Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
nekem cicis nénik rázták a mellüket 50-es táblával a kezükben :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
http://www.fucd.com/index.php?link=717

nekem ezen vmi félcsõben ugráló autós jön be :o

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
A leállósávban való cigizés nem akkora hülyeség ám. A motorosok majdnem ezt teszik, ha hosszabb távra mennek. Húzzzák, mint a barmok, aztán egy motoron 1-2 óránál tovább nem célszerû gubbasztani és megállnak pihenni. Elindulnak, és megint húzzák. Ezért van az, hogy külföldre én elõbb leérek, mint unokatesómék. Én 120-as tempóban, õk CBR -el 200-al.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
A német nem egy ideges nép, rajtad kívül senki nem idegeskedett mert Jürgen tempomattal elõzött. Nekem pont fordított a véleményem, ha németbõl jövök haza osztrákoknál már kezd az õrület, mindig akad aki levillog vagy csak a seggembe jön fél méterre, idehaza meg áhhh. Németbe ilyét még sosem tapasztaltam, 13 éve járok ki rendszeresen, lenyomtam ott pár ezer kilcsit. Állítom a leg normálisabb autós a német (persze csak amíg fosik a polizeitól, ha idejön meghülyül az is).

Én mikor elõször jártam németben teherautóval, max 105-öt ment az autóm, a kamionok meg 90-el mennek. Egy kisebb sor kamion elõzése is eltartott jópár percig. De emiatt senki sem ideges, ha kiteszed balra az indexet fékez az egész belsõ sáv autmatikusan, mehetsz is be tuti, hogy senki sem akar még csakazért is elmenni melletted. Egyszer egy Ferrari elé indexeltem be így egy hosszú sor kamiont leelõzni, mert 10-zel gyorsabb voltam. Képzeld el a jelenetet, a Ferrari jött mint a rakéta, én a 18 éves kisteherrel 100-zal be elé :D. Menetm elõtte vagy 5 percet. Addig õ szépen a követési távot megtartva jött mögöttem. Mikor befejeztem nyomott neki egy szép kövéret. Még lehet örült is mert üres lett a pálya elõttem. Ha a magyar autós tized ennyire tisztelné a másikat lehet, hogy még ma is szívesen ülnék autóba.

Hej de várom is már a májust, két hétre megint német állampolgár lehetek :)

Nálunk még az M7 három sávossá alakítása is kidobott pénz volt, senki sem megy a jobb szélsõben, mert az olyan megalázó. Még a Wartburgos nagypapi is a középsõben megy 80-al.

Nemrég két fiatal sráccal mentem az a sztrádán a Balcsira melózni. Élvezték, hogy megy a teher mintha személyautó lenne, de ha bejött elénk a belsõbe valaki tiszta állatok lettek "villogd ki, mennyé rá, mi a k... anyjának jön be ez a szar elénk" én meg csak szépen lelassítottam mögé normál követési távra és megvártam míg befejezi, aztán mikor kiment mentem tovább. Hát ezek úgy néztek rám mintha marslakó lennék, ilyet még nem is láttak.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
hát mi meg németo.ba utálunk a legjobban menni.
annál lámább banda nincs. nem 200-zal száguldozásról van szó, hanem arról, hogy nem lehet tartósan 150-nel menni, mert a jürgen elkezdi klauszt elõzni úgy, hogy a sebesség különb. köztük mondjuk 3km/h.
és nem lendületesen elõz az 5-ös BMW-vel, hanem tempomattal: "há' ha 142,5-tel megyek, akkor annyival elõzök".
és ez teljesen általános a németeknél, nem lehet haladni egyszerûen.
az osztrákok már felüdülés hozzájuk képest, itthon meg kifejezetten jól lehet menni sztem (najó a forgalom is kisebb)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
mondjuk ez németekre/osztrákokra és hasonló népekre vonatkozik:)

olaszok vazz

120-szal megy _mindenki_ a belsõ sávban, csomópontoknál ez a sor úgy belassult 90re

viccesen lehet haladni...

(monduk tény hogy nyáron fõszezonban és turnusváltáskor, de a közlekedési morál nem ezen múlik)
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
mindent nem lehet kivédeni, mellesleg tõlünk nyugatra van közlekedési morál, még ha gyorshajt is kisorol mindig a szélsõ sávba...
mikor jöttünk nemrég haza, 200 körül menõ egyed kisorolt a szélsõbe, hátha jön méggyorsabb. és engem nem zavartak. figyelni kell, ennyi.

értelme nicns szöveggel a megáll cigiznire gondoltam. totál értelmetlen dolog, hisz normál ember azért nyomja neki, mert siet, nem hogy gyorsan menjen.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
talán azért van értelme, mert aki gyorsan hajt, azoknak jórésze a rövidebb menetidõ miatt teszi (=siet). Szerintem is több értelme van, mint a pálya egy adott pontján mérni a sebességet, ami legalább ennyire könnyen "kijátszható".
Másrészt pedig a 200 fölött száguldozó, levillogós emberekbõl nem nézem ki, hogy képesek végiggondolni, hogy ha megállnak cigizni, akkor az a pályán töltött átlagsebességükre milyen hatással van...

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás

ennek van értelme?
akkor minek nyomta neki?!

értelme nincs...de megtörténhet, és így még minidg nincs "korlátozva"...
meg veszélyezteti a többieket a gyorshajtással..
amúgy csak felvetettem, mert ezt sosem értettem ebben a rendszerben

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ennek van értelme?
akkor minek nyomta neki?!

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás

Én az autópályán úgy csinálnám mint az angolok:
Úgyis van matricaellenörzõ kamera minden bejárónál és kirjáratnál, csak a két kamera között eltelt idõbõl ki lehet számolni ki milyen átlagsebességgel ment.
+pár elõre figyelmeztetõ trafi. Így aztán lehetne ügyeskedni...

ezzel csak egy dolgot nem értek..mivan ha vki padlóval nyomja neki ahogy a csövön kifér..aztán egy leállóban elszív pár cigit meg iszik egy kávét...amit ugyanúgy menetidõnek vesz a kamera ami maj kiszámolja a végén az átlagot...?

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

Jha meg még egy ötlet, egy hasonló beszélgetés során született. Elég ez a 2x2 sáv, 130as limit, szigorú 150es trafipaxokkal. De lenne mellette/közötte, elválasztva egymástól és a másik pályától 1-1 sáv (plusz leálló), ahova külön vezetéstechnikai képesítéssel és mûszaki engedéllyel lehetne behajtani, és nem lenne korlát, csak követési távolságban, amit elektromos figylõk néznének mint az alpokalagutakban.
Tudom, kicsit idealista ötlet, meg eszméleten drága.

Ezt az ötletet még fejleszd egy kicsit, amíg feltalálod a gyorsvasutat ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nagy doboz a szalagkorlát felett.
nem a korlátba beépített egység:)
ja, és csak az egyik irányba mért, most a befelé menõ ágba.(szembõl)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
attol fugg melyik korimelnek hiszel.
mert amit en lattam fotot arra hajaz erosen.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
2 órája mentem egy gyors kört, jó tempóban elmentünk a trafiig, ott midnenki mint egy össznépi játékban visszamentünk 100ra, majd lépett rá midenki...

de van még mindig aki nem tudja, 100 körül döcögtünk, mikor egy két autó mint a hülye elsprintelt mellettünk. nekik sem lesz sokáig jogsijuk:D

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás

...

Ha minden igaz akkor ezt nálunk is tervezik csak a bevezetés idõpontja kérdéses.
Hamár ilyen témánál járunk:
http://index.hu/poli...var/nudity9445/
vicccesek :D
VIDEO!!

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
alap. csak rohadtul nem ugy néz ki a trafi mint ahogy a körímélekben ment. meg ezekszerint 10.ik km az a budaörsi decathlon elött van....
fene:)

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Úgyis van matricaellenörzõ kamera minden bejárónál és kirjáratnál, csak a két kamera között eltelt idõbõl ki lehet számolni ki milyen átlagsebességgel ment.
+pár elõre figyelmeztetõ trafi. Így aztán lehetne ügyeskedni...

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Szóval gyorshajtok - néha - én is, de ezt mások veszélyeztetése nélkül teszem.

Az a baj, hogy ezt azok is így gondolják (magukról), akik viszont igen...egyébként teljesen egyet értek, és (többek között) ez tetszik pl. Ausztriában, hogy falvak közt õk is mennek simán 100 fölött - bõven -, de ahogy lakott terület jön, 50. Trafi nélkül.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

the_d

the_d

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.416 hozzászólás
ki is van táblázva, mert nem bírságot akarnak, hanem azt hogy ott helyben betartsák a sebességeket. Eleinte jó a bírság, nyomatékosít. És ugye csak 2 dobozban van mindig a 4bõl kamera.
Meguntam az aláírásom....