Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
srácok, mi az a szinterkuplung? a furat és a löket pontosan mit jelent, mit mutat meg? miért fontos ez?

több kérdés nincs.:D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
http://totalcar.hu/m...lemeny/kemfoto/
Vannak benne facák :)

Azok a vasárnapisok akik hétközben is indokolatlanul lassan haladnak olyan helyen ahol nem lehet elõzni õket, a megengedett maximum kb felével, max 2/3ával mennek azt nem sokan toleráljuk; de amíg nincs erre vmi törvényi szabályozás és nem utaznak rá a rendõrök addig csak magunknak moroghatunk...

(Eszetlenül&szabálytalanul sietõk dettó, akik persze vagy nem haladnak utána vagy másoknak kell fékezni/félreállni azok tevékenységét is amíg lehet és nem balesetveszélyes magam részérõl ellehetetlenítem és vagy hangjelzéssel hozom tudtára hogy elmehet a felmenõjébe.
'Tuningolt' szutyukik fábiák és gófok miatt naponta látok valakit hogy némi porfelhõ kíséretében a padkára kényszerül miattuk... tizen-huszonegynéhányéves barmok akik sokat hisznek magukról és autójukról; azt hiszik 75 helyett 175 ló van a seggük alatt...)

Persze tõlünk is függ mennyire húzzuk fel magunkat ilyeneken, én utóbbi 2-3 évben sokat fejlõdtem, öjömbódottá, tisztább,szárazabb biztonságosabb érzés mosolyogni mint idegeskedni.
(Van környéken egy arany góf, aki szeret 50centivel átlógni a szembesávba, ezzel prezentálva hogy õ siet nagyon, holott q..a nem fog tudni még sok-sokszáz méterig elõzni. 2 húztam rá a kormányt; azóta volt hogy látott és visszament a sávjába :). (40es településen lakunk, nem ritka a 'városnézés'.) Igaz, asszony ilyenkor egy ideig nem szól hozzám-ha melletem ül közben-, de valamit valamiért :).)

Hasonló: http://totalcar.hu/m...emeny/hulyetot/

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

http://totalcar.hu/m...emeny/retteges/

Azért kicsit tulzás ez... :) "autósok tucatjainak életébõl rabol el perceket."

az utolsó bekezdésen jót röhögtem.:D

de ismerõs helyzetek, pedig csak fél éve vezetek...pont tegnap volt, amikor haver hazadobott érettségirõl. a lámpa messze piros volt, haver megáll, aztán kicsit elõrébb gurul, kb fél métert. indult volna el még bõven a sárga-zöld váltás elõtt, nem szokta feltartani a sort...de amint sárga lett a lámpa, egy nem túl bonyolult frizurájú baromállat a sötétített ültetett A4 kombijával kivág mögülünk, és kb tiltásig huzatott egyessel leelõz a keresztezõdés közepén. közben persze mutogat meg dudál, hogy nekünk bizony az anyánkat, mert õ siet. kétsávos út, nem túl nagy keresztezõdés, és szemben középen meg járdasziget, rajta lámpa meg tábla...ha haverom nem húzódik le a keresztezõdés közepén, és fékez le, akkor a srác vagy a táblán/lámpán kötött volna ki, vagy haver motorterében. (suzuki wagon r+, õ járt volna rosszabul...)

kár, hogy a következõ lámpánál 800 méter múlva beértük, ott meg persze sz*rozott az indulással, ráért telefonálni. idióta.

amúgy meg én se vagyok teljesen tisztában a kocsim képességeivel - pont ezért inkább várok még két autót a fõúton, és csak aztán kanyarodom ki. elindulni mondjuk el tudok általában.:D

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

atyaég, jesszus:

http://totalcar.hu/t.../totalelectri!1

Az Üvegtigris jut eszembe róla (illetve egy része):
"Gaben: Na, ez mennyi volt? 3,000. Szerinted mennyi a boltban? 15,000.
[lekapja a napszemüvegét]
Gaben: Aztán itt van ez a napszemüveg. Kétezerötért vettem.
Lali: Na és mennyi a boltban?
Gaben: Háromszáz... Mondjuk ennél átbasztak, de mindegy..."

