Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A Joomla egy oan keretrendszer, ingyenes portálszerkezet, amirõl a második pontban írtam.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
OK, kösz szépen! Még annyi, hogy találtam ilyet, hogy Joomla, az micsoda?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Hát, ez így lehet, hogy reménytelen lesz, de azt az index.html-t vagy .php-t hogy kell?

Ja, így nem fog menni.
Regisztrálj a Gmailen, majd:
http://sites.google.com (mint ahogy elõttem is írták...)
"In idem flumen bis non descendimus"

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Mármint feltölteni vagy elkészíteni? :) Elkészíteni többféleképp tudod.

Vannak olyan tárhelyszolgáltatók, akik a tárhelyhez biztosítanak ún. sitebuilder vagy hasonló elnevezésû alkalmazást, ahol egy GUI-n keresztül egérkével összelegózhatod a tartalmakat, képeket, szövegdobozokat, linkeket, listákat, bármit. A képeket, állományokat csak fel kell tölteni az alkalmazás által biztosított helyen, és ebbõl õ elkészíti a html, illetve php, stb. kódot, elrendezgeti az állományokat a tárhelyen, a hivatkozásokat, stb.

Vannak aztán komplett portál szoftverek, köztük rengeteg ingyenes, ott az adott program alakítja ki az oldal dizájnját, lehetõségeit, karakterét, stb. Ebben az esetben egy admin felületen keresztül belépve tudsz a portálra anyagokat feltölteni, vagy, ha a tárhelyhez tartozik FTP elérés, akkor az ily módon feltöltött állományok URL-jét tudod megadni, menüket, aloldalakat létrehozni, módosítani, bármi. Ez jól hangzik, de, ha a tárhelyszolgáltatód nem rendelkezik beépített install felülettel (általában control panel néven fut), akkor meg kell nézni, hogy mien webszerver progi fut náluk, és mien alkalmazások támogatottak. (Pl. ingyenes tárhelyeken helybõl egy csomó korlátba ütközöl, egy rakás állományt nem futtathatsz a webszerveren, ráadásul erõsen korlátozott a kompatibilitásuk is az újabb PHP verziókkal.) Szal ien esetben általában magadnak kell felcsorgatnod a portál telepítõjét, és azt a webszerveren kibontani, majd telepíteni, amire ingyenes szolgáltatás esetében nem lesz jogosultságod.

Van aztán az, hogy nekiülsz egy jóképû jegyzettömbnek (notepad.exe), és elkezdesz html kódot írni, php részletekkel, esetleg némi java-val fûszerezve, majd az így készült állományt, a felhasznált, meghivatkozott anyagokkal együtt feltöltöd a tárhyelyre, és a kezdõlapot készre faragod. (Ezt nem javaslom. :D)

A trifó által említett gugli oldalakat nézted már? Javasolt lehet, azt írják, kezdõknek is megfelel. Én nem néztem, mert a gugli az gonosz órjás, nem támogatom. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Hát, ez így lehet, hogy reménytelen lesz, de azt az index.html-t vagy .php-t hogy kell?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Tam: elsõ körön szedd ki a CMOS elemét, majd próba. Ha semmi, akkor kapj ki mindent, csak a CPU maradjon. Bekapcsolod, elindul a POST, és csipognia kell a RAM hiánya miatt. Ha nem csipog, akkor proci, vagy lap.

Bloke: mit szeretnél frissíteni, és hogyan? Az adott lapon gondolom van vmi statikus html tartalom. Készítettél új index.html-t, vagy index.php-t, stb-t, a megfelelõ állományokkal, tartalommal, könyvtárakkal, és ezeket szeretnéd FTP-n keresztül feltölteni a tárhelyre? Az FTP-t természetesen engedélyezned kell a tûzfalon, de, ha nagyon belegabalyodsz a biztonsági házirendekbe, akkor a feltöltés idejére lõdd le a tûzfalat, és annyi.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Az elõbbi honlapos kérdésemre visszatérve: igazából nem is nekem kéne, hanem anyámnak és kiderült, hogy van neki uw.hu lapja. Megpróbáltam frissíteni (ismétlem tök hülye vagyok hozzá). Azt írták, hogy totalcommanderrel érdemes. Odáig eljurottam, hogy sikerül kapcsolódnom, de azt hiszem, hogy a tûzfal valamiért nem engedi a hozzáférést. Valami tipp, hogy mit kell tenni?

Elég fontos volna.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Táp? Az is csinálhat ilyet, ha nem túl stabil a lejövõ feszültség...

nekem ugyanez volt a gondom, tápcsere megoldotta (melegen nem lehetett restartolni)

várj vele 1 órát amig kihül
ha beindul, tuti a táp

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Táp? Az is csinálhat ilyet, ha nem túl stabil a lejövõ feszültség...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

meghalalozott a pc-m. :(

ment egesz delutan, kozben boltban voltam, tvztem, vacsoraztam. filmnezes kozben [reklam] odaultem ele, hogy ranezzek a netre, de nem volt kurzor. aztan vettem eszre hogy le van fagyva a gep. fel oraval azelott meg vidaman neteztem stb.

akkor poweroff - reboot, birta vagy fel percig asztalon, aztan megallt a kurzor, es nem reagalt az egermozgasra. meg ugy semmi masra sem. akkor ismet poweroff, azota be se bootol. probaltam cirmos cleart, kivettem a ramokat, levettem a meghajtokat, stb.

amikor bekapcsolom a gepet, porog a lemez, mennek a ventik, dvd-n villog a led, de a monitor fel sem eled standby-bol

tippek?

nem akarlak elkeseríteni, de nekem akkor volt ez, amikor meghalt a procim. P4 3,0GHz dual core-os volt a kicsike. de lehet, hogy az alaplapod. vagy csak a bios. vagy videokari. a legegyszerûbb, ha elviszed szakihoz.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
meghalalozott a pc-m. :(

ment egesz delutan, kozben boltban voltam, tvztem, vacsoraztam. filmnezes kozben [reklam] odaultem ele, hogy ranezzek a netre, de nem volt kurzor. aztan vettem eszre hogy le van fagyva a gep. fel oraval azelott meg vidaman neteztem stb.

akkor poweroff - reboot, birta vagy fel percig asztalon, aztan megallt a kurzor, es nem reagalt az egermozgasra. meg ugy semmi masra sem. akkor ismet poweroff, azota be se bootol. probaltam cirmos cleart, kivettem a ramokat, levettem a meghajtokat, stb.

amikor bekapcsolom a gepet, porog a lemez, mennek a ventik, dvd-n villog a led, de a monitor fel sem eled standby-bol

tippek?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Pite, Thy a pda-jához akarta a meglévõ billentyûzetét kapcsolni ;)
Én mondjuk alapból nem szeretem a kis enter gombos pc bill.-eket :)

Afölött elsiklottam :D
Az international english/magyar kispztásban normál entere van különben kiesett volna :D

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Pite, Thy a pda-jához akarta a meglévõ billentyûzetét kapcsolni ;)
Én mondjuk alapból nem szeretem a kis enter gombos pc bill.-eket :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Az elõbbi honlapos kérdésemre visszatérve: igazából nem is nekem kéne, hanem anyámnak és kiderült, hogy van neki uw.hu lapja. Megpróbáltam frissíteni (ismétlem tök hülye vagyok hozzá). Azt írták, hogy totalcommanderrel érdemes. Odáig eljurottam, hogy sikerül kapcsolódnom, de azt hiszem, hogy a tûzfal valamiért nem engedi a hozzáférést. Valami tipp, hogy mit kell tenni?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Samsung vagy WD merevlemez?
WD annyival megbízhatóbb?

(személy szerint Samsunggal még nem volt gondom semmilyen formában)

Illetve jól tudom, hogy a SATAII mûködik SATA vezérlõvel is?

WD RE vinyót vennék vagy segatebõl 1 lemezest.
RE pár ezresel drágábbb, de megíbzahtóbb és 5 év garis - és általábanhalkabb és hûsebb is kicsit mint az átlag vinyók/nem RE vinyók. Prohardveren találsz róluk tesztet...

thommey, Chicony KB0503
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Halk, olcsó, jó minõségû billt keresetem, elég sokat kipróbáltam, ez jött be legobban 3K alatt.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
bloke: google sites?

--Trifo

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Lehet, hogy nagyon naiv vagyok, de szertnék saját honlapot készíteni, tökéletes számítástechnikai analfabétaként. Van erre lehetõség? (olyat szeretnék, ami teljesen ingyenes és nem extra.hu vagy hasonló)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
ÉN már akkor kinéztem magamnak a stowaway-t, mikor még 2x ennyibe került. :) Azóta már pdá-m sincs...

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Nem.
A támogatott oprendszerek
Windows XPx64, XP, 2000, Me, 98SE

Ha lenne pda-m és külsõ billentyûzetet akarnék használni akkor:
Stowaway

Ez zsír kis bill, de a bajom az, hogy pont 20000-el többe kerül, mint ami nekem van:D De az meg akkor sajna nem fog mûködni:(

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 hozzászólás

Illetve jól tudom, hogy a SATAII mûködik SATA vezérlõvel is?

Jól.