Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Posted 2008. December 22. - 11:42
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Posted 2008. December 21. - 16:55
Feltelepítettem az Adblock-ot.
Beírtam a címet (oda hogy Szûrõ hozzáadása), de nem mûködik. Nem oda kellene?
A hosts-ba is beírtam, de akkor is megnyitja.
Izomtéridõninja-geológus!
Posted 2008. December 21. - 16:37
Halihó!
Videóvágáshoz a VirtualDub-ot használom, de néha van vele egy kis problémám. Mikor szeretném a videót példul 3:25-6:40-ig kivágni, akkor a program 3:20-tól kezdi el kivágni. Ezzel mit tudnék csinálni? Nagyon idegesítõ, ha pontosan akarom kivágni a videót. Tud valaki valamilyen megoldást?
A video tipusatol fugg ,hogy a kivagas kezdopontja hol lehetseges.
Minden tomoritett videotipusnal tobbnyire van egy keyframe (index kepkocka) ami jelzi a lejatszonak a kovetkezo x db. blokkot. A kulcskockak surusege attol fugg, hogy mit allitott be aki keszitette.
Na most a kerdesedre a valasz:
Avi formatumu filmeket a (K) jelu frame-nel (vdub) mpeg-et ha jol tudom az (I) jelunel (statuszsorban latszik) lehet es kell vagni kulonben lag lesz a filmben vagy nem ott fogja vagni ahol szeretned. Ezt csak ugy tudod pontosabban megcsinalni ha kitomorited az egesz filmet , megvagod es visszatomorited. Vagy ha jaratos vagy a tomoritesben, akkor megprobalhatod csak azt a reszt kivagni (elotte es utana levo K-kocka),kitomoriteni szetvagni,betomoriteni es visszailleszteni. Ez viszont csak akkor fog mukodni ha tokeletesen ugyanazzal encode-olsz mint az eredeti volt (talan gspot megmondja), illetve tokeletesen ugyanaz az fps erteke is.
Tud valaki ötleteket, hogy a böngészõben ( Firefox) hogyan tudok letiltani oldalakat?
legalabb 3 lehetoseg van:
1. Egy kulso page blocker progi vagy, firefox bovitmeny (adblock)
2. Bovited a host file-od (xp) a megfelelo url cimmel (Windows/system32/drivers/etc/hosts)
3. Szerzel egy router-t es (vagy ha van) beallitod benne azokat a cimeket amiket blokkolni akarsz. Joesetben itt ip-hez is rendelheto tehat specifikusan gephez rendelheto a tiltas.
Posted 2008. December 21. - 16:35
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Posted 2008. December 21. - 16:11
Izomtéridõninja-geológus!
Posted 2008. December 21. - 15:54
Posted 2008. December 21. - 15:52
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2008. December 21. - 15:47
Posted 2008. December 21. - 15:39
Posted 2008. December 21. - 15:19
ezt így most én sem értem, hogy miért spórol a monitoron, amikor egy ilyen videókarija van? nem fogja tudni kihasználni, hogy szép képe van, ha sz*r a monitora...Dell SP2009W, vagy még inkább 2408WFP, ez már full HD...
Posted 2008. December 21. - 15:05
1) nincs 10ghz-es processzor. még tuninggal sem elérhetõ. ne bezsélj hülyeségetööö 4magos 10gigaherces proci, ATI HD 4870 x2 es kártya a kettõ együtt talán 1 gigás, és 4giga ram. Igen elég kocka a srác:D:D
ezt néztük ki: Samsung 2233BW
2) tegyük fel van 4870x2-je, de normális monitorra nincs pénze? hagyjuk már. 100 ezer alatt csak f*st lehet venni, nem monitort.
nem kell messzire menni, az én 2 gépem csak akkor szokott újraindulni, ha a windows olyan frissítést tölt le, ami miatt muszáj neki újraindulni.DVI kimenet
Úristen! Mennyibe fájt ez Neki?
Másik: honnan van Neki 10Ghz-s processzora?????
Az egyik távoli haverom azt mondta tavaly, hogy az egyik haverjának meg már kb. 2 éve nem volt kikapcsolva a gépe(állandóan tölt le)...azért az durva! meg állítólag paranoiás, és ilyen ujjlenyomat leolvasót rakott/fog rakni a szobájára... ez már tényleg durva!
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. December 21. - 14:34
én 22esbõl ilyet láttam havernál tegnap:
http://pc88.hu/monitor/22/lg/w2252v-pf
van rajta HDMI, szóval konzol meg mindenféle egyéb is mehet rá, meg HDCP, szóval ha olyan a videókarija (ezt nem vágom fejbõl..), akkor majd tud rajta szépen bluray filmeket nézni...ja, és 2 ms válaszidõ...én most õt venném, ha egyszerûbb 22"-ost vennék.
Posted 2008. December 21. - 13:39
ööö 4magos 10gigaherces proci, ATI HD 4870 x2 es kártya a kettõ együtt talán 1 gigás, és 4giga ram. Igen elég kocka a srác:D:D
DVI kimenet
Úristen! Mennyibe fájt ez Neki?
Másik: honnan van Neki 10Ghz-s processzora?????
Az egyik távoli haverom azt mondta tavaly, hogy az egyik haverjának meg már kb. 2 éve nem volt kikapcsolva a gépe(állandóan tölt le)...azért az durva! meg állítólag paranoiás, és ilyen ujjlenyomat leolvasót rakott/fog rakni a szobájára... ez már tényleg durva!
Posted 2008. December 21. - 13:33
A DVI kimenet az mi? amivel a géphez van kötve?...
DVI kimenetre figyelj oda. valami jó márkájút válassz, Asus, Acer, LG, NEC, Fujitsu-siemens, Dell, HP, philips, Viewsonic
az meg semmit nem jelent hogy új, attól meg lehet gyengus sajna
ha kb tudnal egy konfigot mondani, lehet meg tudnank mondani, hogy inkabb kisebb vagy nagyobb monitor valo hozza.
ööö 4magos 10gigaherces proci, ATI HD 4870 x2 es kártya a kettõ együtt talán 1 gigás, és 4giga ram. Igen elég kocka a srác:D:D
ezt néztük ki: Samsung 2233BW
Posted 2008. December 21. - 13:02
xbox, akár melegedõs... csak nem akarok szívni vele.
média? 576? vagy hol nem szabad?
Posted 2008. December 20. - 23:42
na jo nem, most megnyitottam 12-t es felment 160-ra.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2008. December 20. - 22:47
Posted 2008. December 20. - 22:07
és ha csak egy firefox fut sok tabbal?A "gazdaságos", "kis étvágyú", "karcsú" 3.0-s Firefox memóriafogyasztása, ha használja is az ember...
nálam az iron 3-4 tabbal 35-40 megát eszik. a firefox meg 70 körül. de semmiképpen nem 1000....
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. December 20. - 21:59
nem 1 ablakos módban is ennyit eszik? nekem 300 fölé nem szokott menni, pedig elég sok fül van egyszerre megnyitva általában. igaz nem is mondanám már gyorsnak...
Posted 2008. December 20. - 21:23