Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Olajcsere+szervíz? Nekem nem ismerõs ez a szókapcsolat:)
Én mondjuk 10-enként cserélem, de a régi szarjaimnál ez gondolom indokoltabb. Egyszer talán a totalcar-on volt egy cikk, hogy a gyártóknak a cél a minél késõbbi olaj, meg egyéb csere. Mert akkor gyorsabban fogy az alkatrész. Nem, köszönjük nem kell belinkelni:D

Szerintetek egy 4T-s autót lehet szgk-nak vizsgáztatni? Vagy az alapból tgk?

mivel a szgk vége 3500 kg így elvileg nem

de mivel ez egy olyan ország , így szerintem biztos meg lehet oldani

amúgy nem vagyunk egyformák. én nem olajozom össze a kezem, allergiás vagyok az olajokra. :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Váltóolajat minek cseréljen? esetleg váltóval együtt.
http://www.tetoboxberles.hu/
http://www.thulebox....ox_berles.thule
http://tetobox.fw.hu/ ;)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Magoo, én a szíjjal nem játszanék, csere; vszínû feszítõvel (mindkét szíj, max hossszbordás leszed, kifordít és megnézni van-e repedés, ha szemre jó esetleg marad). Illetve van idõ is maximumnak meghatározva nem csak km, illetve mondják/írják is hogy városban többet használt autónál hamarabb illik. Egy szíj egy ötös(+esetleg munkadíj), egy vezérlésöszekócolásból rendberakatás minimum egy százas...
Váltóolajra is less rá mikor történt utoljára csere sztem.

2 napja keresgélek kölcsönbe tetõboxokat és nincs senkinek, és még a környéken azt se találom hol lehet bérelni, suxx :( Venni meg... ha van vkinek eladó szólhat :).

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Olajcsere+szervíz? Nekem nem ismerõs ez a szókapcsolat:)
Én mondjuk 10-enként cserélem, de a régi szarjaimnál ez gondolom indokoltabb. Egyszer talán a totalcar-on volt egy cikk, hogy a gyártóknak a cél a minél késõbbi olaj, meg egyéb csere. Mert akkor gyorsabban fogy az alkatrész. Nem, köszönjük nem kell belinkelni:D

Szerintetek egy 4T-s autót lehet szgk-nak vizsgáztatni? Vagy az alapból tgk?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

nem én ragaszkodtam a márkaszervízhez, hanem szüleim, mert így majd jobban el lehet adni a kocsit, ha esetleg.

Utólag is tesznek bele Neked pecsétet, csak ismerõs /pénz kell. Kb mint a km óra visszaállítása. :) Én magamnak cserélem a cuccokat, elvégre ezt tanultam :)

-=B.B.B.=-

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Ezek szerint én vagyok a lúzerek lúzere: mindig ugyanabba a márkaszervizbe hordom az autómat, betartom az elõírt csereperiódusokat (20k) sõt még a szíjakat is akkor cseréltettem, amikor elõ volt írva (160k). :D A motornál ugyanez, kivéve a márkaszervizt. A bizalom szerintem fontos szó ebben a bizniszben.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
nekem is 12-14 körülit mondtak olaj meg szûrõcserére. ugyanez vezérléssel megspékelve 90bõl megvolt szereléssel együtt.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

azt meg, hogy a gyártó ajánlása szerint mikor mit kell cserélni meg átnézni, majd beszkennelem valamelyik nap, aztán felteszem.

Szerintem nem fontos, elhisszük neked, hogy 30at írnak olajra stb.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
thez: reggel bevitte apu, délre már kész volt a kocsi, és közben mentek vele pár kört, hogy mi lehet a hátsó kerékkel...olajat tuti cseréltek, a többi passz. nem én ragaszkodtam a márkaszervízhez, hanem szüleim, mert így majd jobban el lehet adni a kocsit, ha esetleg. ameddig meg õk fizetnek utána meg tankolják, addig én nem szólhatok...bár szerintem egy sima szervízben (pl. amit Tig ajánlott - én oda vittem volna..) is nyomnak pecsétet a szervízkönyvbe, nem?

azt meg, hogy a gyártó ajánlása szerint mikor mit kell cserélni meg átnézni, majd beszkennelem valamelyik nap, aztán felteszem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

tehat 15nel szerviz/azaz semmit se csinalnak vele, csak taroljak a kocsit egy ket napig, mindezt sok sok penzert/ es 30nal meg olajcsere /ami fontos is/

nevetsegesek ezek a luzer manualok:bananadan:lol1:

Nekem mindenkepp fura.

mondjuk tárolni nem tárolták, hamar dolgoztak....de úgyis

szerintem valamelyik autógyár valami fasz marketingese kitalálta hogy ez is legyen egy vevõcsalogató szempont hogy melyiket kell ritkábban szervizelni -fasz újságírok meg gyorsan rákaptak- és mindjárt nyernek is vele pluszban annyit hogy a jó tritkán szervizelt motorok nem fognak félmillió kilómétert elmenni, legalább gyorsabban cserélik :)

mindenestre magam részérõl a következõnél is a szokott menetrend lesz...10ezrenként lesz az olajcsere, elsõ 2 alkalommal elviszem a márkaszervizbe aztán megy a srácokhoz akik értenek is hozzá meg korrektek is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
tehat 15nel szerviz/azaz semmit se csinalnak vele, csak taroljak a kocsit egy ket napig, mindezt sok sok penzert/ es 30nal meg olajcsere /ami fontos is/

nevetsegesek ezek a luzer manualok:bananadan:lol1:

Nekem mindenkepp fura.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Tiger 30ankent olajcsere megint nagyon meredek... jo az 10 12nek max 15 is. Affolott mar eros szakszerutlenseg.

annyi volt az elõírt
15önként szervíz minden másodiknál volt olajcsere gyári elõírás szerint, mindig csodálkoztak is hogy én mindig kérek meg hordom 10enként amíg voltam olyan fasz hogy márkaszervízbe hordtam

mikor a berlingót vettem akkor már levitték 20 ra...

meg a fusiont is 20-anként kéne vinni elvileg

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Tiger 30ankent olajcsere megint nagyon meredek... jo az 10 12nek max 15 is. Affolott mar eros szakszerutlenseg.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

http://www.liveleak....=07f_1215204399
nem mondom, valahol el kell kezdeni de.... :S

szarná össze magát!

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

RoDaNi

RoDaNi

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
http://www.liveleak....=07f_1215204399
nem mondom, valahol el kell kezdeni de.... :S

Egy nap 24 óra, egy tálcán 24 sör...EZ NEM LEHET VÉLETLEN!

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

itálmarket? :)

hm?

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Dave: szürõket cserélni illik... Olajjal együtt.... Olajszürõ.. (pár száz ft) léxürõ... (1-2 ezer) pollenszûrõ meg az egészségedért...Az hogy mit írnak rá.... Az "bullshit". Szóval okosan! :)

120-140 vezérmûnek meredek.

Mondjuk ha valamit gyorsan csinálnak meg, akkor "ezért a pár percért fizetek?" kijelentéssel távozik a vevõ.. :)

120 volt a pugnál az elõírt vezmûszíjcsere . mondjuk én 90enként cseréltettm azért jobb a biztonság alapon.
a spanyol fostalicskában meg 70enként 90 helyett

Dave, nem fordítva hogy 15-önként átvizsgálás, 30-anként olajcsere ?
nekem anno igy volt az elõirt, más kérdés hogy én 10k-nként csréltettem olajat

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Dave: szürõket cserélni illik... Olajjal együtt.... Olajszürõ.. (pár száz ft) léxürõ... (1-2 ezer) pollenszûrõ meg az egészségedért...Az hogy mit írnak rá.... Az "bullshit". Szóval okosan! :)

120-140 vezérmûnek meredek.

Mondjuk ha valamit gyorsan csinálnak meg, akkor "ezért a pár percért fizetek?" kijelentéssel távozik a vevõ.. :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
na, megnéztem a könyvben. a 105 ezres amolyan köztes szervíz, "felülvizsgálat". hivatalosan 30 ezrenként van rendes kötelezõ (120-anként vezérmûszíj), és 15-önként csak olajcsere meg ilyen általános átvizsgálás.

ergo amit thez írt (mindenféle szûrõk cseréje), az nem játszik, csak az olaj. abból meg 5 liter normál 5w40-es (total-t nyomnak bele, az ugye a pug-partner) nincsen 7-8 ezernél több. megvoltak a kocsival 1 óra alatt, átnézték amit mondtunk (fékfolyadék, meg a hátsó fék), mentek vele egy próbakört, aztán ennyi...szóval végülis 12 ezer korrekt.

olajár: nem kifejezetten olajra szakosodott, de autóalkatrészekkel foglalkozó nagykerbõl (az a kamaraerdei) két éve az 5lityós 5w40 castrol gtx-ek 5-6 ezerért mentek ki. most az 5w30-as 5000 alatt van...amúgy megint melózom jövõ héttõl ott, ha kell valamihez valami, szóltok, elintézzük. (van netes felületük is, eléggé korrekt, de sok dolog nincs fent..bent viszont meg tudom nézni a gépben, hogy tényleg nincs-e..)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

szerintem nem kevés az a 12 egy olajcseréért, castrol gtx3-al nekünk is meg szokott állni annyiban, de talán még annyi se szokott lenni. ebbõl 6-7 ezer az oil

a fókát is el kell most vinni, bár vezetett szervízkönyves, de azért egy olajcsere sosem árt ilyenkor. a matrica szerint 180nál kapott új olajat és 200nál kéri a következõt, most 193, de inkább lecseréltetem. a többit meg majd meglátjuk. vezérmûszíjat a fókaklubbon olvasottak szerint 130-140ezrenként kell cserélni, ami nekem elég meglepõ (vectrában 60ezer). de majd megnézem mikor volt az uccsó csere és elválik.

Most vettem 5l 5w30-as olajat,olajszûrõt és levegõszûrõt,11e volt.A vezérmûszíjat én 100 e-nél fogom cseréltetni,140e ig nem várok.

-=B.B.B.=-