Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Írta 2009. február 03. - 14:28
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2009. február 03. - 14:24
Írta 2009. február 03. - 14:23
Ja, így nem fog menni.Hát, ez így lehet, hogy reménytelen lesz, de azt az index.html-t vagy .php-t hogy kell?
Regisztrálj a Gmailen, majd:
http://sites.google.com (mint ahogy elõttem is írták...)
Írta 2009. február 03. - 14:20
Vannak olyan tárhelyszolgáltatók, akik a tárhelyhez biztosítanak ún. sitebuilder vagy hasonló elnevezésû alkalmazást, ahol egy GUI-n keresztül egérkével összelegózhatod a tartalmakat, képeket, szövegdobozokat, linkeket, listákat, bármit. A képeket, állományokat csak fel kell tölteni az alkalmazás által biztosított helyen, és ebbõl õ elkészíti a html, illetve php, stb. kódot, elrendezgeti az állományokat a tárhelyen, a hivatkozásokat, stb.
Vannak aztán komplett portál szoftverek, köztük rengeteg ingyenes, ott az adott program alakítja ki az oldal dizájnját, lehetõségeit, karakterét, stb. Ebben az esetben egy admin felületen keresztül belépve tudsz a portálra anyagokat feltölteni, vagy, ha a tárhelyhez tartozik FTP elérés, akkor az ily módon feltöltött állományok URL-jét tudod megadni, menüket, aloldalakat létrehozni, módosítani, bármi. Ez jól hangzik, de, ha a tárhelyszolgáltatód nem rendelkezik beépített install felülettel (általában control panel néven fut), akkor meg kell nézni, hogy mien webszerver progi fut náluk, és mien alkalmazások támogatottak. (Pl. ingyenes tárhelyeken helybõl egy csomó korlátba ütközöl, egy rakás állományt nem futtathatsz a webszerveren, ráadásul erõsen korlátozott a kompatibilitásuk is az újabb PHP verziókkal.) Szal ien esetben általában magadnak kell felcsorgatnod a portál telepítõjét, és azt a webszerveren kibontani, majd telepíteni, amire ingyenes szolgáltatás esetében nem lesz jogosultságod.
Van aztán az, hogy nekiülsz egy jóképû jegyzettömbnek (notepad.exe), és elkezdesz html kódot írni, php részletekkel, esetleg némi java-val fûszerezve, majd az így készült állományt, a felhasznált, meghivatkozott anyagokkal együtt feltöltöd a tárhyelyre, és a kezdõlapot készre faragod. (Ezt nem javaslom. )
A trifó által említett gugli oldalakat nézted már? Javasolt lehet, azt írják, kezdõknek is megfelel. Én nem néztem, mert a gugli az gonosz órjás, nem támogatom.
Írta 2009. február 03. - 14:07
Írta 2009. február 03. - 13:44
Bloke: mit szeretnél frissíteni, és hogyan? Az adott lapon gondolom van vmi statikus html tartalom. Készítettél új index.html-t, vagy index.php-t, stb-t, a megfelelõ állományokkal, tartalommal, könyvtárakkal, és ezeket szeretnéd FTP-n keresztül feltölteni a tárhelyre? Az FTP-t természetesen engedélyezned kell a tûzfalon, de, ha nagyon belegabalyodsz a biztonsági házirendekbe, akkor a feltöltés idejére lõdd le a tûzfalat, és annyi.
Írta 2009. február 03. - 11:43
Az elõbbi honlapos kérdésemre visszatérve: igazából nem is nekem kéne, hanem anyámnak és kiderült, hogy van neki uw.hu lapja. Megpróbáltam frissíteni (ismétlem tök hülye vagyok hozzá). Azt írták, hogy totalcommanderrel érdemes. Odáig eljurottam, hogy sikerül kapcsolódnom, de azt hiszem, hogy a tûzfal valamiért nem engedi a hozzáférést. Valami tipp, hogy mit kell tenni?
Elég fontos volna.
Írta 2009. február 03. - 02:34
Táp? Az is csinálhat ilyet, ha nem túl stabil a lejövõ feszültség...
nekem ugyanez volt a gondom, tápcsere megoldotta (melegen nem lehetett restartolni)
várj vele 1 órát amig kihül
ha beindul, tuti a táp
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2009. február 03. - 01:49
Írta 2009. február 03. - 01:49
nem akarlak elkeseríteni, de nekem akkor volt ez, amikor meghalt a procim. P4 3,0GHz dual core-os volt a kicsike. de lehet, hogy az alaplapod. vagy csak a bios. vagy videokari. a legegyszerûbb, ha elviszed szakihoz.meghalalozott a pc-m.
ment egesz delutan, kozben boltban voltam, tvztem, vacsoraztam. filmnezes kozben [reklam] odaultem ele, hogy ranezzek a netre, de nem volt kurzor. aztan vettem eszre hogy le van fagyva a gep. fel oraval azelott meg vidaman neteztem stb.
akkor poweroff - reboot, birta vagy fel percig asztalon, aztan megallt a kurzor, es nem reagalt az egermozgasra. meg ugy semmi masra sem. akkor ismet poweroff, azota be se bootol. probaltam cirmos cleart, kivettem a ramokat, levettem a meghajtokat, stb.
amikor bekapcsolom a gepet, porog a lemez, mennek a ventik, dvd-n villog a led, de a monitor fel sem eled standby-bol
tippek?
Írta 2009. február 03. - 01:26
ment egesz delutan, kozben boltban voltam, tvztem, vacsoraztam. filmnezes kozben [reklam] odaultem ele, hogy ranezzek a netre, de nem volt kurzor. aztan vettem eszre hogy le van fagyva a gep. fel oraval azelott meg vidaman neteztem stb.
akkor poweroff - reboot, birta vagy fel percig asztalon, aztan megallt a kurzor, es nem reagalt az egermozgasra. meg ugy semmi masra sem. akkor ismet poweroff, azota be se bootol. probaltam cirmos cleart, kivettem a ramokat, levettem a meghajtokat, stb.
amikor bekapcsolom a gepet, porog a lemez, mennek a ventik, dvd-n villog a led, de a monitor fel sem eled standby-bol
tippek?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. február 02. - 20:41
Pite, Thy a pda-jához akarta a meglévõ billentyûzetét kapcsolni
Én mondjuk alapból nem szeretem a kis enter gombos pc bill.-eket
Afölött elsiklottam
Az international english/magyar kispztásban normál entere van különben kiesett volna
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2009. február 02. - 20:37
Én mondjuk alapból nem szeretem a kis enter gombos pc bill.-eket
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2009. február 02. - 20:34
Írta 2009. február 02. - 19:10
Samsung vagy WD merevlemez?
WD annyival megbízhatóbb?
(személy szerint Samsunggal még nem volt gondom semmilyen formában)
Illetve jól tudom, hogy a SATAII mûködik SATA vezérlõvel is?
WD RE vinyót vennék vagy segatebõl 1 lemezest.
RE pár ezresel drágábbb, de megíbzahtóbb és 5 év garis - és általábanhalkabb és hûsebb is kicsit mint az átlag vinyók/nem RE vinyók. Prohardveren találsz róluk tesztet...
thommey, Chicony KB0503
Halk, olcsó, jó minõségû billt keresetem, elég sokat kipróbáltam, ez jött be legobban 3K alatt.
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2009. február 02. - 16:11
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2009. február 02. - 16:02
Írta 2009. február 02. - 13:34
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy