Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Ez a lényeg (többek között).
"In idem flumen bis non descendimus"

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Azért azt látni kéne, hogy ezeket a dobozokat olyan helyre rakták ám ahol tényleg nem kéne 160-nál többel menni. Feljáró az ipari parknak, kapaszkodó kamionokkal, lefagyott-sodrós kanyarodó felüljáró. Magyarán, ahol a balesetek ált. vannak.

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
én egyrészt szétröhögtem magam a cikken: Oberling ezredesnek hívják a rendõrarcot....mint ha még a monarchiában lennénk vagy mi :D:D

másrészt én is azt mondom, hogy nem száguldozzon mindenki. Mást mondanék, ha 3-4sávos autópályák lennének Akkor talán lehetne egy picit gyorssabb a dolog...de CSAk az autópályán. Autóúton betartom a szabályokat (ha nagyon kevesen vannak akkor is csak kicsivel lépem túl), autópályán a 150-160 meg még jó..gyors is és nem is (annyira) veszélyes. A sebesség-látómezõbeszûkülés deriváltfüggvénye meg emelkedõ, és 180 felé már csak az eredeti látómezõd 30-40%át látod.......

De sajna túl sok ember van mo.n akinek a 90/130 is túl gyors, nem neki való.

Jha meg még egy ötlet, egy hasonló beszélgetés során született. Elég ez a 2x2 sáv, 130as limit, szigorú 150es trafipaxokkal. De lenne mellette/közötte, elválasztva egymástól és a másik pályától 1-1 sáv (plusz leálló), ahova külön vezetéstechnikai képesítéssel és mûszaki engedéllyel lehetne behajtani, és nem lenne korlát, csak követési távolságban, amit elektromos figylõk néznének mint az alpokalagutakban.
Tudom, kicsit idealista ötlet, meg eszméleten drága.

Jah és a pénz nagy része arra fog menni, hogy:
1.kifizessék ezeket a traffipaxokat
2.új szerkót vegyenek a rohamosoknak, és mutogassák, hogy végre van pénz ezekre

Linkelõbõl: PÉLDA (sajnos)

Erõs idegzetüeknek és gyorshajtani szeretõknek:

http://langlovagok.h...dudarlada.shtml

Meguntam az aláírásom....

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Én csak azt nem értem miért autópályán kell ezt elkezdeni. Persze kell ott is, de elõször talán lakott területen kellene rendet tenni. Ma csak két órát ücsörögtem a boltban, pont akkor amikor a gyerekek jönnek ki a suliból. Ha nem ment el 20 autó 100 felett megeszem a kalapom. És akkor arról még nem is beszéltem, hogy aki 150-el kidöntött két egymástól 30-40m-re levõ villanyoszlopot és az általános iskola betonkerítését kb 15 méteren annak nem vették el a jogsiját, mert nem történt személyi sérülés.

Németországban ha a polgármesteri hivatal kihelyez egy traffit a befolyó pénz egy része helyben marad! Ezt miért nem lehet nálunk is?

A másik ami dühít a kisteherautók 80km/h korlátozása autópályán. A mozgó trafik java része csak erre megy. Ki tud végigmenni egy mai kisbusszal 80-al a pályán? Én nem! 100 alatt életveszélyes, simán elalszom! Ha levizsgáztatnám személyautónak mehetnék 130-al ugyanezzel az autóval. Bezzeg az osztrákoknál mehetek 130-al, a németeknél meg már mentem 170 felett is SZABÁLYOSAN. Ehh dehát ez Magyarország :(

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
egyes pesti trafik eddig is szembe vakuztak.
ez pedig ha jol emlekszem infraval kuld.
de ez nem bizti.
utana kene jobban olvasni

mesz 200-al epp tolsz lefele egy porsche carrera vmit amikor eszedbe jut, hogy nezdma itt van a trafi vhol lassitasz integetsz ezt megusztad go tovabb

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hátulról lehet könnyebben, de ez valóban jó kérdés:)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Este hogyan fotóz ez a cuccos reflektorral szemben?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
akkor legalább nekik kéne %ot kapniuk, vagy az egészségügynek, úgyis náluk jelennek meg elõbb utóbb a paciensek...

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

ebbõl megélne a rendõrség. asszem

A rendörség által kiszabott bírságok a központi költségvetésbe folynak be (el)...

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
fura amugy ez a lakott területes sebességkorlát is, mert vegyük példának a törökszentmiklóson átgázoló 4-es számú fõközlekedési utat.
4 sávos, kerékpársávval a szélén. utána mindkét oldalon árok, majd utána járda.
itt végig lehetne 70-es tábla, ha a kerékpárutat levennék (sárga csikkal jelezve) mert ilyen széles uton 50-el haladni egy mai közép/felsõkategóriás autóval inkább "cammogás"-nak tûnik....

amugy volt egy haverom, "jugó-jani" tam biztos röhög ha a nevet látja.
volt egy szakadt micuja, és mindenütt 80-nal ment :) városban, faluban, autópályán, emelkedõn, kanyarban, mindenütt

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

nem, nem vagyok olyan. amúgy eddigis folyton fent voltak a pályán a guruló trafik, és fotóztak, így eddigis csak ésszel lehetett haladni.
csak valahogy nem a km órát szeretném figyelni folyamatosan mikor rajta megyek. túllépni sokkal nem tudom, nem is szeretném, ez olyan mintha egy boltban folyton egy biztonsági menne mögötted. ha nem lopsz csak frusztrál, ha viszont igen, akkor viszont jogos.

najó, ez egy normális (!), szabálykövetõ társadalomban jogosan bosszanthatná a törvénytisztelõ polgárt.... de itt egyelõre ütni kell a barmát és a nyakára lépni

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Azért, hogy a Schladming-Debrecen utat megtegyem egy tank (40L) benzinbõl:-P
Én általában mindenhol betartom a megengedett tempó+10%-ot. Mennyit nyerek egy Bp-Debrecen távon, ha kockáztatok? 10 percet-15-öt? Na és...de legalább odaérek. Nem egy olyan helyzet volt a 4-esen, hogy ha én is túllépem a megengedettet, akkor a szembõl elõzõ barom rajtam vesz féktávot.. Ha meg nyaralni megyek külföldre, akkor a tájat is figyelem, és ezért nem megyek 140 fölött...szerintem...felõlem be lehetne kamerázni az egész országot...nem ártana a sok lámának.

Konkrétan:

Székesfehérvár-Budapest-Füzesabony-Debrecen útvonal
(autópálya-város-autópálya-közút-falvakkal cifrázva)

leggyorsabb utam (_soha_többé_ilyet_):
2 óra 40 perc (éjszaka, 2004. nyarán, egyedül, üres csomagtérrel)
átlagfogyasztás: 10.5 liter benzin (kikapcsolt légkondícionálóval)

...és így szoktam megjárni (a péntek délután odafelé idõmérés Budapest miatt értelmetlen...):
3 óra 30 perc (vasárnap este visszafelé, két személy, sok csomag)
átlagfogyasztás: 7.0 liter benzin (végig bekapcsolt klíma mellett)

Szóval gyorshajtok - néha - én is, de ezt mások veszélyeztetése nélkül teszem. Lakott területen belül pedig mindig szigorúan 55-60 km/h.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
igy szerintem is korrekt, hogy 160 van belõve, csak nehogy most, hogy mindenki megtudja, hogy 160-ig büntetlen az élvezet, majd megszaporodjanak a 130 helyett 160-nal vágtázók.
ami autó eddig nekünk volt (mind 1100 és 1400 ccm közt) azzal minddel elég volt a 140-150-es tempó. csak figyelni kell rendszeresen a tükröt, hogy ha jönnek, el tudd engedni anélkül, hogy eszébejutna villogni.
igy egész normálisan lehet jönni pályán.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
persze korrekt. de ez elég durván frusztráló. mondjuk reggelente érden az egyik suli elött minden nap kintvannak trafival... 30as táblánál lõnek. sztem még 20al se gurulok el ott, mégis rohadtul frusztrál az egész. zavaró nemkicsit. de majd megszokom...

arra lennék kiváncsi hova fog befolyni ez a pénz.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

minek vettél csigazabáló kocsit?

Azért, hogy a Schladming-Debrecen utat megtegyem egy tank (40L) benzinbõl:-P
Én általában mindenhol betartom a megengedett tempó+10%-ot. Mennyit nyerek egy Bp-Debrecen távon, ha kockáztatok? 10 percet-15-öt? Na és...de legalább odaérek. Nem egy olyan helyzet volt a 4-esen, hogy ha én is túllépem a megengedettet, akkor a szembõl elõzõ barom rajtam vesz féktávot.. Ha meg nyaralni megyek külföldre, akkor a tájat is figyelem, és ezért nem megyek 140 fölött...szerintem...felõlem be lehetne kamerázni az egész országot...nem ártana a sok lámának.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Right. Csak azért kérdeztem, mert szerintem korrekt hogy 100/130 és 130/160 traffipax limiteket lõttek be.
Ha 150 km/h-val gyalulsz Pestrõl Tatabányáig vagy 200 km/h-val: szerintem már nem nagy különbség.
(Ha pedig olyan tárgyalásra "sietsz", ami adott esetben milliókat hozhat neked: indulj idõben.)

http://beol.hu/index...cikk&cikk=55019 - érdemes a hozzászólások között is mazsolázni...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nem, nem vagyok olyan. amúgy eddigis folyton fent voltak a pályán a guruló trafik, és fotóztak, így eddigis csak ésszel lehetett haladni.
csak valahogy nem a km órát szeretném figyelni folyamatosan mikor rajta megyek. túllépni sokkal nem tudom, nem is szeretném, ez olyan mintha egy boltban folyton egy biztonsági menne mögötted. ha nem lopsz csak frusztrál, ha viszont igen, akkor viszont jogos.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

ebbõl megélne a rendõrség. asszem
remélem viszont nem lesz több ilyen, legalábbis az m7-en nem.

Akkor te is az a fajta autós vagy aki tõlem várja, hogy egy agresszív elõzés után gyártsak neki helyet magam elõtt, hogy vissza tudjon térni...?
(Ja te vissza sem térsz a másik sávból...;))

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
ez teljesen korrekt hogy 160 felett mér autópályán, addig még kb biztonságos is a tempó

(persze normális körülmények között)

ez a 35e*30e viszont 1 milliárd forint, mindez 3 hét alatt?

nem kevés...
Autist Team:)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
minek vettél csigazabáló kocsit?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/