Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
de az káros, mert a kis motort hajtani kell, hogy a nehéz, biztonságos vasat felgyorsítsa, és akkor többet fogyaszt és károsabbat pöfékel, mint egy 2,5T 130nál.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
a mai autógyártási trendek sem azt sugallják, hogy 130-cal menjünk.
mert ha így lenne, akkor mindenki 1.2es mákdarálóval járna...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
fura amugy európai szemmel nézni az amcsikat, hogy a sebeséghatárokat betartva, de jobbra tartás nélkül 3 sávban krúzingolnak, épp mint a filmeken - hogy lehetne köztük cikázni, ha akarna az ember.
de õk is inkább 15 perccel elõbb indulnak, és akkor nem kell sietni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
megy a külsõben a kamion, 110el, megelõzi a kisteher 112vel, beéri pár kocsi 120al, valamelyik a sorból elkezd elõzni, 2 válalkozó meg jön 180+al, a hátsó közben telefonál. Elsõ fékez második ráfut kilökik a kiskocsikat, a kistehernek, az a kamion csuklóján csattan aztán ott a vész.
Kicsit kobra11 es, de amíg a kamionok gyorsulnak a 2 sávon addig fölösleges 160al menni a belsõben, mert bármikor jöhet valaki aki csak egy másodpercre nincs észnél és nem úgy kezd elõzni ahogy kéne.

Száguldozni meg persze, hogy jó, de nem feltétlenül a "balkáni" autópályákon.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

az autópályás dologgal nem értek egyet. 3 sáv esetén el lehetne osztani a népet szerintem egész jól. mondjuk 90-130, 130-160, 160 +

nem akarok zúgolódást, csak ez a véleményem

Az én vezetési stílusomtól nagyon távol áll de józanul belegondolva én a 130-ra szavazok. 3 hét amerikai tartózkodás és vezetés után megint az volt az érzésem, hogy mennyivel nyugisabb ott közlekedni. A magyar közlekedési morál szerintem különben sem visel el semmiféle lazítást a fennálló szabályokon.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

...Nem akarok politizálni, de ahol életekkel játszunk, ott igenis zéró tolerancia. Fõleg az alkoholnál!

az alkoholossal egyetértek! rengetegszer inkább az autót választom az ital helyett. érdekes, nem érdekes, nagyon szeretek vezetni, inkább nem iszok egész nap, ha egy pici esély is van rá, hogy este vezetek :)

az autópályás dologgal nem értek egyet. 3 sáv esetén el lehetne osztani a népet szerintem egész jól. mondjuk 90-130, 130-160, 160 +

nem akarok zúgolódást, csak ez a véleményem

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Asszem Rave is elég jól összefoglalta!
Biztosági öv: az ha az megdöglik, aki nem használja nem érdekel. De ha te vagy a szabálytalan balesetet okozó (Thez nehogy azt mond, hogy nem közlekedsz szabálytalanul!) ,és a vétkes az öv nem használata miatt meg is hal, nem csak a karja törik el, akkor te mégy a hûvüsre! Arról nem beszélve, ha a te utasod hal meg ezért! Nálam nem ül be az a kocsiba, aki nem köti be magát...akinek nem tetszik, nem jön velem. Ez ilyen egyszerû.
Sebességhatár: támogatom az átlagsebességen alapuló mérést. Amíg nincsen nálunk olyan pálya, meg közlekedési morál, mint tõlünk nyugatra, addig max 140 ami még belefér. Aki nagyon siet, az induljon el hamarabb, és ne másokat veszélyeztessen. Kevés autó stabil 140 fölött(Sharan 150nél ktasztrófa, pedig "jó" futómû meg 10millás ár), és még kevesebb sofõr van ahhoz elég rutinos, hogy vész esetén okosan döntsön, és cselekedjen. Tegnap majdnem kinyírt egy buzi mercis, mert a 4-esen úgy elõzött, hogy csak a satufékem miatt nem kente föl a szembejövõ kamion rám. Csak azt figyeltem, hogy látom e az út szélén egy benzinkúton. Nem köszönte volna meg. Nem akarok politizálni, de ahol életekkel játszunk, ott igenis zéró tolerancia. Fõleg az alkoholnál!Az elsõ értelmes ötlete fletónak.
Aki nem így gondolja, az nézegesse kicsit a lánglovagokat, és gondoljon bele, hogy az õ ott a képen a nõjével, vagy a felesége a gyerekével, vagy a szülei. Mindjárt másabb nem?
Üdv:Thy

