Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

Olyat lehet valahogyan, hogy egy videoból kiszûrni a szélzajt? Biztos vagyok benne, hogy lehet, de valamiféle otthon is kivitelezhetõ megoldás kéne persze. :)

Csak a pontosság kedvéért: a videóban nincs szélzaj, csak az audioban. ;)

http://www.google.hu...G=Keresés&meta=
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Zap: Biztonságban ott van mint a sima R0 kb. Persze hogy jobb, én is már 4-5 éve azt használok mert a vinyó limitál minket mindenben jó ideje.

MSN elmegy elvileg ilyen kapcsolatokon is, lehet port baj van; lehet a kliensed háklis. Ha a kliensed javítás funkcióval sem üzemel keress elöbb egy alternatív progit - vagy rövidebb idõre e-messenger.net.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

schnellthomas

schnellthomas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.671 hozzászólás
valaki tudna segíteni?
msn miért nem szereti a mobilnetet(web'n'walk)
és orvosolható-e hogy mûködjék az msn?!
"Hogy soha többet ne fordulhasson elõ veled,hogy egy kapcsolatban elfogy a színes ceruzád! ":)

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás

Okés hogy 4 helyett 2 vinyóval is tudsz 10et, de egyik vinyód ha meghal olykor így is szeva - KamuRaidnek hívnám.

Nekem úgy van, hogy két 320as vinyó, 100 tükrözve, a maradék (440) csíkozva. A sebességkülönbség szembetûnõ a csíkozottakon a sima vinyómhoz képest.
Azt mondod, ha meghal az egyik, akkor ugorhat a tükrözött rész is? Erre nincs semmi tapasztalatom, de nem lenne jó. Tükrözzem azt a 100ast még egy különállóra is valahogy?

Plusz intelnél a köcsög lapgyártók csak a középkategóriától rakják rá a normális chisetet.

Igen, de az egész azért merült fel, mert P45DS3 lap lett ajánlva, amire mondtam, hogy esetleg akkor DS3R, ami alig drágább és tud ilyet is.

Aktuális civil

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás

exxpert: Verd le rajtuk, a videókártyához járt átalakító. Ha Egom fele jársz adok hármat ingyé :)

Nem lehet, "ajándék" volt ismerõstõl. ;)

imi72: köszönöm

[highlight] The bike way of life [/highlight]

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Olee: Notit felejtsd el. Nem olyan gyorsak, nem oylan megbízhatók és rohad kényelmetlenek. Bármi romlik el benne 100 rongy. Zaj/tartósság/egyéb extraigények vannak?

Zap: És a marketingbõl visszaesünk a földre... ugyanis szép a matrix (gyk az) egyedül a 0+1 nem csökkent a sebességen ha tükrözöd is (a sebességnövelõsök közül) annyit meg nem ér. De két kicsi raid0ba egy harmadikkal backupnak már ajánlott! Okés hogy 4 helyett 2 vinyóval is tudsz 10et, de egyik vinyód ha meghal olykor így is szeva - KamuRaidnek hívnám.

Plusz intelnél a köcsög lapgyártók csak a középkategóriától rakják rá a normális chisetet. Hogy az intel vagy a lapgyártóktól szemetebb húzás az jó kérdés. ICH9 -ICH10 sima nem tud raidet egyáltalán, a külsõ vezérlõ amin a pata is van azok tud.

exxpert: Verd le rajtuk, a videókártyához járt átalakító. Ha Egom fele jársz adok hármat ingyé :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
es ez a RAID intel matrix moka barmilyen vinyoval megy? mert akkor lehet veszek egy tesot a hitachi melle meg egy uj alaplapot
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
van átalakító rá: http://www.ebolt.hu/..._DVIM_VGAF.html

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Új gépet vettem, és kiderült, hogy dvi-s a monitorcsatlakozója. Az én monitorom az viszont a hagyományos csatlakozós. Ilyenkor mi a teendõ? Új kábelt kell vennem vagy csak valami átalakítót?

[highlight] The bike way of life [/highlight]

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Valaki tud segíteni youtube-ban?

Mekkora a legnagyobb felbontású kép amit fel lehet tölteni?
Milyen hosszú lehet?
Hol találom ezen az infókat?
Ha van jobb ami többet tud, mint õk akkor az hol van mi az?
Köszi!

Ride everywhere.

.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Olyat lehet valahogyan, hogy egy videoból kiszûrni a szélzajt? Biztos vagyok benne, hogy lehet, de valamiféle otthon is kivitelezhetõ megoldás kéne persze. :)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Igen, ez tökéletes ábra: szerintem egy átlag felhasználó -játékra is használt- gépén ennek a RAID felosztásnak van elsõként létjogosultsága. De ezekszerint akkor nem nevezték el raid 23nak, se 42nek. :)

Aktuális civil

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Az Intel Matrix-nak az a lényege, hogy több, eltérõ RAID tömböt tudsz kezelni adott HDD-n belül, vagy HDD-k között, tehát egy 4 lemezes konfigon csinálsz egy 1-est, meg egy 10-es tömböt.

Így meg mondjuk egy 1-es és egy 0-s tömböt pl.:

Posted Image

Érdekesség, hogy az ICH10-ban nincs natív RAID támogatás, de az Intel Matrix-ot tudja, tehát a feltelepített managerrel tudni fogja a RAID 0/1/5/10-et is szoftveresen.

RAID-rõl bõvebben, ha vkit érdekel.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
És ha jól tudom az ICH10R, amelyik tudja az intel matrixot, ami számban nem tudom hogy van kifejezve, sztem sehogy...

Aktuális civil

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Annyival egészíteném ki, bár Oleenak nem fog tetszeni :D, hogy a P35-ösök SB-je ugye ICH9 és ICH9R (meg persze ICH9DH, de az most mindegy), ezek közül mindkettõ tud RAID-et, de míg a sima csak RAID 0/1-et tud, addig az ICH9R 0/1/5/10-et. Az érdekesség a P45-ösök SB-jénél jön, mivel ott is van ICH10 meg ICH10R, csakhogy ott a sima nem tud RAID funkciókat kezelni, míg az R végzõdésû déli híd tolja a 0/1/5/10-et.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás

Õõõõ, ezt nekem írtad? :D
Kb. semmit nem értek belõle. :D

Hehe, na igen. Pedig próbáltam elmagyarázni. :) Akkor bõvebben:
RAID azt jelenti, hogy több, ugyanolyan merevlemezt kapcsolsz össze eggyé. Ennek két fõ módozata van, két külön elõnnyel:
1. Tükrözi a vezérlõ õket, azaz mindkettõn ugyanaz van: azért jó, mert ha az egyik behal, akkor a másikon is ott az adat. Felhasználóként semmit nem veszel észre belõle, csak annyit, hogy 2 merevlemezt vettél egy helyett.
2. Egy filet eloszt a vezérlõ a két lemezen, egyik fele itt, másik ott: ettõl jelentõsen javul az írási olvasási sebesség. Felhasználóként ezt veszed észre belõle, meg megint 2 lemezt vettél. Ha az egyik lemez elszáll, elszáll az adat is, szóval kisebb biztonsággal fizetsz a sebességért (ami pedig játszásnál nagyon jól tud jönni).

Matrix Raid: Intel cég újítása, mely lehetõvé teszi, hogy egy lemezpároson ne csak egyikféle, hanem mindkét féle RAID használható legyen. Így lehet egy biztonságos partíciód, meg egy gyors.

Ehhez olyan alaplap kell, aminek a chipsetje támogatja ezeket: Ezek a Gigabyteból, amit a Jorus ajánlott a DS3R jelzésûek (R, mint RAID), meg nyilván 2 ugyanolyan merevlemez.

Aktuális civil

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
A napokban sikerült megölnöm a notebook-om alaplapját.
De mielõtt végleg lemondok róla gondoltam egy próbát megér és utánanézek használtan mennyiért találnék hozzá alaplapot.

A kérdésem elõször is az, hogy egy 2006-os középkategóriás noti alaplapja használtan ma mennyiért megy a piacon. Nyilván nem kell pontos ár, csak úgy nagyságrendileg kb., h tudjam egyáltalán megéri-e foglalkozni vele...

Másik pedig, hogy egy Fujitsu-Siemens notiról lenne szó és nekem az a gyanúm, hogy a gyártó egy modellcsaládon belül azonos alaplapot használ, csak esetleg apróbb hardveres eltérések vannak (nagyobb vinyó, több memória, ilyesmik). Ezt jól gondolom? Mert esetemben egy Li 1720-as típusszámú géprõl van szó, de ezesetben elegendõ lenne ha bármilyen 2006-os Li-s alaplaot találok, nem?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem is egy kis segítségre lenne szükségem.
Egy laptopot szeretnék venni, fõleg netezésre használnám, semmi extrára nincs szükségem, nincsenek nagy igényeim, elég ha a word, excel powerpoint megy rajta és nem árt ha van benne egy dvd író. Mit érdemes vennem?

A sebesség mindent megold.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

Én Jorci tökéletesen összerakott listáihoz egy kiegészítést tennék:
Ha már P45ös lap, akkor DS3R, és 2x320 Samsung F1 Spinpoint winyó Intel Matrix Raidben. Ezzel megoldható, hogy a tárhelyed egyik része tükrözve legyen, így biztonságos adattárolást tesz lehetõvé, másik fele meg gyors lesz, mint a öö, nagyon.

Egyébként meg stratégiából mostanában tényleg nincs semmi jó.

Õõõõ, ezt nekem írtad? :D
Kb. semmit nem értek belõle. :D
Olvastad, hogy Jorus hogyan fogalmaz? Na úgy értem. :D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Idén lesz újabb Company of Heroes kiegészítõ meg talán az új Warhammer 40k RTS is kijön.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.