Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hijjnye, akkor az új CPU sebesség számítási metódus szerit bõ 30-60 gigaherzes gépeket hajtok :) Pl egy IBM p570 torony, 16db 1,9gHz-n ketyegõ procival (meg még 16 van benne, minti CuOD). Van itt IBM p590-es is, abban alapban van 34 aktív mag, meg még 30 CuOD, és ezek már POWER5+ magok, 2,1gHz-n. Én nyertem, vagy én nyertem? :)

--Trifo

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Köszi.

Feltelepítettem az Adblock-ot.
Beírtam a címet (oda hogy Szûrõ hozzáadása), de nem mûködik. Nem oda kellene?

A hosts-ba is beírtam, de akkor is megnyitja.

Izomtéridõninja-geológus!

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

Halihó!
Videóvágáshoz a VirtualDub-ot használom, de néha van vele egy kis problémám. Mikor szeretném a videót példul 3:25-6:40-ig kivágni, akkor a program 3:20-tól kezdi el kivágni. Ezzel mit tudnék csinálni? Nagyon idegesítõ, ha pontosan akarom kivágni a videót. Tud valaki valamilyen megoldást?

A video tipusatol fugg ,hogy a kivagas kezdopontja hol lehetseges.
Minden tomoritett videotipusnal tobbnyire van egy keyframe (index kepkocka) ami jelzi a lejatszonak a kovetkezo x db. blokkot. A kulcskockak surusege attol fugg, hogy mit allitott be aki keszitette.
Na most a kerdesedre a valasz:
Avi formatumu filmeket a (K) jelu frame-nel (vdub) mpeg-et ha jol tudom az (I) jelunel (statuszsorban latszik) lehet es kell vagni kulonben lag lesz a filmben vagy nem ott fogja vagni ahol szeretned. Ezt csak ugy tudod pontosabban megcsinalni ha kitomorited az egesz filmet , megvagod es visszatomorited. Vagy ha jaratos vagy a tomoritesben, akkor megprobalhatod csak azt a reszt kivagni (elotte es utana levo K-kocka),kitomoriteni szetvagni,betomoriteni es visszailleszteni. Ez viszont csak akkor fog mukodni ha tokeletesen ugyanazzal encode-olsz mint az eredeti volt (talan gspot megmondja), illetve tokeletesen ugyanaz az fps erteke is.

Tud valaki ötleteket, hogy a böngészõben ( Firefox) hogyan tudok letiltani oldalakat?

legalabb 3 lehetoseg van:
1. Egy kulso page blocker progi vagy, firefox bovitmeny (adblock)
2. Bovited a host file-od (xp) a megfelelo url cimmel (Windows/system32/drivers/etc/hosts)
3. Szerzel egy router-t es (vagy ha van) beallitod benne azokat a cimeket amiket blokkolni akarsz. Joesetben itt ip-hez is rendelheto tehat specifikusan gephez rendelheto a tiltas.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
tedd fel hozzá az adblock-ot, az tud konkrét oldalakat is tiltani ha jól tudom

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Tud valaki ötleteket, hogy a böngészõben ( Firefox) hogyan tudok letiltani oldalakat?

Izomtéridõninja-geológus!

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Igen úgy, ahogy Dave is írja, bocs a pontatlan fogalmazásért. A gép meg kb 2-3 hónapos lehet, most lenne annyi pénz h jöjjön az új monitor, billentyûzet, hangfalak stb...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A legkisebb Yorkfield. :) Mondjuk olyan nincs, hogy 4*2.5GHz. Az csak simán 2.5GHz-es quad.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
4magos és magonként 2.5gigaherc. a monitor meg régi is épp ezér lesz lecserélve. A gép is kb 1-2hónapos, énis elõbb gépet vettem volna és utána a többi

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A 4870 X2 1 db kártya, és 2GB DDR5 RAM-mal van szerelve, itt ül mellettem a gépben, merhogy LAN-olunk minnyá. :) Fú, akkor az én procim 14,4 GHz-es? :D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
szerintem a 10 ghz-t úgy érti, hogy 4 mag * 2.5 ghz/mag, ami viszont már bõven elképzelhetõ érték...

ezt így most én sem értem, hogy miért spórol a monitoron, amikor egy ilyen videókarija van? nem fogja tudni kihasználni, hogy szép képe van, ha sz*r a monitora...Dell SP2009W, vagy még inkább 2408WFP, ez már full HD...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

ööö 4magos 10gigaherces proci, ATI HD 4870 x2 es kártya a kettõ együtt talán 1 gigás, és 4giga ram. Igen elég kocka a srác:D:D

ezt néztük ki: Samsung 2233BW

1) nincs 10ghz-es processzor. még tuninggal sem elérhetõ. ne bezsélj hülyeséget
2) tegyük fel van 4870x2-je, de normális monitorra nincs pénze? hagyjuk már. 100 ezer alatt csak f*st lehet venni, nem monitort.

DVI kimenet
Úristen! Mennyibe fájt ez Neki?
Másik: honnan van Neki 10Ghz-s processzora?????
Az egyik távoli haverom azt mondta tavaly, hogy az egyik haverjának meg már kb. 2 éve nem volt kikapcsolva a gépe(állandóan tölt le)...azért az durva! meg állítólag paranoiás, és ilyen ujjlenyomat leolvasót rakott/fog rakni a szobájára... ez már tényleg durva!

nem kell messzire menni, az én 2 gépem csak akkor szokott újraindulni, ha a windows olyan frissítést tölt le, ami miatt muszáj neki újraindulni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
a monitor nem kidobja a képet, hanem kapja, ezért oda még mindig DVI bemenet kell..;)

én 22esbõl ilyet láttam havernál tegnap:

http://pc88.hu/monitor/22/lg/w2252v-pf

van rajta HDMI, szóval konzol meg mindenféle egyéb is mehet rá, meg HDCP, szóval ha olyan a videókarija (ezt nem vágom fejbõl..), akkor majd tud rajta szépen bluray filmeket nézni...ja, és 2 ms válaszidõ...én most õt venném, ha egyszerûbb 22"-ost vennék.;)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

ööö 4magos 10gigaherces proci, ATI HD 4870 x2 es kártya a kettõ együtt talán 1 gigás, és 4giga ram. Igen elég kocka a srác:D:D

DVI kimenet
Úristen! Mennyibe fájt ez Neki?
Másik: honnan van Neki 10Ghz-s processzora?????
Az egyik távoli haverom azt mondta tavaly, hogy az egyik haverjának meg már kb. 2 éve nem volt kikapcsolva a gépe(állandóan tölt le)...azért az durva! meg állítólag paranoiás, és ilyen ujjlenyomat leolvasót rakott/fog rakni a szobájára... ez már tényleg durva!

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
huu elfelejtettem erre járni:D

...

DVI kimenetre figyelj oda. valami jó márkájút válassz, Asus, Acer, LG, NEC, Fujitsu-siemens, Dell, HP, philips, Viewsonic

A DVI kimenet az mi?:D amivel a géphez van kötve?

az meg semmit nem jelent hogy új, attól meg lehet gyengus sajna ;)

ha kb tudnal egy konfigot mondani, lehet meg tudnank mondani, hogy inkabb kisebb vagy nagyobb monitor valo hozza.

ezt néztük ki: Samsung 2233BW

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hol érdemes konzolt venni, ahol gond nélkül kezelik a garit?

xbox, akár melegedõs... csak nem akarok szívni vele.

média? 576? vagy hol nem szabad?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem 110k-t eszik mindegy mennyi tab van megnyitva.

na jo nem, most megnyitottam 12-t es felment 160-ra.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Jepp, telepakolva mindennel, oan 70 körül kér, de az 5 DTA manager kicsit megdobta a fogyasztását. Ahogy végeztek, vissza is állt 65-70 MB-ra.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A "gazdaságos", "kis étvágyú", "karcsú" 3.0-s Firefox memóriafogyasztása, ha használja is az ember...

és ha csak egy firefox fut sok tabbal?
nálam az iron 3-4 tabbal 35-40 megát eszik. a firefox meg 70 körül. de semmiképpen nem 1000....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
szép felbontás:p
nem 1 ablakos módban is ennyit eszik? nekem 300 fölé nem szokott menni, pedig elég sok fül van egyszerre megnyitva általában. igaz nem is mondanám már gyorsnak...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A "gazdaságos", "kis étvágyú", "karcsú" 3.0-s Firefox memóriafogyasztása, ha használja is az ember...