Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

van az otthoni gépen egy progim, amit erre írtak, ha hazamentem megkeresem neked és felteszem valahova (ha még aktuális :) )

próbálkoztam anno wincmd pluginnel is, de ez volt az egyetlen ami úgy-ahogy mûködött

Nagyon megköszönném:)

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
Maga a matrica nem elég a win eredetiségének igazolásához, kell számla is. Ha apukád melóhelyi gépe volt és megvehette, akkor nem biztos, hogy eladták vele a liszenszt is. Sõt nem is biztos, hogy azzal a liszensszel vették aminek a matricája rajta van :) Elég sok konstrukcióban lehet win-t venni, nagyobb cégek ritkán vesznek egyesével.
BME-n úgyis beszerezheted gyakorlatilag az összes M$ cuccot legálisan, msdnaa liszenszelés keretében. Addig bírd ki vhogy;)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

Na ezért mennyien ki fogtok röhögni:D
Egy Ipodot, ha összedugok egy laptoppal, akkor le tudom szedni róla a zenéket?
Vagy azt csak az Itunes vagy mivel lehet? Látja háttértárként?

van az otthoni gépen egy progim, amit erre írtak, ha hazamentem megkeresem neked és felteszem valahova (ha még aktuális :) )

próbálkoztam anno wincmd pluginnel is, de ez volt az egyetlen ami úgy-ahogy mûködött

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
burce: igen, ezt is olvastam, de ez nekem nem járható út volt.:D

iljicS: miért nem jó kikapcsolni a SATA Enhancedet? igaz, azóta nem találtam jó SATA-drivert az XP-hez (jelenleg csak SP2 van rajta), így nem tudtam visszakapcsolni...

iljicS, AGA: igen, tudom. nekem is mindig felpörög a gép, ha ráküldök valami komolyabb munkát, a VGA-ról nem is beszélve játékok közben. a laptop is így csinálja, az Office XP meg ilyen egylemezes progik telepítésekor csak úgy pörögtek a ventik - be is fûtõtte hamar a szobám.:D de a BIOS-ban volt egy olyan beállítás, hogy ha AC-n van, akkor mindig mennek a ventik maxon.

kz: már megoldódott, de ahogy láttam, a legjárhatóbb út (a SATA Enhanced kikapcsolása után) az egy SD-kártya lett volna, nem a pendrive.:)

de akkor azt mondod, hogy ami van a gép alapján kis matrica és azon az XP serial, az nem jó? nem is fogadta el (XP SP1 lemez, nem OEM), úgyhogy szenvedek itt a RemoveWGA meg egyéb dolgokkal, hogy ne rinyáljon a windows...

más: tegnap megnéztem (amíg a laptop telepítette magát:D), mit tudnak a pendrivejaim. megdöbbentem.

régi Corsair Flash Voyager, 2 GB: ~26 megával olvas és ~6 megával ír.
új Flash Voyager, 4 GB: épphogy 13-15 mega olvasás, és alig 3-4 mega írás. (új chip, vagy micsoda?)

meg amúgy kellene egy 8 gigás pendrive, valami normális. OCZ ATV-t, Flash Voyager Minit, illetve a Sandisk driveokat néztem, ezek ph! szerint gyorsabbak, a kis Kingston meg átlagos. viszont találtam egy ilyet, hogy: PQI U339H

mit jelent az, hogy dual channeles? tényleg nagyon gyors lehet? az OCZ Rally2 Turbo is ilyen, de az nagyon drága...meg van egy ilyen, hogy Integral Mini, ez tetszik al egjobban, mivel kb. pont akkora, mint a V440-es egerem vevõje, és jól mutatna a laptop oldalán (alapvetõen ahhoz kellene), ki se kellene venni szállítás közben. csak félek nem elég gyors - nem mintha sietnék, de 7500 forintért már kapok OCZ-t vagy Corsairst vagy Sandisket...vagy A-Data PD18.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Dave, a pedrive lehet egy megoldás, vagy egy USB floppy kölcsönbe. Esetleg egy SP3-as OEM XP telepítõlemez, mert az menni fog a meglévõ sorozatszámmal.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
A normálisabb asztali gépek is ezt teszik. Az itthoni két nagygépben hallani ahogy nagyobb számításkor jobban pörögnek a ventik.

Ride everywhere.

.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Ami lényegesen jobb megoldás is, mint kikapcsolni a SATA Enhanched módot. Laptopok tudtommal automatán szabályozzák a ventiket, függetlenül attól, hogy milyen áramforrásról üzemelnek. Legalábbis én még nem láttam olyat ami nem így tett volna.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
3. Az XP telepítõbe integrálni. A prohardver fórumon részletes leírás van róla.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
közben megleltem én is a neten a megoldást. többféle verzió volt:

1. beadni neki F6-al a drivert - de nincs floppy. azt írták ,hogy van, akinek a memóriakártyolvasót is látja, vagy ha nem, akkor BIOS-ban át lehet állítani, hogy az legyen az A meghajtó.

2. vagy csak simán keresek valami SATA emulation vagy valami módot, és azt kikapcsolom. nálam ez a SATA enchanced volt, egyszerûen disabled-re állítva már települ is az XP.:)

amúgy hülyeség volt kikapcsolni azt, hogy amikor tápegységen van a gép, akkor ne pörögjön nonstop a ventillátor? nem melegszik, apu is ezt mondta, hogy ha asztalon vagy dokkolóban vagy sík felületen van, akkor majd szabályozza magát...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jaja, satas vinyo van a gepben, es azt az XP alapbol nem latja, szal a telepitesbe bele kell diffundalni a csatolojat neki
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Ha jól tudom, akkor a winyóhoz kell xp-s drivert keresni, mert az új csatolósakar már nem ismeri az xp,és beleintegrálni az xp telepítõbe. Valamelyik chipben ezt le is írták. Ha nem megy megkeresem. Bár az már nem legál windóz lesz:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
kaptam egy olyan laptopot ballagásra (apu régi gépe igazából, de zsír...T2500 2.0Ghz két mag, 1 giga ram, a másik 1 giga már megrendelve), hogy HP-Compaq nc6320.

akarok rá XP-t tolni (legális seriallal!, másolt OEM lemez, SP1), be is tölt a kis képernyõ, de azt mondja, hogy nincs bekapcsolt merevlemezes meghajtó a gépben, tehát nem tud telepíteni, mert nincs hova. esetleg valaki tudna segíteni, mit lehet ilyenkor tenni?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
thy: egy barátom megcsinálta valahogy ilyen sima háttértárasra, õ azt mondja most, hogy alapból csak a jegyzeteket meg minden mást látja az XP alapból, a zenéket meg a winamp felismeri. de zenét rárakni vagy leszedni csak iTunes.

USB-s töltõ: elvileg a töltõelektronika magában a lejátszóházban van (ugye li-ion akksi, mint mobilban, és oda kell egy ellenõrzõ pólus is, mert felrobbanhat, vagy mi...), az adapter igazából csak egy 230V~3.5V (3.54 volt, ha egzakt akarok lenni:D) trafó, meg egy egyenirányítás, meg egy USB-aljzat jól rákötve erre. nekem egy Hama készülékem van, egyszer leejtettem, széttört, megnéztem belülrõl: házilag is simán lehet csinálni olyan áramkört, csak kicsit nagyobban. eléggé alapszintû kondik meg diódák vannak benne, szóval szerintem nincs teljesen simítva a trafóból kijövõ AC...ez tönkreteheti az akku töltõelektronikáját és az akkut magát is, az tény. azért a gépek tápegységében elég komoly egyenirányítás van, ott szerintem a DC jel kicsit sem sinusos.

érdemesebb valami drágább töltõt választani, de nem a név miatt drágát...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Na ezért mennyien ki fogtok röhögni:D
Egy Ipodot, ha összedugok egy laptoppal, akkor le tudom szedni róla a zenéket?
Vagy azt csak az Itunes vagy mivel lehet? Látja háttértárként?

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Remek, kösz.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

Persze, én vettem valamelyik elektronikai gigaboltban még régebben (aztán kaptam még egyet a telefonomhoz, ami szintén usb-rõl tölt). Nem egy drámai összeg.

http://www.ebolt.hu/...USB_aljzat.html

Valami hasonlót keress.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

De külön beszerezhetõ? Egyébként egy Creative Zen Stone Plus-t néztem ki, de ha minden töltéshez számítógép kellene, akkor nekem jobb volna egy elemes típus.

Persze, én vettem valamelyik elektronikai gigaboltban még régebben (aztán kaptam még egyet a telefonomhoz, ami szintén usb-rõl tölt). Nem egy drámai összeg.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

De külön beszerezhetõ? Egyébként egy Creative Zen Stone Plus-t néztem ki, de ha minden töltéshez számítógép kellene, akkor nekem jobb volna egy elemes típus.

Valahol régen láttam, de már meg nem tudnám mondani hol. De vigyázni kell, azt mondták ezek az adapterek elvileg tönkre tudják benn tenni az akku-t, mert nem eredeti tartozék, de ez lehet csak "urban legend". Egyébként nekem Creative Zen Stone-om van, elég jó kis kütyüFeltöltött kép

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Vannak usb-s adapterek, azzal tudod tölteni hálózatról is, de azt nemfeltétlen adnak hozzá. Ink. MP4-eknél fordul elõ.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás

Azok az mp3 lejátszók, amelyeknek beépített akkuja van, csak számítógépen keresztül tölthetõk?

Vannak usb-s adapterek, azzal tudod tölteni hálózatról is, de azt nemfeltétlen adnak hozzá. Ink. MP4-eknél fordul elõ.