Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

vélemény?
http://www.hasznalta...l_vectra-b_1999

opelbõl a 2.0 dti felemás dolog: kultúrált, keveset eszik (5.5 nagy átlag!).
DE: 150.000nél meghal az adagoló,ami min. 300.000 huf javítás. nekem megvolt ez a kör...

ha ilyet veszel, akkor erre mindenképp kérdezz rá. ha azt mondját cserélve volt,akkor kérd a számlát.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

csak az ilyen """nagypapa""" autó nem hoz lázba, azt hittem, esetleg valami fiatalos, esetlag sportosabb autó...

nem mindenki szed versenyzõpirulákat.. :P;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
nyilvan a szlovak hatosag fog egyuttmukodni a magyarral
es lemondani arrol a penzrol amit a magyarok hordanak oda.

lol

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Igen, stilusban hasonlo, de nem E merci :)

csak az ilyen """nagypapa""" autó nem hoz lázba, azt hittem, esetleg valami fiatalos, esetlag sportosabb autó...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

stílusban hasonlít-e az elõbb linkelt E mercihez?
mert ha igen, onnantól nem igazán érdekel :D

Igen, stilusban hasonlo, de nem E merci :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

A köszöb meg magas marad? :chin:
Olyan mint az Irmscher Wartburg

gyári kasztni, gyári elemekkel ;)
és egy állítható futómûszettel.

hátul még ki kell vennem a kis rugót, hogy lejjebb kerülhessen, csak már nem volt lelkierõm újra kivenni a hátsó gátlókat.

de ilyen buzi müanyag emeleket nem fog kapni az autó, nem lesz semmi fasz és furulya tuning... :)
(illetve mikor megkapja majd a végleges 16 v 17' kerekeket, még feljebb kerül az autó. Nem feltétlen a porba ültetés volt a cél, hanem hogy a kerék ott legyen a kerékjárati ív mellett)

fekvõrendõr kérdés:

a premier outletben végig tudtam menni az összesen, szal nem aggódok:-)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Ugyse mondom el, foleg amig nincs meg nalam ;)

stílusban hasonlít-e az elõbb linkelt E mercihez?
mert ha igen, onnantól nem igazán érdekel :D

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
A köszöb meg magas marad? :chin:
Olyan mint az Irmscher Wartburg

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

frontway

frontway

vendég

• fórumtag
  • 125 posts

kaptam új futómûvet :-)

http://dolog.uw.hu/gul1.jpg
http://dolog.uw.hu/gul2.jpg
http://dolog.uw.hu/gul3.jpg

egyelõre még lent van, de már készül rá a VR6 fékrendszer, elõre hátra.. :)
jóóleszez.

:love:

Fekvõrendõr barát! :lol1:
Scott G-Zero FX, Csepel Royal 3* flip-flop, Bulls Cross Nexus 8

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Ugyse mondom el, foleg amig nincs meg nalam ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
Vole
milyen autót veszel?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Az en autom ~2M lesz kintrol, ha behozom akkor kb. ugyan ennyi lenne ra a regado. Itthon 2,5 - 3M korul mennek, es mindegyikben tobb km van, es sokkal roszabb allapotuak. Emellett megfogadtam hogy itthon nem veszek autot, semmikepp.

Szoval nem csak 10 millas kocsiknal eri meg.
Emellett kinti cegre nekem 0ft lesz az uzembentartas ( mindenfele ado, biztositas, jarulekok ) az itthoni tobb 10e -es nagysagrend helyett.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Namost, ha egy szlovak ceg kicsit is mukodik, es nem csak az auto miatt csinaltak, akkor 100% hogy a magyar szervek semmit sem tehetnek. Akiknek felni valojuk van, azok a maganszemelyek akik elinteztek valahol, hogy bejelentsek oket ottani lakosnak, es ugy vettek autot.

Az en autom is ugy lesz, hogy hivatalosan a szlovak cegnel dolgozom, az auto ceges, en pedig hivatalosan hasznalom. Mivel itthon lakom, de ott dolgozok, ezert sehol egy szot nem szolhatnak.

Ha valaki kicsit is jartas ezekben a dolgokban, az tudja hogy a magyar hatosag semmit nem tehet. Direkt van tele a media a vamhatosag nyilatkozataival, hogy a kisember beparazzon, es meg se forduljon a fejeben hogy kint vegyen autot. Es amint latom te is befostal rendesen :D

amig ez az egész médiahercehurca nem volt, addig sem gondolkoztam ezen, mint komoly alternativa.
egy egynégyes astrával ugyan nem sok mindent nyersz....
tizmilliós verdára perpill meg nincs keret, hogy 3-mat megspóroljak abból a 10-bõl.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Namost, ha egy szlovak ceg kicsit is mukodik, es nem csak az auto miatt csinaltak, akkor 100% hogy a magyar szervek semmit sem tehetnek. Akiknek felni valojuk van, azok a maganszemelyek akik elinteztek valahol, hogy bejelentsek oket ottani lakosnak, es ugy vettek autot.

Az en autom is ugy lesz, hogy hivatalosan a szlovak cegnel dolgozom, az auto ceges, en pedig hivatalosan hasznalom. Mivel itthon lakom, de ott dolgozok, ezert sehol egy szot nem szolhatnak.

Ha valaki kicsit is jartas ezekben a dolgokban, az tudja hogy a magyar hatosag semmit nem tehet. Direkt van tele a media a vamhatosag nyilatkozataival, hogy a kisember beparazzon, es meg se forduljon a fejeben hogy kint vegyen autot. Es amint latom te is befostal rendesen :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Rob, nincs valami ismerosodnek szlovak cege amire meg tudnad venni az autot?

En is most nezegettem a kocsikat, valszeg augusztusban lesz esedekes a vasarlas, es arra jutottam, hogy csak nemetorszagbol veszek kocsit, szlovak cegre, mert sokkal olcsobb igy.

Ha kombit nezel, es nemet autot, akkor itt van ez:

http://suchen.mobile...e&pageNumber=11

Havernak is regi E mercije van, 96 -os, de neki 3,2 -es benzines. Nagyon megbizhato auto, semmit nem szamit hogy 12 eves, nem zorog, nem kattog, nem nyikorog, minden mukodik ( full elektromos ulesek, 4 helyen levegos allitassal ) es baromi nagy belul. A kombiba meg bepakolhatod a fel nagykert ;)

pont most olvastam valamelyik ujságban, hogy elõveszik azokat a cégeket, akik ezt a szlovák rendszámos bizniszt csinálják, mert a magyar államnak nem tetszik, hogy lassan 10.000 (!) autó járkál itthon szlovák rendszámmal.
ismerõs persze akadna, de én egy kicsit szkeptikus vagyok ezzel az üggyel kapcsolatban.
az E merci pedig nem alternativa :) ha a focus kombi számomra hatalmas, akkor ez mi? :) gyakorlatilag parkolhatatlan a városban. elhiszem, hogy nagy meg nem zörög, meg minden, de valami középkategóriás kellene. ismered: elég nagy a f*szom ahhoz, hogy ne kelljen ekkora autót venni ;) különben is, még azt hiszi valaki, hogy mennyire megszaladt hogy mercedessel járok :D

szerk: megvan

Adócsalás a szlovák rendszám?

5600 magyar autóst vizsgálnak a szlovák vámosok, hogy legálisan vagy csak adócsalás miatt járnak szlovák rendszámmal. A tulajdonos cégek és magánszemélyek után a magyar vámosok kérésére nyomoznak szlovák kollégáik. A közlekedési kormánybiztos szerint nem büntetni kellene, hanem engedni az adókból.
RTL Híradó - D. Tóth András
2008-06-06 18:22:00, 18:22

Szlovákiában nincs súlyadó, nem kell adót fizetni a céges autók után. És nincs regisztrációs díj sem. Magyarországon viszont egy 3000 köbcenti feletti benzines vagy egy 3 és fél literes dízelmotorú autóra 4 és fél millió forint. Nagyobb motorral pedig akár 6 millió. Ezért vesznek sokan Szlovákiában nagy autót.

A magyar vám- és pénzügyõrség gyanúja szerint több ezren fiktív cégeken keresztül vagy magánszemélyként hamis szlovák lakcímmel vettek autót, hogy megússzák az adófizetést. Ezért magyar kérésre most szlovák vámosok nyomoznak 5600 szlovák rendszámú magyar autótulajdonos után.

„Azt ellenõrizzük, hogy valós személyek nevén vannak-e, legális-e a cím, amelyen a bejelentett személy él, illetve a gazdasági társaságok folytatnak-e legális gazdasági tevékenységet. Eddig közel 1000 vizsgálatot végzett el a szlovák hatóság" – mondta Sipos Jenõ, a VPOP szóvivõje.

Végeredményt legkorábban július végére ígértek. A szóvivõ szerint súlyos büntetés vár az adócsalókra. Az Új rend programért felelõs kormánybiztos szerint nem a büntetés a legjobb megoldás, hanem a hasonló feltételek megteremtése.

„Az elképzelések egyik része a jogközelítés. Hogy ne legyen eltérés a két ország, illetve az összes uniós ország anyagi-jogi szabályai között" – mondta Kondorosi Ferenc kormánybiztos.

A kormánybiztos ezért korábban már azt javasolta, hogy csökkentsék a regisztrációs díj mértékét, amely a legmagasabb kategóriában sem lenne több 1 millió 200 ezer forintnál. Kondorosi Ferenc szerint javaslata politikai akadályokba ütközött, ezért egyelõre nem lett belõle semmi.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Szlovakiaban lehet 5 szemelyes is, csak egy racs kell a kombiba a hatso uleshez es kesz. ( Porsche Cayenne pl. ;) )
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
hátha segít esetleg a választásban, hogy a teherautónak vizsgáztatott uniós autókra nem fizetsz regisztrációs adót...
bár ha nem elég a 2 személy, akkor bukó...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Rob, nincs valami ismerosodnek szlovak cege amire meg tudnad venni az autot?

En is most nezegettem a kocsikat, valszeg augusztusban lesz esedekes a vasarlas, es arra jutottam, hogy csak nemetorszagbol veszek kocsit, szlovak cegre, mert sokkal olcsobb igy.

Ha kombit nezel, es nemet autot, akkor itt van ez:

http://suchen.mobile...e&pageNumber=11

Havernak is regi E mercije van, 96 -os, de neki 3,2 -es benzines. Nagyon megbizhato auto, semmit nem szamit hogy 12 eves, nem zorog, nem kattog, nem nyikorog, minden mukodik ( full elektromos ulesek, 4 helyen levegos allitassal ) es baromi nagy belul. A kombiba meg bepakolhatod a fel nagykert ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Feel the difference ?:)

a focus az egyetlen, amibõl az 5 ajtósat venném, mert a kombi elbaszottul nagy. egyszóval ugy jellemezném, hogy "bumfordi"
astra golf/bora az inkább kombi.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Feel the difference ?:)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy