Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Ez a baj a magyarral, mindig a lehetõ legnagyobb kasztnit akarja megvenni a pénzébõl....

Csak ez magával hordozza az alulmotorizáltságot, és a full-fapadot.

Bolondoknak készült autók :)

Egyel kisebb autó full extrával, mennyivel szebb lenne....

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

még jó hogy nem rajtad múlik :)
gondolj azokra, akiknek nincs szükségük ekkora motorra. nyugdíjas házaspárt elviszi a világ végére is az 1.2es motor, s valószínûleg nem fognak elõzni sem vele...

nyugdíjas házaspár nem nagyon vesz vectrát, passatot vagy mondeot ;) inkább vesznek, swiftet, ignist, kalost, fabiát amikbe elég a kis motor is.

nagyobb kocsikba meg az 1.6os csak erõlködik és többet zabál mint egy 2ezres.

meg ha a frissjogsisok egybõl akkora ménest kapnának maguk alá, gondok lennének.
haver fél éves jogsival tett árokba egy 1.6os 3as bmw-t. totálkár.
akinek kell, vegyen nagyobb motorral - szerintem

persze, 800cm3-as altoval meg lehet halni, én inkább arra gondoltam a bmw esetében, hogy egy ilyen presztizsmárkának nem szabadna ennyire leadni. 316os bmw teljesítményre az 1.6os kia ceed-el van 1 szinten. mint az audi a4, ugyanazzal az 1.6os motorral is fut egy csomó, ami a golf, octavia, leon, fabia, polo, ibiza -ba is benne van. c-s mercibõl 1.8 kompresszoros a legkisebb, nagyon helyesen.

friss joggsisnak mért lenne gond egy 2ezres autó? legalább nem fullad le vele. egy középkategóriás kocsi nem lesz vadállat egy akkora motortól. csak normálisan fog menni.

316i:

http://totalcar.hu/t...ek/bmw316i2002/

vectra 1.6:

http://totalcar.hu/tesztek/vectra16!2

szal én csak egyszerûen nem értem ezt e magyarországi 1.6os imádatot...inkább vennék vmit 1.5ös motorral, alig vmivel gyengébb és a kötelezõ is kevesebb rá.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

Meg korollát. Tudjuk.

Amúgy érdekes módon az idõsebb jómódú emberek gyakrabban választanak erõsebb, nagyobb kocsit. És nem azért mert sietnek.
És akik meg azért vesznek 1 liter körüli kocsit, mert õk úgysem mennek sehova, azok miért nem taxiznak, meg vonatoznak? Abból a 2-3millióból, amit elköltenek, azért elég sokat lehetne így is utazni. És nem az lenne, hogy papa hó elején kiáll a garázsból, és lemennek a telekre, és benézi az jobbost...

Amikor meg valaki azt mondja, hogy õ nem akar elõzni úgysem, hát attól azonnal elvenném a jogsit. Ugyanis az ugyanolyan forgalmi szituáció, mint egy balra kanyarodás. Megy a kombájn 30al a fõúton, akkor azt meg kell elõzni. Mert ha 20an tötymörögnek mögötte, akkor a 21. embernek annyi autót kell végigelõznie, végig azon parázva, hogy melyik vág ki hirtelen, mert elege lett a mama aggódásásból.

Arról nem is beszélve, hogy egy rendesen motorizált autónál egy egyszerû elõzés nem abból áll, hogy visszakapcsolok 3at...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

ha rajtam múlna, egy vectra méretû kocsi 1.8as motorral kezdõdne. golf méretûek meg 1.6al. vezettem egy kombi 5ös golfot, 1.6 benzin 102ló. városba még jó, de amúgy elég sovi 1.4es változatba meg bele se merek gondolni. az is elég gáz hogy a 3as bmw van 1.6ossal. nem azért kell a nagyobb motor, hogy az ember nyomja neki, de legalább a dinamikus haladáshoz legyen elég a motor. mi vectránk 92es évjáratú, 2literes 8szelepes, 116 lóerõvel. nem megy állat módjára, de szépen gyorsul és nyugadtan lehet elõzni vele, mert csak 1130kg. a fönnt említett golf pedig 1300kg körül van...

még jó hogy nem rajtad múlik :)
gondolj azokra, akiknek nincs szükségük ekkora motorra. nyugdíjas házaspárt elviszi a világ végére is az 1.2es motor, s valószínûleg nem fognak elõzni sem vele...
meg ha a frissjogsisok egybõl akkora ménest kapnának maguk alá, gondok lennének.
haver fél éves jogsival tett árokba egy 1.6os 3as bmw-t. totálkár.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Hummer
http://gm-press.com/...d=2818&jid=1204

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts
vélemény nemegyenlõ probléma :D
on

amúgy sem ész nélkül nyomni neki:wykrzykni:nonono: :)

Feltöltött kép
Sei, soku Si.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
milyen problémáitok vannak... :P

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
ha rajtam múlna, egy vectra méretû kocsi 1.8as motorral kezdõdne. golf méretûek meg 1.6al. vezettem egy kombi 5ös golfot, 1.6 benzin 102ló. városba még jó, de amúgy elég sovi 1.4es változatba meg bele se merek gondolni. az is elég gáz hogy a 3as bmw van 1.6ossal. nem azért kell a nagyobb motor, hogy az ember nyomja neki, de legalább a dinamikus haladáshoz legyen elég a motor. mi vectránk 92es évjáratú, 2literes 8szelepes, 116 lóerõvel. nem megy állat módjára, de szépen gyorsul és nyugadtan lehet elõzni vele, mert csak 1130kg. a fönnt említett golf pedig 1300kg körül van...

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

ez autobahn-on volt :) ugyanitt corsák 160-nál elõztek ((abból van sport is ;) meg nehéz is ilyen sebességnél kívülrõl látni, hogy milyen autó is az valójában)), Smartokról, meg ne is beszéljünk. Mondjuk õk nem elõztek csak kb 130 ig
így vegyél németbõl megkímélt autót :D

Míg nemzetköziztem, én sem bírtam felfogni németben a smartok arcoskodását, ott erõlködtek a pályán :) (Bár õket rakottan is ott bírtam hagyni 160Le VW LT. Az elektronika 160nál szabályzott le.)
langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
van egy haverom 200-nál még bõven villog, mert csak 250-nél tilt az elektronika. 265 lóerõvel 1200 kilóra könnyen nagy arc az ember :) (mazda 3 mps)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts
ez autobahn-on volt :) ugyanitt corsák 160-nál elõztek ((abból van sport is ;) meg nehéz is ilyen sebességnél kívülrõl látni, hogy milyen autó is az valójában)), Smartokról, meg ne is beszéljünk. Mondjuk õk nem elõztek csak kb 130 ig
így vegyél németbõl megkímélt autót :D
Sei, soku Si.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

az mit jelent, hogy 2-3 kihúzatva? így fordulatszám szempontjából?

igen.
én még nyomtam volna neki, de anyu nagyon aggódott :D

kispapp87

kispapp87

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Minket egyszer levillogott pályán egy FOCUS 130-nél. havernak sem kellett több. Utánamentünk. 2kilónál mögötte mentünk mondanom sem kell féktávon belül. csávó elég erõteljesen mutogatta a középsõ ujját nekünk. Aztán kuhúzódott. Mi meg mögé beálltunk 150körül. Villogtattuk lefele. Aztán beparázott és bement egy kútra. Hááát én azért paráztam. Nemszeretem az ilyet. :)

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts
az mit jelent, hogy 2-3 kihúzatva? így fordulatszám szempontjából?

rám is villogott egy 1.6 octavia kb 160-nál, de lemaradt :D
Sei, soku Si.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

De mondjuk vectrát én sem 1.6-ost vennék. Az astrám az és nem egy erõgép.

hát ez igaz :)
G Astra jött mögöttünk (1.6, 16V), traktor miatt szinte megállás, majd kikerültük, kb. 20km/h-ás sebességgel, aztán jött, hogy minket is megelõz...
2-3-ast szépen kihúzatva gondosan besorolt vissza mögénk...
(1.4 corollaval)

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Köszi a sok hasznosat srácok. Majd még megnézzük. Nekem igazából nem fontos a komolyabb gyorsulás. Eddig tartósan egy 20 éves 1.3-as Kadetthoz volt csak szerncsém, azt is többnyire országúton vezettem, úgyhogy nem hiszem, hogy a 100 lovas Vectra kiábrándító érzés lenne.

Városban ritkán használnám, illetve ott tök mindegy nekem, hogy mennyire gyorsul, országúton meg szabályos gyerek vagyok, a 130-at meg csak bírja Schladmingig. Fontosabb, hogy jó állípotban legyen és megbízhassak benne.

Én se 1.6-os vennék, de nagyon tetszenek a Vectrák, és eddig ez tûnik a legmegkíméltebbenek és megbízhatóbbnak, no meg anyagilag elérhetõnek. Kétlem, hogy a banki alkalmazott, aki az elsõ és eddigi tulaj volt, azért vett egy elegáns, Comfort felszereltségû puttonyost, hogy kitapossa a belét.

Azért még szétnézek a Focusok közt.

Kokkk: lesz még nekem Intense-em.:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
ma salával autóztunk lendületbõl :-) téynleg az a tuti, mikor elõzni akartunk, mi is lendültünk az autóval együtt, hátha attól hamarabb beérjük az elöttünk levõt :D
75 lovas turbódízel autó turbó nélkül :love:
kiváló autó, gyorshajtani max városban fogok, 30as táblánál :-)

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
teszt volt 187 km/h, aztán elfogy :) mondjuk gumik is csak 190ig jok :) (clio)

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Rugható az összes!
Csak meg kell tanulni lendületbõl autózni... :D
Az után egy erõs autóval hihetetlen dolgokra képes az ember.

De mondjuk vectrát én sem 1.6-ost vennék. Az astrám az és nem egy erõgép.
A vectra meg nehezebb. Hm.

Ráadásul mindezt egy socomból?!?!?! :P

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
mi ez a hülyeség, hogy a 100 lovas, 1350 kilós vectra gyenge meg lassú meg sokat fogyaszt meg szét van hajtva?
az 1.4 8V astra na az gáz, meg a 2.5 szívó dízel 75LE, 1650 kiló - mert ilyen autók is léteznek, az egyiket használom is :D