Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
én sem értem
a sztori viszont tipikus :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
A Chevit már úgy vettem, hogy gázos volt, csak most a mûszaki miatt kellett a papír. A parkolóház nem érdekel, mert simán beállok vele. Eddig sosem szóltak, még Bécsben sem. Sokkal biztonságosabb a jól beszerelt gáz, mint a benzin...
Csak nem értem miért tiltják...

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Melyik autód lett gázos?
/azt ugye tudod, hogy egy csomó parkolóházból is ki leszel tiltva :D/

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
21.század! Egy mai példa. Megy mûszakira a kocsi, csak kell egy papír úgymond mûbizonylat a gáztartályról, és a szakszerû beszerelésrõl, amit én is elfelejtettem kérni az eladótól, mert nem tudtam. Mindegy lehet pótolni. AZ országban 2 azaz 2 db ember jogosult ennek elkészítésére. Budán. Ha SAUH-i vagy beszoptál 20 rugó benzinköltséget...
Megkaptam az idõpontot, lediktáltam az adatokat, mondván elõkészíti a papírokat addig. Jé gondoltam milyen gyorsan végzek.
Idõpontra emberünk lejön, mert be nem engednek az OMH-ba. Ajtó kinyit, számok egyeztet. Mondanom sem kell, hogy a motortérbe be sem néz, ahol a bekütési lényeg van! Majd belépõigénylés, irodába fel. Az ember aki vagy 30 éve ezt csinálja 2! ujjal gépeli be az adataimat, majd kinyomtat 1 példányt, atmegy a másik irodába majd még 2 példányban lefénymásol. Éljenek a fakitermelõk, meg az ésszerûség. Papír kész, na mondom végeztünk. Erre mondja, hogy menjün át a pénztárba. Ja tényleg fizetni is kell. A pénztár nem hogy nem egy szinten, de még nem is egy épületben van, hanem némi gyaloglással a másikban. Ott nem ám pénz becsenget. Nyomtat a nõ egy csekket, hogy menjek át a legközelebbi postára, és fizessem be, majd jöjjek vissza. Persze az ember a nehezen megszerzett belsárosi parkolóhelyet nem adja fel, így irány gyalog. A postát nem részletezem. Majd csekkel nõhöz vissza, újra belépõkártya stb... Odaadom a csekket, majd ezt lefénymásolja. A másolattal vissza kell caplatni emberünkhöz a másik irodaépületbe, mert a papír az ott van nála! Mondanom sem kell, hogy az összes ott dolgozó vérkomcsi exszoci nem csak kinézetre, hanem munkastílusra is.
Tehát munka Másfél perc, bürokrácia 40 perc+egy csomó elpazarolt papír.
Éljen a 21.század!
Uff:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Konás: telephelyen nem szabogatnak érte.. a városra ezt rá lehet fogni.

Cégesre alap a menetlevél...

de magánszemély autójára minek kell?

ezt a k*mmunista maradékot megszüntethetnék már... :gr:

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
2560 Ft anyagköltség, 1.497.440 meg a munkadíj ;)
/nem, csak nem szeretem, ha pl. az egész mizéria végefele megjelenik egy abszolút szubjektív szempont a lista _elején_ (kb. olyan szintû, mint a "legyen kék, mert csak az tetszik", illetve kiderül még pár dolog, ami arra utal erõsen, hogy szarnak rám nagy ívben és nem is szempont az, hogy nekünk is megfeleljen az autó/

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
(a golyóscsap-csere elvitte a maradék pénzt?:D sajnálom :(:( )

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
/off: egyébként most hullott kútba az autócsere project, köszi a javaslatokat, ha teljesem sajátom lesz, persze megfogadom :)/

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
A szomszédunknak van egy 5x kW-os VW Polo-ja,ami 1160 kg ,a Focus 74kW és 1080 kg... szerintem a méretükhöz képest nagyon nehezek ezek a kiskocsik.Persze tudom , hogy felszereltségfüggõ is a dolog,de akkor is.

-=B.B.B.=-

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Az 1.4 twinport motorokról van valami rossz tapasztalat?

"A Twin Port (másnéven PDA - PortDeAktivation) a gyakorlatban a hengerenkénti egyik szívócsatorna lekapcsolását jelenti bizonyos üzemi körülmények között. Alkalmazásának elõnyei:

- Növelhetõ a visszavezetett kipufogógáz (AGR) mennyisége
- Szélesíthetõ az AGR által elviselhetõ fordulatszám-tartomány
- Az AGR-mentes alacsonyterhelésû tartományban gyorsabb lesz az égési folyamat
- Nyugodtabb motorjárás a részterheléses tartományban a nagy töltési mozgásnak köszönhetõen
- Üzemanyagfogyasztás csökkentése

A hengerenkénti két szívócsatorna egyikének lezárása jobb örvénylést eredményez, a keverék homogénebb lesz, ezáltal könnyebben és gyorsabban gyullad. Ennek köszönve növelhetõ az AGR mennyiség, miáltal a nagy égési sebesség ismét annyira csökken, hogy az égési zaj, a károsanyag kibocsátás, a kopogási határ és a töltésváltozás miatti veszteségek tekintetében optimális kompromisszum áll be, ami egyértelmû üzemanyag megtakarítást eredményez."

/Mondjuk azt érdekesnek találom, hogy egy ugyanolyan kicsi motort (1.4) astrába és merivába is beleraknak, utóbbi pedig már batár nagy. ...de ez már más téma/

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

de ha még magad sem tudod, hogy merre tartasz, akkor azért macerás.
pl. azt hogy írjam be, hogy "5 kör Tapolca fõutcáján"? :D
meg lemegyünk strandra, hazafele már más vezet, új menetlevél stb...
mondjuk ezek szélsõségek, de ilyen is van sok

aki egyszer gyorsan hajtott annyira, hogy az a közlekedés biztonságát veszélyeztette (mondjuk 50-es táblánál 95, vagy pályán 180) annak igenis a sarokig meg vissza is legyen szépen kötelezõ menetlevelet irnia. egy tömb kb 300 huf, van benne egy csomó oldal, elfér.
aki meg betartja a játékszabályokat, az meg éldegéljen békével.
támogatom a menetleveles extra "büntetést"

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Ne Magadból indulj ki :P :)

-=B.B.B.=-

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
de ha még magad sem tudod, hogy merre tartasz, akkor azért macerás.
pl. azt hogy írjam be, hogy "5 kör Tapolca fõutcáján"? :D
meg lemegyünk strandra, hazafele már más vezet, új menetlevél stb...
mondjuk ezek szélsõségek, de ilyen is van sok

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
No és?Naponta kibírom azt a pár percet, míg megírom,évek óta ezt csinálom

-=B.B.B.=-

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
sok macera a menetlevél írogatás.
honnan, hova, km óra állások stb...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Nekem is tetszõs - fõképp azzal szemben, hogy engem bírságoljanak azért, amit esetleg nem én követek el...
"In idem flumen bis non descendimus"

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás
Lehet megkövezni, de a menetlevéltömbös dolog tetszik a végén, szerintem jó ötlet.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
http://totalcar.hu/m.../velemeny/vihar
"In idem flumen bis non descendimus"

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
03 -as Corvette a legszebb az osszes kozul. Volt a Stingray -bol egy Daytona edition, na az viszi a palmat. ( westbalkan melletti parkolohazban szokott allni egy gyonyoru fekete Stingray, ahanyszor arra jarunk mindig megnezem :) ).
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Nemár! Van olyan autó, ami egyszerre mindkettõnknek tettszik?:D