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
http://totalcar.hu/m...emeny/retteges/

Azért kicsit tulzás ez... :) "autósok tucatjainak életébõl rabol el perceket."
"Minden hülyeség" by Tomidny

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
tamaska cdjerol jut eszembe: van itt vki autohifi "guru"?
behalt a gyari cd-tar a nissanban, es kerdeseim lennenek.
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
kina bzdmeg

ennyit tudnak
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
atyaég, jesszus:

http://totalcar.hu/t.../totalelectri!1

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
no megse aftermarket audiom lesz

Feltöltött kép

Feltöltött kép

gyari cd-s radio gyari 4lemezes din cd valtoval :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

következõ jogsim buszra lesz :P
szívesen vinnék mindenféle kirándulócsoportokat szerte európába.

andris:
ülnek az E kategóriámon,nincs vizsgaidõpont!:mad:
utána nekem is busz lesz!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
ja, csak engem csupa idióta ideges ember vett körül, és ez engem is felhúzott.:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Á, én maradok a könnyûzenénél... :rofl:
Kincs ami nincs, porba letett golfika, mélyláda (mikor még volt) hátfaltól ülésig, széltõl szélig, kalaptartóig...

Tattadam dadam... :love:

Meg kell adni a módját :rofl:

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Csúcsforgalom? Ha az ember nem ideges az elején és nem siet, akkor nincs is nyugtatóbb, mint alukálni egyet keresztül a városon.. :)

Engem hülyének néznek, mert mosolyogva hedbengelek a dugóban :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
Épp ezt akartam mondani, laza zene berak és csurogni :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Csúcsforgalom? Ha az ember nem ideges az elején és nem siet, akkor nincs is nyugtatóbb, mint alukálni egyet keresztül a városon.. :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
ott volt, hogy jobban (a kezdeti állapothoz képest:P), és ez alatt azt értem, hogy itt a tágabb értelemben vett városomban (Budaörs, Törökbálint, Gazdagrét, ilyesmi..) már kiismertem magam, és nem okoz gondot a közlekedés, meg Buda nagy részén is eltalálok, ha nincs nagy forgalom.:)

Pesten viszont 7rét fostam magam a múltkor csúcsforgalomban.:D

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

35 csak forgalomban. most meg 30 összesen, ebbõl 2 vizsga, a többi meg csak 14 alkalom, ha...nekem 12 volt kb, kellett már a jogsi. igaz, hogy jobban vezetni az elsõ 1000 kilin tanultam meg meg télen itt a városban meg a székesfõvárosban, de egy tök idegen helyen tuti nem menne ennyire...

még sokat kell vezetned, hogy azt mondhasd, hogy megtanultál vezetni ;)

Berki
buszt vezettem múltkor, az se ördöngõsség. az furcsa benn csak, hogy kb 2 méterrel az elsõ kerék elõtt ülök és sokkal jobban fordul, mint hinném :) meg a hátulja kaszál majd' egy métert
következõ jogsim buszra lesz :P
szívesen vinnék mindenféle kirándulócsoportokat szerte európába.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Én mióta elég sokat vezetek bp, tanultam meg igazán vezetni (azt nem mondom hogy jól, még bõven van mit tanunom). Érezni az autó(k) határait, sávot váltani, tükörbõl tolatni. Váltani kis-nagy, automata és kézi váltós autó között. Ehhez kellett bõ 100 óra, és ez még szerintem az alapszint.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
Errõl beszélek. Csak miután a pénz a fõ szempont ez nem fog változni... több óra több pénz...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Miért, 30 óra alatt meg lehet tanulni vezetni? Ott maximum azt tanulod meg, melyik pedál melyik, de azt se 100%-osan :)

(Aki ért hozzá, az meg az elsõ órán tud)