Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Burce: tudtommal XP-nél csak ien kamu multi-user van, szal csak a Docs&Sets-en belül lehet elkülöníteni õket, egyébként mindenki lát mindent. XP-t nem javasolt így használni, ha vannak lámer júzerek.

De kellemetlen! :S

Hogy érdemes akkor egy (teljesen) outsider acc-ot csinálni egy XP-s gépre?

Pendrive-os külön OS?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en szivtam ubuntun a wifivel, de elvileg megy. nalam nem ment, raktam helyette xp-t.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
linuxosok: melyik az a disztribució, ami egy abszolúte linux-n00bnak is könnyen használható, és a következõket tudja: minél kevesebb helyet foglal, wifit támogat, lehet rajta netezni meg firefoxolni, és ami a legfontosabb: a BOINC, illetve a transmission gond nélkül fut rajta, meg valami VNC progi...

ubuntut ajánlották, jó az?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Burce: tudtommal XP-nél csak ien kamu multi-user van, szal csak a Docs&Sets-en belül lehet elkülöníteni õket, egyébként mindenki lát mindent. XP-t nem javasolt így használni, ha vannak lámer júzerek.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
melyik gyártónak lehet érdemes még használtan is megvenni a laptopjait?
amire kellene: excel, access, word, powerpoint, internet(vezeték nélküli), térképek nézegetése.
úgy érzem ehhez nem kell komoly teljesítményûnek lennie.:)
de nem tudom mégis milyen kellene.
elõre is köszi.

Izomtéridõninja-geológus!

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Halihó,

Adott egy Win XP, több felhasználóval. Hogy lehet beállítani, hogy melyik felhasználó melyik meghajtókat/mappákat láthassa?

(Azt olvastam, hogy van olyan, hogy 'make this folder private', de ez csak a Documentums and Settings-ben levõkre használható.)

Köszi!

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
te jo eg. szerintem ha egymas tetejere forrasztasz 3darab Q6600-t [azok jo melegek voltak nem?] oda kellhet. mindenki masnak jo lesz egy 7-8ezer forintos AC vagy Zalman is
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Hehe. :) http://prohardver.hu...master_v10.html Vajon mit hûthetnek vele? :) A 3.6GHz-re húzott Yorkfield-emen passzív hûtés van, és nem megy 60 fok fölé terhelés alatt sem. Az i5-ök, i7-ek meg még hûvösebbek. Mindenesetre sokat melózhattak, mire kitalálták.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
eleve azt undorítónak tartom, hogy ha be van kapcsolva a blútúsz, akkor sok pláza közelében automatikusan nyomja a mindenféle reklámokat, aztán vinnyog a mobil, hogy el akarom e fogadni...

a GPS halála meg nem ez - azért elég nevetséges lenne, ha a (normál gps-hez képest) apró kijelzõs mobilt raknám be a kocsiba, vagy a bringa kormányára, vagy azzal geocachingelnék - ami eleve ki van zárva, mert sok hegységben, fõleg magasabban eleve nincs térerõ.

meg különben is, a mai gps adta pontosság bõven elegendõ - azért talán észreveszem, hogy a mcdonalds 15 méterrel arrébb van. ha meg nem találok valamit a plázában, akkor vannak szép nagy infóterminálok, vagy lehet kérdezni is más embertõl, és akkor máris nem kockának néznek, hanem szociális készségekkel rendelkezõ embernek.:D

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás

Alapkérdés, hogy mit akarsz kiszolgálni vele? Mindent? Pl. FHD filmeket is vagy FLAC zenéket errõl nyomni szét a lakásba?
Mert akkor nem úszod meg 100k alatt.
Én konkrétan egy Synology DS409+ fogok venni hamarost - ez ár/minõségben szerintem a legjobb, és a hazai forgalmazó korrekt áron tolja ráadásul eszeveszett supporttal. (Gond esetén a Synology mérnökei rámásznak a gépedre online és megmûtik...)

Na ennyire nem komolyan:D
Igazából szeretnék megszabadulni az asztali géptõl,
És van már 2 notebook a lakásban + elõbb utóbb jó lenne egy netbook is.
Viszont a TV-nk eszik sokféle formátumot, és szintén be van kötve a hálózatba.
Ezért kellene egy közös pont, így nem lenne gond, hogy éppen ki mit akar nézegetni.

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

A melóim mentése is rajta lesz, de abból már van 1 online backup és 3 v 4 offline... derékszíj és nadrágtartó tipikus esete.

Tud vki olyan NAS-t amihez backup szoftver van? Pár mappát vagy az egész lemezt kimenteném, rendszeres frissítésekkel, akár több fájlverzió megtartásával. WD Mybook ilyen, másvalami?

NAS-t? Inkább használj épkézláb szoftvert:
http://www.2brightsparks.com/freeware
"In idem flumen bis non descendimus"

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Alapkérdés, hogy mit akarsz kiszolgálni vele? Mindent? Pl. FHD filmeket is vagy FLAC zenéket errõl nyomni szét a lakásba?
Én konkrétan egy Synology DS409+ fogok venni hamarost - ez ár/minõségben szerintem a legjobb, és a hazai forgalmazó korrekt áron tolja ráadásul eszeveszett supporttal. (Gond esetén a Synology mérnökei rámásznak a gépedre online és megmûtik...)

A "legolcsóbb" és "megbízható" a számítástechnikában nem, vagy csak ritkán fedik egymást... Ha valóban háttértárnak, a fontos adataid számára akarsz egy ilyet, akkor 50-80 ezer forintban gondolkozz.

A melóim mentése is rajta lesz, de abból már van 1 online backup és 3 v 4 offline... derékszíj és nadrágtartó tipikus esete.

Tud vki olyan NAS-t amihez backup szoftver van? Pár mappát vagy az egész lemezt kimenteném, rendszeres frissítésekkel, akár több fájlverzió megtartásával. WD Mybook ilyen, másvalami?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Szakértõk!
Kérdés:
Szeretnék hálózati meghajtót, hogy a wifin osztozott gépek egy tárhelyet használhatva, mindenhez hozzáférjenek ami megvan nekem.
Nézegettem, és arra jöttem rá többféle megoldás létezik.
1, Usb-s router - 1 terrás külsõ tároló
2, router - nes amit azzal tömök ki amivel akarok.
3 router- barbone gép szintén személyre szabhatóan

Amire szükségem van az a csend, és persze nem milliókért.
Véleményeket, ötleteket, akár konkrét ajánlatokat szívesen veszek.

Gondolom NAS-t akartál írni... én is ilyesmit keresek most, akinek van jó javaslata, szóljon. Vmi olyan kéne amiben 2HDD-nek van hely, és gyárilag van benne 1db 1TB-os, vagy semmi... na ebbõl kéne a legolcsóbb, ami még megbízható.

A "legolcsóbb" és "megbízható" a számítástechnikában nem, vagy csak ritkán fedik egymást... Ha valóban háttértárnak, a fontos adataid számára akarsz egy ilyet, akkor 50-80 ezer forintban gondolkozz.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

ha jól emlékszem, a D-Link DNS-323-at még Zorg is ajánlotta régebben - vagy ha nem õ, akkor valaki más. ebbe beletolsz 2 darab 1 terrás zöld szériás WD merevlemezt, az úgy kb 70-80 ezer. viszont nincs benne torrent.:D

Tera lesz az...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

Ez már volt hír régebben is, és akkor is elmerengtem rajta, hogyan lehet helyet meghatározni háromszögelés nélkül? Márpedig ahhoz 3 torony is kéne tökéletes lefedettséggel.

Hû, a cikk szerzõje hogy bekajálta a marketingdumát, szegényke.
Ez nem navigálásra van, hanem arra h a west endben a boltosok reklámokat toljanak a telefonodra mikor elmész a bolt elõtt. Közben te is látod, hogy hol van a McDonald's, de nem ez a fõ cél.

Gondolom kis erõsségû extra "mobiltornyokat" raknak ki az épületben, és azoknak a jelére épül a pozíciószámolás. Valószínû h nem is a telefon számolja ki a saját helyzetét, hanem a tornyokra kötött rendszer háromszögel aztán átküldi a nyomorult felhasználónak is amit kiszámolt, hadd örüljön.
Nagyon remélem, hogy ez csak azoknál fog mûködni akik telepítenek hozzá valami kliensalkalmazást...

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

ha jól emlékszem, a D-Link DNS-323-at még Zorg is ajánlotta régebben - vagy ha nem õ, akkor valaki más. ebbe beletolsz 2 darab 1 terrás zöld szériás WD merevlemezt, az úgy kb 70-80 ezer. viszont nincs benne torrent.:D

De igen. :) És tényleg kúl szerkezet, sokat tud.
http://wiki.dns323.info/
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 hozzászólás

http://www.mobilport...alra_van_itelve

Ez már volt hír régebben is, és akkor is elmerengtem rajta, hogyan lehet helyet meghatározni háromszögelés nélkül? Márpedig ahhoz 3 torony is kéne tökéletes lefedettséggel.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 hozzászólás
http://www.mobilport...alra_van_itelve

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

az úgy kb 70-80 ezer

Ez vele a baj... Durván drágák ezek a cuccok, és nem tudom, miért. Ezek szerint olyan kevesen vesznek ilyesmit hogy brutális haszonkulccsal árulják õket, mert az nehezen hihetõ hogy a 2 SATA illesztés meg az a viszonylag primitív elektronika a házzal 40ezerbe kerül a gyártónak.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Akkor legyen Nas.:)
Illetve van még egy esélyes:
4, PopcornHour

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag