Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
dave: mondasz valamit :)

de most ki akarok probalni valami mas oprendszert. 4giga ramom van, de a 32bites xp-m ugye ennek csak toredeket latja. szoval

64bites xp [legvaloszinubb, van is itthon]
vista [mmmm... nem hiszem]
windows 7 [ha tudok szerezni valami mukodokepes verziot]

szal ha felrakom a 64es xp-t akkor lehet hogy kiderul hogy kaka, es ugysem akarom visszaghostolni. vagy nemtom

de mindenesetre ertem hogy mit beszelsz, csak eddig mindig lusta voltam ilyennel foglalkozni. es ejszakaba nyuloan telepitgettem :(

ja meg elobb meg ki kell irnom 56GB CSI-t dvd-re, mert sikerult a rendszerparticiomra letolteni :)

AGA: hanyszor mondjam meg el, hogy szamomra a linuksz nem alternativaja a windowsnak?:wallbange
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
És megint eszembejut, hogy nekemegy telepítés max 30 perc és minden benne van ami kell ;) virusok sem hatnak és a vinyómon is kihasználom az összes helyet, swap sincs és,,,Na jó elég ;)

CJ ne bízz annyira a nodban!
és nem ismétlem újra magamat!
VÍRUSOD VAN! (bazzz mintha nem írtam volna semmit)

Ride everywhere.

.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
CJ: én jól megcsinált, hosszú távon is mûködõ NOD32-t még nem láttam. igaz, avast! megy lassan 4 éve, zéró vírussal - ami volt, azt le is szedte, ha más nem, akkor bootolás elõtti szkenneléssel, amiért amúgy imádom a programot.:) fél évente egy bootlás elõtti scan, egy registry tisztítás meg egy alapos defrag (diskeeper!) és problémamentes a gép.

TC-bõl a legfrissebb verziónak már alapból is jó a felületet - nem szoktam sz*rozni skinezéssel, ha valami nem tetszik alapból, akkor nem használom, kivéve, ha tényleg nagyon magas használati értékû progi.

tam: hát látod, nekem ezért van a külsõ winyó (fõleg backup meg sorozatok-zenék-filmek) egyik partícióján csak 3 mappa:

Restore_C_pc1
Restore_C_pc2
Restore_c_noti

illetve ezeken belül még egy drivers_pc1/_pc2/_noti mappa az összes szükséges driverrel, és meghajtószoftverrel.;)

frissen telepített SP3 windows + alapszoftverek mindegyikben, driveimage xml 20 perc alatt visszaállítja. utána max fél óra alatt windows meg ha kell, egyéb update, és örülés.:) összesen nem foglal többet 21-22 gigánál többet. az az ~500 gigához képest nem sok, meg ennyit megér, hogy ne szopjak egy napig.:D

szóval jó telepítést, aztán ha úgy érzed, hogy az alap-xp kész (xp+updatek+szoftverek+állandó játékaid), akkor driveimagexml.;)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Hát nekem olyan, hogy valami 20 évre le van tudva a frissítése, mert megcsinálja.
Valami kocka csinálta. Vírusirtóm és keresõm NOD32, az is sok évre le van okézva, hogy frissítse magát, mindig ki is írja, hogy frissít.

A Live Messengerem pedig olyat csinál, hogy bejelentkezik, és lefagy.

Amíg nem voltam itthon el is b*szták a gépem... :(

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ujra kene huzni a windowsomat de nagyon nincs kedvem... :(
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

hop

hop

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

windózhiba :P :
1: Vírusod van.
2: memóriaprobléma a gpu-val
3: vírusod van
4 dll összebrutálkodás amibõl következik hogy ;)
5 vírusod van
6 registryhiba amibõl következik hogy :D
7 vírusod van.....

Elõször próbáld újratelepíteni, a tc-t. Fõleg, ha csak akkor jön elõ a problem, ha vele játszol..

