Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
attol függ milyen állapotban van és mennyibe kerül :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
`99-2000 koruli bora 1.6 16V jo vetel? [nem en akarom venni.] olyan 100e km korul. inkabb kevesebb
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
1.4 16v H-s astra 130.000 km alatt 7.2 liter / 100km átlag jön ki computer szerint. taposva van, napi szinten nyomja neki fater 110-130 km/h között melóba meg vissza.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

én most olvastam végig ezt:
http://www.opelforum...p?showtopic=150
végülis olyan motor ami istencsászár azok a dízelek az 1.7es isuzu és egy 2.0-es. /én benzinest néztem ezért jobban nem tudom/
ha jól tudom akkoriban X-es motorokat csináltak, késõbb Z-set.
a 1.6os mocik jobban eszik az olajat de ez is autófüggõ.
a 16V-ek jobban mennek a 8V-et olcsóbb a szervize.

nekem 1.6 16V Caravan van lassan 3 éve 1999 év végi a kicsike, de nagyon szeretem!
Egyszer állt meg alattam generátor hiba miatt, se elõtte se azóta nincs különösebb baja. Most cserélek rajta kerékcsapágyakat, alufelni rulez :D, meg váltóolajat ezeken kívül csak a sima karbantartások mennek rá. Sokan mondják olajat nem is kell cserélni benne mert folyamatosan frissítve van, csak olajszûrõre szolrul. Az olajat eszi az összes Ecotec-es motor! Twinport már nem!
Ecotec gyári adat 0.8dl/1000km :) ezt meg is eszi sajnos/laza illesztésû motornak hívják gyárilag-szaknyelven/, nekem Castrol GTX van benne azt kevésbé eszi, de ennyi baja legyen, tudtam amikor megvettem is, hogy ennyi bajom lesz vele. Amúgy meg jól megy, ezzel elõzni is lehet :), pályán 200 a vége 4 személlyel, de a 170 simán utazótempó gond nélkül, 140-nél 4000et forog ilyenkor 7.6-7.9et eszik, városban a 9 kell neki sajnos, fõleg ha dugózom vele pesten! 100-110el járkálva 6.3-6.5et eszik, szóval lehet józanan használni!

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
szépen haladunk a városban, én mint forgalomban vizsgázó, az oktató, és a vizsgabiztos... erre a majom rendõre kiugrik az útra, hogy õ majd közútilag ellenõriz.... majd mikor odaértünk leeshetett neki a tantusz... gyorsan integetett hogy haladjunk tovább....

elkérte volna a jogsim?

:rofl:

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

végülis olyan motor ami istencsászár azok a dízelek az 1.7es isuzu és egy 2.0-es. /én benzinest néztem ezért jobban nem tudom/

nekem a 2.0ás dízel van/volt. 6l alatti fogyasztás, relative erõs is (asszem 82 lóerõ). de az adagoló 150ezer km környékén megadja magát. az meg egy kb. 300ezer Ft-os kör.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
tegnap este megvolt az elsõ GT-R spot-om. Gyönyörû, a hangja meg még sokkal szebb, fõleg amikor berüffentette a motort.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
http://www.kisalfold...ssitve/2073789/

hmm, érdekes :)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

régebbi talán 6os széria accor/civicból melyik motorst szabatrost szabad venni??
1999 körüli szériára gondolok...ugyan ez áll a G astrákra is...

astrából 2003-as 1,2-es!!! benzines kombink van, legalapabb plusz klíma a felszereltség, eddig 45ezer km-rel, semmi hiba nem volt vele, mondjuk szezonváltáskor megy márkaszervizbe, ahol ismerõs a szervizvezetõ, ami azért jelent talán valamit. erõ az nincs benne, elõzés felejtõs, autópályán a 120 még kényelmes neki, vége 165nél van óra szerint, 140 még elviselhetõ. városi használatban van fõleg, rövid utakon, klíma/fûtés is bejátszik néha, nélküle/vele 8/9 litert eszik. városban. országúton 5,5/6,5 liter ugyanez. pályán kb 7/8. szerelõ ismerõs 1,6 16v-t dícsérte, neki az volt, jó volt. központizár kódos, szóval nem muszáj nyomogatni, ha utána be akarsz jutni az autódba... helyzetjelzõt eszi, másba nem kellett belenyúlni soha. tudom ajánlani

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
régebbi talán 6os széria accor/civicból melyik motorst szabatrost szabad venni??
1999 körüli szériára gondolok...ugyan ez áll a G astrákra is...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
BB @

menyire tudnék rád számitani egy kárpitos, + 1-2 motor dolog szerelésben egy T3 -nál?

Volnál egy olyan "szervezö" partner, aki a szükségeseket eltudná inézni?
T4 -es dologban irtam neked párszor......

Jöhet priv.... is. Thx

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Hozzá kell tenni, hogy a szükség nagy úr... ;)

Ergo, thez, ja!

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
kevésbbé fogyasztói társadalom. vagyis vágyik azzá válni, de nincs annyi pénz - illetve a bankoknak van, (még, ki tudja meddig) és abból igyekszik tökéletesen a fogyasztói társadalom tagjává lenni.

de itt még nem hagyták el annyira magukat az emberek - minden megjavítható, ebbõl van a pénz - a szerelõnek aki ebbõl él, és a tulajdonosnak, aki olcsóbban megkapja, így jut másra is... :)

mondom épp motor/váltó generál elött :P
és nem "dobom ki" emiatt az autót. (fel se merül egy ilyen "apró" hiba miatt az autócsere .... hisz javítható, és szeretem az autót.)
nem tudnám magam beleképzelni ebbe a német dologba :)

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Köszi mindenkinek.

èrdekes dolog, hogy külföldön, magyarorzságon mindent meglehet javitani.

Mi itt németországban ugy vagyunk "nevelve", hogy javitani nem érdemes ( 80-120 Euró órabér), ezért újat érdemes kell vásárolni. "

Azért nekem még mindik jobban bejön az "othoni" módszer:
"a haverom ismer valakit, aki ismer egy szakit...", mint az itteni (német), " a megkapart kocsi TOTÀL káros.." diagnózis.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
szinkronygyûrû téma: 1est kipörgetve, kettesve berántva reccsen.
lehet dupla kuplungolni, de egyszerüen csak meg lehet várni amíg magától visszaesik a fordulat - (1-2 sec) és nem kell berántani rögtön...

így az idõ elvégzi a szinkronygyûrû feladatát.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
jajaja, váltóolaj alap :D

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Ha csak hidegen csinálja, akkor érdemes váltóolajat is ellenõrizni.
Egyszerûbb és nekünk pont amiatt csinálta a régi fordunkban ugyan ezt a recsegõs váltást indulás után...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

ezekbe áltlában egy pogácsát kell kciserélni, van ismerös t4esébe is olyan, h pogácsa meghal, nem veszi sebességeket, akkor 3000Ft ért pogácsa vesz és berak, megint jo sokáig.

A 2. sebesség csak "hidegen" sz@rakodik, gondolom akkor az a "pogácsa" ügy a probléma.

A Camping berendezésre vagyok kiváncsi, mivel a kocsi márciusban ÙJ müszakit kapott németországban, a karosszéria o.k lehet. Csak a 10-11 l benzin nem o.k + 225 17" gumik csak zabálnak :scratchhe , de jól néznek ki. 2 napos tekerések 2-3 semélyen jól jönnének vele.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás

Fehér kombi LED-sorral? Bazz úgy bámultam a Reiteren, h majdnem el*aszott :D

Az volt.
ma már nem láttam.

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag