, hogy két lépésben fordítja, mert van elõfordítója is, és így lesz .PRG-bõl .PPO, . OBJ, majd EXE, de nem vágom, hogy magát a fordítót DOS alól kéne pöcögtetni mindenféle kapcsolókkal, vagy ezt így hogy?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"