Ha semmi javulás, és más proginál is van gond akkor, elõször bútkor egy efnyolc, és a legutolsóhelyes... opció, ha 'assem 'akkó bizony malacnáthás a géped, ne az istállóban netezz ;) és tolj végig egy friss víruskergetõt a gépen, lehetõleg ne azt amit jelenleg használsz...

Végsõ megoldás ;) keress pingvines oldalakat...

Ja igen, total commander helyett, próbálj ki más fejlettebb free cuccot, nekem pl bejött az unreal comander. kompetábelis a tc-vel..

+1

ráadásul crackelt tc-ben gyárilag benne a kórokozó :)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

Mi a baj, ha el akarom indítani az asztalról a TC-t, és eltûnik az összes parancsikon, és a tálca is, kb. 10 másodperc múlva visszajön, de a TC nem indul...
?

windózhiba :P :
1: Vírusod van.
2: memóriaprobléma a gpu-val
3: vírusod van
4 dll összebrutálkodás amibõl következik hogy ;)
5 vírusod van
6 registryhiba amibõl következik hogy :D
7 vírusod van.....

Elõször próbáld újratelepíteni, a tc-t. Fõleg, ha csak akkor jön elõ a problem, ha vele játszol..

Ha semmi javulás, és más proginál is van gond akkor, elõször bútkor egy efnyolc, és a legutolsóhelyes... opció, ha 'assem 'akkó bizony malacnáthás a géped, ne az istállóban netezz ;) és tolj végig egy friss víruskergetõt a gépen, lehetõleg ne azt amit jelenleg használsz...

Végsõ megoldás ;) keress pingvines oldalakat...

Ja igen, total commander helyett, próbálj ki más fejlettebb free cuccot, nekem pl bejött az unreal comander. kompetábelis a tc-vel..

Ride everywhere.

.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
en csakis AKG-t....

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Mi a baj, ha el akarom indítani az asztalról a TC-t, és eltûnik az összes parancsikon, és a tálca is, kb. 10 másodperc múlva visszajön, de a TC nem indul...
?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ezt a creative fatality-t nezem most, nem draga, es eleg babasan nez ki

Feltöltött kép

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Legújabban MX 95-ös Sennheisert használok, futás, zsákolás közben sem esik ki (bringázni nem bringázok fülessel).

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
pont ez az, hogy nem szoktam feltekerni soha...csak rácsíptetem a két fülest a kábelre, és összehajtom. de nem is ott tört meg soha a kábel, hanem mindig a csatlakozó után rögtön vagy 5 centin belül...fene se érti.

a nem szilikonos nekem is kiesik a fülembõl mozgás közben.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
A hány megával olvasható a minõség legegyszerûbb ellenõrzése. Ha átlagusernek nem tészta hogy évekig olvasható legyen amit írt és megbízható és nem helikopáter hangú írója legyen akkor nemszó'tam. :prosze:

Gondolom a kábelfeltekeréssel törik megy olyan sûrûn... Viszont a nem szilikonosok sokszor kiesnek tekerés/futás közben az ember fölébõl - persze embere válogatja de nekem a simák mindig kiestek. Fullyn mondjuk jóval tovább bírják :D

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
na ja, a Pio-t kihagytam.

a többi meg számomra valahogy nem tûnik fel, az a 7-8 mega helyett 15 meg végképp nem szokott izgatni...telepítésnél úgyis csinálok addig mást, amíg felmásol minden file-t, rippelni max. dvd-t szoktam, ott is ráérek...amíg egy dvd filmet lejátszik nekem bármilyen lemezrõl, normálisan megír bármilyen normális lemezt és nem hangos, addig nekem az az író jó író. tudom, gáz, hogy az átlagusernek fontos hétköznapi használati értéke alapján ítélek meg valamit, és nem az alapján, hogy 100 DVD-t 5.14 perccel gyorsabban rippel fel...:(

aki meg nagy iparban tolja, az meg úgyse a gyári fw-t hagyja benne, és nyilván tudja, mit vesz - ergo nem kérdezi meg, vagy ha igen, akkor sem egy kerékpáros fórumon, hogy milyen írót vegyen.;)

füles: a fülbedugós szilikonharagos az én fülembõl vagy kiesik, vagy fél óra után fáj tõle valami kis csont a fülemben.

a sima fülhallgatók nekem beváltak.

Sennheiserbõl 4 különfélém is volt egy év alatt, a 4-6ezres kategóriából - mindegyik kábele negyed év alatt megtört, pedig sose teszem olyan helyre a lejátszóm, ahol a csatlakozó után a kábel extrém szögben jön ki...tény, hogy szépen szóltak (vegyes zenei mûfajok mellett, metáltól az elektronikus zenékig minden)

az egy darab Sony is jól szuperált, de a kábele szintén megtört elég hamar, illetve kényelmetlen volt.

Koss-t és ilyesmiket nem próbáltam, nálam a felsõ határ fülhallgatónál jelenleg 3000 forint, inkább 2000-2500.

ami viszont bevált, az a panasonic 1800-2000 forintos modellje. sima szürke füles meg kábel, aranyozott csatlakozó, és szerintem jól szól (buszon meg utcán hallgatok olyan hangerõn zenét, hogy a környezetet is halljam, ha pl. jön egy kocsi vagy bringás...). olyan, mintha ilyen reflexcsöves mélynyomó lenne - ha befogom a hátulján a kis lyukat, akkor a mély hangok totál elmennek.:D illetve a fülhallgató része úgy van kialakítva, hogy a kábelhez (vagy akár egymáshoz) lehet õket csatolni, és így nem fog összegabalyodni a táskában/zsebben. én csak ajánlom, nem is drága, és már lassan egy éve nem tört meg a kábelje...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
úgy rémlik az asus a liteontól veszi az optikai meghajtóit egyébként... :chin: (Nem õ az eyetlen, de ezt kapni is itthon - nagy választékban.)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Köszi, rácok!
Eddig nekem is egy pio 109d volt az etalon, a nec szívat folyton. Megmondom õszintén, hogy sajnálok ennyi pénzt kiadni egy íróra... Kb 10 éve adtam ennyit ki ilyenre :D

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Én is belekarattyolok ;)
Tam kérdezett valamelyik nap fülesrõl a gameztopicban, Akkor is könig márka, és most is :) igaz skypeoláskor, meg gyilkolás közben ritkán izzadok.. ;)
A bedugós is emberfüggõ, számomra is elviselhetetlen, és 2 perc múlva kiesik a fülembõl..Kedves csak azt szereti.

író meg:
Van itthon egy Lg, ami kb fél év után úgy gondolta, hogy mostantól csak minuszos dvd-t fog írni.

Van itthon pár plextor, amik mindent írnak bármikor, az épphogynem kifagyott rendszer alól is végigperzselik a kereket, de lassabban olvasnak, és néha hangosak (fõleg a külsõ)

A munkahelyi samsunggal egyszer tudtam írni dvd-t, utána minden korongot elbasz*ott.

Fura, de a mindenki által szarnak mondott márkájú régi lite-on cd íróm volt a legjobb. Sosem rontott el semmit, de ez nem írt dvdt. Pedig százas, hogy mai napig használnám.

Úgyhogy szerintem is nézz szét más gyártók között. Nem feltétlen a legismertebbek a legjobbak!

Ride everywhere.

.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en is akartam irni hogy szerintem a pioneer irokat se kellene elfelejteni... nekem is az van, idestova mar 4 eve, es meg mindig kiralysagos. nem sata, meg biztos van nala gyorsabb es halkabb azota, de nem hiaba volt az egyik best buy amikor vettem. dvr-109d

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

TripleB: amióta DVD-író van a piacon, azóta asztali gépben én LG-t használok. egyszer romlott el a legelsõ (4x DVD+-R írás...:)) lézer fókuszálója, bevizsgálták 1 nap alatt a központban, másnap pedig mehettünk a legújabb típusú, 2x olyan gyors íróért.

aztán jómúltkor vettem egy Samsungot is egy másik gépbe (az már SATA-s): nekem lassabbnak tûnik és nagyon hangos is, pedig elvileg írási és olvasási sebességre ugyanazt tudják...egyedül a lightscribe miatt van még meg.:)

szóval szerintem LG, de érdemes teszteket olvasgatni - bár nagyon nem foghatsz mellé, ha márkásat veszel, azt gondolom: egy kutya mindegyik, apró eltérésekkel. kivéve Plextor, de az más árkategória.:(

Hmm, sütkérezek a hozzáértésben :-)
Szal Plextor már rég nem az a plextor amirõl a városi legendák szólnak. Igaz, LG sem, de mai napig berax neki egy sajtostallért, majd 10 perc után közli hogy az írás és az adatellenõrzés sikeres volt.

Normális lemezre normális íróval amit gyártok az minden normális olvasó 15Mb+al tudja olvasni, míg az utóbbi 4 lg által írt médiumot amit gyárottam közepes sebességen egyik olvasó sem tudta 7-8 megánál gyorsabban olvasni.

Persze van szórás is, különbözõ szériák is. Sajna a TSST meghajtók is a kerülendõ kategória már (Toshiba, Samsung) megbízhatóság szempontjából.
nagyjából Asus, Pio Nec; utóbbi kicsukva ha sokat olvasunk és/vagy rippelünk vele. Csendmániásoknak elöbbi kettõbõl vagy a gyárilag halkítással ellátott modellt vagy a 'tuning' fw-t kell keresni. (Nekem az XLA meghajtóm is és az asus olvasó is tudja alapból, korábbi pio-t megokosítottam hogy tudja.)

Lightscribe pedig nem kis fegyvertény megint egy író mellett, szintén ajánlott figyelembe venni. Külsõbe ezekbõl is ki lehet indulni, azokat nem ismerem - mármint a notis külsõket, a 5,25külsõsök becsomagolt asztali driveok.

off, dave, okvetlen reklámozni kell hogy milyen oprendszert telepítgetsz a gépekre?

SATA Enhanced? ot swappeztek vagy NCQ-ztok egyszerre nagyon sok írási folyamattal?

Agybadugós fülesek kültérre jók, és kb pont. Oda viszont eléggé, W810esét is ezért szeressük - beltéren meg az RP-F500at hogy rá tudom dugni.
Koss-t ha lehet élõben érdeme skipróbálni jellemzõen brutálisan mélyorintentáltak, így a zenék 90%át nem lehet élvezni rajta, hangosköny így megint gyanús hogy nem lesz az igazi...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

2 verzió van:
1: bazinagy "DJ fülhallgató". Én ezeket utálom, drágák és görgõzéshez sztem nem jók.
2: Szilikonharangos "in-ear" füles. Nekem ilyen van, kényelmes, nem nyom, nem meleg, nem mozdul el, az egyetlen fülhallgató amit elvilselek. Sejtelmem sincs, miért gyárt vagy használ bárki másfélét. Elég sok zajt kiszûr és mivel a hangot nem szanaszét szórja mint a legtöbb más fülhallgató hanem direkt be a fülbe, brutális az érzékelt hangereje.

Gyárt ilyet a Sony meg egy csomó más cég, pl. Sennheiser.

meg szerencse hogy gyartanak masfelet is, mert en az ilyen "agybadugos" fuleseket egyszeruen nem birom 4masodpercnel tovabb elviselni.

a sima fulbedugosok johetnek amiknek jol eltalat formaja van [az en fulemhez], azokkal orakat elvagyok, jatekhoz pedig a nagy ordas szivacsos verziot komalom.

csak arra probalok ramutatni, hogy ezek a fajtak sem mindenkinek valok

RAUH-Welt
B E G R I F F