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Barátnõmék 170-nel mentek egy seat leonnal, amikor is nem tudták bevenni az Eger felé vezetõ úton az egyik kanyart! Az autó úgy elrepült, hogy a fõúttal párhuzamos kisutcában parkoló két autó tetején landolt! A helyszínelõ rendõrök azt mondták, h az ilyen eset, ahol ekkora sebességnél senki nem hal meg, ritka, mint a fehér holló! A 4 utas közül 2nek lett baja, az egyiknek felszakadt a térde, a barátnõmnek pedig a legzsák hozzávágta a kezét az ajtóhoz, a kézfejét azóta is csavarok tartják!
Mint késõbb kiderült, az életüket a 4 bekapcsolt övnek és a tökéletesen müködõ légzsákoknak köszönhetik!

Ha vkit érdekel itt van néhány kép a balesetrõl:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

[highlight] The bike way of life [/highlight]

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
edit: sávhasználatrol volt cikk a totalcaron. olaszoban betartják, kishazánkban lesz.rják[/QUOTE]

Az olasznál egoistább balsávrekesztö nem sok van. Különben 3 sávot egyszerüen nem tudnak kezelni az emberek. Én nem tudom, sokaknak talán megalázó kívül menni vagy .... Én már nem is villantok csak megyek a szabad sávban.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Egy IlyeT nekem izibe. Nem is kéne más :lick:

nekem meg egy ilyet :

http://www.kawasaki....?Id=34049799DDF

vag yegy ilyet :

http://www.kawasaki....?Id=340499F0EE0

ja nem autó, de mindegy...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

nem az ariel?
igy http://belsoseg.blog...2006/12/25/atom

mast nem veszelyeztet
de akkor ne is mentsek ki.
kimennek baleset
folyik ver egyebek
elso ember felkiallt
-nincs az ov bekotve!
-kave cigi ido!

:spoko:

edit: sávhasználatrol volt cikk a totalcaron. olaszoban betartják, kishazánkban lesz.rják

na azért erre az olaszban betartják dologra kiváncsi lennék.... :rolleyes:
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Egy IlyeT nekem izibe. Nem is kéne más :lick:
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Tudjátok, aki nem köti be az övet és balesetben meghal/lerokkan emiatt, nem gyászolom/sajnálom.

Mindig van valaki "OKOS". :/

(Imádom, amikor a fizika és biológia törvényeit egyesek nem érzik magukra nézve kötelezõnek. Evolúciós szelekció rulez!)

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
nem biztos hogy megérett a társadalom bizonyos közlekedési kultúrákhoz - mondta ezt a közlekdéstervezés tanárom az egyetemen. és igy hogy nekem ilyet tanitottak másképp látom a dolgokat. lámpák mûködése, ut tervezése, felfestés milyensége, vonatkozó szabályok adott szakaszokon. pl: piros lámpa nem lehet tul hosszu. több felvételt is mutattak hogy a koma elindul azért mert 2 perce áll a pirosnál és egyébként oldalrol jöttel. mo-n mintha a lámpáknál a visszaszámolo is tök felesleges. látja hogy nulla, ezért egyesbe rakja... addigra már indulni kellene. meg a "már rég nem jön semmi miért nem megyünk" szitu is a sok balfasz miatt van kialakitva. egyesült államokban sebesség növelésével tették biztonságosabbá az utakat egyes államokban - de ott van hely széltében is meg hosszában is.

