Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

Rainmeter a neve, HUD.vision 2.2 skinnel.

letöltöttem, játszadozok vele egy ideje, de nem tudom a bõvítményeket berakni, ezer dolog de rákattintok és nem rakja ki az asztalra

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Beszívtam egy Trojan Kryptik.AFB dolgot, legfrissebb -legális- NOD 4.0.xxx nem tudja írtani, mert mûveleti memóriában van a drága, indítás csökkentett módban és úgy próbálkozzak?

Egyébként láma voltam, nem a vírusírtót telepítettem elõszõr, hanem mindenféle Piratebay-es cuccokat, így is jártam. :(

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
akkor hogy en is ertsem.
ez tulkepp egy mac fele ikonos talca
plusz vmi ilyen ize ami hatterkepbe integral dolgokat
pl naptar
/tobbi nem izgat mer bazmeg ora van a gepen idot latom ha kinezek az ablakon
proci adatok amugy se izgatnak/
es mindezt ugy, hogy nem tudom elpiszkalni egerkevel?

kis laptop!
msi wind 100 vagy vmi ujabb?
mas tipp?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Rainmeter a neve, HUD.vision 2.2 skinnel.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
es ott oldalt az a szupperszekszi naptar/playlist/cpu monitor stb az miazaz?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Nekem elég saláta rendszerem van/volt, bootoltam mindenrõl amirõl lehet (2 HDD partíció dual boot, 2-3 féle bootolható CD, 2-3 különbözõ pen drive...) egy idõ után egész érdekes dolgok történtek, néha megzavarodott a bios. Arról a pen drive-ról akart bootolni amit újraindítás elõtt kihúztam, vagy simán hibaüzenet nélkül elakadt, vagy sírt hogy ez meg az nem rendszerlemez, pedig ez meg az éppen hátrébb volt a bootsorrendben mint a HDD, amin volt rendszer.
Lényeg a lényeg, rendezd át a boot sorrendet és próbálgasd, nekem az mindig segített. Rakj a CD elé valami olyat ami nincs a gépben stb.
Ha van kéznél egy gyári XP boot CD, akkor nézd meg h arról hajlandó-e elindulni. Ha igen, akkor az nLite-os CD-vel van valami gikszer.

Végül úgy sikerült bootolnom, hogy a BIOS-ban bekapcsoltam azt a funkciót, hogy külön jelenítse meg az IDE csatornán lévõ eszközöket is a boot során, így az ATAPI CD-ROM átváltozott IDE:PIONEER stb.-re és így elindult róla a rendszer. Nade én mire erre rájöttem... :mad:

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
RK Launcher. A gyári izé, amiben ötvözték a quick launch-ot, meg a tálcát, meg a dock launckert az valami borzalom. Szerintem.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
olyan msi wind feleseget
10" korul
hurcolni suliba vonatra illetve otthonra masodik hirtelen internetes gepnek

windet latok ebayen 300$-bol hazaig jove

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Tommmas

Tommmas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
lor: mennyire kicsit keresel? .. én most ezt találtam a csajomnak végül: http://www.notebook....k-2230s-nn340es

jorus: a dock az gyári win7 vagy ilyen kiegészítõ basz?
/// Demalgon /// mert balul ütött be az élet, pedig jobbat vártam ///
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Brand new desktop with da Win7

Feltöltött kép

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
kis laptop vasarlas!

mit erdemes?

msi? lenovo?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

man sed ;)

Tudom, de kib.$*tt hosszúak a leírások és ilyesmi simán lehet h nincs is benne, mert "evidens" vagy simán kimaradt.

sed -f command_file

Danke.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
man sed ;)

sed -f command_file
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Szerintem a grep után a sed lesz a barátod a pipe-ban.

Próba: sed -e ’s/<[^>]*>//g’ foo.html

Köszi!

Utánatúrtam, találtam egy fejlettebb parancsot itt:
http://www.cs.utk.ed...d_tutorial.html

:top 
/<.*>/{ 
s/<[^<>]*>//g 
t top 
} 
/</{ 
        N 
        b top 
        }

Csak azt nem tudom, hogy egy ilyen többsoros parancsot hogy lehet megadni. Ubuntuban nyitok egy terminalt és...?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Erre varrjon nekem gombot valaki:

vettem egy új winyót (WD 1.0TB) és XP-t kéne tennem rá. Partícionálást megcsinálom (Partition Magic 8.0), a nem-rendszer partíciókra lementem az adataimat a régi winyókról, XP install CD-be nLite-al SP3 és Intel AHCI driver beleintegrál, reboot. AHCI bekapcs, boot sorrend 1. ATAPI CD/DVD, 2. winyó, F10, save, reboot. És semmi. Kipróbáltam 4 XP CD-vel (SP2 vs. SP3), AHCI és IDE módban is, nem hajlandó bootolni CD-rõl. Régi winyóról az XP gond nélkül indul, CD/DVD meghajtó természetesen mûködik hiba nélkül, az nLite által gyártott ISO-t bootolhatónak jelzi pl. az Imgburn. Ha XP alatt beteszem a CD-t akkor rögtön ugrik fel az XP telepítõje is, de bootolni nem hajlandó róla.

???

Nekem elég saláta rendszerem van/volt, bootoltam mindenrõl amirõl lehet (2 HDD partíció dual boot, 2-3 féle bootolható CD, 2-3 különbözõ pen drive...) egy idõ után egész érdekes dolgok történtek, néha megzavarodott a bios. Arról a pen drive-ról akart bootolni amit újraindítás elõtt kihúztam, vagy simán hibaüzenet nélkül elakadt, vagy sírt hogy ez meg az nem rendszerlemez, pedig ez meg az éppen hátrébb volt a bootsorrendben mint a HDD, amin volt rendszer.
Lényeg a lényeg, rendezd át a boot sorrendet és próbálgasd, nekem az mindig segített. Rakj a CD elé valami olyat ami nincs a gépben stb.
Ha van kéznél egy gyári XP boot CD, akkor nézd meg h arról hajlandó-e elindulni. Ha igen, akkor az nLite-os CD-vel van valami gikszer.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Ez lemaradt: ASUS P5Q Pro (legfrissebb BIOS), E8400 @ 3.6GHz (9*400), 2x1 GB Geil Black Dragon @ 1066MHz, Pioneer DVR-111D (IDE) és WD 1.0 TB Black Caviar SATA-II, a többi gondolom irreleváns.

Mer' egy állat vagyok !

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts

1 kis adatbányászat:
... Tud vki megoldást, amivel le lehet csupaszítani egy ekkora fájlt?

Szerintem a grep után a sed lesz a barátod a pipe-ban.

Próba: sed -e ’s/<[^>]*>//g’ foo.html
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Erre varrjon nekem gombot valaki:

vettem egy új winyót (WD 1.0TB) és XP-t kéne tennem rá. Partícionálást megcsinálom (Partition Magic 8.0), a nem-rendszer partíciókra lementem az adataimat a régi winyókról, XP install CD-be nLite-al SP3 és Intel AHCI driver beleintegrál, reboot. AHCI bekapcs, boot sorrend 1. ATAPI CD/DVD, 2. winyó, F10, save, reboot. És semmi. Kipróbáltam 4 XP CD-vel (SP2 vs. SP3), AHCI és IDE módban is, nem hajlandó bootolni CD-rõl. Régi winyóról az XP gond nélkül indul, CD/DVD meghajtó természetesen mûködik hiba nélkül, az nLite által gyártott ISO-t bootolhatónak jelzi pl. az Imgburn. Ha XP alatt beteszem a CD-t akkor rögtön ugrik fel az XP telepítõje is, de bootolni nem hajlandó róla.

???

Mer' egy állat vagyok !

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
1 kis adatbányászat:
van nekem 40,000 egyforma szerkezetû HTML (?) fájlom, amikbõl ki kéne túrni a releváns szövegrészeket. A terv az, hogy greppel kiemelem belõle azt, ami kell, csakhogy így, a HTML tagekkel együtt az egész cucc elég nehezen kezelhetõ. Jobb lenne elõbb megszabadulni a tagektõl, és csak a képernyõn megjelenõ szövegben turkálni greppel.

Webböngészõben meg a Total Commander Listerben jól jelenik meg a cucc, ha onnan ki tudnám másolni az egész szöveget mondjuk Notepadbe, akkor már benne lennék a tutiban... csak hiába fûzöm össze az összes fájlt egybe, kezelhetetlenül sok. 500 MB, lehet vagy 50 ezer képernyõoldal... Webböngészõ kiakad tõle, Listerrel talán több értelme van próbálkozni, de ebben se vagyok biztos.

Tud vki megoldást, amivel le lehet csupaszítani egy ekkora fájlt?

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

Ugynazt irta ki :( fuck
Valami egyéb ötlet?

akkor nem az a baj