Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Tudom, hogy vótmá, de pl. Youtube-ról leszedett .flv-bõl hogyan is lehet kitermelni a hangsávot?

Ilyesmi jó lehet?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Tudom, hogy vótmá, de pl. Youtube-ról leszedett .flv-bõl hogyan is lehet kitermelni a hangsávot?

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Bónuszkérdés mailhez: most látom, hogy ez a strici thunderbird alapbeállításon törli a szerverrõl a letöltött leveleket, persze egy csomó mailt már törölt mire észrevettem. Nem tudom, milyen retardált emberek csinálják ezeket...
Vissza lehet tolni valahogy?

Tudtommal yahoonál nincs imap, de igazából amúgy is offline kéne. Azért megnézem, köszi.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

Yahoo mailt hogy lehet valami értelmes levelezõprogrammal használni?

Szitu és cél: Yahoo mailt használok, egyelõre alaphelyzetben webböngészõbõl. Szeretném, ha minden üzenet (tehát a küldöttek is, meg a saját mappák tartalma is) letöltõdne egy asztali kliensprogiba (outlook, thunderbird). Ha lehet, nem úgy, hogy mindent átrakok az inboxba a netes felületen aztán majd onnan lejön, a gépen meg szortírozhatm újra...

Mikor a trükkös kis ypops progi még mûködött, abban be lehetett állítani, hogy húzza le a speciális mappák tartalmát is, szépen szortírozva. Azt kicsinálta a yahoo, úgyhogy elõfizettem a rendes, hivatalos yahoo POP szolgáltatásra, így meg nem látok módot az összes mappám letöltésére.
Tudja ezt valami?
Talán a thunderbird jobb lenne, abból van hordozható vincsirõl futó, telepítésmentes verzió.

Az se lenne rossz, ha a thunderbirdbõl (outlookból) küldött üzenetek megjelennének a yahoo online felületén is elküldöttként.

elvileg imap, de akkor nem letölti, hanem a fentieket használja, offline nincs semmid
keress rá a yahoo-s imapra nem vagyok képben mi ez az upgrade, h legyen pop3

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Hogy tudom megnyitni a routeren az adott portot? Kezdjük ott, hogy miként tudok a routeren állítgatni? Nem találtam sehol a gépen (internet és hálózati beállításoknál kerestem) :) A torrent programon fix port szám van, tehát nem véletlenül dob ki egy számot minden indításnál.

Kösz és bocs, az értetlenkedésért, de a számítástechnika ezen témaköre nekem sötét ló.

elbandi2 válaszában ott a megoldás. Anno nekem is ez segített elsõnek, csak tegnap nem jutott eszembe az oldal neve...a beállítások után végignéztem a router webes felületén mindent és azóta tudom, hogy hol kell módosítgatni. A router-ed doksijában amúgy megtalálod, hogy hogyan lehet a setup-jába lépni (nálam ez a http://192.168.0.1/home.htm de lehet, hogy ez nem általános elérési útvonal).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 posts

"A 'Beállítások' menü 'Beállítások' pontjában van egy olyan, hogy 'Kapcsolat', ott be kell állítani egy fix port számot (a 'véletlen port minden indításnál' opciót ki kell venni). Ugyanezt a portot meg kell nyitni a routeren is (hozzá kell rendelni a Utorrent alkalmazáshoz a portot, vagy az akörüli tartományt...ennek módja a routertõl függ).
Aztán a Sebesség kalauz menüpontban a 'Port-átirányítás tesztelés'-sel le lehet ellenõrizni, hogy jól csináltuk-e."

Hogy tudom megnyitni a routeren az adott portot? Kezdjük ott, hogy miként tudok a routeren állítgatni? Nem találtam sehol a gépen (internet és hálózati beállításoknál kerestem) :) A torrent programon fix port szám van, tehát nem véletlenül dob ki egy számot minden indításnál.

Kösz és bocs, az értetlenkedésért, de a számítástechnika ezen témaköre nekem sötét ló.

Pár szóban nehéz elmondani, de ha az angolt birod, akkor ebbõl tudsz segitséget szerezni:http://www.portforwa...routerindex.htm
válaszd ki a routered pontos tipusát, majd a megfelelõ programot amit át akarsz engedni, és kb. leirja mit hogy csinálj.
Bár lehet hogy igy aktiv leszel, és a következõ restart után megint nem, akkor a helyihálót fix.ip.-re kell tenni, nálam igy lett jó.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Yahoo mailt hogy lehet valami értelmes levelezõprogrammal használni?

Szitu és cél: Yahoo mailt használok, egyelõre alaphelyzetben webböngészõbõl. Szeretném, ha minden üzenet (tehát a küldöttek is, meg a saját mappák tartalma is) letöltõdne egy asztali kliensprogiba (outlook, thunderbird). Ha lehet, nem úgy, hogy mindent átrakok az inboxba a netes felületen aztán majd onnan lejön, a gépen meg szortírozhatm újra...

Mikor a trükkös kis ypops progi még mûködött, abban be lehetett állítani, hogy húzza le a speciális mappák tartalmát is, szépen szortírozva. Azt kicsinálta a yahoo, úgyhogy elõfizettem a rendes, hivatalos yahoo POP szolgáltatásra, így meg nem látok módot az összes mappám letöltésére.
Tudja ezt valami?
Talán a thunderbird jobb lenne, abból van hordozható vincsirõl futó, telepítésmentes verzió.

Az se lenne rossz, ha a thunderbirdbõl (outlookból) küldött üzenetek megjelennének a yahoo online felületén is elküldöttként.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
"A 'Beállítások' menü 'Beállítások' pontjában van egy olyan, hogy 'Kapcsolat', ott be kell állítani egy fix port számot (a 'véletlen port minden indításnál' opciót ki kell venni). Ugyanezt a portot meg kell nyitni a routeren is (hozzá kell rendelni a Utorrent alkalmazáshoz a portot, vagy az akörüli tartományt...ennek módja a routertõl függ).
Aztán a Sebesség kalauz menüpontban a 'Port-átirányítás tesztelés'-sel le lehet ellenõrizni, hogy jól csináltuk-e."

"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
genius-om van, imádom.
15nm-en büntet, nagyobb szobában még nem volt alkalmam próbálni.
én 18-ért vetem használtan az enyémet, de a ph! apróban szokott lenni 20 alatt ilyesmi.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
melyik jobb szerintetek?

EZ

vagy

EZ

és melyik miért?

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Jorus: 20.000 ft lenne a plafon (az asszony szerint mar ez is 15.000 - el több, mint kellene :) )
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Általában van egy un. play disc,vagy az elsõ v az utolsó.Próbáld meg ezeket külön-külön mountolva indítani a játékot.Tehát az elsõt elõször,ha nem megy, akkor az utolsót ;)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
A napokban feltettem egy programot (történetesen egy játékot, de ez amúgy most nem igazán számít úgysem). A progi 3 CD-je 3 db képfájl formájában van meg, feltettem minden gond nélkül, ám amikor futtatnám semmi....
Se ikonról, se parancssorból, sehogy....pár másodpercig olyan "mintha" töltene, de utána semmi. Márpedig hardveresen bõven-bõven jó vagyok, direct-x is stimmel, nem értem...Daemon Tools-t használok a képfájlokhoz.

Mi lehet a gond? :( Vagy csak simán szarok az ISO-k?

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Kéne egy kis segítség.

TDU-val van a gond.
Szóval fenn van régóta a játék, tegnap viszont(valahogy:O) kicsúszott a hangkártya a szlotjából és újra kellett telepíteni a hangkártya drivert.
Ami a baj h a TDU-ból meg nem jön hang minden másból igen)
Felmásolós a játék. Felmásoltam ujra de nem segitett

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
engem nem igazán zavar, ha minden lowon van, csak pörgethessem már;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

tényleg... olvastam a rendszerkövetelményeit az Undercovernek... 2.8Ghz, 1GB RAM, 9500-as vid.kártya a rendsz.köv.

nekem 3.0Ghz, 1GbRam, meg 9550-es vid. kártya van... fog futni?

fog persze. 480*640-ben minden low-on. minimum konfig a minimum grafikahoz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
tényleg... olvastam a rendszerkövetelményeit az Undercovernek... 2.8Ghz, 1GB RAM, 9500-as vid.kártya a rendsz.köv.

nekem 3.0Ghz, 1GbRam, meg 9550-es vid. kártya van... fog futni?

más: mitõl van az, hogy a kedvenc netböngészõm... (Mozilla Firefox) képnyitogatás közben, pl.: aprón, vagy akárhol... egyszerûen lefagy... aztán mehet a megszokott mûvelet: Ctrl+Alt+Del, Folyamatok... leállítás, és akkor nyithatok meg mindent újra... már újra is telepítettem, de még mindig ez van...:(

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Jé: ugy néz ki Pécsen találtam, kokk hozza kedden
16ért

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Parej: mennyit szánsz rá?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

az orange boxos jatekok mind hl2 modok nem? amikor az a jatek kijott a p4/6600gt meg egy egesz konkret konfignak volt monhato...

Ez igaz. De ezzel a source engine-nel ma is fejlesztenek játékokat.

Az a gond, hogy a grafikával próbálják eladni a mai játékokat a játékélmény kutyát sem érdekel.

Szintén botrányos, hogy egy video kártya "elavul" 1-2 év alatt. Aztán csodálkoznak a játékfejlesztõk, hogy (ezért sem) mennek a pc-s játék eladások.