edit: sávhasználatrol volt cikk a totalcaron. olaszoban betartják, kishazánkban lesz.rják
illetve sokkkal körülményesebb egykét nyugati országban jogosítványhoz jutni. asszenm a fricceknél van benne a programban hogy tanpályás /csuszkálos vizes jeges/pályán kell menni. nem kell vizsgázni hogy jol tudod e korrigálni csak memutatják hogy nézd csak gyorsan mentél és nem tudsz bánni az autoval

(és biketrigger nem geci csávó csak ezt egyetlen ember sem fogja melépni - nem választanák ujra)

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
én spec abszolút nem tenném kötelezõvé az övet.....nagykorú ember azt csinál, etc. csak onnan kezdve ha balesete van az állampolgárnak, és nem volt bekötve a gyógykezelés 100%-ig önköltséges, még az életmentõ mûtét is /útólag kiszámlázva, ha mégis elpusztul akkor családon behajtva/ . néhány eset szaftosan feltálalva a médiában - úgyis arra van affinitásuk- pár milliós rehab számlákkal komolyabb visszatrtó erõ mint a lófing birság meg 2 pont.

mellesleg -bár asszem már meséltem- a sogórnõm volt férje is ilyen fasza csávó volt, átlag félévente vágott totálkárra egy autót. persze õv sose, õt nem éri baj. na eccer nem volt akkora szerencséje, az aktuális baleset után - bár nem volt semmi sérülése, csak a fejét ütötte be, és a fülébõl folyt kicsit a vér- néhány nap kóma stb, kissé sérült az agya. ennek volt 3 éve, most 35 éves és élete végéig egy féleszü kripli marad, aki gyámság alatt kacsába hugyozik, és szorakozásként idönként a tolókocsival ledéházik a lépcsõn.....
mellesleg ha be lett volna kötve, nem csapta volna oda a fejét....

ja egyébként tom hogy egy lelketlen vér geci csávó vagyok
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Biztonsági övet szintén mindig bekötöm, ha 1 km-re megyek, akkoris. Ne azon múljon. De a pályán 130 tényleg kevés. Ford Mondeo kombi 220 a vége, de a 160-180 az még kényelmes, halk utazósebesség és a fogyasztás sem verdesi a plafont (2 tdi, 6.5L körül)

a porsche meg a lambó tulaja is ezt mondta :-)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Sajnos nem a kocsim :(
Nekem egy 1.7 Tdi Astra kombi lesz, ha lesz, az meg 130-at is nehezen viszi :) A Mondeo az haveré. És igen, igazad van, az emberek nagyon nagy többsége nem tud vezetni, fõleg nem autobahn-on.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Én elhiszem hogy nyugodtan megy 180-at a kocsid, de itt, ahol a 3 sávos autópálya részt nem tudják normálisan használni az emberek?
Itt akarsz 160-al menni, ahol elég gyakran 90-el kijönnek a belsõbe, elõzni a 85-el menõ kamiont?
Szóval ne erõltessük szerintem.

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Biztonsági övet szintén mindig bekötöm, ha 1 km-re megyek, akkoris. Ne azon múljon. De a pályán 130 tényleg kevés. Ford Mondeo kombi 220 a vége, de a 160-180 az még kényelmes, halk utazósebesség és a fogyasztás sem verdesi a plafont (2 tdi, 6.5L körül)

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Autópályán elnézõk??
Lóf@szt.
Alig várom, hogy legyen átlagsebbeség mérés. 130-al mindenhova oda lehet érni. maximum indulj el elöbb. fõleg ebben az országban, ahol a két vége között maximum 850 kilóméter van.
Õv miért?
És ha én hibázom és neked megyek, te nem vagy bekötve ezért meghalsz?
Miért nekem legyen életem végéig lelkiismeretfurdalásom, mert te meghalsz?

Övröl meg lehet kérdezni Csabi barátomat, aki 5 éve felborult az M7es 120-al.
sík úton senki nem ért hozzájuk. Csak õ nem volt bekötve a nõ aki vezetett karcolásokkal kiszállt.A Csabi... nos a Csabi feje a pörgés közben beszorult a kocsi alá, így véget ért a karrierje. Érdekes módón azóta a baráti társaságban mindenki beköti magát....

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag