Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Rohadjon meg, jöhetne már ide is.

Kamiont nem láttam, de 7,5 tonnás mergával már bejátszottam. De nem hóban, sima vizes macskakövön :love:
Nagyon állat. Nem holmi kis vacak dodzsemekkel, hanem ponyvással :D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Hehe,ti tócsáztok? Látszik nem voltatok napokban Zalában :D
http://mcpite.uw.hu/kepek/DSC03127.JPG
Láttatok már kamionokat kilincsel elõre csapatni? Ma megvolt :D És bebizonyosodott hogy a traktor a legerõsebb jármû ;)

tam, elõzõ old.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
és ne másfeles betûvel :)
ami off azt majd kitörlöm ugyis.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
vagy írd, vagy ne írd. De ne szürkén.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
szürke a féloff még mindig

tamaska, te tudod. 2 ismerõsöm olyan hogy egyik gázos másik dízelb... párti. Mindkettõ mert milyen olcsó tankolni. Igaz/pedig, 10-15Knál nem mennek többet ált egy évben. Egyiknek omegával a 2,5 mocival minden baja van, már plusz 250Knál tart, sztem kurvára megérte neki. Másik alig tud gázt tankolni, mentegetõzik hogy nem megy, nincs csomagtartója az A80ba és többet eszik - neki 2kg volt a gáz felára. Én meg ezeket jól megnéztem, és vettem egy benzinest.
Felétek ha jobb az üzemanyag akkor porlasztó meg szivattyú jobban bírja, de itt száraz a gázolaj így 200-300 között ez a két alkatrész tuti szervízre/cserére szorul.
Ja, és amivel többe került az akksi annyival nem került kevesebbe annyival az éves tankolása a dízeles srácnak.:)(45 vs 75Ah)

Nem azt mondom hogy ez a jó út, én csak kérdem hogy 10 évhez közeledve érdemes-e kockáztatni, pontosan mit is teszünk az egyik és másik serpenyõbe. Én relatív szerencsés voltam mert miután megállapodtam végre a tipusban vezettem eleget mindkét motorral és ismerem is - azért a 90es HDi fut pár autóban.
Azt sem mondom hogy egyértelmû hogy jobban választottam, újban a dízelt venném. De a régiek még nem annyival jobbak mint amennyivel több a hosszútávú fenntartási költsége általában. Persze élvezem a nyomatékot, de akkor kajál is; és ha úgy taposom óra szerint úgy megyek a benyással is haérzésre elsõre nem úgy tûnik (lásd gyári adatok is). Igaz, nehezebb lábbal %osan is kicsivel többet kér a benzines.

nyári fogyim

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Rob: kocsimosás helyett nagypocsolya? :D

csak alvázmosás volt ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
:D

200.000 van a dízelemben. És patika állapot. (se korom, se füst!)

Ja, majd elfelejtettem: mérföld. (nem km)

Adagolóhiba, meg elektronika, mi? :)

Rob: kocsimosás helyett nagypocsolya? :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az 1.6 azért eszik "csak" annyit mint az 1.4 mert nem erõlködik a kasztnival, hiába nagyobb a lökettérfogat :)
de én akkor is dizel kokuszt vennék. simán lehet csippelni :D +20% állítólag nem vészes. lehet vitázni, hogy van-e értelme, meg hogy sok a kókány, meg hogy füstölni fog, meg minden, de szerintem az összes ilyennel foglalkozó weblapot végigolvastam, meg tapasztalatok is vannak közvetlen közelben - nem, nem boxok, hanem obd-s. és igy átrágva dizel kokuszt vennék :) a frissebb kasztnis modellfrissitett verziót.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ja majd 20 eves autot fogok venni... :wtf:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
drágák.

Nézd meg azt a belsõteret.... Kicsit el járt felette az idõ..

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
http://www.hasznalta...u_applause_1990

Ez is 1600 font körül van. Négykerekes, nem tudom mennyit zabálhat. De biztos öröm vele ilyenkor autózni. :)
Ezek véletlen sem jönnek be?

http://www.hasznalta...u_applause_1992
Ez szolnoki.

Egy F Astra mivel szebb? :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem egy evre akarom... olyan 2-3ra kb. aztan kuka

olyan olcso hogy mar nem bir hova vesziteni az arabol :)

99es astra 1.6 16V kombi 54000merfold, extrakkal 1600GBP
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

jó lesz neked ez is. ennyi pénzért meg... használod egy évig, aztán másik.

Hát enmtudom.. autót nem egy évre szokás venni...
Ezért cseréltem le én is a cliot..

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
tam, 1,6 16V jóság, ismerõsnek volt, majdnem nekem is ilyen lett, de elb*sztam a pénzt a bringákra :)
így maradt a passat
szóval az 1,6 16V halad is, nem is eszik vészesen sokat, kb a legjobb motor, amit vehetsz astrához. mert azért opc rulez:D
dízel annyival nem fog kevesebbet fogyasztani, hogy megérje valószínûleg. szervize olcsóbb ennek, nincs benne olyan drága alkatrész, stb
ha ugyanannyival mész, mint a dízellel, akkor kevésbé erõlködik. meg azért az opelekben lévõ dízelek nem olyan jók, mint pl a vw motorjai (vagy a hdi-k :P)
jó lesz neked ez is. ennyi pénzért meg... használod egy évig, aztán másik.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Daihatsu Applause-ünk nem eszik sokat, és megy mint a golyó, sok autót szégyenítettünk már meg vele. Nagy benne a csomagtartó, lehajtható, nagy a csomagtérajtó. Igaz, ha valami alkatrész kell hozzá, nem olcsó. Hátsó gólyaláb típusbetegsége, meg a rugó eltört egyik oldalt. Nincs benne utastérszûrõ sajnos. De eddig 90ezer körül van benne, és a felsoroltakon kívül nem volt vele baj. 900 kg üresen, 105 lóerõ, 16 szelep. És nagyon jó hangja van.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

az 1.6 astra azert lenyegesen tobbet eszik.

én ebben nem vagyok biztos. ugyan az a kaszni, nagyobb motor, elindulásnál és elõzésnél nem erõlködik annyira.

2.0 8 szelepes vectrával 7-7.5 a vegyes. de elvoltunk vele olaszoknál, 1 hét 2500km és 6,5 volt a vegyes, mert az ugye zömében autópálya, egyenletes 150-160as tempónál.

keresztapám 1.8 dízli mondeoja meg 7.5-8at kajol, én meg azt hittem az övével van vmi gebasz, de múltkor dumáltam egy taxissal (szintén mondeo 1.8 dízel) és neki is ennyit eszik, azt mondta lecseréli egy 1.6 benzin octáviára...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hivatalos adat szerint

astra
1.6 16V [itt nem lehet kapni a 8V-t] 39mpg,
1.4 16V - 38mpg
1.7 DTi - 58mpg
1.7 CDTi - 59mpg

mpg az miles per gallon, az 58 az kb 4.9l/100km, a 38 meg 7.4l/100km

azert az eleg jelentos kulonbseg. 1.6 16V-bol vannak jo aron ilyen 50-60ezer merfoldet futottak, de ugye a fogyasztas kicsit zavar. ugyanazert az arert viszont dizelbol csak 90-100ezer merfolddel vannak, ami ugye pont ott korul van ahol elvileg bedoglik ez a elektromos kutyu.

a hatulja folyamatosan tele lesz pakolva a kocsinak. sok autopalya es sok orszaguti kozlekedes, de heti 1-2 nap lesz london is.

RAUH-Welt
B E G R I F F

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
/ne unatkozzon /

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Pite: Mér kell szürkével írni? Minden egyes hozzászólásban?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

TrilpeB, miben, astra?
Nekem nagy csúnya testben sietõsebb 2 hónapra 7,1-7,2 jut
u a 117 ménesre. Amúgy átlag télen 7 nyáron 6,5, igaz, prolong nélkül 5-8 deci plusz vegyesben.

Még mindig Kókuszunk van ;)
http://www.fordfocus...=view_album.php

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy